Máte zkušenosti s lékem Utrogestan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
23.11.09 14:34

Stepi mrkni se na cennik ivf na diskuzi jsou tam i jiné centra u toho našeho by mě to vyšlo caa 20 až 30 tis. vše záleží na stimulaci na tom jaky bude spermiogram a na počtu vajec atd.nám doporučovali vesměs vše prodlouženou kultivaci a ISCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 14:47

Martí, já koukala i na jiné ceníky a všude je to skoro stejné +/- nějaká pětistovka a to snad ani řešit nebudu. V našem CARu mají v nabídce takové jakoby ,,balíčky" a když bych si měla vybrat, tak tzv. ,,racionální variantu se špatným SPG" tj. léky+ICSI+kryalizace embryí+prodloužená kultivace = doplatek pro mě 14.500,– 8-o Je jasné, že tento balíček mi třeba Dr. neschválí nebo nabídne jinou variantu, to nevím, ale mám alespoň nějakou představu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
23.11.09 15:08

Lucije prvni 3 hrazene IVF tolik urcite nestoji a ty chodis do stejneho CARu jako ja, na netu maji cenik tak se jukni. Stalo nas to komplet 8 tis. plus doplatky za utrogestan, to si nepamatuju.. A to jsem mela uplne nejvetsi moznou davku gonalu. radeji bych kdyby nas to stalo vic a meli jsme co mrazit, ale bohuzel bylo jen jedno embryjko.
Drzim palce, at tam // jsou!
Stepi jojo, mela bych byt tehule v 5tt, ale az 1.12. jdu na prvni utrazvuk a do te doby se porad bojim, ze se neco pokazi..tak se mi do diskuze mezi tehule jeste uplne nechce, spis se porad citim jako snazilka :-)
Stepi tenhle cyklus uz IVF nestihnete, tak treba druhe IUI vyjde, drzim palce! Stimulujes, nebo jsi bez hormonu? Po clostylgebytu davaji 1 cyklus pauzu, nez se prejde na gonal, aby si telo odpocinulo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 15:19

nicky33 - já jsem minulý cyklus před IUI nic nebrala, žádné hormony, jen jsem dostala ten Pregnyl do zadku. A myslíš, že když jsem nic nebrala, tak by mi to mohli příští cyklus udělat? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
23.11.09 16:02

Nicky, já ten ceník viděla, ale jelikož v tomhle směru nejsem vůbec sběhlá, tak nevím, co je potřeba :roll: , tak proto mi je ten ceník trochu na nic :mrgreen: Kéž, kdybych ho nikdy nepotřebovala :pankac:
Mudr. mi chtěla předepsat pregnyl, jako že si ho mám doma sama píchnout 8-o , no, tak to ne, tam se míchají dvě lahvičky, a do toho jsem se nechtěla hrnout, tak jsem doktorku přemluvila, a napsala mi něco (nevím název), co se aplikuje zase do břicha, stejný princip jako gonal, puregon atd.. a to jsem zvládla.. 8-) štěpi, mne pořád vrtá hlavou, že nejdřív tvůj Mudr. neviděl žádný folikul a pak ano za pár dnů… :nevim: , já těm doktorům nějak nerozumím… :roll:
ale asi vědí, co dělají, ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
23.11.09 16:16

lucije28 - no jestli to taky nebude tím, že mi tu folikulometrii dělal v ten den, hned po tom vyšetření těch vejcovodů, kdy mi tam nacpali 2dcl kontrastní látky… nevím, třeba je to jem moje myšlenka… :think: S tím Pregnylem to u mě zase nechtěli, abych si to píchla sama, já bych to ani nedala, ale musel mi to píchnout nějaký zdravotník, tak mi napsal pohotovost a musela jsem večer na Bulovku. Bolelo to teda jako prase 8-o , prý to dělá to rozpouštědlo, kterým ředíš tu druhou ampulku.Luci, já jsem si taky přála, abych nemusela řešit nějaké IVF a vidíš, jak jsem dopadla.. :-( Tobě ale přeji, ať ti vyjde ta IUI!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
23.11.09 16:56

Já jsem minulý měsíc byla na sonu a tam mi řekli ,že folikul tam žádný není byla jsem tam totiž 10 den , v listopadu jsem tam šla až 13 den a na pravé staně byl folikul a nachystaná sliznice. Takže u mne platí chodit na sono až 13 DC. Je škoda ,že v tom říjnu neřekla ,že tam mohu přijít i 13 den u nás to dělají 10-12 a pokud je 12 neděle tak tam nemůžu jít a pátek je zase brzo .Taky se dovim příští měsíc zda mi ten levý maká dobře pokud tedy nevyšla IUI a to se dovím až patek .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
23.11.09 17:23

Stepi myslim ze ano, ze bys mohla pristi cyklus na IVF :-) , ale to bys tam musela jit co nejdrive na sepsani papiru pro pojistovnu. Pokud pujdes az v pulce cyklu, uz se to asi nestihne, pojistovne to chvili trva. Tak jestli do toho chcete jit, doporucuju se k doktorce objednat drive a rict ji, ze jste se tak rozhodli. Ja cekala mesic mezi IUI a IVF kvuli hormonum a take proto, ze jsem sla mezitim na hysteroskopii (meli podezreni na polyp v delozni sliznici, nastesti tam pak nebyl).
jo souhlasim, ten pregnyl nic moc :), gonal je lepsi, nic neredis a je to takove to pero, co pouzivaji i diabetici, ne cela injekce..
Lucije ja se v tom ceniku taky nevyznala :), ale uz vim ze na 1.IVF se vas tyka jen gonal, prodlouzena kultivace pokud ji budete chtit (a pokud 3 den od OPU budou alespon 3 embryjka), zmrazeni embryii pokud jich zbude vic nez 2, a ISCI pokud bude v den OPU spatny spermiogram. drzim palce, aby nebylo IVF potreba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
24.11.09 08:35

nicky33 - tak jsem se objednala na 4.12. do CARu s tím, že jsme se rozhodli pro IVF, tak nám udělají nějaký pohovor… S manžou jsme to včera dost řešili po telefonu, když není teď do středy doma, já jsem to nemohla vydržet, tak jsem z něj vymámila souhlas :mrgreen: . Nakonec uznal, že to bude pro oba lepší varianta, než IUI. Nicky, a to inj. pero ti dají automaticky, nebo si o něj musíš říct a tím pádem i pěkně zaplatit, nebo jak to je? :nevim: Chci ho na tu stimulaci užívat, páč z norm. jehel a stříkaček jdu vždy do mdlob! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
24.11.09 09:03

ahojky holky, tak jsem zase v práci, tak jsem i částečně na netu :-D, doma se mi na net už nechce :pocitac: štěpi, i když s IVF zkušenost nemám, tak když jsem si měla vybrat předi IUI jestli klasické injekce (hrazené pojišťovnou) nebo Gonal perem (doplatek), tak mi dala doktorka na výběr, myslím, že pokaždé Ti řekne jestli chceš jakoby standard (hrazený pojiš) nebo nadstandard, hrazený tebou :!:
Já se už nemůžu dočkat neděle, já bych chtěla už testovat teď, jak se to blíží, ( i když jsem říkala min. týden že ne), ale bojím se toho, že by ještě dnes mohl falešně ukazovat //, když jsem byla na IUI 14/11.. no, přítel do mne hustí, ať to zkusím už teď.. Co vy na to ? Počkat ???
Nepalko - ty sis další test už nedělala ?
Jo a nějak si říkám, že nevím, když 29/11 bude test negativní, mám dál brát ustroš ? díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
24.11.09 09:20

lucije28 - já bych ještě počkala s TT. Já vím, je to těžké, taky jsem měla cukání a byla jsem nedočkavá, ale pak přišla MS a bylo vystaráno… :-? Zkus to třeba v pátek, to už by teoreticky mohlo být na TT vidět, ale radši se připrav na to, že přesnější výsledek bude až po vynechaní MS nebo z krve. Ale držím ti moc palce!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
24.11.09 09:30

Ahoj holky,
Stepi gratuluju k manzelovo souhlasu :-) ja s tim problem nemela, ale moje kamoska velky a znam dost pripadu, kdy jsou chlapi proti. Jak psala Lucije Gonal je pero a pri sepsani zadosti ti daji na vyber, bud gonal a doplatek cca 4.300, nebo hrazene leky. Pry ale gonal ma i lepsi vysledky mi rikali v CARu, nejen ze je pohodlnejsi. Nechci strasit, ale asi 4 dny pred OPU jsem krom gonalu stejne musela pichat jeste kazdy vecer jednu injekci, zabranujici predcasne ovulaci, tak ve 20hod jsem pichala gonal a ve 21 tu druhou injekci do bricha, ta se musi zase michat a to delal pritel, je z doktorske rodiny, ja na to nemela..no ale vysledek stal za to :-)
Lucije kdyz jsi na IUI byla 14.11., tak jsi pregnyl pichala 12.11.? To uz ti ted falesne carky neukaze, neboj. Jestli mas citlivy test (ja mela mamatest nebo jak se jmenujou, takova ruzova krabicka), tak uz bych to zitra rano zkusila :wink: s tim utrousem ja bych asi vysadila, kdyby to nedopadlo, protoze by ti zbytecne prodluzoval cyklus a pro IUI neni bezpodminecne nutny (co jsem cetla v diskuzich vetsina holek dostane MS az po vysazeni, i ja byla po IUI ten pripad)..ale pokud tam bude jenom slaboulinka druha carka, brat dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.11.09 09:43

Nicky dnes jsem si dělala trest znova stále negativní tak přemýšlím zda mám dál brát utroš ? Nechci mít Ms o víkendu mám totiž konečně volný víkend3 za celý rok a chystám se na hory a nerada bych to tam měla. Je škoda ,že jsem měla paskvil toho IUI chtěla jsem vše bez léků a pak po zákroku mi dali léky a já jsem s nimy nepočítala tak mě třeba trošku i mrzí ,že jsem si nenechala píchnou nějakou injekci před tím je škoda ,že doktorka mé prosby nebere vážně.
Co si myslíte mám brát ten utroš chci jít o víkendu do aqua parku a chci tam dovádět a né stále někde hledat wc na výměnu a nevím ani zda by mi i ten nej .o.b. stačil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.11.09 09:44

Jo a taky když jsem v poledne polykala tento prášek tak jsem naštěstí neměla vedlejší učínky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
24.11.09 09:57

Nepalko to mi moc mrzi s tim testem :-( Ja bych utrous uz vysadila, protoze jsi normalne ovulovala a tudiz mas zlute telisko..utrous ho jeste podpori v cinnosti, ale laicky si myslim, ze to jde i bez nej. U IVF je to neco jineho, tam folikuly prasknou ve zkumavce a bez nej to dal nejde.. Ten pregnyl ti ale pichnout pred IUI museli, jinak by neodhadli dobu, kdy budes presne budes ovulovat a je nejlepsi cas zakrok provest, a pak by to melo mnohem mensi sanci na uspech si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí