Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lulinka2709 píše:
@welovefashion To jsem také říkala. Že neplatí, proč bych jí tam měla vozit.Soud rozhodl, že jsem povina každý měsíc dceru řádně připravit, a zajistit finance na cestu.
co to bylo za soudce i. diota??? na tohle si opravdu vezmi právníka, narazila jsi na nějákého blba ![]()
Pořád je to její otec, bez ohledu na to, co udělal. Na tvém místě bych si dávala velký pozor, protože ty jsi typický příklad matky, která manipuluje s dítětem a na to jsou bohužel soudy vysazené. Místo toho, aby jsi dělala problémy, by jsi měla na vztahu dcery k otci zapracovat. Aby jsi se pak ty a především tvoje dcera nedivila až si bude otec vynucovat styk s policií za zády. Pokud už teď víš, že bude dělat problémy, měla by jsi to bylt především ty, kdo bude mít rozum a dítěti to ulehčí. Tatínka jsi jí vybrala ty sama a to, že seděl neznamená, že nemůže svoje dítě milovat.
@Janli píše:
Pořád je to její otec, bez ohledu na to, co udělal. Na tvém místě bych si dávala velký pozor, protože ty jsi typický příklad matky, která manipuluje s dítětem a na to jsou bohužel soudy vysazené. Místo toho, aby jsi dělala problémy, by jsi měla na vztahu dcery k otci zapracovat. Aby jsi se pak ty a především tvoje dcera nedivila až si bude otec vynucovat styk s policií za zády. Pokud už teď víš, že bude dělat problémy, měla by jsi to bylt především ty, kdo bude mít rozum a dítěti to ulehčí. Tatínka jsi jí vybrala ty sama a to, že seděl neznamená, že nemůže svoje dítě milovat.
no já tě chápu, ale pokud by jí miloval, tak by na ní taky přispíval, nemyslíš? Dítě nemůže být živé z lásky ![]()
i kdyby posílal blbý 400 stovky měsíčně, aby jí tam mohla máma dovést…další věc je, já si třeba nemyslím, že vězení je místo, kam by mělo jezdit malé dítě ![]()
@Janli píše:
Tak si ještě jednou prectete co píši. Při nejmenším, kdyby se těšil na své dítě, tak neudělá to co udělal, když už jsem byla ve 4 měsíci těhotenství. Další věc je ta, kdyby to co dělá bylo z lásky k dceři, tak už dávno pracuje a posílá výživné které má soudem dané. A další dost poctatny faktor je ten, kdyby měl takový zájem, tak se dostaví ke každému soudu stejně tak jako já, a za dceru se bere.Vim ze ve vězení maji přednost v práci dlouhé tresty, a ty co mají vyživovací povinost. Obojí splňuje, a do prace nechodí.
@welovefashion píše:
no já tě chápu, ale pokud by jí miloval, tak by na ní taky přispíval, nemyslíš? Dítě nemůže být živé z láskyi kdyby posílal blbý 400 stovky měsíčně, aby jí tam mohla máma dovést…další věc je, já si třeba nemyslím, že vězení je místo, kam by mělo jezdit malé dítě
Je to zbytečné cokoliv ti radit. Ty jsi uražená, že ti neplatí. Ale to je problém tvůj a jeho, ne dcery. S dcerou o něm máš mluvit, připravovat ji na to co bude. Naivně sis myslela, že se kvůli tobě změní, taknes teď důsleky. A na právníka se rovnou vyprdni, jsem v této oblasti osm let a nemáš nejmenší šanci. Styk tam bude, ať se ti líbí nebo ne. Zpočátku krátky, pak se bude prodlužovat.
@Lulinka2709 mě ale nejde o něj, já tě jen upozorňuju na to, co se bude dít dál. Pokud dobře počítám, tak dítěti je pět let. Jeho mázor opravdu nebudou soudy brát v potaz a budou ho považovat za zmanipulovaný z tvojí strany. Dítě se bude muset s otcem stýkat ať se ti to líbí nebo ne a alimenty na to opravdu vliv mít nebudou. Je jen na tobě, jestli to dítěti usnadníš nebo ho vystavíš stresu z exekučního vymáhání styku.
@nikive píše:
Je to zbytečné cokoliv ti radit. Ty jsi uražená, že ti neplatí. Ale to je problém tvůj a jeho, ne dcery. S dcerou o něm máš mluvit, připravovat ji na to co bude. Naivně sis myslela, že se kvůli tobě změní, taknes teď důsleky. A na právníka se rovnou vyprdni, jsem v této oblasti osm let a nemáš nejmenší šanci. Styk tam bude, ať se ti líbí nebo ne. Zpočátku krátky, pak se bude prodlužovat.
nejsem zakladatelka ![]()
@Janli tohle jsem ještě neslyšela, jak se exekučně vymáhá styk? jsem zvědává, ikdyž doufám, že to nikdy potřebovat nebudu ![]()
@Lulinka2709 píše:
@welovefashion To jsem také říkala. Že neplatí, proč bych jí tam měla vozit.Soud rozhodl, že jsem povina každý měsíc dceru řádně připravit, a zajistit finance na cestu.Zakladatelko, co mas presne ve vyroku ohledne tech financi na cestu? A kolik je diteti? Jak dlouhy ma urceny styk? Moc se mi nezda, ze by ti dali hradit cestu, pokud se do vykonu dostal svoji chybou… melo by to byt k jeho tizi a hradit by mel cestu on. Mozna sis ten vyrok jen spatne vylozila, posli ho sem…
Jinak alimenty a styky jsou dve ruzne veci. Na styk mq pravo i otec co neplati.. a je k tomu i nalez ustavniho soudu, ze i otec ve vezeni ma pravo na styky.. ale tam chtely obe strany.
Pockej na odvolani
@Lulinka2709 No tak bych u soudu řekla, že jí připravím, ale finance na cestu nemám, jelikož mi otec neplatí, takže je mi líto…
@nikive píše:já nejsem vůbec uražená
On neplatí vůbec,takže to celou dobu musím zvládat sama.Já pouze poukazuji na to,že kdyby mel opravdu zájem o dceru,tak RO vypadá trošku jinak.Jde mu pouze o to mi škodit.
@Murutin No, opravdu to tak je. Když soudkyně říkala rozhodnuti, tak uvedla:Matka je povina každý měsíc dceru připravit, a zajistit finance na dopravu. Odvolala jsem se na miste, soudkyně mi řekla ze to nelze, a ze se musím odvolat pisemne, az přijde rozsudek. Opravdu mi to hlava nebere
@Lulinka2709 píše:
Dobrý den, nevím už co dělat, tak to zkusim tady. Třeba mi někdo poradí. V roce 2013 jsem přišla do jiného stavu s chlapem, o kterém sem věděla že má za sebou trestní minulost. Nicméně když jsem s ním přišla do jiného stavu, tak mě přesvědčoval o tom, že do vězení už se nikdy nevrátí. Když jsem byla ve 4 měsíci těhotenství, spáchal loupežné přepadení se zbraní v ruce. Ještě ke všemu před barákem kde jsme bydleli. Poté šel tedy do výkonu trestu, a odsoudili ho na 8 let. Což je do 4/2021.Je pravda že jsem s ním ještě pár let udržovala kontakt, ale po čase jsem došla k tomu, že o takového chlapa nestojim, že mne ani dceru s ním nic dobrého nečeká. Po mateřské jsem si udělala kvalifikaci, a pracuji ve zdravotnictví. Mám přítele, se kterým jsme byli 10 let přátelé. Žijeme na venkově, a máme rodinný spokojený život. Sploditel mé dcery, mne neustále tahá po soudech, žádá úpravu styku a snížení alimentu. Alimenty neplatí, a k soudu se nedostavil ani jednou.Jde mu očividně pouze o to, aby nám zneprijemnoval pohodovy život. Když jsem měla doma na kontrole pracovnice z ospodu, tak mluvili i s dcerou, která jasně řekla ze za nim jezdit nechce.Soud ale ted rozhodl, ze jednou měsíčně tam ma dcera jezdit, a jednou za 14 dni telefonicky komunikovat. Nechapu dnešní zákony, a jsem už bezradna. Tento člověk k nám do života nepatří, a nechceme ho už v životě vidět. Nevěděl by prosím někdo, na koho bych se mohla obrátit? U soudu jsem se samozrejmne odvolala, ale nevím co dal dělat. Děkuji za rady.
Doporučuji začít dítě na styk s otcem připravovat. Tedy vysvětlit, že táta ji má nejspíš rád, záleží mu na ní, chce ji vidět. A že i když udělal chybu a velmi špatnou věc a sedí za to ve vězení, tak to je a vždy bude její táta. A je třeba se smířit s tím, jaký táta je. Nemusí ho chtít vídat, ale než bude dost stará, aby se v tom sama rozhodla, měla by ho nejprve důkladně poznat.
Protože pokud si ani nepamatuje, jak otec vypadá, těžko mohlo být rozhodnutí, že ho nikdy nechce vidět, skutečně její. Je pravděpodobně vaše, případně založené na tom, co jste o otci vy řekla.
Navíc nejde to pojímat tak, že si placením alimentů kupuje možnost styku s dcerou a pokud neplatí, je jemu i dceři tato možnost odebrána. Placení alimentů i zájem o dceru jsou oboje způsoby, jak se stará a plní roli otce. A i když neplní jedno z toho, nemizí právo na to druhé.
Až ten muž vyjde z vězení, tak právě jeho dcera může být to, na co se upne. A pokud ho vůbec něco dokáže motivovat, aby se tam nevrátil, mohla by to být ona. Což pro vás na druhou stranu bude znamenat, že bude nejspíš usilovat postupně o širší a širší styk. Až třeba ke střídavé péči, pokud by se jednou fakt dokázal postavit na vlastní nohy, mít práci, bydlení… Malá šance, ale vyloučit se to nedá.
@welovefashion píše:
no já tě chápu, ale pokud by jí miloval, tak by na ní taky přispíval, nemyslíš? Dítě nemůže být živé z láskyi kdyby posílal blbý 400 stovky měsíčně, aby jí tam mohla máma dovést…další věc je, já si třeba nemyslím, že vězení je místo, kam by mělo jezdit malé dítě
To je sice pravda, ale pokud by trestný čin spáchala matka (asi ne tak závažný), tak je docela možné, že to dítě bude od roku (do kdy bude mít žena přerušen trest) do svých tří let s matkou ve vězení přímo žít. Třeba věznice ve Světlé nad Sázavou na to má specializované oddělení. Takže očividně se minimálně u matek kontakt s rodičem nadřazuje nad ochranou dítěte před traumatem z toho, že by muselo navštívit vězení a to i za cenu, že když jde dítě do školky, má dva roky „odseděno“. ![]()
@welovefashion píše:
@Janli tohle jsem ještě neslyšela, jak se exekučně vymáhá styk? jsem zvědává, ikdyž doufám, že to nikdy potřebovat nebudu
Tatínek přijede s paní z osposu a policií. Dítě prostě násilím odeberou, aby mohlo trávit čas s tatínkem. I to se děje, bez ohledu na to, jaké to na psychice dítěte zanechá následky. Tady je jen na mamince, jak dítě připraví a jestli to nechá zajít takhle daleko, ale mám obavu, že tady to bude ošklivý, protože zakladatelka dělá všechno proto, aby dítě tátu nechtělo. Pětiletý dítě je velmi jednoduše ovlivnitelný oběma směry.