Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Klarka5 píše:
Káčulaa: Jako že by její přítel šel na rodičak? starat se o miminko? a Wendyyy dál dělala školu? na to byla ta otázka?
Klárko neee, jako ž eby přítel šel na 1-2 dny na rodičák, on jako pracující si může vybrat variantu i 3í letou a Wendy by byla normálně s mimčem doma, dělá se to tak hodně, od Nového roku už si může vybrat, teď by automaticky spadla do této nejhorší varianty, takže aby on si vzal na ten jedne, či dva dny rodičák, pak by mohli mít rodičák na 3 dny, na sociálce s eto vyřizuje, pokud je Wendy z Pardubic, tak je to u zimního stadionu
MonnyDee píše:
Berry, v Břeclavi když je z Pardubic?Tedy alespoň to má na profilu, tak jsem právě nadhodila, že bych jí věci dovezla
Já vím že se přehazuje RD, ale nevím jestli by to prakticky stihla
Monny záleží na tom, kdy porodí ne na tom, kdy bude mít RL, tam může jít v lednu…
berry4 píše:
Mony Dee já už z toho sama mám zmatek,kde bydlíAle nejspíš Břeclav,přítel někde kolem,maminka jinde a dál. Kde,jsem nejspíš nepochopila ,možná jsou Pardubice jen trv. bydliště a to bude úplně zamotané s úřady a vyřizováním.
Mony Dee stihla by všechno,jestli porodí no Nového roku,platí na ni staré zákony,takže bych byla v klidu, na rodičák,porodné apod máš lhůtu na vyřízení tuším 3 měsíce. A oni 30 dní .....Příspěvek upraven 11.12.11 v 12:34
tááááákkk
![]()
Wendy psala jsi, že v pondělí přijede tvá maminka vyřídit s tebou nějaké papíry, tak už se to doma sklidnilo? A jak to vše prožívá tvůj přítel? Byl s tbou na UTZ?
Holky, asi je z Pardubic, ale chodí do školy v Brně, proto bydlí u přítele, někde u Břeclavy, aspoň tak jsem to pochopila ![]()
Barushe píše:
Holky, asi je z Pardubic, ale chodí do školy v Brně, proto bydlí u přítele, někde u Břeclavy, aspoň tak jsem to pochopila
Ale nějak to tu utichlo..... ![]()
Já vůbec nevím jak to s našima je. To se právě dozvím až zítra, ale jede do školy, páč ji tam třídní pozvala. ![]()
No dám Vám zítra vědět, jak to dopadlo..jinak už mám doma kočárek a postýlku, takže už mám půlku úlevy za sebou ![]()
A už jsem tu psala, že z Pardubic vůbec nejsem, jen to tam mám blbě napsané
Jdu si to hned změnit, ať vás to pořád nemate ![]()
Wendyyy píše:
Já vůbec nevím jak to s našima je. To se právě dozvím až zítra, ale jede do školy, páč ji tam třídní pozvala.
No dám Vám zítra vědět, jak to dopadlo..jinak už mám doma kočárek a postýlku, takže už mám půlku úlevy za sebou
A už jsem tu psala, že z Pardubic vůbec nejsem, jen to tam mám blbě napsanéJdu si to hned změnit, ať vás to pořád nemate
Wendyyy, at´to všechno dobře zvládneš.
Nejsem si jistá, ale od nového roku bude možné, aby tatínek šel na rodičák…tedy volil variantu on, právě pro příapdy studentek, které mají hned mimi…ale jak je to u nezletilých nevím.
Každopádně jsem přečetla celou diskusi a držím Wendy palce, aby to nezvdala při první probdělé noci s malým miminkem ![]()
Wendyyy , nezlob se, že to sem píšu, ale celou noc mi to vrtalo hlavou. Jak jsi to dělala ve škole v tělocviku? Ty jsi normálně cvičila až do 9. měsíce? Nehledej v tom nic osobního, jen si to prostě neumím představit - prostě „technicky“ - aby se na to nepřišlo, tak se ptám. My jsme na střední přes zimu chodili třeba na bazén, dělali takové ty hnusy jako výmyky na hrazdě a skoky přes kozu apod. … Měla jsem s tím problém i jako „netěhotná“… Nezlob se, ale fakt mě to zajímá. Jinak po snídaní odcházím poslat balík na poštu. ![]()
Je tolik případů, kdy maminka jede do nemocnice se slepákem a pak tam porodí mimčo, i když upřímně si to nedovedu představit. Od 7. měsíce se mi břicho parádně vlnilo a okolo toho 9. - no posuďte sami
Rodila jsem 40+6, čili ta druhá je den před porodem.
Tweetydee,ty máš malej zadeček,tak se nemělo miminko kam schovat.Holky co mají jinou postavu,můžou mít bříško docela malé ![]()
tweetydee píše:
Je tolik případů, kdy maminka jede do nemocnice se slepákem a pak tam porodí mimčo, i když upřímně si to nedovedu představit. Od 7. měsíce se mi břicho parádně vlnilo a okolo toho 9. - no posuďte samiRodila jsem 40+6, čili ta druhá je den před porodem.
Krásnej pupík:-D
Tweetydee, teda to je buben!
Ne, vážně… měla jsi moc hezké bříško. Já jsem byla taková rozplácnutá, říká se, že taková břicha dělají holčičky a u nás se to potvrdilo.
Dívám se, že máš skoro stejně staré děťátko jako já, taky dáreček pod stromeček. ![]()
Já zas chápu, že některé mamky vypadají jen jako by se líp najedly - zrovna žena manželova bratrance. Je hodně štíhlá a hodně dlouho to na ní nebylo vůbec vidět, a kdyby nerodila v srpnu, ale někdy v zimě a nosila tím pádem svetr a tak, věřím, že by to nebylo poznat až do porodu. Není mi ale jasné, kam ty ženské ty děti schovávají, moje dcera měla por. hm. jen 2800g a já jsem měla břicho jak na trojčata.
Maddlen píše:
Tweetydee, teda to je buben!Ne, vážně… měla jsi moc hezké bříško. Já jsem byla taková rozplácnutá, říká se, že taková břicha dělají holčičky a u nás se to potvrdilo.
Dívám se, že máš skoro stejně staré děťátko jako já, taky dáreček pod stromeček.
Já zas chápu, že některé mamky vypadají jen jako by se líp najedly - zrovna žena manželova bratrance. Je hodně štíhlá a hodně dlouho to na ní nebylo vůbec vidět, a kdyby nerodila v srpnu, ale někdy v zimě a nosila tím pádem svetr a tak, věřím, že by to nebylo poznat až do porodu. Není mi ale jasné, kam ty ženské ty děti schovávají, moje dcera měla por. hm. jen 2800g a já jsem měla břicho jak na trojčata.
Taky se někdy divím, kde ty mimča maj schované:-) kamarádka rodila včera, bříško skoro žádné a mimčo 3,37 a 51. Já rodila loni břicho „všude“, měla jsem ho mega, bylo rozplesklé i do stran a malá měla „jen“ 3,07 a 48:-D