Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, nebuďte na Wendy tak přísné, jasně - je to nezodpovědné nejít k lékaři, ale přece jenom je jí 17, to že je těhotná zjistila až v době, kdy potrat už možný nebyl a jak sama píše ani by na něj kvůli budoucím problémům s poldností jít nechtěla. Taky chce jít rodit do porodnice a chce dát dítě k adopci a tím udělá štastné nějaké dva úžasné rodiče, které se na to miminko těší
Je fajn, že nepanikaří a neplánuje porodit na záchodě a hodit mimčo do popelnice
Zajímá se, ptá se, pročítá net a doufám, že se po celé těhu chovala zodpovědně a nekouřila a nepila ![]()
Wendy, držím ti palce aby všechno dobře dopadlo! Určitě si zajdi na gyndu a nech si poradit co dál…
Budu tuto diskuzi sledovat a po porodu se nám určitě ozvi, jak to všechno dopadlo, ju? Drž se holka ![]()
Wendyyy píše:
Rodiče by mě nevyhodili, tím jsem si jistá, ale problém je v tom, že neumí nic řešit racionálně. Nedokážou se zamyslet, co udělat ale reagují ve spěchu. Neposlouchají, nedokážou vnímat. Bylo by to jen ječení, ukončení studia s tím že budu studovat někde blízko domova. Žádní kluci, aby se nic podobného nestalo apod. Ikdyž jsem za to opravdu nemohla, vážně jsem vždycky měla ochranu, ale prostě to přišlo. Ale můžu říct, že jsem ráda, že sjem na to nepřišla dřív. Prootže by tam byla ta možnost potratu, na kterou bych asi s donucení šla a to, že bych potom třeba nemusela mít děti by mě celý žuvot mrzelo. Moc děkuju za rady, určitě vyzkouším ten Fond a začnu hledat nějakého dobrého gynekologa. Ještě jednou děkuju.
Promiň, ale tohle mě opravdu dostalo.Bojíš se to říct rodičům,protože by jsi se nemohla bavit s klukama a chodila by jsi na jinou školu.
A? Myslíš, že život je jenom o klucích a škole?Já jsem taky chtěla jít úplně na jinou školu, měla jsem jiný plány.No a stalo se.Do školy chodím dálkově…Když se CHCE všechno jde…
Fajn, na potrat si nechtěla já to chápu,taky bych na něj nešla,taky jsem měla pocity,že dám dítě k adopci nebo ho dát do baby boxu, opravdu jsem ho vůbec nechtěla.Ale když mi ho po porodu dali na břicho…ty jo…i kdybych měla stipendium na nejlepší školu na světě tak bych to tohle nikdy nevyměnila…
A já spíš furt nechápu,že o to dítě nemáš vůbec starost…já i když jsem ho nechtěla tak jsem se o něj bála…Fakt bych dokázala pochopit, že se to vašim bojíš říct, ale nepochopim tu nezodpovědnost,že jsi nešla někam k dr…to se na mě nezlob…
Proto nebudu chtít aby mi ho po porodu dali na břicho. Už jednou jsem školu přerušila,mohla jsem být v 2.ročníku, ale jsem zase v 1. A nechci školu znovu ukončovat a jít zase na jinou. Pořád začínat znovu. Chci už konečně dostudovat,najít si práci a pak si zakládat rodinu. Nejsem na dítě připravená a strach z toho, že by to můj gynekolog řekl rodičům ( jelikož k němu chodí i má máma) byl velký. A neměla jsem odvahu jít k jinému, když ho neznám. A nebojím se jim to říct, protože bych se nemohla bavit s klukama. Jen jsem uvedla příklad, jaké by bylo jedno z jejich rozhodnutí. Navíc, nestýkat se se svým přítelem, který mi hodně pomáhá, by mi asi trochu vadilo.
lucavlachova píše:
taky si myslím že jde o vtip a pokud ne tak bych tě nakopala někam,ale to by mi svědomí nedovolilo tohle nesnáším takoví pipiny
Holky takový příspěvky jsou fakt nevhodný. Proč by to měl být vtip? A kdyby byl, tak radši nereaguj. Však nemusíte přispívat, aby jste si zanadávaly. ![]()
Wendyyy píše:
Jak to vím? Třeba tak, že své rodiče moc dobře znám. Jejich názor na to, kdybych byla těhotná znám.
Myslím, že dnes už se adoptivní rodiče vybírají pečlivě a navíc pokud se obrátím na fod.cz , tak tam zajistí slušnou rodinu. Přemýšlela jsem o tom všem.
Holka zlatá, člověk míní, život mění. Moje mamka taky vždy vyhrožovala. Segra přišla taky v 17, že je těhu. Nedodělanou školu..... Máma chvíli špačkovala, jestli si neumí dát pozor a pod. Nakonec si otevřela flašku, ožrala se jak dán a smířila se s tím, že bude jak tehdy řekla vesvých necelých 37 letech bába. O potratu nepadlo tehdy ani slovo!!! Nakonec bohužel segra v 5 měsíci potratila. Mamka to strašně obrečela. Víš, rodiče často vyhrožují, dělají bububu a pak je reakce jiná. Často se jich bojíme a víme my na 100%, jak budou reagovat. A ejhle. Výsledek je jiný. Nejeď si furt jen tu svou… Seber všechnu odvahu a jeď jim to domu říct!!!!! Když jsi na tolik vyspělá a můžeš házet ramena o adopci a mohla jsi souložit, tak za to musíš nest následky. A rozhodně by jsi měla být natolik zodpovědná a měla by jsi jim to říct!!! Myslíš, že se to nedozví??? OMYL!!!! Nechci být hnusná, ale v tomhle se chováš jako malý frocek, který nutně musí mít co chce!!!! Sbal se a mazej za rodičema. Posyp si hlavu popelem. ALE ŘEKNI to!!! Pochybuju, že by Tě mlátili a pod, a určitě nedovolí dát JEJICH VNOUČE k adopci!!!! Spíš se o něj postarají spolu s Tebou! Jak by bylo Tobě, kdyby Ti někdo cizí řekl, že jsi babičkou, ale své vnouče nikdy neuvidíš, neobejmeš, nedáš mu pusu, protože Tvá dcera byla posraná strachy, odmítla Ti říct o svém těhu, porodila tajně a dala dítě k adopci?? To je teprve důvod k tomu být nasr.. a hulákat!!!! Tak nebuď srab!!!!
Nejsem si jistá,ale protože nejsi dospělá,tu adopci sama asi zařídit nemůžeš,rodiče se to stejně dozví. ![]()
Pesee23 píše:Wendyyy píše:Holka zlatá, člověk míní, život mění. Moje mamka taky vždy vyhrožovala. Segra přišla taky v 17, že je těhu. Nedodělanou školu..... Máma chvíli špačkovala, jestli si neumí dát pozor a pod. Nakonec si otevřela flašku, ožrala se jak dán a smířila se s tím, že bude jak tehdy řekla vesvých necelých 37 letech bába. O potratu nepadlo tehdy ani slovo!!! Nakonec bohužel segra v 5 měsíci potratila. Mamka to strašně obrečela. Víš, rodiče často vyhrožují, dělají bububu a pak je reakce jiná. Často se jich bojíme a víme my na 100%, jak budou reagovat. A ejhle. Výsledek je jiný. Nejeď si furt jen tu svou… Seber všechnu odvahu a jeď jim to domu říct!!!!! Když jsi na tolik vyspělá a můžeš házet ramena o adopci a mohla jsi souložit, tak za to musíš nest následky. A rozhodně by jsi měla být natolik zodpovědná a měla by jsi jim to říct!!! Myslíš, že se to nedozví??? OMYL!!!! Nechci být hnusná, ale v tomhle se chováš jako malý frocek, který nutně musí mít co chce!!!! Sbal se a mazej za rodičema. Posyp si hlavu popelem. ALE ŘEKNI to!!! Pochybuju, že by Tě mlátili a pod, a určitě nedovolí dát JEJICH VNOUČE k adopci!!!! Spíš se o něj postarají spolu s Tebou! Jak by bylo Tobě, kdyby Ti někdo cizí řekl, že jsi babičkou, ale své vnouče nikdy neuvidíš, neobejmeš, nedáš mu pusu, protože Tvá dcera byla posraná strachy, odmítla Ti říct o svém těhu, porodila tajně a dala dítě k adopci?? To je teprve důvod k tomu být nasr.. a hulákat!!!! Tak nebuď srab!!!!
Jak to vím? Třeba tak, že své rodiče moc dobře znám. Jejich názor na to, kdybych byla těhotná znám.
Myslím, že dnes už se adoptivní rodiče vybírají pečlivě a navíc pokud se obrátím na fod.cz , tak tam zajistí slušnou rodinu. Přemýšlela jsem o tom všem.
zakladatelko,otěhotněla jsem stejně jako ty v 17 a naši taky vždycky říkali,že když budu těhotná,tak mě zastřelej… když jsem to zjistila,poslala jsem to mamce mejlem (žije v Irsku) a taťkovu smskou a tejden jsem mu nebrala telefony… fakt jsem se hrozně bála reakce,ale zachovali se jinak,než jsem čekala a Danečka oba neskutečně milujou… opravdu doporučuju najít nějakýho fajn doktora (koukni třeba na znamylekar.cz) a svěřit se mu… a rodičům to taky oznam.. i kdyby tou smskou… držím palce a přeju hodně štěstí
Wendyyy píše:
Proto nebudu chtít aby mi ho po porodu dali na břicho. Už jednou jsem školu přerušila,mohla jsem být v 2.ročníku, ale jsem zase v 1. A nechci školu znovu ukončovat a jít zase na jinou. Pořád začínat znovu. Chci už konečně dostudovat,najít si práci a pak si zakládat rodinu. Nejsem na dítě připravená a strach z toho, že by to můj gynekolog řekl rodičům ( jelikož k němu chodí i má máma) byl velký. A neměla jsem odvahu jít k jinému, když ho neznám. A nebojím se jim to říct, protože bych se nemohla bavit s klukama. Jen jsem uvedla příklad, jaké by bylo jedno z jejich rozhodnutí. Navíc, nestýkat se se svým přítelem, který mi hodně pomáhá, by mi asi trochu vadilo.
Vyměnit SVÉ dítě, SVOU krev za školu??? Za strach z nového začátku??? Teď semi dítě nehodí, protože nechci měnit školu, časem si pořídím jiné?? Si myslíš, že Ti ho nahradí??? To malé je tady teď!!!! Promiň, ale jsi sobec!!! Nevíš, jak by rodiče reagovali, nevíš nic, ale furt se tím oháníš?? A myslíš, že doktor nepozná, že jsi rodila??? Že se máma nebude pídit, proč jiný Mudr??? Jsi naivní!!! Dítě je dar! Ne věc, kterou můžeš dát někam pryč, protože se Ti nehodí!!!! a když nejsi připravená, tak jsi měla jít hned, jak si to zjistila k doktorovi a na interupci!!!! A ne čekat, až ten človíček v Tobě vyroste a odhodit ho!!! Uvědom si, že mimi pozná svou matku podle tlukotu srdce, podle hlasu!!!! myslíš, že po narození nevnímá, že ho má někdo cizí???? Omyl!!! Nejsi jediná, co takhle brzy otěhotněla! Zvládli to jiné, co nebyli připravené, mladší!!! Proč?? Protože nebyli sraby!!! a postavili se k následkům ČELEM!!!!!
Pesee23 píše:Wendyyy píše:Vyměnit SVÉ dítě, SVOU krev za školu??? Za strach z nového začátku??? Teď semi dítě nehodí, protože nechci měnit školu, časem si pořídím jiné?? Si myslíš, že Ti ho nahradí??? To malé je tady teď!!!! Promiň, ale jsi sobec!!! Nevíš, jak by rodiče reagovali, nevíš nic, ale furt se tím oháníš?? A myslíš, že doktor nepozná, že jsi rodila??? Že se máma nebude pídit, proč jiný Mudr??? Jsi naivní!!! Dítě je dar! Ne věc, kterou můžeš dát někam pryč, protože se Ti nehodí!!!! a když nejsi připravená, tak jsi měla jít hned, jak si to zjistila k doktorovi a na interupci!!!! A ne čekat, až ten človíček v Tobě vyroste a odhodit ho!!! Uvědom si, že mimi pozná svou matku podle tlukotu srdce, podle hlasu!!!! myslíš, že po narození nevnímá, že ho má někdo cizí???? Omyl!!! Nejsi jediná, co takhle brzy otěhotněla! Zvládli to jiné, co nebyli připravené, mladší!!! Proč?? Protože nebyli sraby!!! a postavili se k následkům ČELEM!!!!!
tak za tento nazor davam 1000 bodov!!!! absolutne souhlasim!!!!
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
1simona1 píše:Pesee23 píše:tak za tento nazor davam 1000 bodov!!!! absolutne souhlasim!!!!Wendyyy píše:Vyměnit SVÉ dítě, SVOU krev za školu??? Za strach z nového začátku??? Teď semi dítě nehodí, protože nechci měnit školu, časem si pořídím jiné?? Si myslíš, že Ti ho nahradí??? To malé je tady teď!!!! Promiň, ale jsi sobec!!! Nevíš, jak by rodiče reagovali, nevíš nic, ale furt se tím oháníš?? A myslíš, že doktor nepozná, že jsi rodila??? Že se máma nebude pídit, proč jiný Mudr??? Jsi naivní!!! Dítě je dar! Ne věc, kterou můžeš dát někam pryč, protože se Ti nehodí!!!! a když nejsi připravená, tak jsi měla jít hned, jak si to zjistila k doktorovi a na interupci!!!! A ne čekat, až ten človíček v Tobě vyroste a odhodit ho!!! Uvědom si, že mimi pozná svou matku podle tlukotu srdce, podle hlasu!!!! myslíš, že po narození nevnímá, že ho má někdo cizí???? Omyl!!! Nejsi jediná, co takhle brzy otěhotněla! Zvládli to jiné, co nebyli připravené, mladší!!! Proč?? Protože nebyli sraby!!! a postavili se k následkům ČELEM!!!!!
Díky, už mi to hejbe žlučí. V 18 letech mi Mudra řekl, že dítě hned, nebo nikdy. Školu jsem dodělanou neměla, ale naše volba byla jasná! Mimi! Škola se dá dodělat dálkově, nebo studium přerušit… Jo jenže ono to nechtělo jít! I školu jsem stihla dodělat. Teď už máme syna
. a za mně??? Okamžitě bych to za tu školu a luxus diskoték, hospod apod. znova vyměnila!!!
Wendyyy píše:
Takže lepší by bylo zabít ho(jít na potrat) než ho porodit a umožnit, někomu kdo si dítě přeje radost?
V tomhle mám jiný názor, proto jsem tak jednala. Kdybych tady napsala, že je mi 17, jsem těhotná a hodlám si dítě nechat..Tak mě zase polovina odsoudí, že dítě bude mít dítě a přitom neví jakou zodpovědnost to odnáší.
Já vím, že na dítě připravená nejsem, že na to nemám finance, a to ikdyby mi pomohli rodiče,protože ti jsou rádi, že uživí mě. A nemám žádnou zkušenost s dětmi,nevím jak se o ně starat,proto mi tohle příjde jako dobrá volba.
nejdřív to řekni doma a jdi na gyndu,pak až řeš,co s mimčem… třeba ho po porodu chtít budeš…
wendy pripominas mi spoluzacku na zakladce, co brecela a nechtela jit domu, kdyz dostala trojku, protoze by ji rodice zabili - a to doslova, trvala na tom ze doslova.
Vidim, ze se k problemu snazis postavit zodpovedne a adopce je celkem uslechtily pocin a tvoje dite by se urcite v adoptivni rodine dobre melo. Ale stejne tak si myslim, ze celou situaci trosku posuzujes detskym pohledem. Pokud nejses opravdu z nejake okrajove spolecnosti, je nepravdepodobne, ze by ti rodice nakonec nepomohli - at uz s adopci, nebo vychovou ditete. Servou te do kulata, to urcite jo.
A jak psaly holky, stejne se to nejspis dozvedi, bo jsi nezletila. Tak snad bude lepsi, kdyz to bude od tebe.
A k doktorovi urcite jdi, jde nejen o zdravi ditete, ale i tvoje. Preventivni kontroly v tehotenstvi nejsou pro nic a za nic. Nektere komplikace by te mohly vazne ohrozit.
Meleš si furt svoje, neřekla jsi jim to,takže nemůžeš na to znát jejich reakc
..táta mi řekl, že jestli přijdu těhotná s tím debilní tunisanem tak mě vydědí…a co myslíš? vydělil mě?