Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Každý je samozřejmě jiný, ale já osobně bych o své vnouče nechtěla přijít. Asi bych to nepřenesla, kdybych se dozvěděla, že moje dcera, syn čekají dítě, které plánují dát do adopce. Raději bych svého syna či dceru podpořila a pomohla bych. Pokud by můj syn/dcera se o svého potomka za žádnou cenu starat nechtěli, chtěla bych se o své vnouče postarat.
Je dobře, že to matce řekneš. Takovouhle věc by měla mít nárok vědět.
Wendyyy píše:
Tak z Fondu mi napsali, že na utajený porod nepotřebuji souhlas rodičů. Mám jim napsat své číslo a oni mi zavolají a domluvíme se. No já půjdu ve čtvrtek k doktorovi a poté to zavolám mamce. A když už to bude vědět, tak je utajený porod zbytečný. Teď už jen doufám, že je to mimi zdravé, ať nejsou komplikace.
tak počkej, co ti na to řekne máma a pokud se obě shodnete na adopci, ihned kontaktuj FOD, jinak ti sociálka mimčo pošle po porodu do kojeňáku a tam bude několik měsíců. Pokud se rozhodnete si mimčo nechat, tak počítej s dost velkým zápřahem a hlavně si rozmysli, jak si rozvrhneš školu, kdo se o dítě postará když budeš ve škole..... protože je v dnešní době šílenost nedodělat si - ať již dálkově nebo normálně - vzdělání.
Valkil, já bych se o to dítě případně dokázala jako babička postarat. Na tom není nic sobeckého.
Jinak s tím, že se např budu vdávat, že čekáme dítě atd. mi připadá celkem normální se rodičům svěřit i třeba ve 30.
Valkil, někteří lidé jsou na palici totálně. Dnes se vše relativizuje. Ale fakt je, že normální člověk děti ani neodkládá, ani neukrývá a obvykle ani nechodí na potrat. nebo se aspoń snaží žít tak, aby to dělat nemusel.
eva valoi píše:
Valkil, zbabělost ale člověka rozhodně nectí.
Ale hrát si na hrdinu, i když vím, že na to nemám ani finančně a ani psychicky, to taky nikoho nectí. Nemyslím si, že žít s biologickými rodiči je pro dítě vždy nejlepší řešení.
Stalo se, je těhotná. I když si dávala pozor. Není první ani poslední, komu selhala antikoncepce. Pravdou je, že rodiče by to vědět měli, ale upřímně, já měla s mamkou velmi kamarádský vztah, ale tohle bych se taky bála říct. I když vím, že by mi hlavu neutrhla, pomohla by mi, tak tohle se snadno neříká. A čím dýl to člověk tají, tím je těžší to nakonec říct.
Kakiko, já neříkám, že adopce je nějak strašná, ale tvrdím, že rodiče by to vědět měli, protože není dobré je bez jejich vědomí připravit o vnouče. Nakonec by to třeba nemuselo být tak strašné, jak si to někdo maluje.
Prostě je nefér, když rodiče vychovají dítě, aby jim nepovažovalo za slušné sdělit, že se třeba bude ženit, vdávat, stěhovat, že bude mít potomka atd.
Nevím, pro mě jsou rodiče asi holt něco víc, než jen ti dva, co mě zplodili, vychovali, ale jinak mi můžou trhnout nohou.
jak to má zakladatelka, nevím.
Ted´tady možná řeším trochu něco jiného a to je vztah jedince k jeho rodičům. Neřeším, jestli je adopce dobrá nebo špatná. Adopce je taky možnost. Ale mně je ted´přes 30 a kdybych se dostala do tak šílené situace, že bych byla těhotná a přemýšlela o adopci, tak bych se i ve svém pokročilém věku o tom s matkou bavila (otce již bohužel nemám).
Rodiče nejsou póvl, abychom je mohli jen tak ze svého života vyškrtnout.
valkil píše:
A myslíš, že si Ti stejní rodiče uvědomí, že chování jejich potomka k nim je z největší části dáno jejich výchovou? Že jim prostě nevěří? Že si tu nedůvěru nejspíš nečím vysloužili?
To je bohužel také pravda.
Mimochodem zakládala jsem tu diskuzi, o týraných dětech atd. (Nedávno jsem na to téma skládala zkoušku). Určitě jsme přesvědčená o tom, že by všem těm utýraným dětem bylo lépe u adoptivních rodičů. Já tady vůbec neodsuzuji adopci jako takovou. Jenom si prostě myslím, že by se normální dívka, pokud i neplánovaně otěhotní, měla normálním rodičům s těhotenstvím svěřit. A měli by to řešit společně, aby nikdo nemusel jednou litovat, aby nikdo nebyl nešťastný.
eva valoi píše:
Kakiko, já neříkám, že adopce je nějak strašná, ale tvrdím, že rodiče by to vědět měli, protože není dobré je bez jejich vědomí připravit o vnouče. Nakonec by to třeba nemuselo být tak strašné, jak si to někdo maluje.
Prostě je nefér, když rodiče vychovají dítě, aby jim nepovažovalo za slušné sdělit, že se třeba bude ženit, vdávat, stěhovat, že bude mít potomka atd.
Nevím, pro mě jsou rodiče asi holt něco víc, než jen ti dva, co mě zplodili, vychovali, ale jinak mi můžou trhnout nohou.
jak to má zakladatelka, nevím.
Tak to máš svatou pravdu. Když si představím, že by mi jednou moje holka řekla, že porodila dítě a dala ho k adopci, tak by mi to asi srdce utrhlo. Co jsem udělala špatně, že se mi nesvěřila…opravdu si myslí, že bych jí vnucovala svůj názor, svoje řešení bez ohledu na její city? Nehledě na to, že představa, že mi po světě běhá vnouče a já neměla ani šanci ho vidět…
Zakladatelko, ještě to hodně dobře promysli, fakt by to měli vědět. Třeba to dítě také budou chtít dát k adopci. Znám jednu babičko, co vnoučata z jedné strany nedokáže brát opravdu jako vnoučata jen proto, s kým syn ty děti zplodil. Takže ne všichni rodiče by za každou cenu trvali na tom, že se dítě pryč dávat nebude ![]()
Ahoj,zatím jsem nečetla vše ,takže nevímk ,jestli to už někdo napsal.Ale velmi tě lituju.Z toho důvodu,že si nikdo v okolí nevšiml ,že se s tebou něco děje.A chápu co ted zažíváš.Já něco podobného zažila,a ten pocit nikomu nepřeju.A v porodnici tě normálně přijmou ,nenechají tě porodit venku.A pak se to bude řešit.Když si mimčo necháš tak s tebou budou jednat normálně.Asi tam budeš za exota .Ale nejlepší by bylo zajít k mudr a říct to doma.A výbavička je v dnešní doběnejmenší problém.Píšu anonymně,ví to v okolí spoustalidí ale tady jsem to ještě neřešila.Přeji at vše vyjde jak má ,at je mimčo hlavně zdravé.To zvládnete,uvidíš.
Rodičům to řeknu a k doktorovi taky zajdu.
A ohledně té adopce…jednou mi mamka říkala, ať si ji nepřeju jestli příjdu těhotná, že bych šla okamžitě na potrat. Takže počítám s tím, že nejspíš s adopcí bude souhlasit. Ikdyž nevidím do její hlavy, nad čím bude přemýšlet, když už to dítě vážně budu mít a nedá se to nijak zastavit, protože je pozdě. Začínám si i myslet, že jí to bude líto, a proto si říkám, jestli nebude lepší nic neříct, aby se tím netrápila? Ale stejně bych to jednou řekla…takže to udělám teď.
Dobře, budeme na tebe myslet, ať to pořídíš co nejlépe, chce to opravdu co nejdřív ![]()
Ještě se chci zeptat co na to všechno říká ten tvůj hoch, jako myslím na tu adopci ![]()