Uplatnění daňových slev na deti

16
24.2.22 15:16

Uplatnění daňových slev na deti

Zdravim,

Potřeboval bych poradit ohledně slev na dani na děti. Mám staršího syna a mladšího který se narodil minulý rok v červenci. Dostal sem od paní účetní potvrzení o zdanitelných prijmech a v nich mám:
Na staršího syna slevu na dani na první dítě od 1-8mesice a druhý dítě od9-12mesice.

Mladšího mi uplatnila ve slevě na první dítě 9-12. A teď nevím, kam mám napsat do daňového přiznání ty dva měsíce, od narození syna v červenci, které mi měsíčně neuplatnila, jestli do slevy na druhý dítě. Snad je to srozumitelné děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
24.2.22 15:34

Asi nechápu jak to účetní udělala. Prostě máš dítě č.1 a č.2 a na kazdyho je jiná samostatna sleva. Nic míchat dohromady se nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.2.22 15:41

@JancaS84
Právě tomu taky moc nerozumím a potrebuju někam zapsat ty dva měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
24.2.22 15:45

@Ilovemyson
Já bych staršího napsala jako první dítě a uplatnila celý rok, druhého jako druhé dítě a uplatnila od toho července

Tak to bude na peníze správně. Jinak nevím, co tam ta účetní tvořila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
24.2.22 15:47
@Nicole 1234 píše:
@Ilovemyson
Já bych staršího napsala jako první dítě a uplatnila celý rok, druhého jako druhé dítě a uplatnila od toho červenceTak to bude na peníze správně. Jinak nevím, co tam ta účetní tvořila 8o

Naprostý souhlas, taky bych to tak udělala, docela by mě zajímaly ty myšlenkové pochody paní účetní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.2.22 15:51

@Nicole 1234 @j.a.n.i1
Udelam to tak, moc děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
24.2.22 19:34

Účetní ti dala mladší dítě jako jedničku. To je praktické, když jsou děti velké a je předpoklad, že starší dostuduje, tak odpadne dvojka, a nemusí se nic dalšího upravovat, mladší zůstane na jedničce. U takhle malých dětí je to ale zbytečné, kdo ví, kde budeš za 18 - 20 let. Nicméně to není nic proti ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák