Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky. Chci se zeptat a poradit jak uspáváte své děti. Máme skoro 11 měsíční dítě, které nám jedině usne v náruči v postýlce sama neusne. Jak docílit k tomu, aby si navykla na postýlku?
![]()
Ja uspavala u nas v posteli a pak prenesla, nebo do ty postylky strcit a nechat tam no, pokud nebude delat uplne hystericky sceny
Ježíš, jak já bych ráda vrátila tu dobu, kdy mi usinal v náručí
a to jsem na to taky nadávala, měla jsem si to užívat. Když už mě to pak nebavilo, proste jsem si ho vzala k sobě do postele a položila vedle. Jeden večer plakal, druhý trochu taky, třetí knoural a usíná tak doteď (2,5 roku). Prostě jsem pořád dokola říkala „udělej haji“. Ale určitě bych nenechala jen tak řvát, že by tam zůstal sám
To teda fakt ne. Být u dítěte.
Porid si nositko a užívej si to, ulevis zatím a mimco bude spokojeně. Je ještě malé. Přirozené “samo” bude usinat kolem druhého roku😍
Syna jsem uspávala v naší posteli do jeho 2,5 let u dcery(14m) to dělám stejně. Prostě ležím u ní a dělám, že spím. Když usne, nechám ji tam tak 30 minut a pak ji úplně tuhou přendám do její postýlky.
Uspavani je naprosto NORMÁLNÍ v tomhle věku, nevim, kde se berou informace o tom, ze by deti mely usinat samy. Je to naprosto prirozene a co se tyka uspavani nejnarocnejsi obdobi kolem toho roka…
Mam tri deti, nejmladsimu je ted tak 14m a uspavala jsem všechny a dodnes uspavam. Chce to skloubit. Starsim se precte pohadka a nebo pusti audio a vetsinou uz i usnou, ale je prirozene, ze nechteji byt samy, ze se boji.
U nejmensiho mam vyzkouseno, ze ho uspim nejrychleji v šátku, odlozim do postylky a hotovo. Kdyz s nim lezim v posteli, hodinu i dve by se prevaloval, nez by usnul.
Takhle se hezky uklidni, poustim mu jeste zvuk deste jako šum.
Tenhle web by ti mohl pomoct
https://www.prosimspinkej.cz/
Hlavne zadne metody kontrolovaneho place apod ![]()
Na tohle tema jsou tu opravdu stovky diskuzi…
Deti jsem uspala a pak odnosila do svych postylek ![]()
@LennyLp me by jeste zajimalo, proc chces, aby dite usinalo samo? ![]()
@Káťa19 píše:
@LennyLp me by jeste zajimalo, proc chces, aby dite usinalo samo?
A mě by zajímalo co je na tom tak hrozného, že chce aby dítě usinalo samo? To je o tolik horší matka než vy které by jste vaše děti uspávaly i do 15nácti kdyby jim to vyhovovalo??
Nepřeber si to špatně, neutočím na tebe. Jen mě to opravdu zajímá proč je to tak hrozně špatně ![]()
@Berry77 já ale neříkám že mě to vadí. Já jsem se ptala o radu, jak to dělají ostatní maminky s uspáváním. A postupem zkoušet.
@Berry77 nepíšu že mě to vadí. Psala jsem si o radu, abych zjistila jak kdo to dělá a podle toho bych zkusila i něco jiného.