Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky nechapu, proc ti to vadi, ne neni to normalni. Nedela nic spatnyho a ty ho omezujes.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, předem se moc omlouvám za anonym, chodí sem moje rodina a já bych nerada, aby všichni řešili, co mě trápí.
Popíšu, co mě trápí. Mám manžela, oba 45let. Dvě dospělé děti, obě studují mimo město, přes týden jsou pryč. Manžel jse velice hodný, pozorný, doma mi pomáhá a vždy pomáhal. O děti se vždy staral výborně, hodně se jim věnoval. Je veliký sportovec a tady je problém. Skoro každý den je někde za sportem…kolo, běh, běžky, plavání, fotbal…přes léto občas o víkendu závody. Vždy je pryč tak hodinu, max. hodinu a půl. Do hospody nechodí. Pouze sport. A mně to vadí. Chtěla bych, aby byl doma.Ale…pracujeme spolu, jsme spolu od rána v práci, přijdeme společně domů…a on tímto argumentuje. Že přeci když odejde na hodinu, že se nic neděje. Já taky chodím cvičit, běhat…ale tak 3× až 4× týdně, ne každý den. Když byli děti malé, tak se omezoval, nechodil často. Ale teď si to vynahrazuje. Dohadujeme se kvůli tomu, on nechápe, proč mi to vadí…a já to vlastně ani neumím pořádně definovat. Vadí…přitom když odejde, tak mám pocit, že si i odpočinu. Ale nemůžu si pomoct.Moc prosím o nezaujatý názor, zda jsem normální. Byla bych moc ráda i za názory mužů. Moc děkuju!
proboha, buď ráda, že si od sebe odpočinete, že on dělá, co ho baví a není doma a neprudí.. můj má 3× týdně trénink, 1× týdně zápas a když ne, tak doma nebo venku cvičí - jezdí na kole atd, popř jde na ryby.. já chodím 1-2× týdně běhat, 1× zumba, 1× cvičení s prckama. Ale máme malé dítě. Kdybysme neměli, mám pro sebe času víc.. a je to prostě super, oba jsme odpočatí tím, co nás baví, neštěkáme na sebe atd.. Kdyby lítal za babama a po hospodě, chápu co Ti vadí, takhle ovšem ne ![]()
Hodně mi to připomnělo moje manželství. Jsme staří jako vy, děti už jsou taky v týdnu pryč. Pracujeme spolu. A jak tě tak čtu
máme kliku, že odpoledne si jdeme každý po svých zájmech. Ne každý den, ale často. Buď ráda za to, co máš. Pokud nemáš žádné koníčky, najdi je
Takže abych odpověděla na tvoje téma: nezdá se mi, že by to bylo normální, takhle na něm viset. Jenom mu to začne vadit a pak by teprve mohly být problémy. Neblázni a zabav se ![]()
Buď ráda, že se odreaguje při sportu a ne s milenkou. Buď ráda, že máš klidné manželství a rozhodně ho chápu, být neustále se ženou, (v mém případě s mužem) to by mi šiblo.
Zakladatelka
Moc Vám všem děkuji za reakce! Ano, trávíme hodně čas i spolu, hodně cestujeme, večer víno dáme, společně koukneme na film…večeře občas.
Holky…asi nejsem normální, já si to myslela. Asi mám vážně nějaký problém, asi mám. Právě, že už mě i napadlo, aby manžel „nevybouchnul“. Aby ho to nepřestalo bavit. Holky, co mám dělat, abych taková nebyla???
Podle toho co povídáš máš super chlapa, kdyby každý den chodil na hodku, hodku a půl do hospody, bylo by to asi trošku jiné, ale najdi si v tom to pozitivum, vklidu si mužeš uklidit co potřebuješ, dát si kafíčko, sprchu nebo vanu, nalakovat si nehty, zkouknout nejaký ženský seriál, nebo si mužeš i sama zacvičit nějaké domácí cvičení, jógu..já si třeba nemužu pořádně zacvičit když na mě ten můj kouká.
dyt ta hodinka uteče jako nic..
@martina.se píše:
proboha, buď ráda, že si od sebe odpočinete, že on dělá, co ho baví a není doma a neprudí.. můj má 3× týdně trénink, 1× týdně zápas a když ne, tak doma nebo venku cvičí - jezdí na kole atd, popř jde na ryby.. já chodím 1-2× týdně běhat, 1× zumba, 1× cvičení s prckama. Ale máme malé dítě. Kdybysme neměli, mám pro sebe času víc.. a je to prostě super, oba jsme odpočatí tím, co nás baví, neštěkáme na sebe atd.. Kdyby lítal za babama a po hospodě, chápu co Ti vadí, takhle ovšem ne
Zakladatelka
Moc ti děkuji za reakci, čtu příspěvky od tebe a zdá se mi, že jsi rozumná ženská. Ano, tohle potřebuji slyšet…NEJSEM normální. Dám si pár facek a vzpamatuju se. Nechtěla bych o něj přijít. Ale asi mám vážně problém…Děkuju!
@Anonymní píše:
Hodně mi to připomnělo moje manželství. Jsme staří jako vy, děti už jsou taky v týdnu pryč. Pracujeme spolu. A jak tě tak čtumáme kliku, že odpoledne si jdeme každý po svých zájmech. Ne každý den, ale často. Buď ráda za to, co máš. Pokud nemáš žádné koníčky, najdi je
Takže abych odpověděla na tvoje téma: nezdá se mi, že by to bylo normální, takhle na něm viset. Jenom mu to začne vadit a pak by teprve mohly být problémy. Neblázni a zabav se
Zakladatelka
Moc děkuji, otevírají mi vaše příspěvky oči. Moc děkuji!!! Budu se snažit…slibuju… ![]()
Asi by to chtělo se hlouběji zamyslet nad tím, proč ti to vadí. Zkus, až bude zase manžel pryč, se trochu zamyslet nad tím, jak se vlastně cítíš, co ti chybí, co cítíš, když je pryč. Kdyby nepomohla snaha o sebereflexi, tak bych si zkusila s někým promluvit. Neber to tak, že jsi blázen a posílám tě k doktorovi.
Ale někde je něco špatně, máš právo na svoje pocity a myslím, že to stejně nedokážeš dlouhodobě potlačit silou. Když se přijde na to, z čeho to pramení, tak je šance to vyřešit napořád.
Tak si taky najdi nějaké koníčky, děti máte velké, jinak ve všem pohoda, to bys chtěla mít radši doma protivného chlapa na gauči? Buď ráda že je tak aktivní a nelítá ti po hospodách nebo za ženskýma
Nějak nechápu proč po něm chceš aby byl doma? ![]()
@Elenloth píše:
Asi by to chtělo se hlouběji zamyslet nad tím, proč ti to vadí. Zkus, až bude zase manžel pryč, se trochu zamyslet nad tím, jak se vlastně cítíš, co ti chybí, co cítíš, když je pryč. Kdyby nepomohla snaha o sebereflexi, tak bych si zkusila s někým promluvit. Neber to tak, že jsi blázen a posílám tě k doktorovi.Ale někde je něco špatně, máš právo na svoje pocity a myslím, že to stejně nedokážeš dlouhodobě potlačit silou. Když se přijde na to, z čeho to pramení, tak je šance to vyřešit napořád.
Zakladatelka
Moc děkuji za tuto reakci.Taky jsem přemýšlela o tom, že je problém ve mně a že by nebylo od věci ho řešit. Zkusím to tak, jak mi radíš. Ale bojím se, že na tohle sama stačit nebudu.Asi by vážně nebylo od věci vyhledat odborníka. Ale zkusím to, děkuju moc! ![]()
@arinecka píše:
Tak si taky najdi nějaké koníčky, děti máte velké, jinak ve všem pohoda, to bys chtěla mít radši doma protivného chlapa na gauči? Buď ráda že je tak aktivní a nelítá ti po hospodách nebo za ženskýmaNějak nechápu proč po něm chceš aby byl doma?
Zakladatelka
Přesně tak, když nejde, ke doma, ale otrávený. Nedává to najevo, ale já to poznám. Já se taky nechápu, proč to chci..jsem divná…
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Přesně tak, když nejde, ke doma, ale otrávený. Nedává to najevo, ale já to poznám. Já se taky nechápu, proč to chci..jsem divná…
tak si zkus sepsat, jaké jsou tvé pocity, když je pryč… co ti chybí… co bys dělala, kdyby byl s tebou - na co ho potřebuješ, v čem ti jeho nepřítomnost překáží - co nemůžeš dělat… nebo zapřemýšlej, jestli v tom není strach… třeba na to přijdeš i sama… nebo že nevíš, co máš sama dělat… děti pryč, není o koho pečovat, potřebuješ nějaký „předmět zájmu“…
@Loll píše:
Ty bláho, ideální manželství si myslímRozhodně ho neomezuj, nebylo by to fér.
Absolutní souhlas, my taky děláme spolu z domu, a jsem šťastná, že manžel vyrazí pryč. Přej mu to a věnuj se sobě.