Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky jsme tady u nás jednu takovou měli ale ta to tajila ohledně škole co dělala a by jí mohla dodělat,nechodila nikam na kontroly maskovala to jak se dalo.Až na ní přišel porod,rodiče si mysleli že ju chytlo slepé střevo.Ohledně toho že nechodila na kontroly nedostala ani porodné a nepobírá ani RP
Tak nováček,jeden příspěvek a k tomu velmi žhavé téma.No podle mě si někdo zase krátí volný čas.A jestli teda náhodou ne e,tak k tomu nemám co říct
![]()
proč to neví tvoji rodiče? Ty ještě studuješ? A jak se k tomu staví otec? Nezlob se na mě ale přijde mi to nezodpovědné…ne ani kvůli tobě ale kvuli tomu miminku. Co když nedej bože nebude v pořádku, když jsi nebyla ani na jedný kontrole? a další otázka na to navazuje…chceš si miminko nechat…i když jsi zanedbala všechny kontroly a nemusí být zdravé? Možná sis to neuvědomila, a já bych ti to OPRAVDU nepřála…ale kdyby opravdu nebylo něco v pořádku zkazila jsi život sobě, miminku a rodičům. Nezlob se na mě ale tohle se fakt pěkná kravina co jsi udělala.
Jak můžeš vědět že je mimi ok když jsi nebyla u doktora??????????????????????????????? Holka tohle bude průser-ne pardon-to už je průser! rodiče,doktora a to hned a pak se připrav na to že nesmíš nafouknout hubu až ti bude někdo nadávat jaká jsi nezodpovědná protože bude mít pravdu! Jak tě to vůbec mohlo napadnout? zjistím že jsem třeba asi těhotná a první co udělám je že jdu…kam? no k doktorovi! teda já si tu hlavu tady asi ukroutím nad tvým jednáním a myšlením… ![]()
myslím si že je to jen další pubertačka která neví co s volným časem!!!
zatím ani zakladateka neodepisuje nanaše dotazy.Takže zakladatelko-jak víš že má přijít porod?
eVerča píše:Lishaa píše:já si to vyřizovala telefonicky a bez problémů
![]()
Jestli to není nějaká recese, tak naklusej k doktorovi alespoň ještě teď a koukej to doma říct. A pediatr bude s největší pravděpodobností chtít i těhotenskou průkazku…
V tomhle bych taky problém neviděla, i já jsem si pedatra vyřizovala telefonicky.
Spíš jsem z dotazu nepochopila, jestli si chce holčina miminko nechat nebo ho dát k adopci. A myslím, že pokud bude rodit v porodnici a ne v lese nebo na smetišti, budou doktoři muset uvědomit rodiče…
Přeji miminku světlou budoucnost a hodně štěstí!!!!!!!!
me by spise zajimalo,jak si kapla na to,ze jsi v tom??delala sis test?nebo mas jen takovy pocit,ze te neco kope,ale doopravdy se ti neco honi ve strevech?? ![]()
Tak pokud to není vtip, tak opravdu mazej k doktorovi, nemáš žádná vyšetření, hlavně bych se bála steptokoka
, pokud má mimčo nedej bože třebas srdeční vadu, tak by to byl problém. A doma to řekni hned, to si chceš mimčo nechat, nebo jak? Já jen že pak bude pozdě shánět byť jen základní věci pro mimčo ![]()
Ale fakt bych se nedivila, kdyby to zas byl vtip ![]()
No termín porodu asi ví přibližně podle termínu pohl.styku bych si troufla odhadovat třeba. Pokud to byl například jen jeden nebo tak.
Nevím přesně co v porodnici s nezletilou, ale přimlouvala bych se za tu návštěvu lékaře co tu píšou holky. Nebo se objednej do té nemocnice kam chceš jít rodit do prenatální poradny a vysvětli jim co a jak. Určitě lepší než tam pak až přijet v kontrakcích tak mě tu máte. Ať ti někdo aspoň udělá utz, krevní skupinu, krevní obraz a streptokoka např. I když máš bezproblémové těhu, tak u porodu není príma nemít ani základní krevní testy.
No vlastně oni dávají ATB při porodu automaticky, pokud vyšetření na stretokoka není. Ale stejně, to to na tobě není vidět
? Tak to musíš být při těle nebo jsou rodiče úplně mimo ![]()
taky si myslím že jde o vtip a pokud ne tak bych tě nakopala někam,ale to by mi svědomí nedovolilo tohle nesnáším takoví pipiny
Hodně jsem studovala na internetu a podle příznaků a podle toho kdy jsem začla cítit pohyby miminka mi to vychází nějak na tenhle měsíc. A vím že je to hodně nezodpovědné, ale nechtěla jsem to rodičům říct, protože by mě poslali na potrat a jelikož jsem nebyla na žádné kontrole, tak jsem si nebyla jistá, jestli by potrat ještě šel udělat nebo ne. Dítě si nechci nechat, neměla bych na to..jak finančně tak psychicky, ale myslím na to, že je to něco živého a mohl by se mít jinde líp. Takže bych ho dala do adopce. K doktorovi jsem nešla z důvodu, že se bojím, že by hned chtěl číslo na rodiče, jelikož nejsem plnoletá..a to by bylo moje peklo. Znám své rodiče, proto to vím s jistotou. Neříkám, že je to zodpovědné rozhodnutí, ale nevěděla jsem kde jinde si říct o radu. Děkuji
Příspěvek upraven 12.03.21 v 22:43
Wendyyy píše:
Hodně jsem studovala na internetu a podle příznaků a podle toho kdy jsem začla cítit pohyby miminka mi to vychází nějak na tenhle měsíc. A vím že je to hodně nezodpovědné, ale nechtěla jsem to rodičům říct, protože by mě poslali na potrat a jelikož jsem nebyla na žádné kontrole, tak jsem si nebyla jistá, jestli by potrat ještě šel udělat nebo ne. Dítě si nechci nechat, neměla bych na to..jak finančně tak psychicky,ale myslím na to, že je to něco živého a mohl by se mít jinde líp. Takže bych ho dala do adopce. K doktorovi jsem nešla z důvodu, že se bojím, že by hned chtěl číslo na rodiče, jelikož nejsem plnoletá..a to by bylo moje peklo. Znám své rodiče, proto to vím s jistotou. Neříkám, že je to zodpovědné rozhodnutí, ale nevěděla jsem kde jinde si říct o radu. Děkuji
ale musíš počítat s tím, že v porodnici to řešit budou…takže se to rodiče stejně dozví..a ty budeš mít ještě zbytečné problémy se sociálkou.
Wendyyy píše:
Hodně jsem studovala na internetu a podle příznaků a podle toho kdy jsem začla cítit pohyby miminka mi to vychází nějak na tenhle měsíc. A vím že je to hodně nezodpovědné, ale nechtěla jsem to rodičům říct, protože by mě poslali na potrat a jelikož jsem nebyla na žádné kontrole, tak jsem si nebyla jistá, jestli by potrat ještě šel udělat nebo ne. Dítě si nechci nechat, neměla bych na to..jak finančně tak psychicky,ale myslím na to, že je to něco živého a mohl by se mít jinde líp. Takže bych ho dala do adopce. K doktorovi jsem nešla z důvodu, že se bojím, že by hned chtěl číslo na rodiče, jelikož nejsem plnoletá..a to by bylo moje peklo. Znám své rodiče, proto to vím s jistotou. Neříkám, že je to zodpovědné rozhodnutí, ale nevěděla jsem kde jinde si říct o radu. Děkuji
Wendy a jsi si také jistá tím že ho k adopci dáš??vím o mamikách které taky chtěly mimi dát k adopci a nakonec když ho porodily tak si ho nechaly.Přece jenom jsi cítila pohyby,a měla jsi ho 9 měsíců u sebe.Nebudeš si to pak v životě vyčítat??
To už fakt není normální.
Za prví upaluj k dokrotorovi, to že se cítíš v pohodě a pohyby cítíš neznamená, že je všechno tak jak má být.
A za druhý to řekni rodičům, stejně na to příjdou. ![]()