Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslím že líp bys udělala jim to říct na začátku a ne až se ti to narodí,o to víc bych jako rodič asi vyváděla.Jen mě mrzí ta nezodpovědnost a přístup.Je tolik maminek co by si přáli děti a nejde to,nebo je nemůžou mít.A ty si užíváš někde a pak hodíš dítě na adopci,ano ale lepší,než když ho pak někdo někde odhodí
Až pořádně dospěješ tak si snad uvědomíš co si udělala a že ti někde po světě chodí dítě,ti jedno nebude.To mi věř.
Wendy, obrat se okamzite na FOD - Fond Ohrozenych Deti http://www.fod.cz/, kde Ti urcite poradi a primo vyberou rodinu (muzes se s nima i setkat), ktera adoptuje Tve dite. Nemusi se to resit takto pres socialku, ci mimi nemusi byt ulozeno v kojenaku, tak pujde primo k milujici rodine bez zbytecneho papirovani - oni Ti i poradi jak zvladnout doktora ci porod - musis to zacit resit - doma porodit je velika nezodpovednost, muzete zemrit oba dva - a prosim, bud zodpovedna, vzdyt uz Ti je 17 a to prece neco o zodpovednosti vis, bez k doktorovi alespon kvuli tomu malemu a kvuli Tve budoucnosti.
Preji, at se vam obema s malym dobre dari!
valkil píše:dituleska píše:pokud je rozhodnutá, vyčítat si to nebude a naopak udělá někomu, kdo na adopci čeká radost!!!Wendyyy píše:Wendy a jsi si také jistá tím že ho k adopci dáš??vím o mamikách které taky chtěly mimi dát k adopci a nakonec když ho porodily tak si ho nechaly.Přece jenom jsi cítila pohyby,a měla jsi ho 9 měsíců u sebe.Nebudeš si to pak v životě vyčítat??
Hodně jsem studovala na internetu a podle příznaků a podle toho kdy jsem začla cítit pohyby miminka mi to vychází nějak na tenhle měsíc. A vím že je to hodně nezodpovědné, ale nechtěla jsem to rodičům říct, protože by mě poslali na potrat a jelikož jsem nebyla na žádné kontrole, tak jsem si nebyla jistá, jestli by potrat ještě šel udělat nebo ne. Dítě si nechci nechat, neměla bych na to..jak finančně tak psychicky,ale myslím na to, že je to něco živého a mohl by se mít jinde líp. Takže bych ho dala do adopce. K doktorovi jsem nešla z důvodu, že se bojím, že by hned chtěl číslo na rodiče, jelikož nejsem plnoletá..a to by bylo moje peklo. Znám své rodiče, proto to vím s jistotou. Neříkám, že je to zodpovědné rozhodnutí, ale nevěděla jsem kde jinde si říct o radu. Děkuji
nemyslela jsem to špatně,jen mě udivuje že to prostě nikdo nepoznal?? ![]()
Gynekolog tvým rodičům volat nebude, tak tam jdi. Za to z porodnice jim volat budou, tomu se nevyhneš… To to na tobě není vidět, že se ti daří to tajit???
Počkat, holky, nepouštějte se do zakladatelky. Jestli to je pravda či FAKE neřešme, protože pokud není, je to volání o radu a pomoc. I kdyby byl, může to vyjet ve vyhledávači někomu, kdo bude radu potřebovat.
Takže, nejlepší by bylo, kdybys napsala důvody, proč to tajíš. Není to ze zvědavosti, ale proto, že bychom mohli najít řešení jak a kde to odtajnit. K lékaři bys měla. Ten Ti hlavu neutrhne, neboj.
A je plno organizací, které Ti mohou pomoci. Odkud jsi?
Koukni třeba sem: http://www.dum-praha.cz/index.php?…
skritek Petra píše:
Wendy, obrat se okamzite na FOD - Fond Ohrozenych Deti http://www.fod.cz/, kde Ti urcite poradi a primo vyberou rodinu (muzes se s nima i setkat), ktera adoptuje Tve dite. Nemusi se to resit takto pres socialku, ci mimi nemusi byt ulozeno v kojenaku, tak pujde primo k milujici rodine bez zbytecneho papirovani - oni Ti i poradi jak zvladnout doktora ci porod - musis to zacit resit - doma porodit je velika nezodpovednost, muzete zemrit oba dva - a prosim, bud zodpovedna, vzdyt uz Ti je 17 a to prece neco o zodpovednosti vis, bez k doktorovi alespon kvuli tomu malemu a kvuli Tve budoucnosti.Preji, at se vam obema s malym dobre dari!
já bych nezacházela do extrémů…co když budou její rodiče trvat na tom že si to malé nechají a budou ho vychovávat společně s dcerou??
Příspěvek upraven 05.12.11 v 12:35
Holky, nerozčilujte se, to je určitě vtip, protože někdo tak s prominutím pitomý snad není ![]()
I kdyby to byl dalsi vtipek, nechapu pro ji tolik strasite
Samozrejme je to hodne nezodpovedny a ohrozuje tim sebe i dite…ale tady dostane salvu obvineni, straseni a kdovi ceho a muze to dopadnout tak, ze porodi nekde ve sklepe a nasledky a osud ditete si nechci ani predstavit. Jsem z toho taky vykolejena a pekne ![]()
Zakladatelko, pokud ti aspon malicko zalezi na tom miminku a taky na tvem zdravi, koukala bych to napravit a co nejdriv si dosla na gyndu. Sice se nedockas pozitivnich reci ze strany doktora, ale lepsi je, zajit si tam pozde nez nikdy. Jen by me zajimalo, jake byly tve duvody, proc jsi nesla hned k doktorovi, kdyz jsi to zjistila…
Hele, tak si dojdi na gyndu teď, 15 ti bylo, tak to rodičům nikdo neahlásí. Řekni, v jaké si situaci a že chceš dát mimi k adopci, když budou v porodnici vědět, že si ho nechceš nechat, budou na to připravený, nebudou ti hu cpát na prso, nebudou ti říkat maminko atd… Bude to lepší i pro tebe.
Takhle, když přifrčíš do porodnice s porodem a nikdo o tobě nic nebude vědět, budeš se s nima dohadovat, budou tě zpovídat a uděláš kolem toho zbytečné haló.
Laskecka píše:
Holky, nerozčilujte se, to je určitě vtip, protože někdo tak s prominutím pitomý snad není
To bych se hádala. ![]()
atominnka píše:
Gynekolog tvým rodičům volat nebude, tak tam jdi. Za to z porodnice jim volat budou, tomu se nevyhneš… To to na tobě není vidět, že se ti daří to tajit???
Ale to nemyslím jako návod rodit někde jinde než v nemocnici! Hlavně neblbni, nemuselo by to dopadnout dobře
taky mi ti připadá jako vtip, aby si rodiče nevšimli bříška v 9. měsíci těhotenství tak to je trošku moc ne. Renča
No v 17cti nemůžeš dát dítě k adopci aniž by o tom rodiče nevěděli, musí podepsat nějaké papíry. Jak radí skritek Petra, obrať se na fod, poradí a nikdo tě nebude soudit. Ať ti to dobře dopadne.
Laskecka píše:
Holky, nerozčilujte se, to je určitě vtip, protože někdo tak s prominutím pitomý snad není
V dnešní době je možný všechno,bohužel ![]()
Kdybych nebyla v 1. ročníku školy, tak přemýšlím o tom, že si ho nechám. Ale takhle, určitě vím že ne. I jsem se s tím smířila. Vím, že bych mu nedala dostatečnou péči a navíc, kdybych byla bez vzdělání, tak je to ještě horší. Vím, že se to rodiče dozví z porodnice, ale to už se tím nebudou tak trápit. Budou vědět, že ho nechci a nebudou mi to po celou dobu těhotenství vyčítat. S rodičmi jsem jen o víkendu, protože studuji jinde než v našem městě. A právěže jsem štíhlé postavy, ale i tak to na mě nejde vidět. Teď už sice jo, ale pořád se mi daří zatáhnout břicho a vypadá to jako bych měla jen tlustější břicho. A další důvod jak jsem poznala, že se to blíží je podle data, kdy jsem měla poslední normální menstruaci. Ty další byly takové menší, prostě jiné.
Příspěvek upraven 12.03.21 v 22:44