Uspávání "vyřvávací metodou"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
1.3.16 19:43

Jak dlouho vůbec trvalo, než se zakl. dítě pozvracelo? Nepřehlédla jsem to? Protože každý si jinak představí dvěhodiny řvoucí dítě se silami v koncích, co se ani na nohou neudrží a na závěr všechno zeblije..Může taky ječet pár minut. I takovou expertku jsem znala, co si to vyhnala do extrému a sotva začla natahovat, začla automaticky nadavovat. Holčinu to přešlo někdy před 3.rokem a po dobrém to fakt nešlo.
Jinak co beru jako nevýhodu tam, kde nám dítě/děti spí samostatně, tak když se pak něco děje, teplota, zuby, prostě něco a dítě v noci řve. Člověk by samozřejmě pochoval, jenže dítě se o to víc vytáčí do vrtule, není zvyklé usínat na ruce, je zvyklé mít klid v posteli. Tak to jsem měla už několikrát dilema, chovat a bude řvát dlouho, nebo dát do postele a bude řvát krátce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.16 19:47

@zuzouš pul hodiny revu. To bych blila aj ja

Příspěvek upraven 01.03.16 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
1.3.16 19:48
@Pelikanka píše:
Ahoj holky, uz pres mesic se mi nedaří nasi malou, ma ted necelych 6m. uspat jinak nez houpanim a chozenim po byte. Prvni 3 mesice usinala sama a spala bez problemu celou noc a pak nastal velky obrat. Do postylky ji davam bdelou, ale klimbajici po kojeni, ale jakmile ji polozim tak ozivne a nastava boj.. Zkusila jsem metodu podle knizky Kazde dite muze dobre spat, ale ona se po par minutach, co ji tam necham dostane do uplnyho tranzu a utisim ji jen v naruci. Kdyz dam hned zpatky do postylky, zacne to znova a neda se to vydrzet! Vim, ze se ma vytrvat aspon tyden, ale ja zkusila 3 dny mala rve az se z toho poblinka a nakonec stejne vymeknu a uchovam ji. Mate nekdo podobnou zkušenost, ze se to pak zlomi? Prestavam verit, ze to na ni bude fungovat a hlavne nemam to srdce ji nechat tak plakat :,(

To je teda brutal 8o, ja tohle nazyvam tyrani. Take jsem kdysi nad touto metodou uvazovala, jenze jak melo dojit na lamani chleba, ja i manzel jsme si rekli, ze tohle svemu milovanemu diteti udelat nechceme. ted ma syn 15 mesicu, spi se mnou od narozeni v posteli a budi se po cca 2 hodinach kazdou noc. Je to nekdy masakr, ale vyrvat ho nikdy nenecham. Moje dite me potrebuje, nebude to trvat vecne, nac vychovavat dalsiho neurotika. Si nekdy rikam, proc si takove porizuji deti, kdyz se jim nejsou schopny podridit alespon ty prvni dva roky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
1.3.16 19:51
@Berousik píše:
@hanyny @hanyny citove vydira? Novorozene, nebo dite cca do pul roku? To snad ne :mrgreen:
A ted se budi, protoze proste ma mekke spani. Ma to po me, ja mam taky za noc kupu snu a skoro kazdy me probudi. Probudi me kazdy sustnuti. Ona se probudi a chce se ujistit, ze mama tam je. Tak ji jdu pohladit a spime obe dal. Nevidim v tom problem. Ja jsem jako mala mela spatne sny a noc co noc jsem lezla k nasim do postele. Pamatuju si naprosto zive, jak jsem se vzdycky hrozne bala a sbalila jsem si polstar a sla tam. Nikdy me nevyhodili. Vzdycky me prijali, zalezla jsem tatovi nebo mamce pod perinu a najednou jsem byla stastna a v bezpeci. Delala jsem to asi do sesti let a nasi mi nerekli ani popel. Nevidim jediny duvod, proc by se moje dcera mela v noci bat. A jestli to je zrovna rozmar a ne spatny sen zkoumat nebudu, proste ji tu utechu dam. A rikej si tomu treba selhani, ja tomu rikam laska ;)

Moc krásně napsané :-) máme to stejně, starší spala s námi do 3 let, pak ve své posteli ale v místnosti s námi. Protože jsem byla znovu těhotná a bála jsem se aby mě třeba nekopla do břicha. Do těch 3 let usínala u kojení, pak ze dne na den jsem ukončila kojení a usnula u pohádky. Mladší teď opět usíná u kojení, spí s námi v posteli, někdy v noci se k nám nakvartýruje i starší tak si ji přítel k sobě vezme, naštěstí na tohle máme oba stejný názor. A společné spaní je super i v tom že nemusím vstávat a mimčo nebrečí tudíž nebudí ostatní. Stačí zamručet, já se v polospánku otočím, dám prso a spíme dál.

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
1.3.16 19:52

@hanyny citově vydírá, promiň ale to nemyslíš vážně že ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1444
1.3.16 19:53
@Malike píše:
@Berousik stracim prehled..kazdopadne a uz jsem to jednou psala. Kazdy vychovava deti jinak a kazdymu se jednou odrazi jeho vychova v dospelosti ditete. Takze je na kazdem jak bude vychovavat sve dite.

Akorát že z toho tvého příspěvku čiší takové to poplácávání se po ramenou, že ty v dospělosti svých dětí sklidíš to ovoce své dokonalé výchovy, kdežto ty ostatní - ty teda uvidí, co jim doma vyroste za smrady…
Trochu pokory by to chtělo, ona ta výchova je jen část úspěchu, genetika hraje taky svoji roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.16 19:53

@Kacik1988 mame to stejne az na to kojeni :mrgreen:. Ja ji kojila 8 tydnu, pak po oboustranne nespokojenosti jsem to krouhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.3.16 19:54

@Berousik jo to je taky extrem..ja si myslim ze dite se ma opravdu ucit od mala..vzdy tou..schudnejsi cestou…spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.3.16 19:57

@Kacik1988 a v posteli se mnou spala az kolem osmi mesicu. Do te doby spala striktne v postylce na monitoru dechu. Proto jsem sedela u postylky, ac by bylo jednodussi vedle ni lezet v posteli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.3.16 20:01
@berry4 píše:
Asi jsem nikdy nebyla správná milující matka. Nehledě na ostatní aspekty, které jsem evidentně zapomněla ke správnému vývoji dítěte zdůraznit… No budiž k dobru, že mé děti i bez toho houpání, permanentního ležení na cecku, honcání v ruce a 24 hodinové péče ala -dítě se projevilo, je třeba klidnit za každou cenu vyrostly i tak bez zjevné úhony. I když… měla bych je nechat asi projít regresivní terapií, určitě se něco najde :think:
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.3.16 20:02

@hanyny ja tezko muzu neco rikat natoz se placat po ramenou. Uz jsem to tu psala ze mam dite autistu..postizene dite o ktere se budu starat cely zivot. A dalsi dite vzhledem ke genetice se nechysta..Takze pokoru fakt mam..ale vsak je pravda ze vychova ditete se odrazi v dospelosti. Jiste genetika je zaklad..ale vic styl vychovy. I ja se peru proti genetice vychovou a jen vychovou muzu syna jednou pustit do zivota. aby se osamostatnil jak jen to pujde. Takze vim o cem mluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.3.16 20:09
@Malike píše:
@berry4 v dotazu zoufale zakladatelky je veta..vim ze se to ma drzet tyden ale ja vydrzela 3 dny.Mala rve az se poblinka..asi tak to zacalo.

Jistě. A z toho jsi vyvodila, že si sedla do obýváku a nechala dítě řvát 30 minut nebo co jsi tu sem psala za bláboly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
1.3.16 20:24

@Malike Nevěděla jsem, že máš syna autistu. O autismu něco vím, zabývala jsem se tím profesně, takže si dokážu představit, jak to máš náročné.
Omlouvám se, matky autistů toho musí vědět o výchově, režimu a důslednosti opravdu nejvíc. :kytka:
Ale stejně si myslím, že někdy se můžeš výchovně snažit jak chceš a ty geny to vyhrají… Podle toho, co tak pozoruji ve svém okolí. Zeptej se někdy lidí, co šli do adopce, znám takových několik - vychovávají všechny stejně a z jednoho je slušný člověk, vysokoškolák, zodpovědný a poctivý a druhý feťák, co krade a nestará se o své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.3.16 20:28

@berry4 o triceti minutach se zminovalo potom..o obejvaku jsem se zminovqla ze urcite v ramci vychovy bych si nesla sednout do obejvaku a rikala si ze to pochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.3.16 20:32

@hanyny tak urcite ta genetika se v charakteru projevi..ale lze ji potlacovat vychovou. Zrovna na to koukam v primem prenosu kdy mamca dala brachovi tolik volnosti ze ted na ni… Chapes. I kdyz zdruhe strany musim uznat ze kdyz jsou treba dve deti ze stejnou vychovou a jedno se nepovede…tam je nekde chyba.Asi v genetice a osobnosti ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí