Utajené těhotenství nezletilé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5361
5.12.11 20:10
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Wendyyy píše:
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Ježiš nemusíte být tak hnusný ne? :zed:
Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!

Buď tak hodná a schovej si to někde jinde!!!

Příspěvek upraven 05.12.11 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
5.12.11 20:12
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Wendyyy píše:
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu. :roll:
Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!
Když jí odpovídá někdo jako ty, tak se ani nedivím. :mrgreen:

Naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
5.12.11 20:27
Pesee23 píše:
lucineeccka píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Wendyyy píše:
Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu. :roll:
Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!
sumayo a co jako chtěla slyšet? ano ano dej dítě k adopci,vašim nic neříkej? :roll:
Asi ano, asi jsme ji všichni měli napsat: Super nápad, mlč a dítě dej k adopci. Je to nejlepší řešení, jaký jsi mohla vymyslet. Rodičům nic neříkej,neni k tomu přeci důvod

Myslím, že by bylo daleko lepší ji tady podpořit k tomu ať to poví doma rodičům než ji tady hnusně psát, že bys jí vyfackovala tlamu.. Anebo jí třeba nabídnout pomoct, třeba i zajít s ní k rodičům nebo k doktorovi, místo toho ji tady jen napadáš, to není vyzrálá reakce!! Bohužel stalo se, nenašla odvahu to říct doma, protože rodiče pozná víc než ty, je to jen reakce hodná jejího věku, že jsou holky víc odvážnější v jejím věku a řešily to jinak, tak to na světě chodí, že jedna má víc odvahy a druhá ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
5.12.11 20:35
mikalka píše:
Pesee23 píše:
lucineeccka píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Sumaya píše:
Pesee23 píše:
Wendyyy píše:
sumayo a co jako chtěla slyšet? ano ano dej dítě k adopci,vašim nic neříkej? :roll:
Asi ano, asi jsme ji všichni měli napsat: Super nápad, mlč a dítě dej k adopci. Je to nejlepší řešení, jaký jsi mohla vymyslet. Rodičům nic neříkej,neni k tomu přeci důvod
Myslím, že by bylo daleko lepší ji tady podpořit k tomu ať to poví doma rodičům než ji tady hnusně psát, že bys jí vyfackovala tlamu.. Anebo jí třeba nabídnout pomoct, třeba i zajít s ní k rodičům nebo k doktorovi, místo toho ji tady jen napadáš, to není vyzrálá reakce!! Bohužel stalo se, nenašla odvahu to říct doma, protože rodiče pozná víc než ty, je to jen reakce hodná jejího věku, že jsou holky víc odvážnější v jejím věku a řešily to jinak, tak to na světě chodí, že jedna má víc odvahy a druhá ne…
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
32
5.12.11 20:38
Jahudka87 píše:
Já se teda musím zakladatelky trochu zastat. V 17 otěhotnět není nic neobvyklého, holt se může stát, pokud se na to necítí a ví že by to nešlo, že by mu nemohla dát všechno co by chtěla, tak mi adopce příjde jako dobrá volba. Jistě bude vyrůstat u milujících rodičů, který by za to dítě dali i půlku života. I takové ženy které dávají děti k adopci jsou na světě potřeba, aby ty které ho nemůžou mít naplnili svůj život. Ano není to ideální, když dítě nerůstá v biologické rodině, ale pokud je pozdě na potrat a jinak by to zkrátka nešlo, tak je to možnost.
Chápu že to nechceš říct rodičům, ale budeš muset a nebo čekat až se to dozví. Já osobně bych se taky neskutečně bála to říct doma v tvém věku, záleží na vztahu s rodiči, ne každý má rodiče kteří jsou chápaví. Hlavně zajdi k tomu gynekologovi, kvuli sobě i mimču, můžou nastat různý komplikace :think:
Budu moc moc držet palečky, ať jste oba v pořádku a ať nikdy nelituješ toho jak se rozhodneš!

Konečně rozumná řeč :potlesk: Mě osobně tento názor mluví z duše a lépe bych to nenapsala. Zakladatelce přeju ať se rozhodne jakkoliv ať toho v budoucnu nelituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
5.12.11 20:55
edna01 píše:
Jahudka87 píše:
Já se teda musím zakladatelky trochu zastat. V 17 otěhotnět není nic neobvyklého, holt se může stát, pokud se na to necítí a ví že by to nešlo, že by mu nemohla dát všechno co by chtěla, tak mi adopce příjde jako dobrá volba. Jistě bude vyrůstat u milujících rodičů, který by za to dítě dali i půlku života. I takové ženy které dávají děti k adopci jsou na světě potřeba, aby ty které ho nemůžou mít naplnili svůj život. Ano není to ideální, když dítě nerůstá v biologické rodině, ale pokud je pozdě na potrat a jinak by to zkrátka nešlo, tak je to možnost.
Chápu že to nechceš říct rodičům, ale budeš muset a nebo čekat až se to dozví. Já osobně bych se taky neskutečně bála to říct doma v tvém věku, záleží na vztahu s rodiči, ne každý má rodiče kteří jsou chápaví. Hlavně zajdi k tomu gynekologovi, kvuli sobě i mimču, můžou nastat různý komplikace :think:
Budu moc moc držet palečky, ať jste oba v pořádku a ať nikdy nelituješ toho jak se rozhodneš!
Konečně rozumná řeč :potlesk: Mě osobně tento názor mluví z duše a lépe bych to nenapsala. Zakladatelce přeju ať se rozhodne jakkoliv ať toho v budoucnu nelituje.

Taky souhlasím, kdo z nás takovou situaci nezažil, tak je pak lehké soudit. A nikdo nevíme, jaké má rodiče, jak je sama zralá na dítě apod, říct něco takového rodičům musí stát hodně odvahy.
Osobně kdybych otěhotněla v 17, tak to by byla katastrofa, byla jsem naprosto nezralé tele a dítě by bylo chudák, takže pak je adopce lepší volba.
Máme v rodině taky případ, kdy otěhotněla slečna ve 14 letech, zjistila to pozdě a rodičům se přiznala ještě déle. Byla částečně ještě je nezralá osobnost naprosto nepřipravená na mateřství, dítě teď vychovává vpodstatě švagrová se švagrem. Myslím si, že někdy dát dítě ke adopci ta nejlepší volba.

Každopádně jsi tu už dostala dobré rady (hlavně navštiv lékaře a prober to na tom FODu). Možná by ještě určitý způsob byl svěřit se třeba nějaké tetě nebo ěnkomu s rodiny, pokud máte dobré vztahy a jít to oznámit rodičům společně.

No přeju, ať to má dobrý konec, ať už to dopadne jakkoliv.

• Citovat
  • Upravit
1254
5.12.11 20:58

Nevadi, melo to byt anonymni, ale to je jedno:)

Příspěvek upraven 05.12.11 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 20:58

Ahoj zakladatelko, mam na Tebe otazku - jsi si jista, ze ho chces dat k adopci, ze to zvladnes? Prozit si porod, honem pryc a konec? Zvladnes to, ze bude rikat mami, tati nekomu jinemu? Ze se jednou bude ptat proc a bude zklamane, ze ho jeho mama opustila? Kdyz chces anonymitu, nemusis ho uz nikdy dohledat, ani ono Tebe.. Co kdyz za par let zmenis nazor, ale uz to nepujde vratit? I kdybys ho pak nasla, nebudes pro nej uz mama..
Vis, mam s tim trochu zkusenosti, jsem totiz adoptovana. Od sve nevlastni maminky vim, ze mam starsi sourozence a ma prava matka me odlozila hned po porodu. Tolikrat jsem se ptala proc.. jestli zivotni situace, nebo jsem ji byla proste naobtiz. Kdyby situace, proc si me nenasla a nevysvetlila? Nebo zametla stopy a udelala za mnou caru? Nevim a vedet nechci, neni to pro me mama.

Nechci Te do niceho nabadat, jen to vidim z jineho pohledu, jak je to tezke pro to dite..
Ja jsem take mlada maminka, o rok starsi nez ty, ale maleho bych nedala, nikdy!

Omlovam se za diakritiku, pisu z mobilu.

• Citovat
  • Upravit
15094
6.12.11 08:30

Valkil,máš naprostou pravdu,ale přesto by se měla poradit s rodiči.Taky mám sedmnáctiletou dceru a i ona je přesvědčená,že bych jí zabila,kdyby se jí něco podobného povedlo.Včera jsem se jí schválně ptala co si o tom myslí.Řekla,že by šla na potrat,ale kdyby to zjistila pozdě,myslí si,že bych jí asi taky přerazila vejpůl.Jasně,že bych jí nepochválila,nicméně,bych svoje vnouče k adopci nechtěla dát.A snažili by jsme se to s manželem a otcem dítěte nějak vymyslet.I on je zodpovědný.Možná,že by její rodiče adopci rádi odsouhlasili,třeba taky ne,je mladá,jednou jí to může mrzet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
6.12.11 09:19

Já má jen o něco mladšího syna. Musím říct, že kdy by byl holka a tohle se stalo, tak bych řvala hlavně kvůli tomu, že jsem to nevěděla :? . Jako což už teď s tím? Já bych se taky bála říct to mojí matce a mám k tomu své důvody, stejně tak je má i zakladatelka. Doufám, že všechno dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.12.11 09:40
valkil píše:
Sumaya píše:
lucineeccka píše:
Wendyyy píše:
Nejdříve si chci zajít k doktorovi a potom co mi poradí řešit rodiče.
Vím že se to dozvědí, jenom prostě musím sehnat odvahu.
Konečně něco rozumného. :kytka: Hodně štěstí TObě i dítěti. :srdce:
Neboj se a uvidíš, že třeba jsi se bála zbytečně, že reakce rodičů nebude tak strašná, jak myslíš. Držím ti palce. :kytka:

No a v horším případě můžou skončit na ulici…
Nikdo do rodiny nevidíme, ale já si myslím, že je lepší se vyvyarovat horší varianty, než spoléhat, že rodiče budou nakonec rozumní. :(

Pokud si zakladatelka za 9 měsíců ten vztah k dítěti nevytvořila, nemá smysl si ho teď chtít nechat. Opravdu je spousta rodin, kde touží po zdravém bílém ko jenci!

Přečti si pořádně co zakladatelka psala. :roll: Napsala, že by jí na ulici nehvyhodili,ale že musela přestoupit do jiné školy,možná by se nemohla vídat se svým klukem,atd. :roll: To jsou opravdu důvody pro adopci…

A 9 měsíců na to neměla, když na to přišla pozdě…A upřímně kolik je maminek co si za těhotenství k dítěti nevytvořily vztah a našly si k němu cestu až když se narodilo?Já si myslím, že hodně. ;)

Připadá mi, že se zakladatelka jenom hrozně bojí, nebo spíš je zbabělá.A řeší kdyby kdyby…jenže některý věci člověk nemůže předvídat a nemůže předvídat reakce jiných lidí.Jestli se dítě necejtšíš fajn,dej ho k adopci,ale nezapomeń, že na to vaši stejně jednou přijdou a pak to bude 10000krát horší a třeba ti to nikdy neodpustí.A pak taky můžeš zůstat sama.Bez rodiny, bez dítěte…tak jen aby jsi nelitovala.

• Citovat
  • Upravit
113
6.12.11 11:34

Tak z Fondu mi napsali, že na utajený porod nepotřebuji souhlas rodičů. Mám jim napsat své číslo a oni mi zavolají a domluvíme se. No já půjdu ve čtvrtek k doktorovi a poté to zavolám mamce. A když už to bude vědět, tak je utajený porod zbytečný. Teď už jen doufám, že je to mimi zdravé, ať nejsou komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
6.12.11 11:37
Wendyyy píše:
Tak z Fondu mi napsali, že na utajený porod nepotřebuji souhlas rodičů. Mám jim napsat své číslo a oni mi zavolají a domluvíme se. No já půjdu ve čtvrtek k doktorovi a poté to zavolám mamce. A když už to bude vědět, tak je utajený porod zbytečný. Teď už jen doufám, že je to mimi zdravé, ať nejsou komplikace.
:palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
20885

tak to doufám i za tebe.hlavně dej vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15094

Držím ti pěsti :srdce: