Už nemůžu - vyčerpání z malých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
yse
994
12.1.17 21:21

Jsem na tom dost podobně jen mám dva kousky, ale já brečím občas po nocích a přes den mi občas rupnou nervy (je v tom víc než jen, že mám doma dvě děti). Nejen, že pořád vařím, peru a uklízím, ale nejhorší je, že se nedostaneme vůbec ven a to je k zbláznění, protože děti pak vymýšlí lumpárny jak se nudí. Loni jsme vyrazily s kamarádkami na dámskou jízdu, přes rok se maximálně potkáme dvakrát na kafe - každá bydlíme na opačné straně republiky. Plánovaly jsme jak půjdeme pařit a co všechno stihneme. Víte jak to dopadlo? V deset jsme odpadly každá v pyžamku a pěkně chrupky chrupky až do desíti do rána. Holt čtyři matky na rodičovské „dovolené“.
Jinak se to snažím brát tak, že čím budou děti větší tím to bude s nimi jednodušší - domluva, míň nemocné, víc se zabaví apod. Přijde mi, že i nedostatek sluníčka dělá svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
12.1.17 21:35

@yse
Proč se nedostanete vůbec ven? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
12.1.17 22:04

@martula78
ahoj,
je jasné, že jsi hotová. manžel si třeba o víkendu nemůže vzít všechny děti někam pryč? měla bys možnost spát třeba půl nebo celý den. i když babička není hlídací tak ji prostě zavolej ať přijede na víkend a ty dva dny ať se prostě stará a to snad přežije. teď mě napadlo, asi záleží v jakém městě bydliš, ale jak někdo psal chuva nebo jsou takové ty stránky kde jsou starší lidé kteří nemají vlastní rodinu a rádi by pomáhaly jiným rodinam. stýkali se, starali občas o děti atd. to mě napadlo, ale když už jsi tak mimo, přemýšlela bych o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.1.17 22:35

A co si zkusit ty kamarádky najít? Mě osobně to zachránilo. Jak jsme se přestěhovali, hned jsem se zapojila, začala jsem chodit na cvičení s dětmi do Sokola, jak jsem poznávala sousedy, dávali jsme se na ulici do řeči, teď nám kousek od domu udělali Mateřské centrum, kde je mimo jiné i cvičení pro mamky s hlídáním dětí a za 4 roky, co tu bydlím mám slušný okruh známých, takže když je krize a chybí mi socializace, mám vždycky komu brnknout. Navíc si se sousedama občas vypomůžeme i s hlídáním. A to ani nemluvím o tom, že naši bydlí kousek, takže vždycky můžu na kus řeči k nim. A co se týče nevyspání, někdy se s mužem střídáme, že jednu sobotu s dětmi vstanu já, jindy zase on podle toho jak se komu chce ráno vstávat. Máte 3 děti rychle po sobě a předpokládám, že rozhodnutí je mít bylo společné, manžel ti prostě musí pomáhat, abys aspoň na chvíli vypnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
13.1.17 07:23

Tak já jsem oproti tobě na MD chvilku - mám 20-ti měsíční a 4 měsíční doma…chcem brzo ještě třeťátko. Hlídání nemáme a manžel je pořád v práci - je to náročné, ale fakt to chce ty kamarádky…uričtě tam máš poblíž nějaké maminy s podobně starými dětmi, tak zkus zapříst konverzaci - být doma pořád jen s dětmi je na hlavu. A co třeba zkusit dát malého od 2,5 na dopoledne do školky a najít si nějaký pů úvazek? hodně maminkám se psychika zlepší, když mají možnost „vypadnout“ od dětí do práce…jinak jako vydrž - už ti to končí, za rok, za dva za dva už bude i ten nejmenší samostatnější a bude to větší pohodička :) budeš ještě vzpomínat jak tě potřebovali dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
13.1.17 13:25

Jsme na tom podobně, já mám teda jen dvě, ale ta menší půlroční od tří měsíců hodně špatně spí, obě babičky daleko a navíc pracující a já teď se k tomu už snad měsíc pořád někdo plácáme v nějakých rýmičkách. Včera to skolilo mě, tuhle zimu už asi potřetí :zed: byla jsem zvyklá v létě chodit s holkama skoro na celý den ven a teď to prostě nejde. Toužebně očekávám jaro. Abych se nezbláznila, začala jsem šít. Potřebuju dělat něco, kde je vidět výsledek a ne jen pořád práv, uklízet, vařit a furt dokola. Sice jsem zatím na levelu „závěsy a prostírání“, ale na odreagování to stačí. Nedá mi to, abych se nezeptala, nejsi náhodou z Hájů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
13.1.17 21:20

Ta nejstarsi chodi do skoly, ta mladsi je se mnou doma, jen jednou tydne chodi do klubu na dve hodiny. Do skolky na kazdy den zacne chodit snad od zari, jestli ji vezmou.
Driv to tak bylo, ze v sobotu jsem vstavala ja, v nedeli manzel, jenze par krat se stalo, ze tu rano usnul na gauci a maly si v obyvaku delal co chtel. A bojim se, aby se mu nic nestalo. Manzel si dcerky obcas na par hodin o vikendu vezme ven, maleho moc ne, protoze treba na plavani by tolik deti neuhlidal. Chuva na hlidani u nas nejde, tolik penez nemame. Ono popravde najit si kamaradku je tezke, vetsina maminek chodi s detmi do koutku, a na to zas nemam penize ja tam chodit. Jinak na hriste jsme v lete i na podzim chodili, ale tady jich je tolik, ale seznamit se mi s zadnou nepodarilo. Ale nedela mi problem navazat komunikaci, ale nejak se nezdarilo. Babicka urcite pohlidat neprijede, neprijela ani kdyz jsem byla 3× v sestinedeli po 3× cisarech, takze s tim se pocitat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
13.1.17 21:27

@Marfuscha jj, jsem z Haju. Prave je to porad dokola, rano brzy vstat, neustale maleho tahat ze zidle a ze stolu, kam porad leze. Prostredni dcera chce jist skoro kazdou pul hodinu, porad ze ma hlad - a pri tom je hubena jako lunt. do toho uklidit, pradlo, rano vyprava do skoly. Mozna jsem uz unavena i z toho, jak jsem to musela dlouho tahnout sama, protoze manzel hodne jezdil mimo bydliste -sluzebne. I na cely tyden byl pryc, tak se to tahlo od jara. Jo zvladam to, ale uz jsem unavena. Ted prisel s tim, ze zitra rano se podivame do obchodaku na nabytek, a pak pojedeme do bazenu plavat. S tim, ze mu rikam, ze se mi to zda hekticke - pro me i pro deti, tohle vsechno zvladnout, tak pry nee. Az se mi chce zas brecet. Ja taky nejsem zdny pecival, s detmi chodim i v zime, na hriste nebo po nejakych akcich, ale on je az moc aktivni. Nebo ja uz proste jen unavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
13.1.17 21:46

@Marfuscha A ty jsi taky z Haju? Spatne spici decko, o tom bych mohla vypravet :? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
13.1.17 22:11

Obdivuji každého kdo má dvě děti za sebou nebo ještě třetí mimino k tomu a je psychicky v pohodě - pro mě je to vražedná kombinace. Já bych 7 let doma v kuse nevydržela. Potřebovala jsem si dát na chvíli pauzu, abych pak zase měla chuť být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
14.1.17 20:15

@martula78 No podle toho co píšeš, tak si myslím, že bydlíme ve stejným baráku :) Co takhle někdy zajít na společný kafe? Třeba k nám do 7. patra :mavam: Já si připadám poslední dobou stejně, kamarádky buď bezdětný nebo s dětma věku starší dcery a já s mimminem najednou tak akční být nemůžu, tak jsem většinu času taky sama a leze mi to na mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
17.1.17 16:10

Sice se jako k tomuto tématu asi nemám co vyjadřovat, ale pro zajímavost, jak to má každý (resp. každá) jinak: máme 2 děti (skoro 5 a 2 roky), žena je doma tudíž už přes 5 let (část obou těhotenství musela navíc proležet) a nejen, že to v pohodě zvládá, ale jen, co se druhé dítě narodilo, už chtěla třetí :) a nedá pokoj doteď, mně ale ty dvě už stačí. Žena si to doma vyloženě užívá, naopak se už děsí toho, že by se měla vracet do práce. Přitom je s nimi v podstatě pořád, já jsem přes den v práci, ale snažím se chodit ráno brzo, abych domů chodil aspoň po páté a byli jsme celý večer spolu. Babička sice bydlí za rohem, ale není moc hlídací, když potřebujeme, tak pohlídá, ale že by si děti sama od sebe „půjčila“, to ne. Třeba starší syn u prarodičů ještě nikdy nespal, ačkoli mu už bude 5. Takže bez dětí jsme byli za celou dobu párkrát max. na půl dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.1.17 16:53

@jarfra No ono hodně záleží, jak moc je žena mateřský typ a to trdlování kolem dětí ji baví…mně to třeba moc nebaví a z toho se pak odvíjí strašně moc věcí no. JIná maminka by si u nás doma možná taky libovala, co já vím :nevim:. Já už se tedy do práce těším. A staršímu bude taky 5 a nikde jinde než s náma nespal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
17.1.17 19:44

Mě to s dětmi doma taky baví, ale někdy mi to občas přeroste přes hlavu. Taky dost záleží na povaze dětí, dcera byla bezproblémová, jen hodně temperamentní, tak jsme pořád běhali, syn je vztekací, upřímně, kdyby si ho někdo aspoň 1× týdně na chvíli nevzal, asi bych utekla od rodiny :mrgreen: To známe všechny, někdy je toho prostě moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.24 11:29
@PetulazPrahy píše: Více

Dobrý den, mohu se zeptat jak jste na to dnes? já jsem na tom stejně a tak bych ráda věděla zda bude líp. Dekuji a přeji jen to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí