Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky spíš jen tak zábavu a ze zvědavosti, která z vás nevěděla co čeká. Já jsem na začátku těhu vyslovila přání, že bych chtěla pokud možno překvapení, tatínek řekl, že v tom nevidí problém. Všichni v okolí nás považují za blázny.
Oblečení jsem většinu zdědila po 2 holčičkách a jednom klukovi(jednoho mám ještě v záloze:D), většina z toho je stejně neutrální. Růžovou barvu moc nemusím, ačkoli teda nějaký růžový kousky pro prcka ve skříni jsou. Modrou taky moc nemusím, ale holka v modrý nevypadá nejhůř. Kočárek máme hnědý, autosedačku modrou s kostečkama.
Tak jsme zvědavá, kdo se přidá do klubu:D
Našemu překvapení jsou už tři roky a já do poslední chvíle byla přesvědčená, že to bude kluk (ne podle UZ atp, prostě jen tak vnitřně). Když jsem byla na porodním sále, doktorka se mě ptala, jak by se jmenovala holčička a jak chlapeček, a když miminko vyklouzlo a doktorka okamžitě hlásila: „tak je to Anežka“, nechtěla jsem tomu věřit a přišlo mi to divné, že máme holčičku. Pracovní název byl Ferda (ne kvůli mužskému pohlaví, ale protože nejlepší je Ferda
) a chvíli trvalo, než jsem tak Anežce přestala říkat
Oblečení jsme měli taky hlavně zděděné a nové jsem chtěla spíš do modra, protože modrou mám ráda a hlavně holčička v modrém je výrazně lepší než chlapeček v růžové. Já kupovala jedině soupravičku na cestu z porodnice, a ta byla bílá s jemnou žlutou výšivkou. Mimochodem, manžel od začátku tvrdil, že to bude holka, že ví, co dělal ![]()
Ahoj, tak jsem myslela, že takoví už vymřeli. Já už mám dvě děti, ani u jednoho jsme nechtěli vědět pohlaví, musela jsem to na všech prohlídkách na doktory křičet už ve dveřích, protože měli tendenci mi to říkat. Kočárek máme zelený, věci neutrální, no a jsou z toho dvě holky. To překvapení na sále je úžasné, přeju pěkný porod. Jo a myslíš si na něco? Já u první byla přesvědčená, že to bude holka, u druhého zase kluk
(ale chtěla jsem další holčičku)
Ahoj,přidávám se do klubu
Já jsem si to taky nenechala říct.Věci jsem kupovala v barvách který se hodí na kluka i holku…Myslela jsem si,ale že to bude kluk a taky že byl…
Přidávám se také ![]()
U prvého jsme si nechali pohlaví říct. Já jsem si myslela, že čekáme holčičku, al ena UTZ nám MUDr. potvrdil chlapečka a ten se také narodil.
U druhého jsem si přála překvapení, partner souhlasil. Ale někteří lidé z okolí se divili. Např. tchýně si dokonce myslela, že to víme, ale jen jí to nechceme říct
Já si tentokrát myslela, že to chlapeček a nakonec to byla holčička ![]()
Oblečení zatím nosí po bráškovi, nějak to neřeší. Nic jsem na ni zatím nekupovala ![]()
Ahoj, přidávám se taky ![]()
U nás to bylo manželovo přání, že prostě chce PŘEKVAPENÍ. Takže čekáme takové malé překvapení. Ano na doktory jsem to musela křičet také už ze dveří a několikrát opakovat, ale vždy mě naštěstí respektovali a zatím to nikdo neprozradil.
Jen já jsem prostě byla přesvědčená, že to bude kluk, takže věci mám modré. Ale já stejně nemám růžovou ráda, takže i tu holčičku bych ráda oblékala hodně do modré. Ale zase abych nebyla až tak přísná, tak mám jednu růžovou čepičku ![]()
Už teď se nemůžu dočkat chvíle, až mi na sále řeknou, tak máte .........
Lentilko, co tipuješ Ty, že budeš mít? Zkusíme si tipnout, ať se pak můžeme zasmát?
Já jak jsem říkala, tak ze začátku kluk a teď jsem si jistá, že je to holčička. Takže můj tip momentálně je holčička.
ahoj,
my to nevěděli, nechtěla jsem, taky jsem chtěla překvápko… všichni mě odhadovali na kluka, slyšela jsem to pořád a tak už jsem s tím skoro počítala a kluk to byl ![]()
ale nech se překvapit, je to hezký. Já měla kočárek červený, věcičky taky všelijaké a vůbec mi to nevadilo
a druhé bych samozřejmě chtěla holčičku, prý to není problém
![]()
a přeješ si něco víc??? Mně to bylo jedno, zkrátka jsem se těšila!
Tak ať je to v pořádku, držím palečky.
No já si od začátku myslím, že to bude kluk. Protože v červenci člověk moc vran nepotká, kdežto čápů hromadu:D My kupovali akorát jedno 2 bodýčka - žluté a bílé se zvířátkama, Jeden overalek - modrý a ponožky - zelené. Čeho mám hodně v růžové je pletený oblečení, ale já říkám, že Jára Cimrman taky chodil a až do celkem vysokého věku v holčičím a jaký to byl génius.
Já to taky všude říkám, že hlevně nezkoumat co to je, že nás to nezajímá. Strašně se těším na ten moment, až mi na porodním sále řeknou co to je:D Jenom jsem tuhle zpanikařila, že kdybych rodila císařem v celkévý narkóze, tak se probudím a nebudu to vědět:D
Hlasim se do klubu ![]()
Vetsina v mem okoli to schvalovala, davala jsem tak 60% klukovi, nakonec to na sale bylo strasne krasne prekvapeni.
Priste to tak udelame znovu, ted si zase myslim, ze i to dalsi bude holcicka.
Jinak nektere me kamaradky nechapaly, jak jsem to mohla vydrzet a ted kdyz jsou tehotne, tak to take nechteji vedet ![]()
Nakupovala jsem predevsim v neutralnich barvach, ale na vetsi prcky uz je to docela problem, nebo v modre protoze ruzovou moc nemusim. Nikdy jsem moc nechtela takovou tu nacincanou sladkou holcicku, ale ted si v tom samozrejme obcas ulitavam ![]()
Taky se pridavam k tem co chteli prekvapeni. NEvedeli jsme to u prvniho ditka..to jsem nepripoustela jinou variantu, nez ze to bude kluka…a ouha, mame holcicku:-) No a u druheho mi to bylo tak nejak fuk…prislo mi, ze segry si prece jen vic rozumi, nez segra s brachou a zase na druhou stranu…kluk je kluk. Tak se chystalo prekvapko…
JENZE!!!…osud je nekdy hodne zlej a my prisli o tatinka jeste driv nez se prekvapko narodilo…a tak se uz nikdy nedozvi, ze ma syna:-( .....druhy pohled na vec.....
Preji vsem hodne stesti s pokladky…at uz je to holka nebo kluk!
Já se do klubu nehlásím, na to jsem byla moc zvědavá, ale měla jsem dobré zážitky s určením pohlaví. Na prvním velkém UZ si gyndr. dokonce nechala zaplatit za určení pohlaví. Prý holčička. Tak jsem se těšila na holku, pokukovala po slaďoučkých růžovoučkých oblečkách, naštěstí zatím nic nekupovala. Asi ve 24.tt jsme šli do Gennetu na 4D ultrazvuk a tam nás sestřička vyvedla z omylu. Byl tam pindík jako hrom
Byla jsem mírně v šoku, ale ještě že jsem tam šla. To bych na porodním sále asi dobře koukala, co se mi to narodilo za holčičku
A nakonec opravdu máme kluka, samozřejmě toho nejkrááásnějšího na světě
Tak se hezky nechte překvapit, ať nezažíváte takový šoky jak já ![]()
Kamarádka taky dle UTZ ve 20 týdnu čekala kluka, tak nakupovali modrý a ve 33. týdnu se mladý pán proměnil v mladou slečnu. No a holčička to je jak vyšitá.
Já když čekala dvojčata, taky jsme nevěděli co to bude. Manžel říkal, že je lepší být překvapený. Doktoři mi nikdy neřekli co to bude- já se jich neptala a sami od sebe to nikdy nehlásili, takže to opravdu překvapení bylo. Jsem si vsugerovala, že to budou 2 kluci- asi pro to, že jsem chtěla i holčičku a tak abych nebyla zklamaná, tak jsem se smiřovala už od začátku se 2 klukama.
Pak na kontrole už v porodnici dělala dr. UZV pupeční šňůry a tak- udělalo jedno mimčo a říká- tak se podíváme na toho druhýho, takže mě to utvrdilo v tom že to budou 2 kluci. No a výsledek je: kluk a holka
![]()
Manžel si moc přál kluka, tak se mu to vyplnilo i když z holky je te´d potento. ![]()
Dvojčata už budou mít 5 let a kluk je opravdu hodně živý, svérázný a dá nám zabrat. ![]()
Takže nakonec manžel konstatoval, že je rád, že tam nebyli dva takoví ![]()
Ale mazlit se umí kluk náramně a zase je to něco jiného než s holkou, takže za páreček jsem ráda.
A hlasuju nechat si pohlaví dítěte jako překvapení i pro sebe. ![]()
Já bych strašeně moc chtěl jít k vám do klubu,ale bohužel,přítel při tomto návrhu asi 2 dny hudroval,že o takové překvapení on nestojí a že to prostě musí vědět…takže tak
tak vám závidím:-)
Ja jsem si to poprve nechala rict, protoze jsem od „malicka“ chtela holku, tak jsem to radsi chtela vedet driv, abych se treba nerozbrecela na sale, ze mam kluka
![]()
Trvalo to hrozne dlouho, nez to slo videt, pac mel Domca porad zkrizene nozky
ale ja tak nejak tusila, ze to bude kluk
No a kdyz jsem se dozvedela ze bude, tak mi to prislo zvlastni asi tak pul dne a od te doby jsem se tesila na kluka..
Ale proc to pisu, ted chceme druhe a dohodli jsme se, ze si nechame prekvapko, protoze - ac je to zvlastni - je nam to ted uz jedno, co to bude
Parecek super a dva brachove jeste lepsi
Fakt se na to tesim, ze se to dozvim teprve az vyleze
![]()
Zase se smeju, jak tu planuju a jeste nejsem ani tehotna ![]()