Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě by zajímalo, jestli když přijde k jistým uzivatelkam 2-3lete dite, ze se chce pomazlit, nebo ze se bojí, zda ho taky pošlou do patřičných míst, at to na né nezkousi.
To mimino ma jen tu smůlu, ze nemluvi, je nemobilni a napospas (z)vůli pečující osoby.
Btw, zmiňovaný dokument o kojenaku jsem taky vidělá a mrazilo me. Zadny individuální přístup, žádný cas se jim věnovat kromě nakrmeni, prebaleni a odložení do lehátka nebo do postýlky. ![]()
@Svistice Na nějaký mazlení, tulení a další opičárny je den. V noci se spí. A jsou ženy, ač se to něketrým supermatkám zdá šílené a úplně nemyslitelné, kreré během MD či RD pracují a aby vše zvládaly, potřebují se kvalitně vyspat. Chápu, že ty, které si na rodičáku akorát válí šunky a jediná jejich starost je péče o mimíska, tohle nemohou pochopit. ![]()
Tak šťastné a veselé
![]()
@Šmoulice píše:
@Svistice Na nějaký mazlení, tulení a další opičárny je den. V noci se spí. A jsou ženy, ač se to něketrým supermatkám zdá šílené a úplně nemyslitelné, kreré během MD či RD pracují a aby vše zvládaly, potřebují se kvalitně vyspat. Chápu, že ty, které si na rodičáku akorát válí šunky a jediná jejich starost je péče o mimíska, tohle nemohou pochopit.Tak šťastné a veselé
![]()
Tak si představ že mám malé miminko, denně vařím a v podstatě i peču, muže nezanedbávám, každý den cvičím, pracuji minimálně 4 hodiny denně v podstatě od porodu a přesto kojím na požádání, malá se mnou spí v posteli a vybrečet ji nenechávám… Asi je to o prioritách…
@Latty píše:
Tak si představ že mám malé miminko, denně vařím a v podstatě i peču, muže nezanedbávám, každý den cvičím, pracuji minimálně 4 hodiny denně v podstatě od porodu a přesto kojím na požádání, malá se mnou spí v posteli a vybrečet ji nenechávám… Asi je to o prioritách…
Asi tak, jako omlouvat si prací to, ze mě nezajímá, ze mě pláče dítě je dost alibisticke
@Šmoulice píše:
@Svistice Na nějaký mazlení, tulení a další opičárny je den. V noci se spí. A jsou ženy, ač se to něketrým supermatkám zdá šílené a úplně nemyslitelné, kreré během MD či RD pracují a aby vše zvládaly, potřebují se kvalitně vyspat. Chápu, že ty, které si na rodičáku akorát válí šunky a jediná jejich starost je péče o mimíska, tohle nemohou pochopit.Tak šťastné a veselé
![]()
Sorry, ale s každým dalším příspěvkem se shazujes víc a víc ![]()
@Šmoulice píše:
![]()
a jsou matky, který vše zvládaj, aniž by svý dítě týraly… aniž by si táta i máma váleli šunky během noci, místo péče o dítě…
@Šmoulice píše:
![]()
A představ si, že já pracuju už asi tak od puštění z porodnice, ještě k tomu se dále vzdělávám, ale prostě jsem si pořídila dítě, tak se o něj starám a to i v noci. Jsem přes den nevyspalá, no a co… Práci zvládám, dítě taky…
@Šmoulice píše:
Nakrmeno, přebaleno a do svýho! Ze začátku natahovala a pořvávala, ale zjistila, že má smůlu, že k ní nikdo nepřijde. Že to řvaní v noci nefunguje. Zvykla si a je klid. Žádný obskakování. Chvíli to vydržte a bude to ok
Po přečtení nejenom tohoto příspěvku, ale též Tvých dalších příspěvků v jiných diskusích či Tvých komentů deníčků uživatelek jsem přesvědčena, že ženy Tvého smyšlení a Tvých osobních životních priorit by vůbec neměly mít děti.
@Maminka-Praha Malá je ještě hodně maličká a potřebuji Tě cítit. Každé miminko je jiné, ale od toho je šestinedělí, aby se vše srovnalo a vytvořil se potřebný režim. Našemu Samíčkovi hodně v létě pomohlo pevně zavinovat a pak jsme mu dělali takové hnízdečko z kojícího polštáře do U a tam jsme ho jakoby i se zavinovačkou zašoupli, aby měl pocit stísněnosti jako v bříšku u maminky, takové hnízdečko. Hodně to pomohlo, zklidnil se a krásně pak v noci spinkal. Některá miminka se bojí velkého prostoru kolem sebe, což v postýlce mají.