Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj anonymní, taky mě to napadlo, ale při čtení příspěvků tady padl jeden, že by věcičky byly předány z ruky do ruky. Jinak já jsme třeba nikdy, dá se říct, nic neprodala. Jsem na to líná, všechno jsem rozdala.
Všechno může být podvod, ale když by člověk měl apriori takhle o všem přemýšlet, tak by se zbláznil.
Já si myslím tak, jestli někdo chce něco poslat, tak bude mít pocit dobrého skutku a to ostatní je na svědomí obdarovaného. A pokud to zakladatelka opravdu potřebuje a pomůže jí to, tak není vůbec o čem diskutovat.
Já nepošlu nic, protože nedávno všechno skončilo v kojeneckém ústavu, takže nemám.
anonymní taky mě to napadlo,jako v dnešní době člověk nikdy neví že jo, ale tak někdo bude předávat osobně ne ![]()
Ahoj holky, s napětím jsem teď dočetla diskuzi, na kterou jsem náhodou narazila
mám doma dva zbytečný balíky plínek 3-6 kg, ráda daruju! Zakladatelka ať klidně písne SZ
![]()
Wendy přeji vám s přítelem moc síly, ale tu jsi již našla, já tu teď bulím nad tímto, co jsem si vše přečetla a chtěla bych poděkovat všem maminkám, ž ejiž nenadávají a pomáhají, já budu mít na malé také vše půjčené, nic nemám, leda na větší děti, což je zbytečné, držte se a snad se i rodiče umoudří, dej jim čas.....držím moc pěstičky
![]()
Anonymní, tak už mě to napadlo, ale nerada bych Wendy křivdila:-)
Wendyyy: Mám takovou radost že si miminko necháte
.Přeji ať je miminko zdravé a ty taky je to hezké číst takový příběh,jen mi pořád neleze do hlavy jak se ti to podařilo utajit myslím kvůli bříšku
ale hlavně že to dopadlo dobře. A holky mám radost z takových jako ste Vy všechny tady je hezké vědět že jsou tu pořád na světě ještě i dobré duše, které pomohou.
Hlavně dej vědět a napiš nám tady až se prcek narodí ![]()
Wendyyy pošli mi do zpráv adresu na kterou posílat oblečeni,hračky a potřebné věci. ![]()
Ahojky, jen chci říct, že jestli máte strach, že je to podvod tak nic posílat nemusíte. Jen ste mi tu psaly, že rády pomůžete, tak proto jsem začala psát co potřebuji ![]()
Podvodníci se najdou všude, ale snad si nemyslíte, že jsem tu šla už od začátku se zamínkou dostat z vás věci a pak je prodat? ![]()
Jinak nehodlám porodit a přestat psát. Stanu se jednou z vás-maminou, takže sem pak určitě dám nějaké fotky a budu psát jak se nám daří ![]()
Wendyy, my jsme, myslím, všechny především rády, že ses rozhodla miminko si nechat a přejeme si, aby bylo všechno v pořádku s tebou i s malým atd.
To víš, člověka napadají po zkušenostech s dnešním světem i negativní myšlenky.
A ještě bych se chtěla zeptat. Kolik tak měsíčně utratíte za mimi? ![]()
Wendyyy píše:
A ještě bych se chtěla zeptat. Kolik tak měsíčně utratíte za mimi?
wendy, chtěla bych Ti pogratulovat k rozhodnutí a moc Ti fandím. Ono se to hodně těžko odhaduje. Já ze začátku akorát za plenky. Balení mi vydrží cca 14dní (hrubý odhad), takže to máš tak 400, když kupuješ ne ty nejdražší plenky. Jelikož jsem jen kojila, tak žádné jiné náklady nebyly. Plno oblečení mi půjčila švagrová (na to nejmenší mimi. Ono z toho hrozně rychle vyroste a vůbec to nezničí. Když budu počítat i kosmetiku atd. tak ze začátku fakt max. ta 1000,– nepočítám blbinky, který by nepotřeboval. Navíc budeš mít rodičák a možná i nárok na porodné? V tom se moc nevyznám, protože já rodila ještě za starých podmínek.
Ať jste oba v pořádku a už byly i mladší maminky a taky to zvládly a někdy lépe jak starší ženský. O věku to fakt neni. ![]()
noo tak pokud nebudeš kojit tak mlíčko ,to je podle značky dá se sehnat od 150-350kč za krabičku, no a pak plenky já mám tak dva balíky za měsíc, u miminka malého to je víc
pak oblečení, hračky, kosmetika, ale to nemusíš kupovat každý měsíc, počítej tak 4000 pro to je myslím akorát, ale každej to má jinak. čím je starší tím jsou nároky větší
Ale vážne něvím přesně , nikdy sem to nepočítla
Wendyyy: Pokud budeš moct kojit bude to, to nejlepší
Jinak měla bys mít rodičák 7600,– A od 1. 1. 2011 vzniká ženě nárok na porodné pouze v případě porodu prvního, živě narozeného dítěte. Další důležitou změnou je posuzování příjmu rodiny porodné je 13 000,– Ještě se nato poptej jak to je a jestli máš nárok.
No, tak my jsme spotřebovali mesicne tak 2-3balíky plen, to je něco málo pod 1000. Oblečení jsem měla půjčené, kojila jsem, občas nějakou věc jsem dokoupila, ale spíš takové lepší na ven. Pak taky nějaká mast na zadek(rybilka, 60kc), kupovala jsem i na brisko(pupik, taky okolo 60 myslim), pak neco na myti(asi 110, ale to vydrzelo 2-3mesice) a bepanthen pro me na bradavky, někdy jsem ho mázla i malé pod krček, když to měla červené.. to jsou tak nejak ty bezne veci, jak dlouho mi vydrzeli masticky, to netusim. Male mimi nestoji tak moc, ale postupne ty vydaje rostou.
Mohla bych se tě na něco zeptat? Co že najednou takový obrat? Jako že jste se rozhodli si malé nechat? Což je samozřejmě moc dobře, jen by mě to zajímalo. Jsem zvědavá baba ![]()
Wendyyy píše:
Ahojky, jen chci říct, že jestli máte strach, že je to podvod tak nic posílat nemusíte. Jen ste mi tu psaly, že rády pomůžete, tak proto jsem začala psát co potřebuji
Podvodníci se najdou všude, ale snad si nemyslíte, že jsem tu šla už od začátku se zamínkou dostat z vás věci a pak je prodat?
Jinak nehodlám porodit a přestat psát. Stanu se jednou z vás-maminou, takže sem pak určitě dám nějaké fotky a budu psát jak se nám daří
Nejde o to, že bych ti třeba já osobně nevěřila. Nicméně poslední dobou se podvody množí a je o nich víc slyšet. Takže třeba mě to napadlo, ale není to tak, že bych si hned automaticky myslela, že podvádíš ![]()