Už nevím, co jíst - pzn. Egypt!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
16.4.11 22:46
fly-ash píše:
Eshta:ja to vim taky…uz jsem zde mela par zdravotnich problemu takze vim jak to chodi.Napr. manzel byl na operaci v Sante, no hnedka druhy den ho pustili domu a navic s nim celou noc musel byt nekdo z rodiny aby hlidal kapacky a zavolal sestru aby je vymenila ( potom co nekdo z rodiny dosel do nejblizsi lekarny a koupil novou) 8-o jako sila ja vim…ale zatim nevidim jinou moznost.samozrejme jsem vydesena a navic naprosta hysterka i pri odberech krve

fly kdyby si byla hysterka tak si nevybereš tu nejsložitější,nejnebezpečnější cestu pro život tvuj i dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
16.4.11 22:50

fly: tak přeju hodně štěstí, bezproblémové těhotenství a následný porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.4.11 22:53

Myslím že taky nezbejvá než popřát bezproblémové těhu a porod a at se vám daří
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
16.4.11 23:05

Dekuju holky snad to vsechno zvadneme a treba se neco vyvrbi a my se budeme moc vratit domu…ze srdce si to preji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.4.11 23:17
fly-ash píše:
Eshta:ja to vim taky…uz jsem zde mela par zdravotnich problemu takze vim jak to chodi.Napr. manzel byl na operaci v Sante, no hnedka druhy den ho pustili domu a navic s nim celou noc musel byt nekdo z rodiny aby hlidal kapacky a zavolal sestru aby je vymenila ( potom co nekdo z rodiny dosel do nejblizsi lekarny a koupil novou) 8-o jako sila ja vim…ale zatim nevidim jinou moznost.samozrejme jsem vydesena a navic naprosta hysterka i pri odberech krve

Bála bych se o sebe i své dítě-přeci jenom je to jiná kultura a vše berou úplně jinak než my.Delegátka v Egyptě nám říkala,že se ani neví,kolik obyvatel Egypt má-ale že děti do 6-ti let se nesčítají,protože jich dost zemře.To mám doposud v hlavě a to je to,co by mě děsilo.Oni to tak neberou,prostě řeknou,že to tak mělo být. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
17.4.11 07:11

fly štěstí ti přeju ať jsi už kdekoli, ale já musím napsat, že ti moc nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
17.4.11 07:20
lasička1 píše:
fly-ash píše:
Bála bych se o sebe i své dítě-přeci jenom je to jiná kultura a vše berou úplně jinak než my.Delegátka v Egyptě nám říkala,že se ani neví,kolik obyvatel Egypt má-ale že děti do 6-ti let se nesčítají,protože jich dost zemře.To mám doposud v hlavě a to je to,co by mě děsilo.Oni to tak neberou,prostě řeknou,že to tak mělo být. :-(

Egypt je kastovní stát, u těch nižších vrstev (jako např.lidé z Tanty) je porodit a vychovat tam dítě pro nás skoro nemyslitelné a ve věcech jako je péče po porodu, o novorozence (očkování atd..) i dost nebezpečné ..a jak píšeš mortalita malých dětí je stále vysoká..
pro nezasvěcené - tyto rodiny mají manželky a děti doma a manželé odjíždějí za prací a vrací se na dovolenou podle toho zda jsou ženatí a mají dětí - a přinášejí domu plat cca 400-800liber - to je 1200-2500kč a z toho pak musí vyžít celá rodina..jen připojení k internetu stojí cca 200-300liber na měsíc podle typu připojení. Tito lidé internet nemají, vesměs nevědí co to je a i když ano, tak je to pro ně měsíčně nedostupná částka. Počítače (jen třeba na uchování digi fotografií) je u nich minimálně a o připojení v té oblasti jako takové teda nevím..
no nic, jen aby jste byly holky v obraze o jaké oblasti tady Fly mluví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.4.11 09:30

Trochu mi to připomíná Bílou Masajku. Tam taky Švýcarka šla kvůli lásce bydlet do neuvěřitelné díry. Ženské dokáží kvůli lásce někdy daleko víc než chlapi. Tady je problém v tom, že Fly neodešla dobrovolně. Rozhodně zakladatelko, ale nechci zlehčovat tvůj problém, pokud si myslíš, že ti jde v ČR o život, tak chápu, že se bojíš vrátit. Já se ale obávám, jestli ti o život, i když v jiném smyslu, nejde i v Egyptě. Pokud jsi v tom nevinnně a tvoje maminka se do něčeho vážného zapletla, tak se sní stejně asi nevídáš. Tudíž mě napadlo, jestli nejde zažádat o změnu identity, jen tak plácám, nevím, co to obnáší a jak se to dělá, ale pokud bydlíte na bídné vesnici v Egyptě, tak si pořád myslím, že tady byste se měli líp. Jak se vlastně k tomu staví tvůj manžel? Jakého je smýšlení a bere tě jako sobě rovnou? Víš, že pokud porodíš dítě tam, tak má pak na něj nárok, myslím on, pokud by ses chtěla někdy odstěhovat.. :think:

• Citovat
  • Upravit
3241
17.4.11 09:44

Fly - trošku mi přijde, že si vymýšlíš pohádky. To je trošku moc pohrom na jednoho člověka ne? No v Egyptě jsem nikdy nebyla ale názor mám zhruba takový.
Pokud vím, tak se porod na klinice soukromé platí a pravděpodobně to není nejlevnější záležitost, takže proč tyto peníze nevyužiješ na cestu do čech. Pokud tvoje maminka není mafiálnka a neokradla někoho o miliony tak opravdu pochybuju, že někdo bude vynakládat takové úsilí a finance na hledání tě. A pokud někoho o miliony okradla tak aŤ ti nějaký pošle. Pokud to co píšeš je pravda, tak ti doporučuji jet do čech. Klidně bych jela i bez manžela, v provní řadě ti má jít vždy o dítě, opravdu nechápu jak někdo z civilizované země, může dopustit aby se dítě narodilo do těchto podmínek. Jak to jako řešíš s výbavou a potřebami, vždyť dítě pořebuje takovou spoustu věcí, a hlavně lékařský dohled!!! Když máš přístup na internet tak se spoj s českým červeným křížem, je schopen ti zajistit bydlení, je to sice malá cimra ale je tam vše co potřebuješ. Zažádáš si o mateřskou a můžeš si i zkusit něco přividělat aby mohl přijet za tebou manžel. Červený kříže jsou v každém velkém městě. Ti ti můžou vyjednat bydlení v azylovém domě, ale to už je mnohem složitější z důvodu hodně zájemkyň. Červený kříž je zároveň chráněné bydlení což znamená, že na tebe nemohou úřady (sociálka). Taky bych se zkusila spojit s ambasádou (ale tohle fakt nevím jak funguje) a vysvětlit jim tvoji situaci, možná by byly schopni ti zajistit nějakou půjčku na letenku, podle mě ti určitě pomůžou.
Hlavně se vzpamatuj a přestaň řešit (omlouvám se) krávoviny, naprosto nechápu, jak se můžeš ve své situaci zaobírat jídlem, já bych si tak vařila mozkový závity jak vyřešit situaci, že bych na jídlo snad i zapoměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
17.4.11 09:46

já ještě teda fly zareaguju na tvé téma této diskuze - nejdřív píšeš, že nevíš, co tam máš jíst a když ti někdo napíše, co by jsi tedy jíst mohla, tak ani nezareaguješ..nejdřív ti chybí guláš a pak jsi vegetarianka..a pak jsi psala , že jsi jedla v Egyptě škubánky??? Egypťané nic podobného škubánkům nemají a pokuď vím, ani by se tam udělat nemohly - hrubá mouka v Egy není a mák také ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.4.11 09:50
eshta píše:
já ještě teda fly zareaguju na tvé téma této diskuze - nejdřív píšeš, že nevíš, co tam máš jíst a když ti někdo napíše, co by jsi tedy jíst mohla, tak ani nezareaguješ..nejdřív ti chybí guláš a pak jsi vegetarianka..a pak jsi psala , že jsi jedla v Egyptě škubánky??? Egypťané nic podobného škubánkům nemají a pokuď vím, ani by se tam udělat nemohly - hrubá mouka v Egy není a mák také ne..

Fly psala, že má blok od dětství jíst maso jako takové, jídla z masa, jako polévky nebo guláše jí nevadí.

• Citovat
  • Upravit
25007
17.4.11 09:57
sieta.m píše:
eshta píše:
já ještě teda fly zareaguju na tvé téma této diskuze - nejdřív píšeš, že nevíš, co tam máš jíst a když ti někdo napíše, co by jsi tedy jíst mohla, tak ani nezareaguješ..nejdřív ti chybí guláš a pak jsi vegetarianka..a pak jsi psala , že jsi jedla v Egyptě škubánky??? Egypťané nic podobného škubánkům nemají a pokuď vím, ani by se tam udělat nemohly - hrubá mouka v Egy není a mák také ne..
Fly psala, že má blok od dětství jíst maso jako takové, jídla z masa, jako polévky nebo guláše jí nevadí.

ok - tak zrovna guláš se v Egyptě dělá a je moc podobný tomu našemu - jen se jí s rýží :wink: knedlíky se dají dělat jen z toast,chleba nebo bramborové noky atd atd…
kdyby jsi věděla, o jakém prostředí píše, tak řešit jídlo je opravdu malichernost..to je ten nej nej nejmenší problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.4.11 10:02
eshta píše:
sieta.m píše:
eshta píše:
ok - tak zrovna guláš se v Egyptě dělá a je moc podobný tomu našemu - jen se jí s rýží :wink: knedlíky se dají dělat jen z toast,chleba nebo bramborové noky atd atd…
kdyby jsi věděla, o jakém prostředí píše, tak řešit jídlo je opravdu malichernost..to je ten nej nej nejmenší problém :wink:

Já si to dokážu představit :zed:

• Citovat
  • Upravit
25007
17.4.11 10:06

a připojení na internet z této oblasti kabelem :think:
bezdrátově snad ano, ale upřímně si nedovedu představit, že by někdo z těch místních lidí dokázal vydat pro ně tak extrémní měsíční částku za internet :think: který je nota bene pro ně naprostá zbytečnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.4.11 10:10
eshta píše:
a připojení na internet z této oblasti kabelem :think:
bezdrátově snad ano, ale upřímně si nedovedu představit, že by někdo z těch místních lidí dokázal vydat pro ně tak extrémní měsíční částku za internet :think: který je nota bene pro ně naprostá zbytečnost..

Nevím no, pokud zakladatelka si vymýšlí, co by z toho měla? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí