Úprava styku s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Holma
11.4.12 15:27

@hezu
Ahoj,

ber to tak, jak píše jaaajaa. Bohužel. Myslím, že s dítětem se dokáže zžít a pozná ho (pokud tatínek není hajzlík, co chce jen dělat problémy). Ber to tak, že si aspoň na víkend odpočineš, uděláš, co normálně nestíháš, zajdeš si s kamarádkou na kafe apod. Bude to těžké, ale bohužel je otcem a nárok na dítě má. Pokud mu dáš najevo, že se ti to nelíbí, bude to jen horší. Píšeš, že jsi se s ním rozešla ty, tak možná nechtěl tenkrát dělat problémy. K výrobě dítěte jsou potřeba dva a taky by sed oba měli podílet na jeho výživě, výchově apod. Uvidíš, že to zas tak hrozné nebude. Pokud není alkoholik, drogově závislý apod. …

• Citovat
  • Upravit
asdfjklů
11.4.12 15:33

Hezu, a on je v rodném listě uveden jako otec? Soud o výživné a svěření do péče už proběhl? Jako bohužel jednou je otec a má právo dítě vídat. I když vám se synem ublížil… Už podal návrh na úpravu styku? Nebo předběžné opatření? Najdi si rychle právníka ať víš jaké máš možnosti. Pokud syna tak dlouho neviděl, určitě mu ho nedají na tak dlouhou dobu. Trvala bych na návštěvách ve tvé přítomnosti, jedno dvě odpoledne v týdnu, syn si na něj musí nejprve zvyknout. A ty taky… U nás to tak probíhá už rok a syn si na něj ještě pořádně nezvykl. Naštěstí ex už dostal rozum a nedělá naschvály. Ale vztahy máme chladný. Úplně fakt nejlepší by bylo, kdybyste se dohodli. Třeba se časem zklidní. Držim palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.12 18:53

Ahoj.
Jdu si k vám pro radu. U soudu jsem zažádala o styk s otcem. zažádala jsem o jeden den v týdnu a každý druhý víkend, týden o prázdninách a od 26.12 do 28.12. Dítko půjde do školky až příští rok, já jsem na mateřské a chodím do práce. Myslím si, že takovýhle styk je dobře zvolený vzhedem ktomu, že chodím do práce tak to častěji nejde. Co myslíte? Ale chtela bych vědět jak soudu řeší Štědrý den? Ex říkal, že chce aby se to střídalo rok u něj, rok u mě. Ale já si neumím představit být na Štědrý večer bez syna. My se sejdem celá rodina, u něj by byli jen oni dva v malém krcálku. Proto jsem do návrhu napsala, že chci až od toho 26.12 do 28.12. Co myslíte, že mi řekne soud?

děkuji za odpověďi.

• Citovat
  • Upravit
5911
8.9.12 19:06
@Anonymní píše:
Ahoj.
Jdu si k vám pro radu. U soudu jsem zažádala o styk s otcem. zažádala jsem o jeden den v týdnu a každý druhý víkend, týden o prázdninách a od 26.12 do 28.12. Dítko půjde do školky až příští rok, já jsem na mateřské a chodím do práce. Myslím si, že takovýhle styk je dobře zvolený vzhedem ktomu, že chodím do práce tak to častěji nejde. Co myslíte? Ale chtela bych vědět jak soudu řeší Štědrý den? Ex říkal, že chce aby se to střídalo rok u něj, rok u mě. Ale já si neumím představit být na Štědrý večer bez syna. My se sejdem celá rodina, u něj by byli jen oni dva v malém krcálku. Proto jsem do návrhu napsala, že chci až od toho 26.12 do 28.12. Co myslíte, že mi řekne soud?děkuji za odpověďi.

co ti řekne soud, ti nikdo povědět nemůže.. styk je podle mě navržený dobře, ale ty Vánoce.. co jsem viděla, je to půl na půl řešeno tak že buď se rodiče po roce opravdu střídají nebo jde dítko ke druhému z rodičů hned 25. :nevim: škoda, že se nedomluvíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.9.12 19:43
@Anonymní píše:
Ahoj.
Jdu si k vám pro radu. U soudu jsem zažádala o styk s otcem. zažádala jsem o jeden den v týdnu a každý druhý víkend, týden o prázdninách a od 26.12 do 28.12. Dítko půjde do školky až příští rok, já jsem na mateřské a chodím do práce. Myslím si, že takovýhle styk je dobře zvolený vzhedem ktomu, že chodím do práce tak to častěji nejde. Co myslíte? Ale chtela bych vědět jak soudu řeší Štědrý den? Ex říkal, že chce aby se to střídalo rok u něj, rok u mě. Ale já si neumím představit být na Štědrý večer bez syna. My se sejdem celá rodina, u něj by byli jen oni dva v malém krcálku. Proto jsem do návrhu napsala, že chci až od toho 26.12 do 28.12. Co myslíte, že mi řekne soud?děkuji za odpověďi.

Ahoj, trochu nechápu, proč by ex nemohl mít syna jednou za 2 roky na vánoce. Určitě to přežiješ, neboj. Soud se k tomu asi aji přikloní.. My máme taky střídačku, jeden rok tatínek, jeden rok já. Děláme si vánoce o den dřív, nebo o pár dní později.. ;) Vidím to jako trochu sobecké z Tvé strany, že nechceš dítko půjčit na vánoce. I druhý rodič má právo si to s mrnětem užít a myslím, že je celkem jedno, jak to spolu pojmou. Jinak zbytek je v pohodě, řekla bych, že to není problém, jen dopředu pořešte prázdniny, jak začne chodit do školy, tak ty 2 měsíce je třeba taky dohodnout, týden mi přijde velmi málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.12 20:22

@martina.se já nevím, já si to neumím představit, být na vánoce sama. :( A můžu se teda zeptat jak to máte vy? To si pro syna příjde 24. ráno a přivede ho 25.?? nebo jak? :)
A o prázdninách, on si vtšinou nemůže vzít víc jak týden volno. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.12 21:05

Já bych syna na Vanoce nedala …na druhy den jo…to si prece taky mohou uzit stejne jak na stedry den…az bude umet mluvit tak pak si rekne samo ditko…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.12 21:28
@Anonymní píše:
Já bych syna na Vanoce nedala …na druhy den jo…to si prece taky mohou uzit stejne jak na stedry den…az bude umet mluvit tak pak si rekne samo ditko…

Já si to taky neumím představit, ale stejně tak můžou říct mě, že si vánoce můžu užít druhý den. :?

zakl.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
8.9.12 22:59
@Anonymní píše:
@martina.se já nevím, já si to neumím představit, být na vánoce sama. :( A můžu se teda zeptat jak to máte vy? To si pro syna příjde 24. ráno a přivede ho 25.?? nebo jak? :)
A o prázdninách, on si vtšinou nemůže vzít víc jak týden volno. :nevim:

Ahoj,
já to mám tak, že děti jsou jedny Vánoce u mě (budou zrovna letos) a další Vánoce u táty. Beru to tak, že děti mají právo být na Vánoce i s tátou a on má právo, aby děti byly s ním. Navrhla jsem to sama, chtěla jsem být spravedlivá.
Je to pro mě (a pro otce dětí určitě také) těžší, být na Vánoce bez dětí, ale jinak se to udělat nedalo.
Děti by měly být cca od 20.12. do 27.12. u jednoho a pak až do nového roku u druhého z rodičů.
Přizpůsobujeme příjezd a odjezd k tátovi podle prázdnin.
Myslím si, že si děti můžou rozbalit dárky i později, není nutné, aby se to u všech odbylo v jeden den. Navíc mají pár dnů na to, aby si dárky užily, když pak za pár dnů jedou k druhému z rodičů.
Měli jsme to v dohodě u soudu a soud to schválil. Funguje to dobře, ale my se s exmanželem dokážeme bez problémů domluvit na všem.

• Citovat
  • Upravit
72725
9.9.12 09:26
@Anonymní píše:
A o prázdninách, on si vtšinou nemůže vzít víc jak týden volno. :nevim:

Jako proč by chlap taky nemohl být na vánoce s děckem.. nevidim to jako tragédii být sama, čučím na pohádky nebo někam vyrazím se single kámošema.. Jinak my to máme takto 23-26 lichý rok otec, sudý rok já. a ty velké prázdniny, pokud si ex nemůže vzít delší dovolenou, tak je to v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.9.12 09:27

@JaSe :palec: konečně někdo, kdo též chápe, že nárok na Štědrý den s dítkem nemá jen matka :palec: super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.12 10:13

No prostě za mě ne…to je názor můj nejsem ta matka která musí za kazdou cenu nekde si delat dýchánky a litat po obchodech chci trávit cas s detmi a ne si delat nejake dny pro sebe…ziju jen pro děti jsem s malým sama co se narodil tak proc bych se ted mela s nim delit mel si rozmyslet driv jak se ma chovat..chlapi nemysli rozumem ale bud tim co jim naklabosi jejich vlastni matky…viz ex…

• Citovat
  • Upravit
202
27.10.12 08:44

jak na to?

Ahoj,
potřebovala bych poradit. Přítel má 5ti letou dceru se svoji bývalou přítelkyní. Má ji tady asi co 2-3měsíce na 7-14dní(chodí do školky) bydlí přes 300km daleko. malá je svěřená do péče matky, ale nemají soudně určený styk. Jde o to, že jeho bývalá s novým manželem jí „očkujou“ proti němu, pořád ji říkají, že jim nechce dávat penízky tak proto ji nemůžou koupit to co zrovna chce atd. Platí 2500Kč měsíčně a měl i doplatek zpětně. Rád by se s ní vídal častěji, jenže mu to zaprvé bývalá neumožní protože malá chodí na různé kroužky, na angličtinu(přitom neumí pořádně česky) atd. A taky celkem 7mi hodinová jízda vlakem výjde na 1200Kč(tam i zpět). Jinak jsou domluveni, že ji má jeden rok na vánoce ona, další zase můj přítel. O velkým prázdninách taky na jeden měsíc, ale vždy se podřídí jí, tyhle prázdniny ji chtěla dovézt dříve protože odlítali na dovolenou, pro nás to problém nebyl, vyšli jsme ji vstříc. Dneska ji zrovna veze domů, měl ji vézt až v neděli, jenže musí do práce(což nevěděl) tak ji volal, že prostě v tu neděli nemůže a ona řekla, že mají svůj program, že chtěli být s manželem na víkend sami atd. a že nejsou doma, ale v Mělníku. Nakonec teda řekli ať ji místo Kolína přiveze do Prahy, tak přítel, že teda jo. Zachvilku ale volali, že jim to nevýjde být tam tak jak přítel potřebuje, že by museli vyjet dříve, protože je Praha rozkopaná, ale že tam prostě pak nebudou zbytečně čekat, kdyby tam přijeli dříve. Vlak tam přijede 11:50 a 12:16 jede zpátky, aby stihnul jít přítel do práce. No nakonec z jeho ex vylezlo, ať jim dáme na naftu, když si pro ni musí přijet na nádraží. No není s ni normální domluva, tenhle týden volala, že k nám stejně malá nechce jezdit, že ji musí nutit a že brečí když tu má jet atd. No přítel si chce určit soudně, kdy může dceru vídat, aby mu to bylo bez problému umožněno, ale nemáme s tím zkušenosti, tak vás prosím o radu, jak v tomhle případě postupovat, nebo jak to sepsat, vůbec nevím…děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.12 22:28
@davidek12 píše:
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Přítel má 5ti letou dceru se svoji bývalou přítelkyní. Má ji tady asi co 2-3měsíce na 7-14dní(chodí do školky) bydlí přes 300km daleko. malá je svěřená do péče matky, ale nemají soudně určený styk. Jde o to, že jeho bývalá s novým manželem jí „očkujou“ proti němu, pořád ji říkají, že jim nechce dávat penízky tak proto ji nemůžou koupit to co zrovna chce atd. Platí 2500Kč měsíčně a měl i doplatek zpětně. Rád by se s ní vídal častěji, jenže mu to zaprvé bývalá neumožní protože malá chodí na různé kroužky, na angličtinu(přitom neumí pořádně česky) atd. A taky celkem 7mi hodinová jízda vlakem výjde na 1200Kč(tam i zpět). Jinak jsou domluveni, že ji má jeden rok na vánoce ona, další zase můj přítel. O velkým prázdninách taky na jeden měsíc, ale vždy se podřídí jí, tyhle prázdniny ji chtěla dovézt dříve protože odlítali na dovolenou, pro nás to problém nebyl, vyšli jsme ji vstříc. Dneska ji zrovna veze domů, měl ji vézt až v neděli, jenže musí do práce(což nevěděl) tak ji volal, že prostě v tu neděli nemůže a ona řekla, že mají svůj program, že chtěli být s manželem na víkend sami atd. a že nejsou doma, ale v Mělníku. Nakonec teda řekli ať ji místo Kolína přiveze do Prahy, tak přítel, že teda jo. Zachvilku ale volali, že jim to nevýjde být tam tak jak přítel potřebuje, že by museli vyjet dříve, protože je Praha rozkopaná, ale že tam prostě pak nebudou zbytečně čekat, kdyby tam přijeli dříve. Vlak tam přijede 11:50 a 12:16 jede zpátky, aby stihnul jít přítel do práce. No nakonec z jeho ex vylezlo, ať jim dáme na naftu, když si pro ni musí přijet na nádraží. No není s ni normální domluva, tenhle týden volala, že k nám stejně malá nechce jezdit, že ji musí nutit a že brečí když tu má jet atd. No přítel si chce určit soudně, kdy může dceru vídat, aby mu to bylo bez problému umožněno, ale nemáme s tím zkušenosti, tak vás prosím o radu, jak v tomhle případě postupovat, nebo jak to sepsat, vůbec nevím…děkuji za odpovědi

Určitě je dobré zajít si na příslušný orgán…tam vám poradí…co se týče té dálky nevim slyšela jsem že rodič musí zavěst dítě na puli cesty…tak jsem se to dozvěděla já…přeji hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
841
30.10.12 06:32

@davidek12 dojděte na sociálku uvás oni vám poradí co máte napsat a jak a pak to pošlete na soud kde má malá trvalé bydliště s tím že se to bude řešit tam odkud je malá. většinou styk s dítětem je daný 1 za 14dí víkend od pátku do neděle, ty vánoce když je budete takto střídavě chcít a ty prázdniny všechny na půl. nebo střídavě. S dopravou je to asi tak jak si to vyhádáte a na daném soudci, nám na sociálce řekli že je nepsané pravidlo že otec nebo ten co jí nemá v péči si dítě vyzvedává v bydlišti matky a taky tam vrací. Když je s matkou dobrá dohoda tak třeba na půl cesty nebo dobrej soudce ale moc bych na to nespolíhala, i když někdo tady píše že si to jejích otcové vydupali mi to asi neumíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí