Utajené těhotenství nezletilé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3705
6.12.11 15:42

Wendy, určitě nám pak napiš, jak to všechno dopadlo! Třeba tě reakce rodičů nakonec mile překvapí ;) Hlavně jim dej čas to všechno vstřebat, určitě si zaslouží to vědět… Držím palce a ozvi se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.12.11 17:27

No přítel je s adopcí smířený stejně jako já. Chápe, že na to finančně nemáme. Navíc on vyrůstal v chudé rodině, ví jaké to je..a nechce tohle svému dítěti způsobit. Radši se s tím smíří, ale bude věděz, že se někde má dobře a má dostatečnou péči. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
6.12.11 18:15

Wendy, držím ti palce! :hug:
Hlavně ať vše dobře dopadne u gynekologa - myslím tím, ať jsi ty i mimi v pořádku. Pak se svěř mamce. Určitě nebude skákat radostí,ale třeba nakonec vše dopadne jinak než čekáš.
Kdybych já přišla v 17 domů s tím, že jsem těhotná a už nelze jít na potrat, taky by byl řev. Ale dám ruku do ohně za to, že by nakonec byli rádi, že mají vnouče. Ale řekla bych jim to, vím že mamku by nejvíc mrzelo, že jsem se jí nesvěřila.
Diskuzi budu sledovat, dej vědět, jak to dopadlo! Hlavu vzhůru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.12.11 21:52
Wendyyy píše:
Rodičům to řeknu a k doktorovi taky zajdu.
A ohledně té adopce…jednou mi mamka říkala, ať si ji nepřeju jestli příjdu těhotná, že bych šla okamžitě na potrat. Takže počítám s tím, že nejspíš s adopcí bude souhlasit. Ikdyž nevidím do její hlavy, nad čím bude přemýšlet, když už to dítě vážně budu mít a nedá se to nijak zastavit, protože je pozdě. Začínám si i myslet, že jí to bude líto, a proto si říkám, jestli nebude lepší nic neříct, aby se tím netrápila? Ale stejně bych to jednou řekla…takže to udělám teď.

přesně tak, řekni jí to hned. Kdyby se to dozvěděla třeba za pár let, tak by to bylo jen horší a určitě by jí to mrzelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
7.12.11 09:46

wendyyy

Nepisu moc prispevky do tema ktere me nezajimaji protoze nestiham cist to co me zrovna zajima a je pro nas s malou dulezite. Momentalne mam doma tyden miminko po letech snazeni.

Ale tento pripad je vyjimecny. Proto ti Wendyyy chci rict toto. Vim ze mas strach, ale rodice a vsechny okolo to hroti. Myslim jak se dozvi rodice stravi to a nedovoli ti tu hroznou vec udelat, dat dite k adopci. Vzdy dlouho stravujeme kdyz nekdo novy prijde mezi nas a pak ho prijmeme mezi sebe. S miminkem je to stejne.

Nedokazes si predstavit jaky to je des nez se dite k adopci dostane a jestli vubec dostane. Kamoska pracuje v zarizeni kde se o takove miminka staraji co cekaji na adopci a vubec to neni jednoduche. Ty decka vetsinou rychle vyrostou nez nekdo kdo o ne usiluje vybeha potrebne doklady a blablabla. Starsi decka nikdo nechce a tak putujou rovnou do deckeho domova a uz tam je sance na adopce nulova.

Mela jsem zhruba podobnou situaci zhruba v tvem veku ale stihla jsem potrat, ktery probehl neuspesne a pak to neslo prez 15 let a jsem byla zoufala a jiz smirena. Muzu ti rict ze roky leti, clovek si pak uvedomuje s casem ktere veci maji zkutecne hodnotu v zivote. Takze za 5 let uz mozna zacnes si vycitat ze si vlastnimu diteti pripravila pekelnou cestu do zivota bez rodiny . Dulezite nejsou prachy ale prave milujici rodice.

Rikam kdyz za 5 let ne, za 10 si to zacnes vycitat. A bude te to provazet po cely zivot.

Samozrejme je to tvuj zivot, ale boli mi za vas 2 serdicko, za tebe i tvoje male.

A nikoho neposlouchej, tak moc mlada nejsi. Ditko za 2 roky bude samostatnejsi, dostudujes a nic ti neutece. Mela jsem spoluzacku co tehdy otehotnela v 17, kroutily jsme hlavou ze je blazen, ale dite si nechala. Ale holka jedna statecna byla uz tehdy chytrejsi nez jsme vsichni ostatni holky ve tride co hrotily karjery, vysoke skoly , ambice a dalsi nesmysly. Ona uz tehdy uvedomovala co v zivote opravdu ma hodnotu a toto vse co jsem napsala.....

Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
7.12.11 12:07
olliinnka píše:
Nepisu moc prispevky do tema ktere me nezajimaji protoze nestiham cist to co me zrovna zajima a je pro nas s malou dulezite. Momentalne mam doma tyden miminko po letech snazeni.

Ale tento pripad je vyjimecny. Proto ti Wendyyy chci rict toto. Vim ze mas strach, ale rodice a vsechny okolo to hroti. Myslim jak se dozvi rodice stravi to a nedovoli ti tu hroznou vec udelat, dat dite k adopci. Vzdy dlouho stravujeme kdyz nekdo novy prijde mezi nas a pak ho prijmeme mezi sebe. S miminkem je to stejne.

Nedokazes si predstavit jaky to je des nez se dite k adopci dostane a jestli vubec dostane. Kamoska pracuje v zarizeni kde se o takove miminka staraji co cekaji na adopci a vubec to neni jednoduche. Ty decka vetsinou rychle vyrostou nez nekdo kdo o ne usiluje vybeha potrebne doklady a blablabla. Starsi decka nikdo nechce a tak putujou rovnou do deckeho domova a uz tam je sance na adopce nulova.

Mela jsem zhruba podobnou situaci zhruba v tvem veku ale stihla jsem potrat, ktery probehl neuspesne a pak to neslo prez 15 let a jsem byla zoufala a jiz smirena. Muzu ti rict ze roky leti, clovek si pak uvedomuje s casem ktere veci maji zkutecne hodnotu v zivote. Takze za 5 let uz mozna zacnes si vycitat ze si vlastnimu diteti pripravila pekelnou cestu do zivota bez rodiny . Dulezite nejsou prachy ale prave milujici rodice.

Rikam kdyz za 5 let ne, za 10 si to zacnes vycitat. A bude te to provazet po cely zivot.

Samozrejme je to tvuj zivot, ale boli mi za vas 2 serdicko, za tebe i tvoje male.

A nikoho neposlouchej, tak moc mlada nejsi. Ditko za 2 roky bude samostatnejsi, dostudujes a nic ti neutece. Mela jsem spoluzacku co tehdy otehotnela v 17, kroutily jsme hlavou ze je blazen, ale dite si nechala. Ale holka jedna statecna byla uz tehdy chytrejsi nez jsme vsichni ostatni holky ve tride co hrotily karjery, vysoke skoly , ambice a dalsi nesmysly. Ona uz tehdy uvedomovala co v zivote opravdu ma hodnotu a toto vse co jsem napsala.....

Drzim palce
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
4200
7.12.11 13:45

Přečetla jsem celou konverzaci a upřímně se snažím zakladatelku chápat. I já byla těhotná v šestnácti. Smiřovala jsem se situací měsíc a půl a pak se postavila čelem k věci a řekla to mamce. Samozřejmě, že viděla jako možné řešení potrat, ale já byla rozhodnutá si malé nechat. Záhy ovšem přišel samovolný potrat…, ale to je jen na okraj. Chápu, že se bojí něco říct, že je asi hodně nevyzrálá, když je pro ni přednější pohodlí školy a chození s klukama…, ale proto ji neodsuzuji a dokážu pochopit, že chce dát malé k adopci. Vždyť existuje tolik párů, které by daly za miminko cokoli. Takže rozhodně lepší řešení, než mimčo zabít a porodit někde na ulici. :palec: Co ale nedokážu pochopit je fakt, že nechodila k doktorovi. Nechtěla malé zabít potratem a chce ho donosit, to je ušlechtilé, ale co když je nedejbože nějak nemocné nebo postižené? Vždyť přece nejde o ní (i jí samotné mohly a ještě můžou nastat vážné komplikace), ale jde přeci i o to dítě. :nevim: Možný argument, že měla strach z rodičů, chápu ale neberu. Nějak nemůžu uvěřit tomu, že existuje holka, u které by strach z reakce rodičů byl silnější, než pud sebezáchovy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
8.12.11 08:11
Lishaa píše:
8o 8o Jestli to není nějaká recese, tak naklusej k doktorovi alespoň ještě teď a koukej to doma říct. A pediatr bude s největší pravděpodobností chtít i těhotenskou průkazku…

po mne nikdo prukazku nechtel..stacilo zavolat predpokladany termin porodu a pak dojit na prvni KO do 2dnu od propusteni domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
8.12.11 08:44
steveka píše:
Lishaa píše:
8o 8o Jestli to není nějaká recese, tak naklusej k doktorovi alespoň ještě teď a koukej to doma říct. A pediatr bude s největší pravděpodobností chtít i těhotenskou průkazku…
po mne nikdo prukazku nechtel..stacilo zavolat predpokladany termin porodu a pak dojit na prvni KO do 2dnu od propusteni domu

Tak to takhle možná dělá jenom naše doktorka, pokud je to možné, chce se s každou maminou seznámit osobně a do průkazky koukla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
8.12.11 09:27
Lishaa píše:
steveka píše:
Lishaa píše:
po mne nikdo prukazku nechtel..stacilo zavolat predpokladany termin porodu a pak dojit na prvni KO do 2dnu od propusteni domu
Tak to takhle možná dělá jenom naše doktorka, pokud je to možné, chce se s každou maminou seznámit osobně a do průkazky koukla :nevim:

Jí taky řekla jen termín porodu své jmeno.. Pak jsem zavolala že už jsem porodila a přišla na kontrolu k nám domu.

• Citovat
  • Upravit
15088
8.12.11 10:45

Průkazku pediatr vidět nechce,v nemocnici se nahlásí ke komu chodíte a oni sami mu pošlou zprávu.Pak přijede domů,nebo zavolá,jestli chcete přijít vy.Alespon tak to chodí u nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
8.12.11 14:39

Slíbila jsem, že Vás budu informovat. Tak včera jsem sdělila svojí situaci svojí třídní, která mi ted hodně pomohla. Objednala mě k jejímu doktorovi, předem ho seznámila s mojí situací a zítra ráno tam semnou jde. Taky mi řekla, že už do školy nemusím, že mi to omluví - jako nějakou vážnou nemoc. (nechtěla jsem, aby se někdo jiný o těhotenství dozvěděl). A taky dneska volala mojí mamce. A výsledek je takový, že jsem měla pravdu. Opravdu svoje rodiče znám. Mamčiná reakce ve zkratce byla asi taková, že mi nepomůže. Ať se o mě postará přítel, víc ji nezajímá. Třídní sama nechápala, jak mě může v takové situaci vlastní matka odmítnout, ale pro mě to není žádná novinka. Jinak jsem s mamkou sama ještě nemluvila.
A další věc, začínám přemýšlet, že bych si to malé nechala..jen jestli není pozdě. Nevím, kde ted narychlo seženu tolik peněz na všemožné vybavení a oblečení pro to malé.
Tak to je zatím všechno, moudřejší budu zítra dopoledne. Mějte se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
8.12.11 14:43

WENDY Sleduju tvůj příběh od začátku a moc tobě a děťátku fandím.Jsem ráda,že jsi sebrala odvahu a někomu se svěřila,musí to být i neskutečná úleva pro tebe,že ses mohla někomu se vším svěřit a nejsi už na to tak sama.Rodiče,no nevím co napsat :( je to škoda,ale každopádně tvá třídní se zachovala skvěle.Teď držím pěsti aby zítra u dr.bylo vše v pořádku.A to,že uvažuješ,že si miminko necháš to mě potěšilo nejvíc.Sedněte si v klidu s přítelem a vše proberte.Pracuje?Jinak sou azylové domy pro matky s dětmi,vím není to nic moc,ale do začátku by to pro tebe a malé mohlo stačit.Oblečení,kočárek a jiné potřeby pro dítě se dá za levno koupit nebo některé maminky dokonce darují.Neboj zvládneš to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
8.12.11 14:46

Pochybuji, že to tvojí mámě vydrží, ale i kdyby - jestli je tvůj přítel k něčemu a vzhledem k tomu, že jste spolu tak dlouho, tak se o tebe postará ne? Každopádně jsem moc ráda, že jsi našla odvahu se někomu v okolí svěřit, říct to doma i když s pomocí a že jdeš k tomu doktorovi. :palec: To že měníš názor na malé mě ani nepřekvapuje a nebudu ti říkat, jestli je to dobře nebo ne. Jen ti radím, aby sis to pořádně rozmyslela a pak si stála za svým. Když si ho necháš, nebude to jednoduché po žádné stránce života a když ne, můžeš toho jednou litovat. V tomhle ti bohužel nikdo nemůže radit, proto to závisí jen na to tobě. Ale pokud tu odpovědnost přijmeš, tak se vším všudy a ne, že po prvních problémech si to rozmyslíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
8.12.11 14:48

Wendy, jsem moc rada za Tebe i maleho, ze se to pohlo dopredu .. kdy mas tu prohlidku u doktora? Bylo by super, kdybys sis nakonec male nechala, urcite to zvladnes, moc Ti fandim, moc penez nebude potreba, maly potrebuje mame a ne veci, je plno bazarku, kde muzes koupit zakladni veci pro male za par penez a lasky budes mit urcite na rozdavani, tak toho bude mit male prehrsle. Opatruj se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí