Uretrotomie - naříznutí močové trubice / dilatace - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
12.5.25 10:29

@kacka1986

napiš mi klidně do zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.25 12:07

@natalindri myslím macmiror, plus jsem měla tablety gynimun trio na půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.26 09:35

Rada bych oživila diskuzi.

Minulý rok me začaly trápit záněty - klasické pálení a diskomfort. Nejprve se léčilo jako klasický zánět bez efektu. v konečné fázi léčení se zjistilo, že šlo o mykoplasmata. přeléčeno tedy správnými antibiotiky s tim, ze výsledky po ukončení léčby vyšly negativní. Pocit pálení mi opravdu přestal, ovšem zůstal mi pocit neustálého pocitu na močení, pocitu nedomočeni. Po dalších měsících řešení léky na zklidnění ( spasmed), které vůbec nepomohly- spíše problém zhoršily, mne dokotorka udělala cystoskopii, kde zjistila, že mám zúženou močovou trubici a okamžitě mě poslala na zákrok Otis. Dlouho jsem váhala, ale vzhledem k mým obtížím, které trvaly rok a značně mně znepříjemňovaly běžný život, jsem do toho šla s vidinou úlevy. Nyní jsem týden po zákroku a problémy mám úplně stejně - ba dokonce možná ještě horší než před - neustálý pocit na močení s tim, že vyčurám vždy jen trochu a neprochází úleva. Chci se zeptat, pokud má už někdo po zákroku delší dobu, měl podobné obtíže, zlepšilo se to časem? Nebo byla potřeba opětovná operace s tím, že nebyla úspěšná?

• Citovat
  • Upravit
14
16.3.26 10:09

Napiš mi do soukromé zprávy. Taky mám stále potíže a to jsem byla 2× na rozšíření! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
16.3.26 11:49
@Anonymní píše: Více

Já jsem v podstatě ve stejné situaci, nejdřív jsem byla na ambulantní dilataci, která nepomohla. Následně mi jeden urolog tento zákrok doporučil, měla jsem i termín. Ale ještě jsem si šla pro druhý názor. A druhý urolog mi ho rozmluvil, že ta rizika - včetně inkontinence - jsou poměrně značná.
Teď jsem byla skoro půl roku na udržovací dávce antibiotik, s tím, že je šance, že se močový měchýř zahojí a zklidní a záněty se nebudou opakovat. Pokud ne, tak by už nezbývalo nic jiného, než na tu operaci opravdu jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.26 11:51

@ivašot. Ahoj a můžu se zeptat, co to bylo za antibiotika a užívání? Vidíš nějakou změnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
16.3.26 12:05
@natalindri píše: Více

brala jsem jednu tabletu furolinu večer, asi 5 měsíců. Teď před 14 dny jsem to vysadila a uvidí se. Prý je šance, že jak je ten močový měchýř dýl bez zánětů, tak se ta výstélka uzdraví a je pak odolnější. Ale uvidíme…
Jinak mi ještě jako možnost nabízel výplachy kyselinou hyaluronovou, to by mělo mít taky hojivý účinek, ale to jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.26 12:19

@ivašot. napsala jsem vám soukromou zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.26 07:17

@ivašot. No mne byly záněty vyloučeny - dělali mi po antibiotikách stěr a vsechno tam bylo negativní. Moc vzdycky ukázková. Je teda pravda, ze když mi delala tu cystoskopii, tál rikala neco v tom smyslu, ze je tam chronický zánět vidět, ale prý nic hrozného. Tak nevim, jeslti tohle mi způsobuje tyhle obtíže :nevim: nicméně po tom Otisu jsem brala antibiotika preventivně, tak si rikam, ze kdyby tam nějaký zánět byl, tak by se vyléčil … ale je to pořád stejný. Vcera jsem si i volala do ambulance, kde mi zákrok dělali abych se zeptala, jestli je normální, ze se porad nemuzu pořádně vyčurat a dost nepříjemná sestra me jen odbyla, ze jsem týden po zákroku, tak co bych chtěla, kdyz se ta trubice nařízla - ze je to podrážděný. Ne ze by me uklidnila tim jejím tonem :D ale budu jeste věřit….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.26 08:22

Jinak teda ještě doplním - třeba pro budoucí hledatele informací se stejnými problémy. V rámci cystoskopie mi dělala i tu diletaci. V papírech mám napsáno diletace do 18CH 20CH již nelze. Takže jsem pochopila, ze ta trubice byla natolik zúžena, ze diletace šla pouze na 18CH, což je opravdu málo, vzhledem k tomu, ze jsem se dočetla, ze normální je alespoň 24. Následně mi tedy řekla, ze mě posila na zákrok Otis.

• Citovat
  • Upravit
15435
17.3.26 09:05
@Anonymní píše: Více

Tak u tebe to zúžení bylo opravdu výrazné, to se fakt asi nedalo řešit jinak.
Já osobně bych se vykašlala na telefonování s nějakou sestrou a prostě šla na kontrolu tam, kde ti to dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.26 11:33

@ivašot. Rekla mi, ze ted mi s tim stejne nic neudělají, ze se to hojí. At přijdu kdyžtak za 3 týdny :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex