Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Wendyyy píše:
Nejdříve si chci zajít k doktorovi a potom co mi poradí řešit rodiče.
Vím že se to dozvědí, jenom prostě musím sehnat odvahu.
No tak super. Nejsi zas až tak mladá, aby se to nedalo zvládnout. Zajdi ke gynekologovi, vystaví ti průkazku, zjistí, co a jak, alespoň přibližně v jakém jsi týdnu těhotenství a na dalším postupu se domluvíte.
Lucinka89 píše:sikinka16 píše:Nevim proc se do Simci navazis. Rekla jen svuj nazor vadi? Ostatne nediv se nekdo se fakt snazi hodne dlouho a podstupuje ruzne veci aby se vubec mohl pokusit to miminko mit a pak kdyz si tady precte tohle tak proste jen krouti hlavou. Kazdej kdo se o mimi snazi hodne dlouho by si toho potom vazil a urcite by se nechoval takhle je to nezodpovedne a kdyz si to dite umi udelat tak by se taky mela umet starat a ne si jen myslet ze je to vsechno v poradku.1simona1 píše:A uvědom si její věk!! Koukám že se ti uplně zatmělo.!
a nechapu ze ho vedome ohrozujes§!! to si radeji poslechni kazne od rodickz jak se chovat tak nezodpovedne!!
holky pardon za moje slova ale tohle tema me zvedlo zluc!!!
Ty hele já se do nikoho nenavažím
Taky píšu svůj názor.. Prijde mi hloupé zakladatelce psat že někdo mít dítě nemuže a ty co ho mít mužou tak děti mají a takhle to pak dopadá.. Je to hnusný!!! A nezastavám se zakladatelky..Ale je jí 17 let.. Asi měla nějakej duvod to jajit nemyslíš?? Má strach… Prostě se bojí..Ty, já a nikdo jiny tady není v její situaci, tak se to pak mele!!!!
1simona1 píše:Pesee23 píše:holky myslete si co chetet ale ja s pesee souhalsim.....Sumaya píše:Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!Pesee23 píše:Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu.Sumaya píše:Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
I já s ní souhlasím! Zakladatelko, kdyby jsi byla v nějaký špatný situaci,tak nenapíšu ani ťuk…Ale ty jsi umíněná,nic víc.Tvoje výmluvy jsou k smíchu - musela bych změnit školu, nevídat se svým přítelem.
V životě nejde všechno naplánovat.Kdyby měl každý dítě až když se to hodí,tak by tady nebyla půlka emimina.
Podle mě jsi nevyzrálá holka a můžu ti říct, že kdybych zjistila, že moje dcera dala v 17 dítě k adopci a neřekla mi to, tak bych jí asi vypakovala a dlouho by mi trvalo než bych to vstřebala.
Zrovna teď koukáím na FB na kamarádku…minulej rok byla s maminkou na dovolený, zamilovala se do místního lamače srdcí a naivně se s ním vyspala.Když se vrátila zjistila, že je v tom.Otec dítěte jí poslal někam o dítěti nechce ani slyšet…ona si i přes to dítě nechala a teď má 8 měsíční holčičku a taky chodí dálkově do školy a to není z nijak bohaté rodina, naopak…Takže když se chce,všechno jde…Já tady končím, nemá to cenu.A jestli mě někdo ještě uvidí na podobné diskuzi tak mě prosím
Díky.
lucineeccka píše:Sumaya píše:sumayo a co jako chtěla slyšet? ano ano dej dítě k adopci,vašim nic neříkej?Pesee23 píše:Když jí odpovídá někdo jako ty, tak se ani nedivím.Sumaya píše:Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!Pesee23 píše:Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu.Sumaya píše:Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
Asi ano, asi jsme ji všichni měli napsat: Super nápad, mlč a dítě dej k adopci. Je to nejlepší řešení, jaký jsi mohla vymyslet. Rodičům nic neříkej,neni k tomu přeci důvod
lucineeccka píše:Sumaya píše:sumayo a co jako chtěla slyšet? ano ano dej dítě k adopci,vašim nic neříkej?Pesee23 píše:Když jí odpovídá někdo jako ty, tak se ani nedivím.Sumaya píše:Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!Pesee23 píše:Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu.Sumaya píše:Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Ale nemusí být na ni tak zlí. Kdyby mě tu tak seřvali, tak budu mít ještě větší strach, vždyť jí je teprv 17 let. V tomto věku mám ségru a vím, jaký to je nemehlo. Já myslím, že se to rodiče stejně dozví, nebo jím to řekne, akorát na to bude muset sebrat odvahu.
Jde to všechno napsat jednoduše a ne jak některý s deseti vykřičníkama.
Wendyyy píše:
Konečně něco rozumného.
Hodně štěstí TObě i dítěti. ![]()
Wendyyy píše:
Hlavně tu odvahu seber rychle, ať dřív neporodíš, to by teprv mohla být mela:-D Hele, ted uz nemas co řešit - na potrat nemůžeš, musíš porodit. Přinejhorším dáš malé k adopci, s čímž stejně počítáš, tak co? Vím, že to ted asi zní hnusně, co jsem napsala, ale přemlouvat tě, aby sis mimčo nechala tě nebudu. To je tvoje volba.. Ale taky jsem si myslela, že mě naši poženou, že jsem těhotná(a to mi bylo 21) a ono jim to udělalo radost a brečeli. Ale já vím, tobě je 17 a studuješ. Jen jeden z mnoha příkladů toho, že rodiče sice známe, ale někdy překvapí…
Já se teda musím zakladatelky trochu zastat. V 17 otěhotnět není nic neobvyklého, holt se může stát, pokud se na to necítí a ví že by to nešlo, že by mu nemohla dát všechno co by chtěla, tak mi adopce příjde jako dobrá volba. Jistě bude vyrůstat u milujících rodičů, který by za to dítě dali i půlku života. I takové ženy které dávají děti k adopci jsou na světě potřeba, aby ty které ho nemůžou mít naplnili svůj život. Ano není to ideální, když dítě nerůstá v biologické rodině, ale pokud je pozdě na potrat a jinak by to zkrátka nešlo, tak je to možnost.
Chápu že to nechceš říct rodičům, ale budeš muset a nebo čekat až se to dozví. Já osobně bych se taky neskutečně bála to říct doma v tvém věku, záleží na vztahu s rodiči, ne každý má rodiče kteří jsou chápaví. Hlavně zajdi k tomu gynekologovi, kvuli sobě i mimču, můžou nastat různý komplikace ![]()
Budu moc moc držet palečky, ať jste oba v pořádku a ať nikdy nelituješ toho jak se rozhodneš!
lucineeccka píše:1simona1 píše:I já s ní souhlasím! Zakladatelko, kdyby jsi byla v nějaký špatný situaci,tak nenapíšu ani ťuk…Ale ty jsi umíněná,nic víc.Tvoje výmluvy jsou k smíchu - musela bych změnit školu, nevídat se svým přítelem.Pesee23 píše:holky myslete si co chetet ale ja s pesee souhalsim.....Sumaya píše:Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!Pesee23 píše:Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu.Sumaya píše:Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.V životě nejde všechno naplánovat.Kdyby měl každý dítě až když se to hodí,tak by tady nebyla půlka emimina.
Podle mě jsi nevyzrálá holka a můžu ti říct, že kdybych zjistila, že moje dcera dala v 17 dítě k adopci a neřekla mi to, tak bych jí asi vypakovala a dlouho by mi trvalo než bych to vstřebala.
Zrovna teď koukáím na FB na kamarádku…minulej rok byla s maminkou na dovolený, zamilovala se do místního lamače srdcí a naivně se s ním vyspala.Když se vrátila zjistila, že je v tom.Otec dítěte jí poslal někam o dítěti nechce ani slyšet…ona si i přes to dítě nechala a teď má 8 měsíční holčičku a taky chodí dálkově do školy a to není z nijak bohaté rodina, naopak…Takže když se chce,všechno jde…Já tady končím, nemá to cenu.A jestli mě někdo ještě uvidí na podobné diskuzi tak mě prosímDíky.
Luci, ona to rodičům ještě neřekla, tak třeba to pak bude jinak a k adopci ani nedojde. Dokážu se vžít do její situace a že myslí na to nejhorší..dát dítě pryč…protože neví, jaká bude jejich reakce. ![]()
Wendy je mi líto do jaké situace jsi se dostala. Připoju se k holkám a doporočuju kontaktovat FOD, kdyžtak znám paní Vodičkovou, která zašťiťuje tuto organizaci. Jsou tam hrozně fajn a určitě ti pomůžou, řeknou co je možné a co není a se vším ti poradí. Být tebou, tak si adopci rozhodnu až po porodu, protože dle mé osobní zkušenosti vím, že být matkou se nedá představit. Uvidíš sama, co se s tebou stane po porodu. Ono kdyby ses rozhodla dítě si nechat, tak FOD zajišťuje i azylové domy.
Sumaya píše:lucineeccka píše:Luci, ona to rodičům ještě neřekla, tak třeba to pak bude jinak a k adopci ani nedojde. Dokážu se vžít do její situace a že myslí na to nejhorší..dát dítě pryč…protože neví, jaká bude jejich reakce.1simona1 píše:I já s ní souhlasím! Zakladatelko, kdyby jsi byla v nějaký špatný situaci,tak nenapíšu ani ťuk…Ale ty jsi umíněná,nic víc.Tvoje výmluvy jsou k smíchu - musela bych změnit školu, nevídat se svým přítelem.Pesee23 píše:holky myslete si co chetet ale ja s pesee souhalsim.....Sumaya píše:Radu už tu měla několikrát! Doktor a hlavně RODIČE!!!! Ale že si jede furt svou a hledá furt milion výmluv mi přijde nenormální!Pesee23 píše:Až? Ale zakladatelka nechce slyšet urážky, nadávky, moralizování. Přišla si pro radu.Sumaya píše:Až budu hnusná, bude to vypadat jinak!!!Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.V životě nejde všechno naplánovat.Kdyby měl každý dítě až když se to hodí,tak by tady nebyla půlka emimina.
Zrovna teď koukáím na FB na kamarádku…minulej rok byla s maminkou na dovolený, zamilovala se do místního lamače srdcí a naivně se s ním vyspala.Když se vrátila zjistila, že je v tom.Otec dítěte jí poslal někam o dítěti nechce ani slyšet…ona si i přes to dítě nechala a teď má 8 měsíční holčičku a taky chodí dálkově do školy a to není z nijak bohaté rodina, naopak…Takže když se chce,všechno jde…Já tady končím, nemá to cenu.A jestli mě někdo ještě uvidí na podobné diskuzi tak mě prosímDíky.
Sumayko já vím,ale pár stránek zpátky psala důvody proč jim to nechce říct. ![]()
Já si taky myslím, že se to v dobré obrátí. ![]()
lucineeccka píše:Wendyyy píše:Konečně něco rozumného.
Vím že se to dozvědí, jenom prostě musím sehnat odvahu.Hodně štěstí TObě i dítěti.
Neboj se a uvidíš, že třeba jsi se bála zbytečně, že reakce rodičů nebude tak strašná, jak myslíš. Držím ti palce. ![]()
Holky tak každej to cítí jinak, a že by ji měl přítel profackovat tlamu že nechce být mámou v 17, to by musel dát přes hubu i sobě teda
Já osobně bych dítě k adopci nedala, ale pokud se na to necítí a dá dítě rovnou k rodičům, co na to kolikrát i léta čekají, tak mi to přijde jako rozumné řešení, jako dle mého lepší než aby pak skončilo v dětským domově nebo v horším případě v popelnici
lucineeccka píše:Wendyyy píše:Konečně něco rozumného.
Vím že se to dozvědí, jenom prostě musím sehnat odvahu.Hodně štěstí TObě i dítěti.
ale hlavně aťk tomu dr jde co nejdříve a hlavně - tvrdila tu, že ví, že bude za chvilku rodit - ať kontaktuje FOD co nejdříve. POkud se na to vykašle, může být pozdě a v porodnici se pak rozjede byrokracie - dítě půjde do kojeňáku, rodiče na ní můžou ječet, o dítě se budou rozmýšlet co dál a nakonec může strávit v kojeňáku několik měsíců než se soudy rozhodnout. Takže je potřeba začít konat a nejlépe hned zítra!
Sumaya píše:Pesee23 píše:Ježiš nemusíte být tak hnusný ne?Wendyyy píše:A myslíš, že všechny mámy mají zkušenost??? Hold do toho vpluly!!! To je blbá výmluva! A naopak, kdyby jsi napsala, že si ho chceš nechat, tak si myslím, že by před Tebou spousta lidí tady smeklo! Spolu s nimi i já!!!! A finance? To je taky blbá výmluva! Taky penězi neoplýváme, ale vždy se to dá zvládnout! A v tomto státě milá zlatá existuje věc, která se nazývá rodičovský příspěvek!!!! A dost by mě zajímal názor Tvého přítele, že ho chceš připravit o JEHO dítě!!! Být jím, tak Ti vyfackuju tlamu!
Taky mi tato reakce přišla až moc, myslím, že Pesee23 by se měla krotit a naučit slušnému vyjadřování!