Už nemám doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
8.9.18 06:56

Chápu zklamání, ale tak aspoň máš jasno a můžete se dle toho zařídit. Prostě došlo na lámání chleba a ejhle…
Tak mamince se holt může stát, že se za bydlením přestěhujete dál až bude potřebovat péči, tak se bude muset postarat manžel.
A je nějaký objektivní důvod, proč by ona měla zemřít dříve než její manžel? Nakonec může být všechno jinak, ale pokud máš k domu citový vztah, necpěte do něj peníze a šetři, abys pak třeba otčíma mohla vyplatit … Nevím jak by se vám to pak prodávalo…on žádné dědice nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.9.18 07:13

Zamrzí to, ale v tehle situaci mi to prijde jako dobrý impuls pro vás jít do samostatného bydlení. Vicegeneracni soužití děla dobrotu málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
8.9.18 07:18

Postavte se na vlastni nohy.vemte si hypoteku,(neco snad mate nasetreno kdyz jste meli leta dotovane bydleni),a bezte do sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
8.9.18 07:28

Myslím si, že ji ovlivnil otčím. Šla bych jinam. Hodně mě zaráží, že jste doteď měli dotované bydlení od zaměstnavatele a nejste schopni dát dohromady pár set tisíc.
Za těchto okolností totiž budete mít problém se získáním hypotéky a pořízením vlastní nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.9.18 07:34

@Tahina moje máma má panickou hrůzu z toho, že až zemře jeden z rodičů mých rodičů, že budeme požadovat dědictví. Jako fakt ne. Nechci, aby mě vyplatila. Tak to budeme řešit u notáře. Můj slib nestačí. Taky nechápu tu nedůvěru. Ale když bude mít klid, na to mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.9.18 07:56

Osobne bych nikdy s takovym pozadavkem za rodici neprisla.Vzdy je lepsi si zaridit svoje.Vemte si hypoteku a zaridte svoje.Matka neco mozna slibila,ale neni prijemne byt ve svem dome jen jako „vecne bremeno“.
Kolik je matce let?Zrejme stara jeste nebude a cely zbytek zivota se podrizovat nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.9.18 07:59

Všechno ukazuje k tomu, že je potřeba se postavit na vlastní nohy v oblasti bydlení. Takže svoje bydlení. Dědictví bych vůbec neřešila, je to mámy věc. Tohle porování medvěda zaživa by mě taky vadilo, aby mi někdo říkal, kolik kdo má dostat a jak si mám sepsat závěť. Vůbec dědictví je něco bokem, v době až reálně přijde, by každý už měl být zabezpečený. Náš táta měl ohledně dědictví domu taky podmínku, která zvenčí se nemusí zdát úplně spravedlivá, závěť nebyla, takže bychom mohli jeho přání obejít s odkazem na spravedlnost. dokázali jsme domluvit tak, abychom ho naplnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
8.9.18 08:02

Mohla si o tom s někým promluvit, mohla jí nasadit brouka do hlavy kamarádka nebo i otčím.
Těžko říct.
Co se týče dědění, tak záleží, jak ona postaví závěť, případně jak je to s vlastnictvím domu teď.
Jestli ona sama dostala dům darem, tak to nespadá do SJM, takže otčímovi nepatří. Pak by se to zase dědilo jinak. Je možné, že otčím by po případné smrti tvé mámy šel skoro s holým zadkem (nebo se toho obává), a proto tohle vycouvání z dohody.

Co s tím? No, nic jiného, než smířit se s tím, nezbývá, dům je tvé mámy, může si s ním dělat co chce. Může ho na starý kolena prodat a s otčímem dožít v bungalovu ve Španělsku :jazyk: Řekla bych jí, že tě mrzí, že si to rozmyslela až teď, když už jste do toho začali vrážet peníze, ale že to chápeš, že děkuješ za dočasný azyl a najdete si vlastní bydlení. Jakékoliv jiné výčitky z tvé strany by jen zbytečně vířily zlou krev (protože ona si s tím prostě opravdu může dělat co chce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
8.9.18 08:28

Obávala bych se, že dům vám bude spíš k zlosti než k užitku, budete v něm přivázaní jak vězni na Bezdězi. Považovala bych to za danajský dar. Nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.9.18 08:30

nedávno jsme tady řešili rodiče napytlikovany ve svých „hradech“,což tady ten 3 generační barák bude nejspíš taky :roll: A doufám, že ještě pořádná zahrada. Já teda tohle tíhnuti a sentiment nepěstuju, ano, ráda se projdu po starých známých místech a vzpomínám, ale stejně ve finále komplet rekonstruvany barák už je taky něco jiného… ale OK.

Každopádně nevím kolik rodičům je, ale 50-60 to bude a sil ubývá a střecha tedy se opravit musí jak píšeš. A to oni jako mají tyhle peníze a chtějí je do toho dávat? Já teda mít takový monstrum (neřeknu3+kk bungalov),tak ho kolem 60 prodám a jdu do bytu, chaticky nebo prostě podle možnosti. Nechat si nějaký milion na důchod a užívat si rozhodně jinak než udržováním hradu se zahradou. Kde jsou dobré vztahy, můžou mladí čekat i klidně pár set tisíc finanční injekce.

No ale to je ve většině případů sci fi. Taky máme na vesnici hrad a babičku 86 let ležáka, už se domu nepodívá :nevim: V hradu se pořádně netopi, nepouští voda, neuklizi atd a tak to zřejmě za pár let prostě spadne a hotovo :roll: Druhý případ v rodině… dům napsaný na dceru a věčné břemeno dožití. Babička ležák 85 let v celodenní péči lékařů, dcera 60, manžel 61.Dostali neuvěřitelnou nabídku na prodej, nezvládají se starat, nemají dost financí na provoz, ale věčné břemeno brání v prodeji. V obou případech je hrad blokován klidně na dalších 10 let :nevim:

Takže já bych o to ani nestála… Zůstat tam třeba rok, dva v azylu a šetřit. Samozřejmě pomáhat. Ale abych tam vypustila duši, cpala peníze do černé díry, abych v 70 letech měla vlastní konečně… jeee je. Pořiďte si nějakou moderní stavbu a tlačte rodiče v horizontu 10 let k prodeji. Fakt buď ráda, že je to takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
8.9.18 08:32

@Saarka_O Tesat do kamene :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
8.9.18 08:34

a ta vnučka je čí? Pokud z jeho strany tak je to jasné. Do baráku nic neinvestujte a najděte vlastní bydlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
8.9.18 08:37

chápu, tohle by zamrzelo každého :( Ale zkus se na to podívat optimisticky z úhlu, že všechno zlé je pro něco dobré.
Třeba tím, že si najdete svoje bydlení jinde vám to přinese úplně jiné pracovní možnosti (jinde). Třeba byste se v jednom domě všichni ošklivě rozhádali a poznamenalo by to i váš vztah s mužem - ale když budete bydlet jinde, tak vás to neopak s mužem stmelí a s matkou si udržíte normální vztah..? Co když by matka protěžovala jedno vnouče a zasela tak do jejich vztahu rivalitu, ale takhle na dálku to nějak fungovat bude?
Třeba pro vás tvoje matka právě udělala to nejlepší osudové rozhodnutí, které mohla, aniž by to tušila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
8.9.18 08:39

@Bubla_Bučková souhlas, ty vícegenerační domy s vidinou, jak bude celá rodina navždy pohromadě, to je mor. A snad nikdy to nedopadlo dobře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.9.18 09:00
@Markéta80 píše:
a ta vnučka je čí? Pokud z jeho strany tak je to jasné. Do baráku nic neinvestujte a najděte vlastní bydlení ;)

Zakladatelky, psala,že má 2 děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný