Už nemůžu - antidepresiva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.13 13:54

@Vermion dělám vysokou dalkove.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.13 13:55

ČVUT

• Citovat
  • Upravit
3733
6.6.13 13:56
@Anonymní píše: ČVUT

mno tak to bude asi někdo jiný, nicméně mě zaráží podobnost příběhů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.6.13 14:29
@Mišanila píše:
Souhlasím, možná jen odsune dobu, kdy se z toho zhroutí fyzicky, nebo si tím nasazením způsobí nějakou nemoc a stejně skončí v nemocnici. I když psychicky třeba bude relativně v pohodě.

Zakladatelko, já nevím já bych odpískala záhony, skleník, slepice bych v nejhorším případě prodala - tohle vše, pokud je to jen trochu možné možné a nepotřebujete to, aby jste s tím přežili. Ale myslím, že na dočasně zarostlé záhony nikdo ještě neumřel, pěstování třeba okrasných kytek a nepotřebných mrkví bych nechala na další roky, kdy to bude s časem lepší.

Dále bych omezila žehlení, skoro vše se dá skládat, moje kamarádka se 3 dětma nežehlí nic! Jen manželovy košile, protože ty nemůžou být sežvejkaný. Úklid bych omezila na nejnutnější a o víkendu by se musel zapojit manžel. Zvážila bych, jestli je nutné učit starší na nočník zrovna te´d, při vhodném načasování to může trvat třeba jen dva dny a bez práce.

A vážně bych si promluvila s manželem, jestli ti při takovém nožství práce ještě vpálí, že to není doma dokonalé, tak potřebuje ťafku.

já bejt tebou, tak už jsem v blázinci, máš toho dost, hyperaktivní dítě, mimino + to další. je ale zase fakt že já mám život jednodušší v tom, že na sebe nenabírám víc, než je nezbytně nutné a nemám potřebu vše zvládat. Nestíhám, tak neuklízím, nemeju okna, nevařím…teď už jo, ale v určitých fázích jsme měli doma binec.

Za psychiatrem bych zašla, ale je nutný něco omezit, nejen zobat prášky.

Tak s tímto příspěvkem se ztotožňuji…
Zakladatelko-upřímně je mi tě moooooc líto-tohle je opravdu na blázinec :,(
Pro mě je zápřah sám o sobě dítě, které se nedá a nenechá zabavit-mám 4letou dcerku-od malinka to byl takový nepohodář, věčně ukřičený, nespokojený, zabavit jí nešlo nikdy a ničím-stále kňourala, plakala a visela mi na nohách :zed:
Do toho když se máš starat o dalších x běžných věcí-je to jak fyzickej tak hlavně psychickej zápřah :hug: Je pravda a přiznávám, že mě se to na psychice hodně podepsalo-přesně jak píšeš, spát nemůžeš, jíst ti nechutná-znám to velice dobře a vím podle sebe, že základem, jak to aspoň obstojně zvládat-je prostě dobře se vyspat-já vím, že při dvou dětech je to trochu sci-fi a nejde o to, jak dlouho spíš, ale jak kvalitní spánek to je-já když se dostanu do stresu, začínám mít takový ten nekvalitní, plytký spánek, kdy máš pocit, že se jen převaluješ, je to i tím, že nemáš dostatek serotoninu, když špatně spíš, tak se ti ani nemůže utvořit a je to takový začarovaný kruh :zed:
A teď k věci-já jsem už byla docela zoufalá, tak jsem začala shánět něco, co by mi pomohlo na ten spánek a objevila jsem přípravek Allegra-je to přípravek, který obsahuje esenciální aminokyselinu l-tryptofan, který je potřeba k tomu, aby se tvořil serotonin-musím říct, že zabírá, už jsem si ho „naordinovala“ potřetí a opravdu se cítím líp, nejsem podrážděná, plačtivá a parádně se mi spí…
Je volně prodejný-píšeš ale, že šetříte každou korunu, tak nevím, jestli si ho můžeš dovolit-stojí 300 korun, ale myslím, že je to lepší než klasické antidepresiva :think:
Ráda bych ti pomohla, škoda, že nebydlíš blízko :hug:
Je ale velká pravda, co ti píšou holky-jestli na záhonech pěstujete fakt nepotřebný věci, nezlob se, ale třeba mrkev a podobně, v týhle situaci bych se na to zvysoka vykašlala a ať si manžel remcá-až si vezme dovolenou, tak bych ho jeden den nechala dělat, to co musíš zvládnout ty-jinak to ty chlapi nepochopí-tahle klasika, jako chlap, kterej řekne:„vždyť jsi doma, tak co si celej den dělala“ tak to mě dokáže rozpálit do běla :pocitac:
Chlapi si dycky dělaj v „klidu“ jednu práci a ženská, která koordinuje 20 věcí dohromady, na dalších 20 musí myslet a dalších 20 musí plánovat-chlapi by se z toho za jeden nebo dva dni oběsili :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.13 14:52

@Ditta77 Těch 300 korun mi přijde docela rozumná částka. Na jak dlouho to vydrží? Zkusila bych se vyspat a pak to třeba taky uvidím v jiném světle. Každopádně s manželem ani s tchánovcema ohledně zahrady nehnu… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1291
6.6.13 15:01
@Anonymní píše:
@Ditta77 Těch 300 korun mi přijde docela rozumná částka. Na jak dlouho to vydrží? Zkusila bych se vyspat a pak to třeba taky uvidím v jiném světle. Každopádně s manželem ani s tchánovcema ohledně zahrady nehnu… :kytka:

ale hnes, proste to nedelat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
6.6.13 15:08
@jakkoli píše:
ale hnes, proste to nedelat…

Já ybch dala manželovi nůž na krk, ale slušně bez emocí mu to říct, chcete zahradu, slepice, skleník, tak budeš většinu mojí práce dělat ty, místo počítače odpoledne nebo o víkendu. Já bych byla ještě drsnější asi, já kdybych byla takhle unavená a na prášky, tak by nebyl žádnej sex, ne že yybch to dělala schválně, ale prostě bych na to neměla sílu. A kdyby se to manželovi nelíbilo, tak byhc mu vpálla, že pokud mi pomůže, budu mít méně práce a víc času na relax, tak bude i sex :)

Když to nepřijme, tak říct, na mě je toho moc, zahradu dělat enbudu. prostě to oznámit jako fakt.
Myslete si o mě že jsem líná, ale já se nechci fyzicky a psychicky zhroutit. A to už si stejně myslí ne, že jsi líná?
Horší to třeba už ani nebude. Můžeš zkusit kompromis, na zahradě dělat budeš, ale mnohem méně a teprve poté, co budeš mít aspoň chvilku času sama pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
3371
6.6.13 15:51
@Sarael píše:
@Gituš Ahoj, ty čaje mně zaujaly. :palec: Kde to sháníš? Jen lékárna nebo kde se to dá všude sehnat? A můžou to bezroblémů i děti? Mám doma jedno dost nervní dítě, je na tom špatně i psychicky, my s manžem v poslední době s ní, tak by nám takovéhle čaje vlastně bodly celé rodině! ;)

Ahoj, dají se sehnat normálně v lékárně - 50g balení určité bylinky. Nebo rovnou třeba namíchaný čaj ;). A nebo si to můžeš pěstovat - já si je pěstuji a následně suším, to je také dobré. Ale jinak v lékárně je to nejjednodušší. Ano, můžou to i děti, myslím si, že dítku to pomůže. Dospěláci můžou třeba zkusit i třezalku, ta je mnohem silnější - dá se použít i na mírné deprese :).

Jinak, doporučují se 1-2 čajové lžičky zalít 1/4l horké vody, zakrýt a nechat 10-15 minut louhovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
6.6.13 15:59
@Anonymní píše:
Holky, vám se to lehce řekne, starej se jen o to, co je důležité. Jenže když nebudu dělat nic venku, budu poslouchat neustálé výčitky od manžela, jak jsem líná a neschopná a to se shroutím úplně…Navíc nesmím proti tchýni nic říct, ona je chudinka, všechno jí bolí, je unavená atd…Přitom jí je 53 let…Co bude říkat v 70.?A navíc ta se straá o svoje záhonky s kytičkama a jinak všechno na půl. Manžel nic na záhonech dělat nebude. I v těhotenství jsem plela, sázela atd…Jinak bych poslouchala blbý kecy. A když jsem si jednou dovolila vytáhnout manžela na výlet, tak na mě potom tchán řval, že máme svoje povinnosti, když je víkend, že se dělají větší práce atd… A to jsem byla v 25.tt. málem jsme jeli do nemocnice, celá jsem se klepala ještě druhý den… Na tohle opravdu nemám. a manžel? Ten se s nima hádat nebude. Buďto má stejný názor nebo je ignoruje, což já neumím. S manželem jsem večer o tom mluvila, že to takhle dál nejde a on mi slíbil pomoc. Jenže tomu nevěřím, no uvidíme. Jste moc hodné, moc si vašich rad vážím. Přemýšlím i o tom psychologovi, jen nevím kdo mi pohlídá děti…Mamka má volno celý den tak jednou týdně nebo 1 x za 14 dní… Je to nepravidelné…S sebou si je asi vzít nemůžu, co? :kytka:

holka, je mi lito, ale proste si budes muset dupnout. takhle to vazne dal nejde! je hezky, ze chces antidepresiva, k psychologovi, ale nic z toho ti nepomuze, pokud se budes zase vracet do takovych podminek! to ti rikam uz ted na rovinu. mozna, ze by ti psycholog pomohla najit silu se vzeprit, neco udelat aby s tebou nezametali jako s kusem hadru, ale jinak to bude asi zbytecne… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.6.13 16:14

Souhlasím s tím, že psycholog ti ANONYMKO A k ničemu nebude, AD už vůbec ne. Problém je někde jinde, v tom, kde žiješ a s kým žiješ.
Bohužel bojovat na cizí půdě o kousek svých práv, navíc, když má mnažel za zadkem maminku, to je jak boj s větrnými mlýny občas.
Ale všechno jde, když se chce.
Ty potřebuješ, aby jste především VY DVA byli tým, partneři. Ne, že t o on bude určovat míru tvé práce a zásluh. Ty jsi tedˇhlavně a především MATKA a ne služka a hadra a vařecha. Ty máš tedˇdost starostí kolem dětí a domácnosti. Ano, jsou ženy a znám takové, co při dmácnosti, zahradě a dětech dokáží i pracovat. Ale k tomu je taky občas potřeba spolupráce partnera. Jestli ten tvůj po své osmičce přijde domů, práskne s sebou k pc, nebo na gauč, tak je něco špatně. Jestli ti vyčítá, že se celý den válíš a nic neuděláš, je to ještě horší, než špatně.
U vás je jedno velké minus, že žijete v domě s tchyní. Dokud to tak bude a tvůj muž si neuvědomí, že už nežije s matkou, ale má rodinu a je třeba se o ni starat a především si vážit své ženy, tak tohle asi bude předem prohraný boj.
Pokus se tohle svému muži dát najevo, atˇsi uvědomí, že nejsi robot, ale člověk, on má ruce stejně jako ty, tak a se o práci, která je pro tebe v podstatě navíc s tebou podělí!
Pokud tomu tak nebude, nejsi povinna se starat o nějaké záhony, slepice, žehlit mu trencle a košie, natož mu vařit.
Ty jsi povinna zajistit vaše děti a běh kolem nich.
Jestli bude tak natvrdlej, není nic lehčího, než mu ty jeho špinavý trencle hodit bokem, atˇsi je vypere, pověsí, vyžehlí, nakoupí si, uvaří, ptáka atˇsi vyhoní sám, slepice atˇpochcípaj… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.6.13 21:24
@berry4 píše:
Souhlasím s tím, že psycholog ti ANONYMKO A k ničemu nebude, AD už vůbec ne. Problém je někde jinde, v tom, kde žiješ a s kým žiješ.
Bohužel bojovat na cizí půdě o kousek svých práv, navíc, když má mnažel za zadkem maminku, to je jak boj s větrnými mlýny občas.
Ale všechno jde, když se chce.
Ty potřebuješ, aby jste především VY DVA byli tým, partneři. Ne, že t o on bude určovat míru tvé práce a zásluh. Ty jsi tedˇhlavně a především MATKA a ne služka a hadra a vařecha. Ty máš tedˇdost starostí kolem dětí a domácnosti. Ano, jsou ženy a znám takové, co při dmácnosti, zahradě a dětech dokáží i pracovat. Ale k tomu je taky občas potřeba spolupráce partnera. Jestli ten tvůj po své osmičce přijde domů, práskne s sebou k pc, nebo na gauč, tak je něco špatně. Jestli ti vyčítá, že se celý den válíš a nic neuděláš, je to ještě horší, než špatně.
U vás je jedno velké minus, že žijete v domě s tchyní. Dokud to tak bude a tvůj muž si neuvědomí, že už nežije s matkou, ale má rodinu a je třeba se o ni starat a především si vážit své ženy, tak tohle asi bude předem prohraný boj.
Pokus se tohle svému muži dát najevo, atˇsi uvědomí, že nejsi robot, ale člověk, on má ruce stejně jako ty, tak a se o práci, která je pro tebe v podstatě navíc s tebou podělí!
Pokud tomu tak nebude, nejsi povinna se starat o nějaké záhony, slepice, žehlit mu trencle a košie, natož mu vařit.
Ty jsi povinna zajistit vaše děti a běh kolem nich.
Jestli bude tak natvrdlej, není nic lehčího, než mu ty jeho špinavý trencle hodit bokem, atˇsi je vypere, pověsí, vyžehlí, nakoupí si, uvaří, ptáka atˇsi vyhoní sám, slepice atˇpochcípaj… ;)
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.6.13 21:25
@Anonymní píše:
@Ditta77 Těch 300 korun mi přijde docela rozumná částka. Na jak dlouho to vydrží? Zkusila bych se vyspat a pak to třeba taky uvidím v jiném světle. Každopádně s manželem ani s tchánovcema ohledně zahrady nehnu… :kytka:

Je to na měsíc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.13 21:51

@Ditta77 děkuju moc, zítra to zkusím sehnat… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.13 21:52

@berry4 Poslední věta mi vykouzlila úsměv na tváři. Asi máte pravdu, jsem moc hodná a bojím se dupnout. Do toho únava a nevyspání. Zkusím bylinky, vyspím se(snad) a pak uvidíme, co půjde dělat… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.6.13 01:10
@Anonymní píše:

No to mě pos.er, to ses teda přivdala do pěkný rodinky :roll: :poblion: Já nechápu, proč teda pleješ ty záhony a nevys. reš se na slepice. Sory, ale seš srab! Tak než abys poslala tchánovce do řiti a manžílka donutila makat, tak se radši psychicky i fyzicky vodrovnáš a děcka necháš bez mámy??? A jestli je to s tou manželovou rodinkou fakt tak zlý a chlap opravdu takový budižkničemu, tak proč neuvažuješ o rozvodu? Solit aliky by ti musel, hlady byste neumřeli a o děti by ses líp postarala jak teď. Neříkám, že AD jsou v globálu špatný, ale tobě teda nepomůžou ani náhodou. Jestli je začneš jíst, tak akorát o pár měsíců oddálej nějakej tvůj kolaps. Držím palce, ať jednou v životě najdeš odvahu postavit se problémům čelem a ne se schovávat za AD. Pamatuj, kdo se bojí, s.re v síni ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí