Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zvedneme ho k hodinám, necháme ručičku jednou oběhnout a jde spát do vajíčka, kde se sám houpe. Po pár minutách spí. Tak za hodinku ho přenášíme do postýlky.
Jen jsem zvědavá, co budeme dělat až odroste z vajíčka.
@veeeraf
uložíme do postele, přečteme pohádku, nebo dvě, zhasneme, odcházíme ![]()
Pusu, pohladit, dobrou noc, prikryt, jdu. Speji tri brachove spolu, nekdy tam musim vlitnout a durazne upozornit, at nedelaji bugr a speji a tim je hotovo.
Predtim ctu pohadku, ne uplne vzdycvky, posledni dobou jsem furt nachcipana, tak nekdy jednoduse nemuzu mluvit. Pokud ctu, ctu tak 20min.
@veeeraf píše:
@LLin něco jako u nás s dudlíkem
jojo něco podobnýho asi, má zavřený oči u toho a prostě si šmrdlá po nose a tváři, ale jenom pacičkou, jak chytne jeho nohu nebo ucho, tak okamžitě hledá tapku-ruku. a to vše se zavřenýma očima ![]()
@veeeraf tak my uz dudlik teda dávNo nemame. Jinak teda dam po koupani do postylky, vezme si do rucek plysacka a auticka co ma zrovna rad a vetsinou behem chvilky spinka. Nekdy si tam jeste skládá auticka a povídá si..
Tak obě děti si lehnou do postele, předčteme 2 pohádky a zazpíváme pár písniček. Mladší (2 roky) u toho většinou usne, starší (4 roky) už ne. Takže řekneme dobrou noc, a že přijdeme za buď 3 minuty nebo 5 minut a tak chodíme dokud neusne.
@wiki čiki, my jsme dlouho syna uspávali tak, že jsem ho uhoupala na baloně a k tomu zpívala. Pak jsem to dělala na půl, tj. houpala na baloně, zpívala a pak když začal vytuhávat, dala do postýlky a zpívala dál. Pak jsme ho jednoho dne dali rovnou do postýlky, seděla jsem u něho a hladila a zpívala.
Nyní je to už v pohodě, snese i před zpíváním 2 pohádky ![]()
@elen-ka
tak to ještě že nemusim zpívat
zkusíme to nejak postupne ale vzhledem k tomu že malej je cíťa a navíc si na každou zvyklost potrpí tak si myslím že ho neopiju rohlíkem. ovšem zkoušet to musíme za rok a pul školka a tam ho houpat nebudou ![]()
Dam do postele, capne svy dva plysaky, dame pusu, odchazim a sam usne
kdybych mela uspavat, tak by me svihlo. Chcibmit taky cas pro sebe
![]()
Malá spí teda se mnou v posteli, takže uspavam tak, ze si s ní lehnu, chytnu za ručičku a dělám že spím
ona je do 5-10 min tuha a spinka ![]()
Před spaním zpíváme s kytarou a modlíme se, potom si vypije kakao, vyčistíme zuby, dáme do postýlky, zazpívám halí belí, dám pusinku, dobrou noc a odcházím z pokoje. Někdy si ještě chvíli hraje v postýlce, ale většinou do 10 min usne.
Závidím vám!! já dám tu svoji do postele a hned přijde takže jsem to zatím vzdala a vezmu ji do ruk, vypije u mě mléko, zazpívám jí a usne… pak ji odnesu.
Ale už se chystám že to odbourám, jen si to její uspávání hrozně užívám a říkám si že už se to nikdy nebude opakovat
![]()
@plus_minus píše:
Malá spí teda se mnou v posteli, takže uspavam tak, ze si s ní lehnu, chytnu za ručičku a dělám že spímona je do 5-10 min tuha a spinka
Tak já bych nemusela dělat, že spím, ale já bych opravdu usnula ![]()
Holky prosim, muzu mit asi blby dotaz? Od kdy jste zacaly u prvniho ditete cist pohadky? A poslouchaly? Muj syn ma 14 mesicu, nevim kdy mam zacit se ctenim.