Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Asi to bude tim, že jsem nečekala, proto má vyšilovaci reakce:-(
Mě v půl roce vyklouzla a spadla z přebalováku
Chvíli řvala jak tur, pak už v pohodě. Zrovna jsem ten den šla k dr. tak jsem se ptala a ona říkala, že jen pozorovat, ale že děti jsou gumové a většinou se nic nestane.
Anežka spadla z polohy na čtyřech (už byla starší, zrovna začínala lézt a stavět se) hlavičkou na umělohmotný kelímek (takže několik cm) a chvíli nato jí tak nateklo očičko (teda u té kosti těsně vedle očička), že jsem se vyděsila a volala doktorce, jestli mám zajet na rtg. Ona řekla, že vzhledem k tomu, že je to u oka (a měla tam krom té boule šílenou modřinu), tak že radši jo. Na dětské chirurgii se mi nejdřív doktorka vysmála, že takových modřin bude ještě několik, ale pak jsem ji měla svléknout a doktorka se ptala na původ každé modřiny (a že jich měla - jak už jsem psala, učila se lézt a vstávat). Připadala jsem si, že na mě pošle sociálku. Poslala nás na rtg, ale nepodařilo se mi malou udržet v klidu, takže snímek byl rozmazaný (takže předpokládám, že doktorce byl k ničemu), ale doktorce to „stačilo“ a říkala, že ji mám hlídat, v noci každé dvě hodiny budit (prý stačí, když jakkoli zareaguje) a hlavně sledovat očička, že je má stejné (asi myslela velikost zorniček). Když mi pak do nějaké době Anežka vypadla z postýlky (přes tu ohrádku vrchem
), tak jsem si na tu návštěvu dětské chirurgie vzpomněla a nikam jsme nejeli - v noci jsem ji každé dvě hodiny budila, abych měla klid.
Jooo tak přesně jako Angu vždycky když se malá někde práskne do hlavy tak se začnu smát a říkat no ty jsi se praštila to byl ducánek a ona se začne taky chechtat, popřípadě dělám že jsem to neviděla aje v pohodě. Jak jsme u babičky tak ta je z toho taky vyšoklá a hned jí chytá co se stalo ato je pak řev. ![]()
U nás teď otvírá skříňky a tím se bouchá do hlavy, posledně přepadla z břicha na záda vkoupelně a břinkla hlavou o vanu - to zadunělo až jsem se i já trochu lekla ale v pohodě.
Takže v klidu - lícní kost je u nás taky na běžném pořádku ale většinou jsem to já kdo brečí bolestí
je to hodně o tvé reakci ![]()
Samula uz se taky pekne napadal, z postele, ted kdyz si vsude stoupa a chce chodit, kdyz zacal sedet, nebo klecet, furt zaklanel hlavu a neudrzel balanc.
To fakt bude v pohode, uz na to davno zapomnel.
U nas to resime stejne, jak uz nejake maminy psaly, vzdycky se na me podiva a zacina natahovat, kdyz vim, ze to byl jen maly bouchanec, tak mu jen reknu - ale prosim te, dyt to nebolelo a divam se jinam, a on natahovat prestane a je zase vysmatej. ![]()
Jo jo, náš Tomík taky, začíná lézt a každou chvíli ho ručičky neposlechnou a on si dá do nosu, zasměju se na něj a on je taky v pohodě. Dneska jsem u něj seděla a on se tak šikovně odstrčil až si dal čelem o moje koleno, má trochu bouli, ale řev nebyl. Chce to zachovat chladnou hlavu a nestresovat
boulí ještě bude ![]()
Ahoj Janiku, mám taky stejně starého Kubíka, a tímto způsobem se mi bouchnul už několikrát. Jak tu pslay holky, jen se leknul, že se něco stalo a proto brečel. Neboj, za chvilku to ani nebudeš vnímat, jak bude začínat plazení a chození.......to budou nárazy do všeho dost často. Jen se na něj přes noc třeba občas mrkni, zda je vše Ok ![]()
Ahojky, to jsem rada, nejhorsi je,ze on se moc plazit nechce, sam se pritahne do sedu a taky do stoje, kyve se jak kyvadlo a proto mam strach, navic jeste mame antibiotika, takze je to hodne slozite,protoze krome mleka a vody do nej skoro nic nedostanu a taky jsem si precetla na netu, ze pri urazu hlavy vyteka-li z ucha slamove zluta tekutina, tak je to spatne, jenze ja nevim jake mnozstvi a taky jak mi prastil do hrnicku z vodou a polil se, jestli si nenalil trochu do ouska a proto jsem z toho byla tak v soku, navic rano se probudil a pod hlavickou mel mokro a takovy velky zluty flek a taky ze predu na pyzamku. Myslim si ze to bylo z toho jak slinta a taky jak si cuca prstiky a z antibiotik.Nevim jestli je to tak nebo ne.
Buď v pohodě, náš malej už leze a vstává a občas si dá pěknou ťafku. Nejhůř mi spadnul ze sedu hlavou na umělohmotný kolečko cestovní postýlky a to byl řev… ale za pět minut byl už vysmátej. Teďka už u pádů ani nebrečí, třeba začne natahovat a já se na něj směju a nějak ho poškádlím a už se ani nerozbrečí, za pár vteřin o ničem neví. Pokud by se jednalo o nějakej náraz o roh nábytku nebo třeba o něco kovovýho, tak tam by to bylo něco jinýho, ale takhle fakt neplaš. A o klíční kost se mi taky bouchnul kolikrát, ale my máme fakt raracha, co je hrozně akční už od miminka…
musim souhlasit s Anguou, kdyz se mala bouchne, podiva se na me, jak budu reagovat, ja ji odpovidam vetsinou: nic se nestalo…a zacnu delat nejakou srandu a ona se hned smeje, kdyz jsem ji ze zacatku zacala litovat, zacala hned rvat a musela jsem ji chovat a utesovat…
takze priste, az se malej zase bouchne, tak ho zkus hned rozveselit, kdyz se zacnes stresovat, je ve stresu i on…
mala mi pred silvestrem spadla z gauce a tvari se narazila na kus zeleza, byla jsem vic vydesena nez ona, nakonec ji uklidnil tazinek, ktery mi ji hned vzal, kdyz me videl, jak jsem z toho hotova ![]()
haha, rafanek se dneska postavil a báááááác
a predtim nmescetnekrad prepadl na záda z briska .....
bala bych se u padu z >1m, kdyby bylo dite v bezvedomi, krvacelo, nebo se pak chovalo nejak divne,
Ehm, tak abych to doplnila… Včera se Samík dost praštil o polici v koupelně, vlevo na čele, nedaleko spánku - měl tam i vyznačenou hranku. Pak začal zívat, dala jsem ho spát (o hodinu dřív, než jindy), pak se vzbudil, lezl pozemi a poblil se
Zdál se mi i takový ospalejší. Tak jsem volala doktorce, co mám sledovat a ta mi začala recitovat o úrazu hlavy a nahnala nás do nemocnice na chiru, ti pak na rtg hlavy. Všecko bylo OK, ale prý u mimin si to nikdo na triko nevezme a už jsme šupajdili do nemocnice na pozorování. Tam nás pozorovali a ráno propustili.
Závěrem - příště rozhodně jen tak lehkovážně na nějaké vvyšetření nepojedu
![]()
Tak koukam, ze vsechny doktorky jsou stejne, prave proto jsem mela takovou obavu, dneska Kubik narazil do umele hrazdicky, tak jsem se zacala smat a on misto natahovani na moldanky taky smich, takze pohoda:-)
![]()