Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
na začátku jsem měla blbé kecy-teď se klaním a opravdu přeju ať vše dobře dopadne,máš z prcka radost a z mámy nemáš starost! Jestli jsi rozhodnutá si miminko nechat,jak bylo řečeno-spousta z nás ti rády pomůžeme a jinak opravdu přeju hooodně štěstí a sil! Jsi dobrá že ses na to nevyplivla a fakt se zachovala jako dospělá-ještě včas
![]()
Wendy, díky za zprávy! Mile jsi mne překvapila, s tou učitelkou to byl výborný nápad. Tak držím palce, ať se rozhodneš pro Tebe i mimino co nejlépe a ozvi se nám!!!
I lidé se základní školou seženou práci. Kromě toho mraky lidí dělá nekvalifikovanou práci, na kterou by stačilo základní vzdělání, ačkoliv mají třeba maturitu. Vzdělání se dá dodělat kdykoliv. Stačí k tomu jen motivace a ochota vyměnit večerní sezení u televize za sezení nad učebnicemi.
Jinak pokud se zakladatelka rozhodne pro adopci, tak to samozřejmě není nic odsouzeníhodného. Naopak. Spíš jde o to, aby ji to pak celý život nemrzelo.
Reakce její matky je pro mě naprosto nepochopitelná.
Ale prosím vás nestrašte tady pořád s tím, že se základní školou nenajde práci. Toho bych se tedy opravdu nebála.
Zakladatelce držím palce, ať se rozhodne jakkoliv
. Pokud by si mimčo nechala, tak se škola dá udělat dálkově, nebo domluvit individuální studium s ředitelem. A ano, i se základním vzděláním se dá sehnat práce, ale to si zas myslím, že si Wendy školu dodělá, ať tak či tak.
Reakce matky je pro mě nepochopitelná, bohužel podobný exemplář matky vlastním
. Prostě se musím spoléhat sama na sebe a na svou rodinu a ač mám oba rodiče a sourozence, připadám si jak jedináček a sirotek
a opravdu to není z mé strany, snažila jsem se až až. Jak se říká, lidé jsou různí..
Držím ti palce
Jsem ráda, že si našla odvahu a někomu se svěřila. Uvidíš jak dopadneš zítra u doktora a rozhodni se tak jak to cítíš. Nenech se od nikoho přemlouvat a nutit do čehokoliv. Moc ti fandím.
Reakce mamky se dala očekávat, ale nech jí chvilku času,třeba se jí to v hlavě rozleží. Doufám, že nejpozději v době, kdy se dozví, že má vnouče. A určitě si s ní osobně promluv.
A neboj, jak psaly holky výše, i za pár korunek se dají pořídit pěkné věci. A tady na emiminu se najde určitě dost maminek, které ti něco málo do začátku pošlou. ![]()
jen na povzbuzení.. ja otěhotněla v čertvych 18 letech.. Máme jsem se to bála říct do očí.. Tak jsem jí to napsala přes facebook.. Neveřila mi, tak jsem jí ofotila teh. testy a poslala mailem.. Tak strasně jsem se jí bala.. pak když jsem s ní mluvila, byla tak naštvana že jsem myslela že mě snad zabije.. Jen seděla a klepala nohou.. Začala na mě a na přitele řvát že jsme oba nezodpovědný. A řekla: Doufám že jdeš na potrat.. Řekla jsem že ne, že si miminko nechám.. Když jsem byla na prvním ultrazvuku a dostala jsem fotku( na její narozeniny) Šla jsem za ni a chtěla jí to ukázat.. Řekla že jí to nezajíma.. po chvilce změkla a řekla at jí to teda ukážu.. Koukala a chválila..A hned říkala že to bude určitě holčička.. Tak se ptala jaky mám vybrana jmena.. Řekla jsem že Lara, a Oliver.. Hned spustila že kdysi měla kamaradku ktera se jmenovala Laura.. Že je to krásný jmeno.. Přeplouvala ať dám jmeno Laura.. Pak jsme si sedli za počítač a koukali jak vypada v 8. tydnu.. Mamka obdivolala ty ručičky a nožičky.
Pak už to bylo v pořádku.. Těšila se s námi.. Když na mě přišel porod v 00:15 h v noci(praskla mi voda) Hned vzala bratra a a šli slavit
Ještě nebyla mala ani na světě.. Musela jít k sobě do práce( Do baru) A všem se chlubit že bude mít vnučku.. Strašně mě tenkrat štvala.. Volala mi když jsem rodila a ještě byla nastvana když jsem s ní v tech bolestech nechtěla mluvit.. ted Laurinku miluje jak nejvíc babička muže milovat své vnoučátko.. S vychovou mi nijak nepomaha. Porád bydlime spolu. Říká, chtěla jsi ditě tak se starej.. Holku nikdy nekrmila, nevzala kočárek sama ven.. jen jí ze začatku sama přebalila.. Nic víc.. A asi 3 krat pohlidala večer když jsme šli s přítelem ven.. Nemá rada když když příjdu a řeknu jí aby pohlidala.. Ana sama musí chtít.. jen se s ní mazli.. Všechno jí kupuje.. Myslím třeba dobrutky.. ale starat se musím já.. Ona se s ní jen mazlí.. A musím řict že mi to i vyhovuje.. Jsem ráda že nemám mamku ktera do všeho keca.. takže tím chci říci, že jsem strašně bála její reakce.. Opravdu strašně moc.. Jsem ráda že to dopadlo tak jak dopadlo.. Má mě rada, takže ji nic jineho nezbylo než se s tím smířit
Přeju aby jsi to měla taky tak..
Ahoj Wendy,
přečetla jsem všechno, hrozně moc ti držím palce na zítřejší kontrole, ať jste oba v pořádku
Ať už se rozhodneš jakkoliv, doufám, že jednou nebudeš litovat. Na reakci tvý matky nemám slov, je mi to líto ![]()
Když se s přítelem rozhodnete si miminko nechat, myslím, že ti spousta lidí tady pomůže. Je spousta mladých mamin a zvládly to, i finančně. Hlavně, že přítel pracuje, budeš mít rodičovský příspěvek, existuje porodný a přídavky na dítě a na bydlení, to všechno ale musí posoudit sociálka, jestli na to máte nárok.
Jsem o čtyři roky starší než ty, miminko jsme plánovali, ale taky jsem se to mamce bála říct
Teď mám skoro tříměsíční holčičku a nevyměnila bych ji za nic na světě, dítě je takový malý velký zázrak ![]()
ynax píše:Pudloslava píše:holky - netlačte ji k tomu, aby si dítě nechala - musí si to rozmyslet sama a pořádně. To, že ji teď pár lidí pošle balíky oblečení a hraček neznamená, že bude schopná se o dítě finančně postarat. Pokud na to zůstane sama, školu asi nedodělá, kde sežene práci matka se základní školou? To, že bude mít teď od vás balíky věcí ji pomůže, ale dítě roste - co za pár let? Přítel se asi k dítěti taky moc nemá - když je smířený s adopcí…Ať to wendy probere s učitelkou a doktorem, případně s FODem a teprve pak se rozhodne.
Wendy pokud bys chtela sehnat potreby na malyho, myslim, ze staci tady na emiminu pozadat o pomoc a budes zahrnuta balikama jak chude deti v africe. I ja bych ti mela co poslat.
Nee, to v zadnym pripade - precti si moje predchozi prispevky
Ahojky, tak se zas hlásím. Zrovna jsem došla od doktora a dopadlo to dobře ![]()
Neříkal žádné problémy nebo něco podobného, takže je mimi nejspíš zdravé
Na další prohlídku jdu ve středu, tak uvidíme. Brali mi krev apod. Tak čekají na výsledky.
No a byla jsem tak nervózní, že jsem se zapomněla zeptat na pohlaví
Takže to se dozvím až příští týden. Ale pořád mám tušení, že to bude kluk ![]()
Jinak termín mám 22. prosince..jen doufám, že tam nestrávím Vánoce, ale nejspíš to tak vypadá.
Tak to je zatím vše
![]()
ahoj wendy! sleduju to tady už od začátku a moc se mi líbí tvůj obrat v těch příspěvcích
ať se nakonec rozhodnete jakkoli (i když si myslím, že už je rozhodnuto
), držím palce! a přeju hodně sil ![]()
holky já se bála to říct tátovi i ve 22
jsem tenkrát bydlela s ním v bytě,krom toho měl i přítelkyni která u nás často pobývala. tak jsem si to nějak nedokázala představit kde se tam jako všichni vtěsnáme.Tátovy první slova byla něco jako cože jak si to představuješ?to mi tam bude řvát nějaký vřeštěk?
no ale přešlo ho to relativně brzy ![]()
Wendyyy píše:
Ahojky, tak se zas hlásím. Zrovna jsem došla od doktora a dopadlo to dobře
Neříkal žádné problémy nebo něco podobného, takže je mimi nejspíš zdravéNa další prohlídku jdu ve středu, tak uvidíme. Brali mi krev apod. Tak čekají na výsledky.
No a byla jsem tak nervózní, že jsem se zapomněla zeptat na pohlavíTakže to se dozvím až příští týden. Ale pořád mám tušení, že to bude kluk
Jinak termín mám 22. prosince..jen doufám, že tam nestrávím Vánoce, ale nejspíš to tak vypadá.
Tak to je zatím vše![]()
skvělé
to je moc dobře, že je vše v pořádku, ty jo za 14 dní to je mazec teda holka, no a co necháte si ho, rešili jste to ![]()
Teda Wendy!!! To je mazec! Držím palce! Teda a termín? Tak to je husté! Bude to krásný vánoční dárek, ať už se rozhodneš jakkoliv, je to malý zázrak! ![]()
Držím palce!