Utajené těhotenství nezletilé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nevsik
11.12.11 08:38
Anonymní píše:
Zdravim jen bych se chtela zeptat jestli tu Wendy nekdo znate osobne?? vim ze me ted asi ukamenujete ale na tehle vecickach co chcete posilat by se dalo nejaka ta kacka i vydelat nevim nemam moc duvery k cizim lidem kdyz ani nevim jestli vubec exisktuje napriklad tehotna 17 leta Wendy at to neni nejakej podraz a pollete tam vecicky kde to neni nutne radeji pisu anonymne nezlobte se :)

hele to napadlo asi všechny kdo mají zájem wendy pomoct :nevim: ale když jsem si v hlavě prošla všechny jo a ne tak bych si dala facku kdybych jen kvůli svým podezřením nepomohla holčině která to fakt potřebuje! Nemyslím si že osoba která by to dělala kvůli penězům by to nechala dojít na 20 stránek,SZ…já jsem přesvědčená že je to v pořádku a krabice je připravená ;)

• Citovat
  • Upravit
3241
11.12.11 09:30

Přidám i svůj názor jestli je Wendy podvodnice… já si to nemyslím. A i kdyby ano, ty věci bych stejně rozdala a ne prodala. Takto mám pocit, že je bude mít někdo, kdo je opravdu potřebuje, skutečně Wendy důvěřuju a ro rozhodně nejsem typ (bohužel nebo bohudík?), co by tímto způsobem pomáhal každému. Prostě tady v tomto případě mám pocit, že dělám dobře. Vždyť ty věci jsme jí nabídly my, ona si nikdy o nic sama neřekla - pokud jsem dobře četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.11 09:44

Wendy tak nějak mi došlo,co všechno budeš muset řešit po porodu papírově…Bylo by úplně ideální,kdyby jste během tohoto týdne skočili oba na nějaký obecní úřad a vypsali žádost o určení otcovství a příjmení dítěte po porodu. To budeš potřebovat pro vystavení rodného listu miminka a bez tohoto se vše hrozně protáhne a bez rodného listu ti nedají žádné sociální dávky,event. to porodné a rodičák.....
Takže ještě,tedˇ,než budeš rodit,pondělí nebo středa jsou úřední dny,stojí to tuším 50 kč,svůj OP,rodné listy vás obou, těho průkazku ( když tak si pro ni skoč akutně k doktorovi,vystaví ti ji na počkání),tebe a přítule s sebou.
Jo a ozvi se mi na SZ,jak to teda vidíš s tím předáním,nebo jestli mám poslat poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
11.12.11 09:50
berry4 píše:
Wendy tak nějak mi došlo,co všechno budeš muset řešit po porodu papírově…Bylo by úplně ideální,kdyby jste během tohoto týdne skočili oba na nějaký obecní úřad a vypsali žádost o určení otcovství a příjmení dítěte po porodu. To budeš potřebovat pro vystavení rodného listu miminka a bez tohoto se vše hrozně protáhne a bez rodného listu ti nedají žádné sociální dávky,event. to porodné a rodičák.....
Takže ještě,tedˇ,než budeš rodit,pondělí nebo středa jsou úřední dny,stojí to tuším 50 kč,svůj OP,rodné listy vás obou, těho průkazku ( když tak si pro ni skoč akutně k doktorovi,vystaví ti ji na počkání),tebe a přítule s sebou.

Taky jsem to už chtěla napsat, akorát mě napadá, že asi rodný list má Wendy doma u rodičů… Nebo ne, Wendy? Takže asi nastane přímá konfrontace… Jsi na to, Wendy, připravená? Možná by měl jet přítel s Tebou (pokud budete muset k Tobě domů) - třeba až vaši uvidí, že se stará a že jste nastávající rodina, tak to s nimi něco udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.12.11 10:00

Proč jsem se tak rozhodla? Nejvíc za to asi může třídní, která mi říkala, že škola se dá dodělat vždy..a kdybych se o dítě nedokázala postarat, tak je tu ta možnost adopce vždycky..a tak ať to aspoň zkusím, abych si to pak nevyčítala. A já nad tím začala hodně přemýšlet..a finále bylo, když jsem to malé viděla na ultrazvuku :)
No doma mám papír s žádostí o podporu v mateřství, který mi dala sestřička. A v pondělí jak dojede mamka, tak to semnou vyplní. Jinak určitě s přítele na úřad zajdem, at víme kolik peněz nakonec budeme dostávat :) A ještě chci zařídit příjmení, protože nechci aby se to malé jmenovalo po mě :D A největší vtip je v tom, že já sama mám příjmení svého nevlastního otce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.12.11 10:01

Mám ho doma, ale napíšu mamce, ať mi ho v pondělí vezme s sebou :) Trmácet se až domů, to se mi fakt nechce! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.12.11 10:02

tak já sice nejsem tak nadšená jako holky tady v diskuzi a klanět se budu až po dvou letech, kdy to všechno budete zvládat bez pomoci ostatních. Ono dítě strašně rychle roste a pochybuji, že ti holky budou posílat balíčky další léta. Být tebou, tak rychle zařídím to otcovství - rodit můžeš kdykoli a pokud nebudete mít prohlášení z matriky, tak ho tam nezapíšou. Zároveň se dohodněte o jméně a příjmení - a tady bych se fakt moc přimlouvala za to, že dáš příjmení po sobě. Jste moc mladí, nevíš jak to bude dál a při svatbě příjmení dítěte můžeš krásně změnit. A pak se dohodni se školou co dál - ono je hezké, že ti to třídní omluví jako nemoc, ale pochybuji, že ostatní učitelé, ti dají známky bez zkoušení - a čím bude dítě větší, tím hůř se ti bude učit. Budeš nevyspalá, budeš unavená. Pokud ti ve škole vyjdou vstříc, pokračuj ve studiu, nepřerušuj, protože se pak hůř budeš vracet, kor když nebudeš mít hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.11 10:10

ach jo zvládnout se dá všechno a co je víc než dítě. Je to starost samozřejmě, ale předpokládám že bude brát rodičák, přítel pracuje, škola se dá dodělat vždycky dle mého jen mít vůli, samo že to bude náročné, ale to mimišo ji to vynahradí :nevim: Sem moc ráda že si Wendy mimi nechá a nepochybuju o tom že to zvládne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.12.11 10:17

Pročetla jsem diskuzi letem světem a byla bych taky ochotna nějaké věci předat, koukala jsem že Wendyy je v Pardubic, což mám kousek, takže by nebyl problém tam dojet :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.11 10:19

xynax upřímně: nedokážu si představit,jak by dala denní studium s dítětem?
Apropo nevidím to tak černě,já rodila v 18 ti,taky mně rodina poslal k šípku,že když už čekám,atˇse postaráme…
No pomohli nečekaně cizí lidi,jak už to bývá,dva mladí lidi s mokrým dokladem o ukončení vzdělání toho tenkrát neměli moc šancí našetřit a během těch pár měsíců nakoupit v plném rozsahu pro malé mimi,byt vypůjčený, bez vybavení,plesnivé zdi až pod okna-studená voda na chodbě,plyn nebyl,topili jsme uhlím,vařili na propanbutanu… A po porodu jsem navíc zůstala s dcerou sama. A zvládla jsem to všechno,vč. večerní školy,až chodila do školky,nikdy mně nenapadlo,že bych ji měla někam dát,že to nezvládnu,i když to občas bylo kur… těžký.
Je jí dnes 21 pryč a jsem nesmírně štastná,že ji mám .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.12.11 10:21

Takže se mamka nakonec umoudřila? Hele nechci ti kazit iluze, ale mateřskou asi nedostaneš. Musela bys mít už hotovou školu, ale protože jsi studentka, tak se na tebe nevztahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
11.12.11 10:24
Oter píše:
Takže se mamka nakonec umoudřila? Hele nechci ti kazit iluze, ale mateřskou asi nedostaneš. Musela bys mít už hotovou školu, ale protože jsi studentka, tak se na tebe nevztahuje.

mateřskou nedostane, ale bude potřebovat to potvrzení, že na ní nemá nárok, právě kvůli sociálce, aby jí po porodu začali vyplácet rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.12.11 10:28
tweetydee píše:
Oter píše:
mateřskou nedostane, ale bude potřebovat to potvrzení, že na ní nemá nárok, právě kvůli sociálce, aby jí po porodu začali vyplácet rodičák.

aha, tak to pak jo. O tom jsem neměla tušení, že je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
11.12.11 10:56
Oter píše:
tweetydee píše:
Oter píše:
aha, tak to pak jo. O tom jsem neměla tušení, že je to potřeba.

rodičák ji bude vyplácený ode dne porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.11 11:00

dostane rodičák ode dne porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie