Utz snímek - má miminko dost plodové vody?

Anonymní
17.9.19 09:34

Utz snimek - má miminko dost plodové vody?

Ahoj holky, možná můj dotaz bude trochu zvláštní tak se dopředu omlouvám za hysterceni.
Včera jsem byla na kontrole v 16. tydnu, paní doktorka utz prý nedělá ale já si o nej požádala protože jsem chtěla fotku a zjistit zda už je vidět pohlaví.

Když utz dělala zarazilo me ze miminko bylo obecně strašně špatně vidět, i ona sama po brise tak nějak jezdila protože nemohla miminko zobrazit hezky cele poradne. Přišlo mi ze je tam strašně namackane a hlavně ze má malo plodové vody (vím ze nejsem odborník na utz, nechci dělat chytrou..), ani doktorka ale nic nerekla ze by bylo něco špatně.. Mimi se ani nějak nehybalo, kontrola srdíčka nebyla, DR jen jen udělala fotku a řekla ze to asi vypadá na holcicku ale ze má nozicky strašně u sebe tak těžko říct.

Chci se zeptat, vím ze takto ze snímku utz se nedá absolutně nic vyvodit, ale je možné ze tomu v daný okamžik nevěnovala pozornost a ze si toho nevšimla? Říkám si ze tak důležitou vec by přeci viděla. Už jen to ze většina snimku je hezkých, na 16 tydnu plodova voda a krasne vidět a v miminko. Ta moje fotka za moc nestojí a mimi mi tam přijde strašně zmackle, voda žádná.
Mám i vyšší tlak, Respektive ne furt spíše ve stresu ale normálně tak kolem 130/80. Mám strach aby to neovlivnilo průtok placenty.

Vím ze ne všichni lékaři dělají utz na 16 tydnu a dělají ho až ve 20, já jsem ale plasan. Navíc mám na 4 měsíc i malé brisko nebo spis skoro žádné…jestli i to není známka toho ze by bylo malo vody.

Nechce se mi tam zase volat a být otravna nebo za hypochondra tak se nejdřív ptám zde. Děkuji moc za názory a rady - foto utz prikladam.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
17.9.19 09:38

Je to asi divné, ale miminko roste a má tam méně a méně místa. To, jak je otočené, nezpůsobuje množství plodové vody. Někdy se prostě otočí tak, že nic vidět nejde, my nemáme 3D UTZ ani od jednoho z dětí a to ho můj doktor dělá na každé kontrole. Pokaždé měli oba hlavu zabořenou v placentě. Přestaň hysterčit. Kdyby něco bylo v nepořádku, tak ti to doktorka řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.9.19 09:43

Nevyšiluj.
z fotky tu množství vody nepoznáme.
Mimino se všelijak točí, tak holt to vypada, ze je zmačklý. Počkej kolem termínu, jak bude zmačklý
Jaký bys chtěla mít v tomhle týdnu břicho?
Srdíčko bude kontrolovat ve 20tt na UTZ
Ne vždycky se ty děti hýbou, možná je to šokující, ale i ony občas odpočívají a spí.
Ne, nemyslím si, že by si dr nevšiml nějakého tak zásadního problém
Si nenechavej dělat UTZ, když si pak myslíš, že tomu rozumíš líp a dr něco zanedbal. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
17.9.19 09:44

Resis hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
17.9.19 09:47

Z jedne fotky ti nikdo nerekne, kolik ma miminko plodovky. Pokud dr. nic nerikala, tak se ji asi nic spatne nezdalo. Pokud te to trapi, nemuzes se ptat tady, tady se odpoved nedozvis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.9.19 09:55

Dr by ti to rekla, neboj. Pripadne bys to mela v prukazce. Hlavne se hod do klidu a zbytecne nenervi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
17.9.19 10:17

Kdyby bylo bez vody, nevidíš na utz nic, respektive hodně špatně, pro zobrazení potřebuješ tekutinu…z fotky to fakt nepoznáš, ale gynekolog by to poznal určitě, takže to pusť úplně z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
17.9.19 10:20

Vypada to jako mimozemstan. Mozna proto ti prijde vsechno tak divny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
17.9.19 10:59
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná můj dotaz bude trochu zvláštní tak se dopředu omlouvám za hysterceni.
Včera jsem byla na kontrole v 16. tydnu, paní doktorka utz prý nedělá ale já si o nej požádala protože jsem chtěla fotku a zjistit zda už je vidět pohlaví.

Když utz dělala zarazilo me ze miminko bylo obecně strašně špatně vidět, i ona sama po brise tak nějak jezdila protože nemohla miminko zobrazit hezky cele poradne. Přišlo mi ze je tam strašně namackane a hlavně ze má malo plodové vody (vím ze nejsem odborník na utz, nechci dělat chytrou..), ani doktorka ale nic nerekla ze by bylo něco špatně.. Mimi se ani nějak nehybalo, kontrola srdíčka nebyla, DR jen jen udělala fotku a řekla ze to asi vypadá na holcicku ale ze má nozicky strašně u sebe tak těžko říct.

Chci se zeptat, vím ze takto ze snímku utz se nedá absolutně nic vyvodit, ale je možné ze tomu v daný okamžik nevěnovala pozornost a ze si toho nevšimla? Říkám si ze tak důležitou vec by přeci viděla. Už jen to ze většina snimku je hezkých, na 16 tydnu plodova voda a krasne vidět a v miminko. Ta moje fotka za moc nestojí a mimi mi tam přijde strašně zmackle, voda žádná.
Mám i vyšší tlak, Respektive ne furt spíše ve stresu ale normálně tak kolem 130/80. Mám strach aby to neovlivnilo průtok placenty.

Vím ze ne všichni lékaři dělají utz na 16 tydnu a dělají ho až ve 20, já jsem ale plasan. Navíc mám na 4 měsíc i malé brisko nebo spis skoro žádné…jestli i to není známka toho ze by bylo malo vody.

Nechce se mi tam zase volat a být otravna nebo za hypochondra tak se nejdřív ptám zde. Děkuji moc za názory a rady - foto utz prikladam.

Proc ses lekarky na nic nezeptala kdyz se ti něco nezdálo??Ja se ptam vzdy na vše. Ja mela břicho videt az v 6m do te nebylo skoro nic vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
17.9.19 11:19

No, mně by tedy víc vadilo, že má jen jedno oko :?… hele, v pohodě, vždyť u té palice má pomalu rybník. ;) Pokud ti vodu neměří klasicky ve 4 kvadrantech, tak nepozná nic. Na poslední kontrole v těhotenství mi doktorka v nemocnici řekla, že to je výrazný oligohydramnion, tak jsem se vyděsila, ale prý do porodu (3 dny), vydrží. Den před plánovanou sekcí jsem se na to při přijetí zeptala doktora, ten to změřil tím správným měřením ve 4 kvadrantech a ejhle, v pohodě. ;) Miminko mělo nalitou vodu nerovnoměrně a když se podívala jen k hlavě, přišlo jí, že je to málo. Budou ti to měřit ve 20.tt, buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.19 09:21

Víš co je pro miminko nejhorší? Stres matky, to se na něm může opravdu dost podepsat. Přestaň plasit a vysilovat… Určitě je vše ok a pokud ne, tak to tak má být a nic moc s tím stejně nejde udělat. Já mám z 17tt fotku nic moc, krásnou z 21tt a teď ve 25tt nám ji ani netiskla, protože prostě to nešlo. Pokud más pitný režim, tak určitě bude mít dost plodovky :wink: Hlavně klid.

• Citovat
  • Upravit
70
18.9.19 20:17

Chápu tu „paniku“ já teď v prvním těhotenství byla tak 100× na pohotovosti 😂 🙈 ale neboj, miminko se tam opravdu zmáčkne a má tam stále méně mista
Jen mi Teda přijde zvláštní že ti nedělá ultrazvuk, mě je cca do 7 měsíce dělali při každé návštěvě. Ale jak je tady psáno neboj se na cokoliv zeptat :-) nestyď se, je to tvoje miminko a ty máš právo na klid a ujištění ♥️️
A pokud ti nebude vyhovovat zacházení ze strany doktora, můžeš vždy změnit :-) já osobně sem byla šťastná že mi každý měsíc na kontrole dělali ultrazvuk a vždy vše krásně popsali 🙋‍♀️
Ničeho se nebát a vždy se zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky