Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hele, uvidíš. Fakt nemáš někoho bezpečného, komu to vyklopit a potom začít IHNED řešit gynekologa? Řešit bys to měla okamžitě, ještě je čas. ten FOD je výborný nápad, nikdo Tě nemá právo soudit. Každý jsme jiný, každý řešíme problémy jinak. Ale hlavně, Ty si nech pomoci. První krok jsi udělala a místo odsouzení a řečí že jsi taková či maková si spíš zasloužíš pochvalu. Alespoň já oceňuju to, že jsi s tím, byť anonymně přišla sem. Tak seber odvahu a pokračuj! Moc Ti držím palce. Jsou organizace, kde Ti pomohou. Možná mne napadla nějaká telefonická linka, zkusila bys to? Ať nehledám zbytečně
Našla bych Ti vhodný kontakt!
valkil píše:lucineeccka píše:
http://www.naseporodnice.cz/…ny-porod.phpdík
Nz, ![]()
Jdu pryč.Zakladatelko hodně štěstí tobě i miminku.
Wendyyy píše:Ách joooo… a co přítel, ten mimčo nechce? s gyndou neporadím, jsem z druhého konce čr. Drž se, zajdi k dr a hlavně ať to dobře dopadne… ale stejně bych to rodičům řekla
Nejde o to, že bych byla nezodpovědná v oblasti soulože. Brala jsem prášky a když ne, tak jsem vždy použila kondom. A nejedná se o těhotenství s chlapem na jednu noc, ale s přítelem, kterého mám už skoro 2 roky. Mí rodiče ho nemůžou vystát. Né že by byl špatný, ale prostě se nemůžou smířit, že mám přítele v tak „mladém“ věku. Proto, když jsem mu to řekla,chápal proč jim to nechci říct. Nutil mě jít k doktorovi, ale já si to prostě nechtěla nechat rozmluvit. Vím jak rodičům záleží na tom, abych vystudovala, jelikož jsem na dobré škole, kde vynikám a tohle by je dostalo na kolena. Určitě máte s tím gynekologem pravdu, měla bych si tam zajít. Jen si nejsem jistá k jakému…nechce se mi kdejakému svěřovat s touhle situací. Proto mám velký strach. Vím, že si to od něj slíznu, ale zároveň bych chtěla, aby se mě snažil aspoň nějak podpořit.Jinak pobývám v Brně,Břeclavi.
Wendyyy píše:
Nejde o to, že bych byla nezodpovědná v oblasti soulože. Brala jsem prášky a když ne, tak jsem vždy použila kondom. A nejedná se o těhotenství s chlapem na jednu noc, ale s přítelem, kterého mám už skoro 2 roky. Mí rodiče ho nemůžou vystát. Né že by byl špatný, ale prostě se nemůžou smířit, že mám přítele v tak „mladém“ věku. Proto, když jsem mu to řekla,chápal proč jim to nechci říct. Nutil mě jít k doktorovi, ale já si to prostě nechtěla nechat rozmluvit. Vím jak rodičům záleží na tom, abych vystudovala, jelikož jsem na dobré škole, kde vynikám a tohle by je dostalo na kolena. Určitě máte s tím gynekologem pravdu, měla bych si tam zajít. Jen si nejsem jistá k jakému…nechce se mi kdejakému svěřovat s touhle situací. Proto mám velký strach. Vím, že si to od něj slíznu, ale zároveň bych chtěla, aby se mě snažil aspoň nějak podpořit.Jinak pobývám v Brně,Břeclavi.
zeptej se kamaráek ke komu chodí a nebo se koukni na netu … hlavně doktora sežen aby se ti a miminku něco nestalo.I rodičům bych to řekla-oni ti doopravdy nemůžou ublížit jsi přecejenom jejich dcera
Wendyyy píše:
a co rodiče přítele? S nima by jste to řešit nemohli?
Wendy - ten FOD Klokánek má pobočku v Brně - Líšni. Takže bych tam zavolala nebo zašla. Fakt se neboj, pomůžou Ti se vším, i s tím gynekologem!
Chudinko, jako fakt tě lituju, těžko říct, chodila sem k dr Hoškové v Brně a za mě byla moc fajn, ale těžko říct jak by se portavila k tvé situaci, je to hrozně těžké
ale je fakt nutné zajít, co víš , jestli je mimi zdravé, jestli si schopná normálního porodu ![]()
lucineeccka píše:sněhurka a nelinka píše:Já jsem v podobné situaci byla,akorát mi bylo o pár let víc…ale stejně jsem to našim vyklopila.Já jí chápu taky jsem hrozně moc bála,ale všechno má svoje řešení.Vy by jste snad svojí těhotnou dceru vyhodili na ulici? Myslím, že asi ne…Zakl.opravdu svěř se rodičům, stejně na to asi přijdou.
Nedá mi nereagovat.
Jako zajímalo by mě jestli byste vy v jejích letech byly tak zodpovědné a nebály byste se, já bych se klepala jak ratlík, zvlášť pokud má pedantské rodičeChudák holka, udělala chybu a bude za ni platit celý život
No já bych určitě zavolala na ten Fond ohrožených dětí, nebo minimálně zašla na gyndu, že sem to prostě nepoznalaAle musíš to řešit co nejdříve, jinak ublížíš sobě a miminku
taky sem byla v podobné, ale bylo mi víc, dvacet, taky sem to vyklopila hned, ale měla sem za sebou aspoň střední školu, takže to nebylo takové zklamání pro ně. Já bych ji určitě nevyhodila, teda myslím, kdoví co bude za 13 let, ale tak máš různé magory že jo, a právě že ona je asi zná
wendy poslal sem ti sokromou zprávu! ( nahoře, červené políčko mé zprávy)
Rodiče by mě nevyhodili, tím jsem si jistá, ale problém je v tom, že neumí nic řešit racionálně. Nedokážou se zamyslet, co udělat ale reagují ve spěchu. Neposlouchají, nedokážou vnímat. Bylo by to jen ječení, ukončení studia s tím že budu studovat někde blízko domova. Žádní kluci, aby se nic podobného nestalo apod. Ikdyž jsem za to opravdu nemohla, vážně jsem vždycky měla ochranu, ale prostě to přišlo. Ale můžu říct, že jsem ráda, že sjem na to nepřišla dřív. Prootže by tam byla ta možnost potratu, na kterou bych asi s donucení šla a to, že bych potom třeba nemusela mít děti by mě celý žuvot mrzelo. Moc děkuju za rady, určitě vyzkouším ten Fond a začnu hledat nějakého dobrého gynekologa. Ještě jednou děkuju.
Wendy, to urcite zvladnes, na tom Fondu Ti se vsim pomohou, uvidis, opatruj se a oboum dvoum dobre zdravi!!
Ještě jednou všem moc děkuju. Budu se to snažit vyřešit co nejdřív a pak se ozvu jak to všechno dopadlo. ![]()
weruuunka píše:Laskecka píše:To bych se hádala.
Holky, nerozčilujte se, to je určitě vtip, protože někdo tak s prominutím pitomý snad není
ve vedlejší vesnici se némlich to samé stalo. nikdo to nevěděl a holku najednou rozbolelo břicho, jelo se do nemocnice a ono ejhle - porodila. ani rodiče to nevěděli…nikam nechodila k mudr. takže … je!
Wendy ty jsi teda trdylko
Věřím že to vše zvládneš
Asi to řekni tem rodičum.. To není věc ktera se dá tajit celý život.. Ted je ti 17 let, veci vnímaš jinak než jak by jsi je vnímala treba ve 30 letech.. Mám kamaradku, a ta mi říkala o její kamaradce.. Porodila ditě v 15 letech a dala do adopce.. Po letech by ho chtěla zpět alr už s tím nejde nic udělat.. Bude se trapit cely život.. Já měla 18 když jsem otěhotněla.. Vím že to vyzní divně, ale tak trochu jsem ho planovala.. Školu nemám ale to kvuli nečemu jinemu.. Ne kvuli miminku.. penez malo ale dá se to.. Mám přitele kterej musí prostě makat.. Život máme jen jeden.. Uvažuj holka.. Ditě si mužes nechat a školu udělat delé.. Ale když uděláš skolu tak dítě si už pak vzít nemužes.. Ted přemyšlíš tahle, ale za par let by tě to mohlo opravdu mrzet.. takže nepřemyslej nad dím, že rodice by nadavali že nemáš školu.. Ty už jsi ted/budeš taky maminka.. Byt matkou neznamená že 18 let se nehneš z domu… Taky jsem se toho bala.. Nejhorši jsou ty začatky s tím miminkem
Furt se to budí a jsi nevyspala.. Ale pak jsem se na ní podivala a rozplakala jsem se u ní.. Strašně mě fascinolo že byla u mě v bříšku.. Nikdy bych to nechtěla vratil zpět.. Škola u mě musí jestě počkat ![]()