Utracení psa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
61
16.10.16 18:41

Jak to nekoho muze vubec napadnout ze by za toto mel psa utratit? :zed:… Ten pes za to nemuze… Zrejme je nutne s pejskem pracovat a je asi potreba poradit se s veterinarem nebo nekde na cvicaku pokud si sami s pejskem nevite rady a zacit se mu treba vice venovat… Je evidentni ze pro vas vas pes az tolik neznamena, kdyz vas napadlo hned takoveto reseni… Hodne smutny prispevek teda… Mozna by mu asi bylo lepe u jinych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
16.10.16 18:55
@nika.nika09 píše:
Mam takovy smutny dotaz.:( dnes jsme musely uspat naseho NO.. metaztazy, rakovina… veterinar ho uspaval u nas doma..
Hrozne by me zajimalo, proc pejskovy drzel oci.??? Nechapu to.. myslela jsem si ze v klidu bude usinat.. bylo to strasny :( porad mi to crta hlavou lroc ho tak drzel :(

Nevím přesně co myslíš pojmem „držet oči“, ale napíši svoji zkušenost. V červnu jsme museli nechat uspat naší milovanou jezevčici. Bylo to plánované, rapidně se zhoršil její zdravotní stav. Než jsme na veterinu šli snažila jsem se přečíst nějaké informace o tom jak uspání probíhá. Byli jsme s ní s manželem až do úplného konce. Veterinář nám popsal jak vše bude probíhat. ALE: očekávala jsem, že jako člověku jí po uspání půjdou zavřít oči. Byla jsem vyděšená z toho, proč se mi nedaří jí očíčka zavřít. Veterinář nám řekl, že pejskům se po úmrtí očíčka nezavírají. Ten pohled na uspaného pejska s otevřenýma očíčkama mě děsí ještě teď. Tak třeba proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
16.10.16 19:34
@nika.nika09 píše:
Mam takovy smutny dotaz.:( dnes jsme musely uspat naseho NO.. metaztazy, rakovina… veterinar ho uspaval u nas doma..
Hrozne by me zajimalo, proc pejskovy drzel oci.??? Nechapu to.. myslela jsem si ze v klidu bude usinat.. bylo to strasny :( porad mi to crta hlavou lroc ho tak drzel :(

My jsme pred par lety taky museli nechat uspat pejska, uz mel 19 let a odchazely mu rychle ledviny a sance na vyleceni nulova :,(… U nas ale uspani probihalo jinak… Nas veterinar mu nejdrive pichnul injekci na spani, po ktere by se po par hodinach probral… A az pote mu pichnul injekci konecnou… Nam tedy ocicka drzet nemusel, zavrel si je sam… O takovem postupu jsem ani predtim nevedela a musim rict, ze me to od pana doktora mile prekvapilo… A i pro pejska byl takovy odchod urcite lepsi, nez ze mu hned nekdo pichne za vedomi injekci a prestane bit srdicko :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
16.10.16 19:45
@Marketkr píše:
My jsme pred par lety taky museli nechat uspat pejska, uz mel 19 let a odchazely mu rychle ledviny a sance na vyleceni nulova :,(… U nas ale uspani probihalo jinak… Nas veterinar mu nejdrive pichnul injekci na spani, po ktere by se po par hodinach probral… A az pote mu pichnul injekci konecnou… Nam tedy ocicka drzet nemusel, zavrel si je sam… O takovem postupu jsem ani predtim nevedela a musim rict, ze me to od pana doktora mile prekvapilo… A i pro pejska byl takovy odchod urcite lepsi, nez ze mu hned nekdo pichne za vedomi injekci a prestane bit srdicko :,(

U nás taky nejdříve dostala injekci, po které jenom usnula a asi za 10 min. teprve tu na zastavení činnosti srdíčka. Jenomže ta očíčka prostě pak zůstala otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
16.10.16 20:04
@sloninka píše:
U nás taky nejdříve dostala injekci, po které jenom usnula a asi za 10 min. teprve tu na zastavení činnosti srdíčka. Jenomže ta očíčka prostě pak zůstala otevřená.

Aha tak to nevim. My meli zavreno :(… Ale urcite t musel byt strasny pohled na ty ocka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
16.10.16 20:19

Nám letos zemřel hruosrstý jezevčík. Byly jsme na zahradě, běhal tam a štěkal a najednou padnul na bok a byl úplně mimo, tak jsem ho rychle popadla a odnesla domů na deku/ trpěl epilepsií, tak jsme mysleli, že nějaký záchvat/. Šla jsem volat veterináře, ani jsem s ním nedomluvila a přišel manžel, že Kubík /11let/ už nedýchá. Prý jen propnul všechny 4 nožky, prohnul se a vydechnul naposledy. 8o Byl to infarkt, bylo to straně rychlý :,(. Chudák měl taky otevřené oči a nešli zavřít. Je to smutný, když odejde kamarád a člen rodiny. Ale na druhou stranu se netrápil, měl to rychle za sebou :? předtím jsme měli fenku kokršpaněla bylo jí 14 let. Jednou se jí udělalo špatně a strašně zapáchala jakoby celá kůže tak jsme jeli k veterináři a ten nám řekl, že to nevypadá dobře, že bychom jí měli nechat uspat - máma, že ne a jeli jsme domů. Ale pak se z toho za 4 dny vylízala, jedla pila ale cca 4 dny nešla ani na záchod. Pak ten puch byl tak strašněj a po 4 dnech jsme jeli opět k veterináři. Mamka jí nechala uspat. Veterinář udělal pitvu a zjistil, že měla rakovinu rozlezlou po celém těle a místo aby kakala a čůrala, tak jí to prosakovalo do kůže. No kdyby to člověk věděl hned, tak jí uspí aby se netrápila :,( je to smutný 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.16 20:37

Tak ja nechapu.. proc mu tak silou drzel ty oci.. celou dlani i s cumakem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
12.12.17 22:53
@Kateřina0017 píše:
Nevíte jestli je možné domluvit uspání pejska doma? Nerada bych ho totiž vezla na veterinu, protože se tam vždycky bál a chci, aby to proběhlo doma, kde to zná a cítí se dobře :(

Domluvte se s Vaším veterinářem. U nás to šlo, ale byl to náš dlouholetý doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
12.12.17 22:59

Ahoj, mrzí mě, čím procházíte. Soucítím s vámi. Určitě je to možné. Domluvte se s vaším veterinářem. My jsme nechali uspat naši fenku jezevčíka. Byla už hodně nemocná. Udělali jsme to tak, že jsme se sbalili včetně našich dětí a jeli jsme všichni. Veterinář si nás všechny vzal do ordinace, nejdříve pejska uspal, přitom jsme ho drželi v náručí a děti ho stále hladily. Jakmile usnul, vpíchl mu druhou injekci a za chvíli mu přestalo bít srdíčko. V klidu odešel uprostřed nás. Veterinář se divil, že to děti zvládly docela dobře. Říkali jsme mu, že děti jsou zvyklé vidět nejen umírající zvíře, ale i člověka, neboť jsme se dostarali o některé starší příbuzné a děti berou smrt jako přirozenou součást života, ať jde o člověka či pejska. Ale doma jsme ji pak ještě oplakali a pohřbili u našeho domečku v zahradě. Tak hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
12.12.17 23:23
@Kateřina0017 píše:
Nevíte jestli je možné domluvit uspání pejska doma? Nerada bych ho totiž vezla na veterinu, protože se tam vždycky bál a chci, aby to proběhlo doma, kde to zná a cítí se dobře :(

V Praze a středočeském kraji jezdí psí záchranka PET-MEDIC a jedna z nabízených služeb je i uspání zvířátka doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.3.18 21:49

Jestli se boji tak vrci, neboj nas pes se obcas boji. Pokud ho dite taha za chlupy, ocas nebo usi tak logicky zacne vrcet a kdyz ho nepusti tak chnapne. Ale kdyz je slepy tak nevim mozna ano, ale NE je to peksek a kdyz se bojo tak ho krmte pamlskama a ma motivaci a hned to bude lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný