Uspávání "vyřvávací metodou"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
3.3.16 16:44
@Bobule151 píše:
@Pelikanka Taky jsem takové období měla u obou holek v tomto věku. U nás se vzbudily v noci a prostě nespaly. Ale pominulo to. Ale trvalo to skoro půl roku. Jinak starší chodila spát desátá jedenáctá, ráno naspávala, odpol. spánek pozdě a ať jsem dělala, co jsem chtěla režim jsme nepřehodili, až docházka do mš (takto to bylo asi od roku). Takže zatímco jiné děti pomalu uléhaly k večernímu spánku, my teprve vyrážely ven. Mladší naštěstí má čas na usnutí kolem půl osmé večer. Uvidíme, co udělá léto. No, s tím trikem, co dítě, to jiné potřeby. Starší bez dudlu, bez trika, mladší dudel a triko. Starší chtěla držet za ruku, spala s námi v posteli, mladší o to nestojí, jen k ránu. Tvoje mimi bude asi sova. Časem si na to zvykneš. Akorát člověk si večer neodpočine. Pokud máš jen jedno, tak si užívej volno přes den. Já to taky dělala. :)

Jojo, je to sova, asi po manzelovi 8o presne jako tvoje starsi, zadny triko ani dudel, at spi odpo v 1 nebo ve 3,stejne strasi skoro do pulnoci :mrgreen: Tak uvidime, jestli nam to taky takhle vydrzi az do MS ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.16 16:47
@Pelikanka píše:
Dekuju za konecne komentar k veci :palec: No me ji doporucila kamaradka, jeji malá si paradne navykla rezimu, nespala ji poradne od porodnice a tak jsem to zkusila.. podle rady kazdych 5min k ni chodila a utesila, ale jak jsem psala, po pul hodine nezbylo nez stejne vyndat z postylky a bylo po metode :mrgreen: Hold se to porad meni a ja se porad ucim a ucit budu..Ona tak krasne sama usinala do 4m a pak zlom a ze dne na den uz sama neusnula, no asi jako u tebe :?

S tou knížkou jsem to myslela vážně. Jsem učitelka na střední, takže pro mě je typická dlouhá příprava, studium všech dostupných materiálů a pak čirá improvizace v džungli před tabulí. :mrgreen: Tohle je stejné, načetla jsem toho tunu, tahle knížka je z toho nejlepší. Je tam soubor rad a nápadů, které by ti mohly pomoct, v klidu, bez řevu. Nepodařilo se mi zatím dosáhnou ideálu spaní (tak od 19 do 9, polední spánek 12-17 :pankac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), ale je to fakt lepší, to vstávání je méně otravné, většinou jsme oba v polospánku a do pár minut chrníme.
Kdyby vyřvání fungovalo na všechny děti, tak poznávacím znamením mateřství přestanou být kruhy pod očima :dance: :lol:
Kdybys něco potřebovala, klidně napiš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.3.16 18:41

@galantni jelenice Dekuju za tip, mrknu na to, snad to bude vic nase krevni skupina :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.3.16 16:29

Tak vyřvávání jsem fakt nezkoušela a to ani, když malý nespal a nespal a nespal… Když se mu podívám do očí a vidím, jak mě má rád a jaká je to citlivá duše, nemohla bych mu něco takového udělat. Jednou jsem ho trošku plácla přes zadek, když dělal něco nebezpečného a tu bolest, co měl v očích bych fakt víckrát nevydržela. Dodávám, že fyzicky ho to nebolelo…

A tak si myslím, že nemá smysl zbytečně zraňovat na duši někoho, kdo vám bezmezně věří. To jsem radši popadla šátek a do deseti minut spal jako miminko… a teď, když je větší, si večer hraje a když chce spát, tak se přijde přitulit, zavře oči a spí… A spí většinou až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.3.16 18:52
@agnesha píše:
Tak vyřvávání jsem fakt nezkoušela a to ani, když malý nespal a nespal a nespal… Když se mu podívám do očí a vidím, jak mě má rád a jaká je to citlivá duše, nemohla bych mu něco takového udělat. Jednou jsem ho trošku plácla přes zadek, když dělal něco nebezpečného a tu bolest, co měl v očích bych fakt víckrát nevydržela. Dodávám, že fyzicky ho to nebolelo…A tak si myslím, že nemá smysl zbytečně zraňovat na duši někoho, kdo vám bezmezně věří. To jsem radši popadla šátek a do deseti minut spal jako miminko… a teď, když je větší, si večer hraje a když chce spát, tak se přijde přitulit, zavře oči a spí… A spí většinou až do rána.

Super, mam to stejne, muj syn je taky velice citlivy. Rikam si, ze to nebude trvat vecne a neopak, ze az se v noci nebude chtit kojit a sam bude chtit spat v pokojicku, tak to obrecim, ze mi to nakonec bude chybet. Uzivejme si svych deti a davejme jim co nejvice lasky a do toho vyrvani nepatri, jednou se nam to v dobrem vrati :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.3.16 19:02

@Althya to si piš, že ti to bude chybět :lol: minulý týden za mnou syn v noci nepřišel do postele a vůbec jsem nemohla spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.3.16 19:05

Ja to beru tak, že dítě nejvíc potřebuje:

• pocit bezpečí (samota je pro miminko frustrující, instinktivně ví, že samo by nepřežilo a tak je to pro něj velmi nepříjemné)
  • aby si mohlo říct, když mámu potřebuje a máma, aby mu pomohla
  • přijetí toho, jaké je

A nechat ho vyřvat znamená odmítnutí místo přijetí. Je to pro dítě akorát frustrující.

Všichni mi říkali, že je to rozmazlování, ale piškot si umí hrát sám a nevyžaduje neustálou pozornost. Ví, že když mě potřebuje, jsem tu pro něj. Nemusí o pozornost bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
4.3.16 19:16

@agnesha krásně napsáno a ve všem souhlasím  :palec:

• Citovat
  • Upravit
15412
4.3.16 19:50

@agnesha Lépe bych to nedokázala vyjádřit :palec:

• načítám...