Už nemám doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32156
8.9.18 09:03

Nedovolí ti půjčit si na rekonstrukci a zaplatí jí teda ona? Nic na tebe nepřepíše, ale ty to tam máš opravovat? Nikdy by mě ani nenapadlo jít do vícegeneračního bydlení, i kdybych měla být v garsonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.9.18 10:23
@g.sandova píše:
@Tahina moje máma má panickou hrůzu z toho, že až zemře jeden z rodičů mých rodičů, že budeme požadovat dědictví. Jako fakt ne. Nechci, aby mě vyplatila. Tak to budeme řešit u notáře. Můj slib nestačí. Taky nechápu tu nedůvěru. Ale když bude mít klid, na to mít

Od kdy dědí vnoučata po prarodičích? Snad jen, kdyby jejich vlastní děti zemřely, ne? Tvoji rodiče žijí, tak proč se tvoje matka bojí? Nebo se pletu? Po prarodičích dědí jejich potomci. Alespoň takhle jsem si to vždy myslela.
Tady není co komu vyplácet a řešit něco u notáře.

• Citovat
  • Upravit
15170
8.9.18 10:25

@Kobliha51 to sem si myslela taky.po rodicich dedi jejich deti.vnoucata pouze v pripade,ze jejich rodice zemreli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.9.18 10:31

@Kobliha51 ale máma se bojí nás, dětí. Nechápu proč, bedně svině. Jsem to napsala blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.9.18 10:31
@karkarka píše:
@Kobliha51 to sem si myslela taky.po rodicich dedi jejich deti.vnoucata pouze v pripade,ze jejich rodice zemreli.

Mám to taky tak. Proto mi bylo divné, co tu g.sandova píše. Uvidíme. Třeba se pleteme a někdo nás poučí.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
8.9.18 10:32
@g.sandova píše:
@Kobliha51 ale máma se bojí nás, dětí. Nechápu proč, bedně svině. Jsem to napsala blbě

Maminka je duševně nemocná? Nemá se vás proč bát. Po prarodičích nebudete dědit nic. Jedině, kdyby prarodiče napsali závěť a všechno vám odkázali. A i v tom případě to není jen tak jednoduché

• Citovat
  • Upravit
19388
8.9.18 11:37

@Kobliha51 ne, já jsem to blbě napsala. Jde o dědictví po mých rodičích. Máma se bojí, až jednou umře, že já budu chtít vyplatit dědictví po ní. A táta mě bude muset vyplatit. Což nebudu chtít. Vzdám se toho dědictví. Nechci ani po jednom rodiči, aby ne vyplácel, i když bych měla právo. Prostě se dědictví vzdám. Takže si myslím, že maminka zakladatelky dostala strach a brání se. Akorát je to blbý, neměla je nechat platit rekonstrukce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.9.18 12:21

Jak tady někdo špatně píše…já jsem si o dům neřekla,máma nám ho nabídla sama.Jednala jsem pouze na základě toho co přislíbila.Dotované bydlení jsme měli dopláceli jsme 5 tisic a ja jsem 4 roky na mateřské nebo rodičovské.Našetřeno máme cca 250 tisic. Vnoučata jsou obě její,ale její argument ze da vnucce a vnukovi ne protože je to kluk a bude to mít v životě jednodussi. Půjdeme pryč a bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.9.18 12:26
@Tahina píše:
Ahoj, chtěla bych se Vás na něco zeptat holky. Dostali jsme se do jedné ne moc příjemné situace a já bych chtěla poprosit o názory od Vás. S partnerem jsem spolu skoro šest let. Máme dvě děti (4 roky a 4 měsíce). Partner do teď měl dotované bydlení od svého zaměstnavatele, který ho (nás) co rok přesouvá na jiné místo v republice. To ale před cca pár měsíci ukončil a my se všichni domluvili s moji mámou, která vlastní můj rodný dům o třech bytech (darovala jí ho moje babička s dědečkem ještě za života), že zatím můžeme bydlet v tom nejmenším (jedna mistnost+koupelna+kuchyňka v chodbičce),než si zrekonstruujeme velký byt v patře. Dokonce nám přislíbila, že za podmínky věčného břemene dožití pro ni a jejího manžela (není můj otec) mi dům darují abychom měli své. Rekonstrukce bytu vyjde na cca půl milionu a za nedlouho bude muset proběhnou rekonstrukce střechy za cca 350 tisic. Na to nelze jen tak nešetřit. Tudiz jsem u právníka připravila darovací smlouvu kde bylo vše co si máma přála. A dozvěděla jsem se tedy od ní něco co jsem nečekala. Dům nedostanu nikdy co bude živá, prý bych ho prodala i s ní a jejím manželem. Nikdy by mi nedovolila si půjčit na jeho rekonstrukci a až umře část dostane její manžel, část její teď 4 leta vnučka a ja to co musím dle zákona. Teď 4 měsíčního vnuka opoměla úplně. Ale mi si ten byt klidně můžeme dodělat, to ji nevadí. Podotýkám nejsme problémovým párem, nemáme dluhy, energie platime, ja pomáhám, partner jí udělal celou koupelnu, komplet rekonstrukci těch místností kde teď jsme a začal rekonstrukci vrchního patra. Chceme si po tomto vzít hypotéku a odejít. Prosím co si o tom myslíte. Mně to tedy dost ranilo.

Zřejmě jí to někdo rozmluvil, a ještě ji patřičně postrašil příběhy, jak někdo daroval dům svým dětem, a pak ho prodali i s ním a pod. I takové věci se bohužel stávají, ale myslím si, že i to by se dalo právně ošetřit. Pokud by matka svůj postoj nezměnila, pořídila bych si svoje bydlení, a do jejího baráku už bych nedala ani korunu. Matku bych upozornila, ať si ale uvědomí, že čas letí, a až bude muset jednou třeba sama spravovat ten hrad, i se zahradou, ať si pak vzpomene, že si za to může jedině sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.9.18 12:28
@Tahina píše:
Jak tady někdo špatně píše…já jsem si o dům neřekla,máma nám ho nabídla sama.Jednala jsem pouze na základě toho co přislíbila.Dotované bydlení jsme měli dopláceli jsme 5 tisic a ja jsem 4 roky na mateřské nebo rodičovské.Našetřeno máme cca 250 tisic. Vnoučata jsou obě její,ale její argument ze da vnucce a vnukovi ne protože je to kluk a bude to mít v životě jednodussi. Půjdeme pryč a bude to lepší.

No a ještě dělá rozdíly mezi vnoučaty. Tím by mě teda dopálila doběla. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.9.18 12:45
@g.sandova píše:
@Kobliha51 ne, já jsem to blbě napsala. Jde o dědictví po mých rodičích. Máma se bojí, až jednou umře, že já budu chtít vyplatit dědictví po ní. A táta mě bude muset vyplatit. Což nebudu chtít. Vzdám se toho dědictví. Nechci ani po jednom rodiči, aby ne vyplácel, i když bych měla právo. Prostě se dědictví vzdám. Takže si myslím, že maminka zakladatelky dostala strach a brání se. Akorát je to blbý, neměla je nechat platit rekonstrukce

Takových plánů už jsem slyšela dost. Jeden můj známý už měl nalinkované, jak bude žít po smrti své ženy a to do detailu. On už zemřel a jeho manželka je tu pořád. :mrgreen: Vůbec se s ní na tohle téma nebav. To je předčasné a zbytečné. Kdoví, jak to všechno jednou dopadne. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15170
8.9.18 12:56

Udelate nejlip kdyzpujdete do svého.nikdo ti nebude do niceho kecat.budes tam svou paní a budes mit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.18 13:22

Nějak nechápu. Maminka vám dům přislíbila, možná jen tak mezi řečí. A vy jste hned běžela k právníkovi, nachystala darovací smlouvu, zároveň i hypotéku a to jste pak mamince strčila pod nos a maminka se pak naštvala? No, nejde si to s ní ještě nějak vyříkat? A sourozence nemáte, kteří by taky měli na dům nárok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný