Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Diggy píše:
taky mi ti připadá jako vtip, aby si rodiče nevšimli bříška v 9. měsíci těhotenství tak to je trošku moc ne. Renča
Nu nevím. Mamka když čekala před 20 lety mne, tak ji v porodnici řekli, že potraty jsou ve vedlejší budově (ležela jsem příčně a mamka měla oproti normálu rozdíl v pase 10cm). A to samé bylo s bráškou. Každý si ji otáčel, kde to břicho má, že těhotná není a nosí ho na zádech.
K zakladatelce: Holka jsi tele. Mohou být rodiče jací chtějí, ale nezabijou Tě!!!! Budou Ti nadávat možná. To ano, ale z důvodu, že jsi to neřekla dřív! A možná se budeš divit, ale třeba Ti poví, ať si mimi necháš, že se postarají, než dostuduješ. Osobně, jako ostatní říkám mazej k doktorovi!!! Já jsem třeba vždy na každou kontrolu metelila jako o závod, abych věděla, že je i nadále vše v pořádku!! Když už ne kvůli sobě, udělej to pro toho človíčka, co v Tobě roste!!!
atominnka píše:atominnka píše:Jakto není jiný řešení? Je - porodit v nemocnici a dat mimčo k adopci, jak to má v plánu zakladatelkalucineeccka píše:A proč by nemohli souložit? Když se na to cítí… Někdy se holt stane, že otěhotní. Někdo si mímo nechá a je za ně rád, někdo jde na potrat, někdo dá k adopci, ale jsou i takové, které porodí doma/ve sklepě/… a dítě zabijou…
Co je to za dobu, to ty holky nemaj nic jinýho na práci než souložit?Zakl.byla jsem v podobné situaci,dítě neplánované,..ale já na to přišla doopravdy pozdě a hned jak mi dr.řekl že jsem těhotná, hned jsem brala telefon a volala domu.To víš,že jsem si od táty něco vyslechla,ale pomohli mi a Matyho milujou.Pokud jsou vaši normální rodiče,tak tě nikam na ulici nevyhodí…To nemáš o to dítě strach? Buď to okamžitě řekneš rodičům nebo ti zbývá porodit někde potají a pak to odnést do babyboxu.Jiný řešení není.
Ale to se rodiče tak i tak dozvědi ne? takhle jsem to myslela. ![]()
Znám víceméně osobně případ, kdy to holčina tajila do 8. měsíce, doma nic nepoznali. Myslím, že z důvodu zanedbání lékařské péče si snad i porod musela platit. Takže mazej co nejdřív k doktorovi. Ridočům to také řekni…
Dekuji, Peggy, spravne napsano … prijde mi, ze Wendy zodpovedna castecne je, vzdyt uz ji je 17, napsala si tady o pomoc a urcite to zvladne nakonec vse na jednicku. I rozhodnuti o adopci je velmi statecne a zodpovedne!. Jsi sikovna holka, Wendy, jen to dotahni do spravneho a dobre konce. Doktor je dulezity a proces adopce taky, at to mas brzy za sebou. Prosim, zkus ten http://www.fod.cz/, opravdu Ti pomohou! ![]()
Nedá mi nereagovat.
Jako zajímalo by mě jestli byste vy v jejích letech byly tak zodpovědné a nebály byste se, já bych se klepala jak ratlík, zvlášť pokud má pedantské rodiče
Chudák holka, udělala chybu a bude za ni platit celý život ![]()
No já bych určitě zavolala na ten Fond ohrožených dětí, nebo minimálně zašla na gyndu, že sem to prostě nepoznala
Ale musíš to řešit co nejdříve, jinak ublížíš sobě a miminku ![]()
Wendy - držím Ti palce ať to dobře dopadne, kontaktuj FOD Klokánek,nikdo Tě tam nebude soudit, jako tady některé, domluví Ti i gynekologa, myslím, že dokonce existuje i možnost porodit v porodnici, ale utajeným porodem, to znamená, že prostě nikdo nikde nebude nic hlásit a miminko půjde k adopci, akorát Ty se s ním už nikdy nesetkáš. Musíš to zvážit ze všech stran, jestli je to co chceš. Jinak si vážím toho, že mimčo nechceš porodit někde sama a pak pohodit nebo šupnout do babyboxu. Odvahu a hodně štěstí!!
lucineeccka píše:atominnka píše:Ale to se rodiče tak i tak dozvědi ne? takhle jsem to myslela.atominnka píše:Jakto není jiný řešení? Je - porodit v nemocnici a dat mimčo k adopci, jak to má v plánu zakladatelkalucineeccka píše:A proč by nemohli souložit? Když se na to cítí… Někdy se holt stane, že otěhotní. Někdo si mímo nechá a je za ně rád, někdo jde na potrat, někdo dá k adopci, ale jsou i takové, které porodí doma/ve sklepě/… a dítě zabijou…
Co je to za dobu, to ty holky nemaj nic jinýho na práci než souložit?Zakl.byla jsem v podobné situaci,dítě neplánované,..ale já na to přišla doopravdy pozdě a hned jak mi dr.řekl že jsem těhotná, hned jsem brala telefon a volala domu.To víš,že jsem si od táty něco vyslechla,ale pomohli mi a Matyho milujou.Pokud jsou vaši normální rodiče,tak tě nikam na ulici nevyhodí…To nemáš o to dítě strach? Buď to okamžitě řekneš rodičům nebo ti zbývá porodit někde potají a pak to odnést do babyboxu.Jiný řešení není.
No dozví se to určitě, promin spatne jsem to pochopila.. ![]()
lucineeccka píše:Weru píše:Snad ne…stejně to bude muset vyklopit.Bejt to moje dcera tak bych jí asi zabila, kdyby mi zavolali z porodnice, že porodila.A nic by mi neřekla.Myslím, že by to pro rodiče bylo mnohem horší než kdyby za nima přišla a všechno jim včas vyklopila…lucineeccka píše:No ja se jen obavam, aby ta holcina strachy nekde neporodila potaji a mimco nekde neodhodilaWeru píše:Nezvýraznila jsi všechno Verunkolucineeccka píše:
Co je to za dobu, to ty holky nemaj nic jinýho na práci než souložit?Zakl.byla jsem v podobné situaci,dítě neplánované,..ale já na to přišla doopravdy pozdě a hned jak mi dr.řekl že jsem těhotná, hned jsem brala telefon a volala domu.To víš,že jsem si od táty něco vyslechla,ale pomohli mi a Matyho milujou.Pokud jsou vaši normální rodiče,tak tě nikam na ulici nevyhodí…To nemáš o to dítě strach? Buď to okamžitě řekneš rodičům nebo ti****zbývá porodit někde potají a pak to odnést do babyboxu.Jiný řešení není.
![]()
, Luci???
Asi zalezi an rodicich. Moje mati mi rikala,z e kdybych otehotnela, kdykoli,ze ji mam hlavne rict, ze se o mimco nejak postarame, ze to zvladnem. Aspon v tomhle jsem mela od ni podporu, kdyz to jinak stalo za nic.
A samozrejme semnou rozebrala i antikoncepci a sla jsem si hned v 15ti pro HA.
A to stejny budu resit s Laurou, je to lepsi…
Nejde o to, že bych byla nezodpovědná v oblasti soulože. Brala jsem prášky a když ne, tak jsem vždy použila kondom. A nejedná se o těhotenství s chlapem na jednu noc, ale s přítelem, kterého mám už skoro 2 roky. Mí rodiče ho nemůžou vystát. Né že by byl špatný, ale prostě se nemůžou smířit, že mám přítele v tak „mladém“ věku. Proto, když jsem mu to řekla, chápal proč jim to nechci říct. Nutil mě jít k doktorovi, ale já si to prostě nechtěla nechat rozmluvit. Vím jak rodičům záleží na tom, abych vystudovala, jelikož jsem na dobré škole, kde vynikám a tohle by je dostalo na kolena. Určitě máte s tím gynekologem pravdu, měla bych si tam zajít. Jen si nejsem jistá k jakému…nechce se mi kdejakému svěřovat s touhle situací. Proto mám velký strach. Vím, že si to od něj slíznu, ale zároveň bych chtěla, aby se mě snažil aspoň nějak podpořit.
Jinak pobývám v Brně, Břeclavi.
Příspěvek upraven 12.03.21 v 22:46
peggy.sl píše:
Ty jooo vy jste zlý. Nezapomeňte, že doma taky máte děti a nikdy nevíte jaké překvápko vám připraví.
To se nedokážete vžít do kůže šestnáctileté holky, která je těhotná a má vítr ze svých rodičů a proto raději nic neřekne? Opravdu by jste všechny byly takové hrdinky a svěřily se rodičům??![]()
Zakladatelka nic neporušila, ničeho špatného se nedopustila. V porodnici nemají právo rodičům nic hlásit, je jí sedmnáct, ne deset. Porod může být anonymní. Na preventivní prohlídky chodit nemusí, nejsou přece povinné.
Dítě si nechat stejně nechce, takže nějaké VVV jí nezajímají.
záleží na tom jaký má kdo vztah s rodiči…já jsem třeba na milion procent přesvědcčená že by předemnou rodiče dveře nezavřeli.
Padly tu mnohé názory. Tak či tak, stalo se. A teď se k tomu normálně postav. Věk není nejhorší, za rok jsi dopspělá. Každý rodič svoje dítě miluje. Nejlepší bude, když se svěříš rodičům. Jasný, že budou asi nadávat, ale třeba tě mile překvapí a hlavně určitě brzy vychladnou. a bude lepší, když jim to řekneš, než když se to pak dozví od cizí osoby, žes někde porodila. Určitě by byli nešťastní a dávali si vinu, proč ses jim bála svěřit. A pokud si fakt rozhodnutá, že chceš dát dítě k adopci - ti rodiče, kteří ho adoptují ti budou velice vděční a o miminko se budou starat s láskou. To je dobré
Určitě bych neriskovala a nerodila někde sama. Vím, jak jsem byla při porodu mimo a natžená a pod. A gynekolog na prohlídce asi pozná, že jsi rodila
Držím pěsti, ať se rozhodneš co nejlíp
sněhurka a nelinka píše:
Nedá mi nereagovat.
Jako zajímalo by mě jestli byste vy v jejích letech byly tak zodpovědné a nebály byste se, já bych se klepala jak ratlík, zvlášť pokud má pedantské rodičeChudák holka, udělala chybu a bude za ni platit celý život
No já bych určitě zavolala na ten Fond ohrožených dětí, nebo minimálně zašla na gyndu, že sem to prostě nepoznalaAle musíš to řešit co nejdříve, jinak ublížíš sobě a miminku
Já jsem v podobné situaci byla,akorát mi bylo o pár let víc…ale stejně jsem to našim vyklopila.Já jí chápu taky jsem hrozně moc bála,ale všechno má svoje řešení.Vy by jste snad svojí těhotnou dceru vyhodili na ulici? Myslím, že asi ne…Zakl.opravdu svěř se rodičům, stejně na to asi přijdou.
Wendy, tady je kontak na FOD v Brne: pomohou Ti najit gynekologa, porodnici a pripravite spolu adopci. Hodne stesti!
Francouzská 58
602 00 Brno
fod.brno@fod.cz
545 215 105
545 215 018 - fax
PO 8-12, 14-16
ST 8-12
Přečti si to celý a ne poslední větu.