Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KaaTTkaa a je nějaký problém v tom, ji nechat v posteli, přítulit se k ní a spát. Takový mimčo se nerozmazlí, má obyčejnou lidskou potřebu kontaktu a ty ji místo důvěry v to, že jsi tam pro ni, nabízíš studený odchov.
Naše děti s námi spaly v posteli, jak dlouho chtěly. Opravdu je to nerozmazlilo a opravdu tam nebyly do patnácti let
Ty máš malé mimino, které je zcela závislé na tobě a ty jej chceš odstrkovat a brát mu jeho jistotu a přivadet jej do strachu a stresu, proč.
Hlavně dělej to co funguje, neřeš co by se „mělo“ nebo „nemělo“, když chce mimčo houpat, tak houpej, když chce chovat tak chovej, když chce spát s tebou v posteli tak ho nechej. Bojovat proti tomu je jen velká ztráta energie.
@KaaTTkaa píše:
Opravu?Ze všech stran mě kamarádky straší, že když budu dítě pořád nosit nebo koupat v kočárku, snadno si na to zvykne a nebudu už dělat nic jinýho…
A mají pravdu…
@Barbucha3 píše:
Mně to odkladání úplně tady těch maličkých miminek nejde na rozum.
Mě taky ne
. Ještě bych to pochopila u staré generace, co vyrastala v totalitě, ale že takhle uvažují mladé holky…
.
Rozmazlit novorozence
. Děti prostě mámu a fyzickou blízkost potřebují. Jen je trochu divný, že máma tuhle potřebu chce nazývat rozmazleností
.
@Rainy146 píše:
Hlavně dělej to co funguje, neřeš co by se „mělo“ nebo „nemělo“, když chce mimčo houpat, tak houpej, když chce chovat tak chovej, když chce spát s tebou v posteli tak ho nechej. Bojovat proti tomu je jen velká ztráta energie.
Tesat do kamene!!