Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
10.9.22 13:47
@matkabagristy píše:
Ucitele jsou nedostatkovym zbozim. Dehonestace tohoto povolani je jednou z pricin. Pokud ucitele nechcete, nepotrebujete, klidne dehonestujte.

Já myslím, že si pleteš příčinu s následkem. Každý člověk, pokud má pocit, že je okolím špatně vnímán, by si v první řadě měl položit otázku, proč ho tak ostatní vidí. A učitel není výjimkou - nelze nejdřív požadovat uznání, a až pak zlepšit svoji práci. Pokud si skupina rodičů neváží některého učitele, tak bude nejspíš chyba v daném učiteli, a dokud svoji práci nezlepší, uznání nezíská. A platí to i pro jiné profese, to není jenom u učitelů, rozdíl je v tom, že učitel očekává úctu automaticky, pouze proto, že prostě je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
10.9.22 13:51
@J_Doe píše:
Já myslím, že si pleteš příčinu s následkem. Každý člověk, pokud má pocit, že je okolím špatně vnímán, by si v první řadě měl položit otázku, proč ho tak ostatní vidí. A učitel není výjimkou - nelze nejdřív požadovat uznání, a až pak zlepšit svoji práci. Pokud si skupina rodičů neváží některého učitele, tak bude nejspíš chyba v daném učiteli, a dokud svoji práci nezlepší, uznání nezíská. A platí to i pro jiné profese, to není jenom u učitelů, rozdíl je v tom, že učitel očekává úctu automaticky, pouze proto, že prostě je. :nevim:

nebudu se opakovat. Mladi do skol nenastupuji. To, jak cast verejnosti, ke ktere patris, hodnoti celkove ucitelskou profesi, je zkratka jednou z pricin, proc voli jine zamestnani. Ne jedinou. Uz v prvnim prispevku pisu o dehonestaci POVOLANI, ne jednotlivcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.9.22 13:54

Já myslím, že je opravdu důležitý, jak učící ten jazyk ovládá, zvláště pak u malých dětí, které ještě nasávají jak houby a takhle si jenom hluboko uloží nesprávné základy atd. Tohle přeučit je pak mnohem těžší, než kdyby začali později s opravdu dobrým učitelem. Tak když nemají kvalitní učitele, je nutný ten další jazyk zavádět? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66852
10.9.22 13:57
@Capelucia píše:
Já myslím, že je opravdu důležitý, jak učící ten jazyk ovládá, zvláště pak u malých dětí, které ještě nasávají jak houby a takhle si jenom hluboko uloží nesprávné základy atd. Tohle přeučit je pak mnohem těžší, než kdyby začali později s opravdu dobrým učitelem. Tak když nemají kvalitní učitele, je nutný ten další jazyk zavádět? :nevim:

druhy jazyk se vyresi sam. Bude volitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
10.9.22 14:00
@SAJ píše:
Měli. To bezesporu. Ale hele, kde nic není… Znáš to.

A mimochodem, přibývají školy, kde první stupně neučí elementaristé - což já teda považuji za horší průšvih. O matikářích, IT, fyzikářích a chemkářích na druhém stupni teda raději ani nemluvě.

Jen se to rodiče málokdy dozví - kdyby tu zakladatelka nenapsala na rovinu, jak na tom je, kdo byste na to u svého učitele přišel?
@SAJ píše:
Měli. To bezesporu. Ale hele, kde nic není… Znáš to.

A mimochodem, přibývají školy, kde první stupně neučí elementaristé - což já teda považuji za horší průšvih. O matikářích, IT, fyzikářích a chemkářích na druhém stupni teda raději ani nemluvě.

Jen se to rodiče málokdy dozví - kdyby tu zakladatelka nenapsala na rovinu, jak na tom je, kdo byste na to u svého učitele přišel?

No, nepřišel, že jo. Chlubit se tím asi nikdo nebude. Ale rozdíl v angličtinářích poznat je a to hodně, když má člověk porovnání.
No a chemikáři na prvním stupni - to se opravdu může? Já si naivně myslela, že na 1. stupni můžou učit jen prvostupňoví učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.9.22 14:02
@Ou píše:
Tak na prvním stupni je daleko podstatnější, jak jsi na tom didakticky a jestli umíš učit malé děti, protože to je dost odlišné od toho, jak učíš na druhém stupni. Fakt nepotřebuješ akademickou angličtinu a stejně tak je nebudeš učit složitější gramatické jevy, nebudete číst složitější texty a stejně tak se spíš nedostanete k psaní delších textů.Potřebuješ je naučit základní věci a především se nebát mluvit - což je základní kámen úrazu mnoha českých škol, že tedy jaksi díky trestání jakékoliv chyby se lidi bojí cizí jazyk používat.

Jo, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.9.22 14:04
@matkabagristy píše:
nebudu se opakovat. Mladi do skol nenastupuji. To, jak cast verejnosti, ke ktere patris, hodnoti celkove ucitelskou profesi, je zkratka jednou z pricin, proc voli jine zamestnani.
Ne jedinou. Uz v prvnim prispevku pisu o dehonestaci POVOLANI, ne jednotlivcu.

Nechválit špatně odvedenou práci - to dělá drtivá většina populace :nevim: Nevím, jakou máš o lidech představu, ale asi ne úplně reálnou, pokud si myslíš, že to dělá jenom úzká skupina lidí.

V každé diskuzi o učitelích jsem psala, že znám i dobré učitele, a ty si pro jejich práci vážím, ale pro tebe budu pořád ta, která učitelskému povolání ohromně škodí, protože si dovolím napsat, že někteří učitelé nestojí za starou bačkoru. A přitom jim ty sama děláš medvědí službu tím, jak požaduješ, abychom si je všechny bez výjimky ohromně považovali.

Takže naposled - učitelské povolání jako takové nedehonestuji, pokud si učitelé mezi lidma chtějí zlepšit kredit, měli by sami dbát o to, aby odváděli kvalitnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.9.22 14:06
@J_Doe píše:
Neznám kromě učitelů, jinou profesní skupinou, která by požadovala aktivitu u druhých, aby se zlepšila jejich vlastní situace,

Ano, k některým učitelům prostě úctu necítím, ale k některým zase ano a ten první svou situaci rozhodně nezlepší tím, že na mě ukáže prstem a řekne: „Ty si mě nevážíš, udělej s tím něco!“ místo toho, aby se sám zamyslel, proč tomu tak je. A možno je tomu tak i proto, že dělá něco, co dělat neumí, nedělá to dobře, a následně to pak nedělá rád.

Takže opravdu nevím, jestli povzbuzování někoho, aby učil něco, co sám neumí, toto vnímání zlepší…

Výborně. :palec: Není nic lepšího než názorná ukázka

Zamýšlíme se už třicet let. :think: Tady je výsledek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
10.9.22 14:11
@Jahru píše:
No, nepřišel, že jo. Chlubit se tím asi nikdo nebude. Ale rozdíl v angličtinářích poznat je a to hodně, když má člověk porovnání.
No a chemikáři na prvním stupni - to se opravdu může? Já si naivně myslela, že na 1. stupni můžou učit jen prvostupňoví učitelé.

Obcas probleskne, i tady na epipi, ze 1. tridu uci inzenyrka. To je hodne spatne. Jinak na 1. stupni mohou ucit i druhostupnari. Ja sama mam zkusenosti s vyukou od 3. tridy, Vzdelani mam pro 2. a 3. stupen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
10.9.22 14:12
@J_Doe píše:
Nechválit špatně odvedenou práci - to dělá drtivá většina populace :nevim: Nevím, jakou máš o lidech představu, ale asi ne úplně reálnou, pokud si myslíš, že to dělá jenom úzká skupina lidí.

V každé diskuzi o učitelích jsem psala, že znám i dobré učitele, a ty si pro jejich práci vážím, ale pro tebe budu pořád ta, která učitelskému povolání ohromně škodí, protože si dovolím napsat, že někteří učitelé nestojí za starou bačkoru. A přitom jim ty sama děláš medvědí službu tím, jak požaduješ, abychom si je všechny bez výjimky ohromně považovali.

Takže naposled - učitelské povolání jako takové nedehonestuji, pokud si učitelé mezi lidma chtějí zlepšit kredit, měli by sami dbát o to, aby odváděli kvalitnou práci.

no, v teto diskuzi jsi predvedla, jak to mas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.9.22 14:15
@matkabagristy píše:
no, v teto diskuzi jsi predvedla, jak to mas ;)

Nejen tady. ;) Ale alespoň je konzistentní, to se cení.

Velmi se těším na vlnu odborníků z praxe. Zaplať bůh se mezi nimi sem tam najdou i skvělí lidi, ale většina bude prostě a jednoduše neúspěšná jinde. Tož hurá do škol. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164

@matkabagristy Já nerozumím jedné věci, já přistupuji ke každému člověku s úctou, pokud mě nepřesvědčí, že si ji nezaslouží.
To je snad základní slušnost.
Tak proč bych k někomu měla přistupovat rovnou tak, že moji úctu nemá, ačkoli ho vůbec neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021

No, mám pocit, že nejvíc nenávistní a sarkastické komentáře tady mají zrovna učitelky… a to zřejmě proto, že jsem neprojevila automatickou úctu, ale naopak si dovolila napsat, že někdy/někteří nedělají všechno správně.

Tak nevím @SAJ @matkabagristy, myslíte, že jste zlepšily vnímání učitelů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
10.9.22 14:21
@Mariane.B píše:
@matkabagristy Já nerozumím jedné věci, já přistupuji ke každému člověku s úctou, pokud mě nepřesvědčí, že si ji nezaslouží.
To je snad základní slušnost.
Tak proč bych k někomu měla přistupovat rovnou tak, že moji úctu nemá, ačkoli ho vůbec neznám.

kde pisu, ze mas pristupovat ke vsem s uctou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
10.9.22 14:22

Holky, najdete si vyznam slova dehonestace 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze