Usíná vedle mě = CHYBA ?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
675
20.7.10 15:15

Já si teda myslím, že to zakladatelce moc nevyhovuje, když se ptá, jak ho uspat jinak. A mám i jiný názor ohledně rozmazlení. Já si myslím, že když spí dítě v posteli s rodiči, může být rozmazlené a silně fixované na mámu. Z vlastní zkušenosti vím, že můj syn, který od malička spinká ve své postýlce a od 10 měsíců ve svém pokoji, nemá problém s kontaktem s cizími lidmi, rodinými příslušíky. Naopak moje 2 neteře od malinka spinkali s rodiči v posteli a většinou pak už vyžadovali spaní jen s mámou. Upozorňuji, že tak spali do 5 let a nevyspalí byli všichni a tatínek nejvíc, protože ho z postele vyšouply. Obě děvčata mají problém s tím, že se na ně nemůže nikdo ani podívat, a to nemluvím o cizích lidech, ale o rodině a dostávají hysterické záchvaty i když je chce pochovat jejich tatínek. Já bych se pokusila o uspávání v postýlce, 4. měsíc je ideální, kdy začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.7.10 15:32
herinkoj píše:
Já si teda myslím, že to zakladatelce moc nevyhovuje, když se ptá, jak ho uspat jinak. A mám i jiný názor ohledně rozmazlení. Já si myslím, že když spí dítě v posteli s rodiči, může být rozmazlené a silně fixované na mámu. Z vlastní zkušenosti vím, že můj syn, který od malička spinká ve své postýlce a od 10 měsíců ve svém pokoji, nemá problém s kontaktem s cizími lidmi, rodinými příslušíky. Naopak moje 2 neteře od malinka spinkali s rodiči v posteli a většinou pak už vyžadovali spaní jen s mámou. Upozorňuji, že tak spali do 5 let a nevyspalí byli všichni a tatínek nejvíc, protože ho z postele vyšouply. Obě děvčata mají problém s tím, že se na ně nemůže nikdo ani podívat, a to nemluvím o cizích lidech, ale o rodině a dostávají hysterické záchvaty i když je chce pochovat jejich tatínek. Já bych se pokusila o uspávání v postýlce, 4. měsíc je ideální, kdy začít.

Já nemám ráda takové ty příklady z okolí a následné zobecňování ( podobně jako kojení a asté nemoci, posazování a bolesti zad…).
Sama se synem nespím, protože mi to nevyhovuje. Nevyspím se tak. Nemyslím si, že bych ho tím ale vychovala k nezávislosti na mě. Právě prožíváme separačku jako vyšitou.

• Citovat
  • Upravit
726
20.7.10 15:40

Tak s námi spí mrňous od narození,přišlo mi to nějak samozřejmý,mít ho co nejblíž,slyšet,jak dýchá,přikrývat ho,neumím si představit k němu pořád vstávat,nebo ho mít dokonce v jiným pokoji,dělala jsem to tak i s mýma dětma,kterým už je 16 a 14,a žádný negativní následky to na nich nezanechalo,samy pak chtěly do vlastní postýlky,a uspávám ho i odpoledne,jen vedle sebe ležíme,dokud neusne,je to pro mě příjemná chvilka,někdy se na ni už těším,odpočinu si,sám by neusnul ani za nic,zkoušela jsem to od půl roku,do tý doby bez problémů,ale tak strašně řval,že se nakonec z toho vždycky pozvracel,takže znovu hlad,a povlíkat postýlku,takhle je spokojenej,a já taky,ale byly doby,kdy jsem z toho byla na nervy,když spal dvakrát nebo třikrát denně,a pak ještě v noci,trošku ztráta času,ale každý mrňě je jiný,člověk se musí podřídit potřebám dítěte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.7.10 15:44

A ještě k příspěvku přede mnou,všechny tři jsou společenští tvorové,lidí se nebojí,spíš naopak,s každým kamarádi,aspoň kluci,holka je trošku introvert,ale s tím spaním to určitě nemá nic společného,to je spíš o povaze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
20.7.10 22:39

Holky všem vám děkuju za odpovědi.

Jakmile je unavený tak ho dám spinkat,ale nezkoušela jsem mockrát postýlku,protože nemám ráda když dlouho plače a když se přetahne tak plače dokud se neunavý tím pláčem.Máme malou garsonku takže do druhého pokoje chodit nemusím,jenže kdyby měl plakt celý den tak to nevydržím.Raději bych si lehla s ním.
Mě nevadí když spí vedle nás,ale nechci aby pak neuměl usnout jinak jak s náma.A taky většinou když ho chci v noci dát do postýlky tak se zbudí. Já ho přikrmuji a tak si myslím že kdyby ho hlídal někdo jiný tak by měl malý usnout.Proto jsem ráda i za odpovědi jak zkousit prcka uspat beze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
20.7.10 22:47

** herinkoj** jednou za čas bych byla ráda kdyby mohl být ve své postýlce,ale není to o tom že by mi to vyloženě nevyhovovalo. Jen se to bčas nehodí.

Má nejmladší sestra spí se svýma rodičema v postely (v prosinci měla 4 roky) občas spí u sebe v postely,ale většinou si vydupe aby spala s rodiči. U takhle velké holčičky je to rozmazlenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kecač
15.8.10 17:31

ahojky,já si myslím že od těch třech měsíců by miminka se pomalu učit sama usínat v postýlce,ne u láhve nebo prsaale sama.Já jsem to od těch třech měsíců začala dělat a malej si na to celkem rychle zvyknul a bylo to super :palec: jen před měsícem a půl se začal v noci budit a plakat tak jsem ho vždycky vzala a položila na naší postel a byl klid..jenomže na to vyndávání z postýlky si tak rychle zvyknul,že si to začal dost vynucovat že chce byt semnou na posteli až jsem řekla dost a nechali ho sice řvát… :roll: ale už pochopil že tudy cesta nevede a je to o hodně lepší..už se vzbudí tak jednou a pak zase sám usne :-D :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
7148
15.8.10 19:54

Holky,
od pondělí 9.8. usíná sám v postýlce.
Pomáhá buď moje triko a nebo poloha na bříšku.
Zvládá to skvěle,ale sem tam si vynucuje abych ho otočila na bříško jako např. teď :-D .
Půjdu ho otočit ať nekňourá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401