Už nemůžu - vyčerpání z malých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3383
5.5.15 12:39

Já mám jedno dítě roční a to my bohatě stačí až až..ráno vstávám kolem sedmé a večer chodím spát až ve 23.hod. V podstatě jsem celý den sama s malým, denně taky toho moc nenaspí, bývá to kolem hodinky denně a to vařím, nebo uklízím. Nemám čas ani na sebe, ani na televizi, na kamarádky..prostě na nic.Na netu bývám jen v mezičase pár minut denně. Jinak mi veškerý čas zebere malej.Na hlídání taky nikoho nemám a můj je do večera v práci, bývám taky na nervy, ale to asi každej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.5.15 12:42

Já Ti nebudu mazat med kolem pusy…Pořídit si dvě děti takhle brzy po sobě byla Vaše volba a musíte se s tím poprat, ty děti už máš. MAnžela bych zaúkolovala přes víkend, at si vezme děti ven a ty si běž lehnout. Pokud máte finance klidně bych zapojila paní na hlídání, jen at si dětičky zvykají.
Také mě přijde, že hrozně tápeš, v ničem nemáš řád. 3leté/mu se nechce po obědě spát? Ok, ale bude v posteli, bude ležet a třeba sledovat nebo poslouchat pohádky na CD. Klidně bych ho naučila na tu televizi, alespon na pár minut denně. Moje taky kouká na pohádky nebo třeba na Očko, když vařím nebo uklízím. Hlavně je potřeba být důsledná a trvat na tom, co žádáš. Taky si myslím, že věk na to, aby si hrálo 3leté dítě půlhodky samo už má. Jen ho občas pošli do pokojíčku, at si tam hraje, maluje, modeluje…
U mladšího bych se snažila zrušit to noční buzení(10X??? :roll: )mazec!!!
Dělej vše krok po kroku, zhluboka dýchej a nenech se rozhodit. Určitě to zvládneš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.5.15 12:48
@isp píše:
@PetulazPrahy Vím že to není nejlepší řešení, ale strč to starší k počítači a malé dej do sedačky před televizi ať kouká na barevné obrázky. Nebo mě pomáhalo dát na zem bazén do toho míčky a prostě je nechat dělat bordel, na stůl jsem dala lahvičky s pitím, křupky, nakrájené jablko, nějakou sůšu aby mě co mlsat a marodila jsem tak.
Prádlo nežehli, jen poskládej, když jsou hodně zlobivý dej jim pěnu do vany ať si tam hodinku hrajou seď v koupelně a třeba si čti…
Nevím co poradit, ale chápu chápů někdy taky třískám věcma :zed: sama nejsi je nás víc ;)

Jojo, já jsem taky švihla mobilem o zem a stydím se za tom, ale bylo to zkrátka už moc, děcka zrovna všechny nemocný, laryngitida a do toho přišel chlap, dal na stůl lístky na Apassionatu, kterou jsem chtěla vidět už leta s tím, že teda asi bohužel, že to zítra nejspíš nepůjde, já jsem to obrečela a v záchvatu lítosti a vzteku a všeho jsem vrhla tím mobilem na koberec a chudákovi se rozbil displej. Ale funguje. Na Apassionatu jsme nakonec jeli, hlídání se našlo, ale fuj teda. Někdy je toho dost - 4 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
5.5.15 13:25

Mám věkový rozdíl jako ty..děti už mám teda starší, ale naprosto tě chápu!!..děti nám také nikdo nehlídal, manžel imrvére v práci nebo na stavbě..já unavená, uštěkaná, nervní..takové období na prd..já dělala pro děti maximum, pro domácnost minimum..všechno mě štvalo, dokonce i můj manžel :mrgreen: ovšem jak děti rostly a šel čas a ohlédnu se zpět, usmívám se a říkám si jak jsem to dokázala přežít..jsem na sebe :mrgreen: hrdá..sama na všechno a šlo to. Kluci už jsou dneska partáci a nechaj maminku i koukat v klidu na hokej :mavam: neboj, všechno trvá dočasně, bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.5.15 13:26

Někde je tu diskuse, jak mít dvě děti po sobě je úžasné. Škoda, že už jsem zapomněla, kde to je. Dala bych tam odkaz. Mě to přijde jako nerozum i když chápu, že někdy to jinak nejde. Ale pardon za přirovnání, ale když si někdo chce pořídit psí smečku, taky musí přemýšlet, jestli má pro to podmínky a podle toho se rozhodnout. U dětí je to ještě náročnější.

• Citovat
  • Upravit
9578
5.5.15 14:14

To se tak pěkně čte :oops: :lol: jsem ráda, že i jinde mají pocity jak já..zrovna byl týden marodění, vstávání ve 3h ráno a pak už se kluci střídali. Přes den řev a utírání nudle nebo z.dku 8) V podstatě tedy jinak zvládám - vařím, uklízím, nakupuju, peru, žehlím..s malým si snažím taky pohrát, číst knížky, lego.., ale z toho mám tak nějak největší stres. Přijde mi, že by si zasloužil víc pozornosti, ale na to mi nějak síly už nezbývají. Když máte holky takhle náročnější období, kolik času hry dětem věnujete? Nebo to pak neřešíte a jste rády, že máte chvilku pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
5.5.15 14:21

Ja mam kluka 25 měsícu a Elišce jsou dva mesice no co tu budu psát kluk je hyperaktivní neposedi porad leze po vejskach neposlechne a mala se chce jen chovat tak kdyz potrebuju neco delat dam si malou do šátku a klukovi pustím pohádku, někdo tu uz psal ze je super scházet s kamarádkou co ma stejne staré Deti a muzu to potvrdit pro me je to balzam na nervy kluci řádí mimina lezi s my si dame kafe a kecame, babička u nas taky nefunguje bydlíme v zahraničí a ma to sem daleko i kdyz zrovna moje Mama by hlídala strašně rada, kdyz prijde manžel domu dostane pul hodiny klidu a pak ma kluka vetsinou jdou do zahrady a večer ho uspava a ted uz k tomu dostává i malou v kočáru, jsou dny kdy mam chuť se vším praštit a pak ke me prijde syn a da mi pusu a je uplne jedno ze zrovna vyhrabal popel z kamen, ted uz je mam tak se s tím musím poprat a co se vaření tyče tak treba někdy udělám hrnec polívky a hold je tři dny to samy ale hlavne ze neni hlad a nebo treba guláš varim z dvojité dávky a lupnu ho do mrazáku a pak kdyz nestíhám jen vyndam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
5.5.15 18:19

Holky tak jak to tady ctu tak si rikam jak jsem se mela taky tak a padala jsem na hubu ale bylo to tak nejak lepsi nez ted kdyz krome techto vsech aktivit musim jeste do prace vyprat uklidit uvarit pripravit veci do skolky atd je toho daleko vic…a na blazinec kazdy den to same a unik nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.5.15 18:21
@Lili píše:
Holky tak jak to tady ctu tak si rikam jak jsem se mela taky tak a padala jsem na hubu ale bylo to tak nejak lepsi nez ted kdyz krome techto vsech aktivit musim jeste do prace vyprat uklidit uvarit pripravit veci do skolky atd je toho daleko vic…a na blazinec kazdy den to same a unik nikde

A co tvůj partner? Nic doma nedělá?

• Citovat
  • Upravit
9006
5.5.15 18:22

@Kobliha51 no dela asi tak jako ostatni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.15 18:26

Pokud si ženská opravdu nedupne a není jí odlehčeno, pak časem zkolabuje nebo začne pít. Je naprosto nezbytné si velmi důrazně říci o pomoc - muži, rodině. Péče o takto malé, často uřvané a zlobivé děti je totiž neskutečně únavné a vyčerpávající. To okolí tuší či ví a proto se snaží hlídání vyhnout. Jenže, jak dlouho to dotyčná bez pomoci ještě vydrží? Kdo mlčí, prohrává.

Příspěvek upraven 05.05.15 v 18:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
5.5.15 18:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
5.5.15 18:38

@PetulazPrahy
Zkus tu paní na hlídání, pro dĕti to bude dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.5.15 18:39
@zvědavá borůvka píše:
@PetulazPrahy
Zkus tu paní na hlídání, pro dĕti to bude dobré :kytka:

děti totiž víc zkouší na domácí než na cizí. Navíc nebude okoukaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.5.15 10:28

@Burj Chalifa Co se rodiny týče, je třeba žádat o pomoc zcela konkrétně. Ne obecně bědovat, proč m i nikdy nepohlídáš, ale jít na to tvrdě. Mohla bys mi tehdy a tehdy na hodinu vzít děti ven, protože musím udělat to a to? Nemohla? Tak co tehdy a tehdy? To se odmítá mnohem hůř.

Nicméně, stejně jako je tu matek plačících, že jim nikdo nepomůže, je tu i stejně velká skupina matek, co jim tchyně „krade“ děti a chtěla by je furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí