Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy píše:
Nevadi ti fakt, ze je spokojeny bez tebe?
Taky si říkám, že tohle může být kámen úrazu. Popravdě mně to normální nepřijde, když chlap je sedm dní v týdnu někde za svými zájmy. Ono je totiž otázkou, co se děje, když přijde
Jako chápu, i proč to tak je, ale určitě spolu sem dní v týdnu nepracují. A ono krůček ke krůčku, minuta k minutě a pohár trpělivosti přeteče. Taky si nedovedu představit, že bych denně někam chodila. A když se na to podívám z druhé strany - sport je droga, je to docela drsná závislost (neberte to ve zlém), třeba zakladatelce vadí právě tenhle pocit, že to manželovi už přerostlo přes hlavu, jen to neumí pomenovat?
![]()
Co ja bych za to dala… manzel nema zadne konicky ani vyhranene zaliby, tak spolu travime 90% volneho casu a nebyt toho, ze byva pryc aspon sluzebne, bych se zblaznila, byt s nim porad… Ve vasem pripade navíc pokud spolu i pracujete, vůbec se mu nedivim, ze chce travit nejaky cas bz tebe, to si neber vůbec osobne, to vašemu vztahu muze jen pomoct. Najdi si taky něco, nebo si proste jen užívej, ze jsi sama doma a mas cas pro sebe…
Myslim, ze mate super manzelstv:, tak at si to tim, ze ti to vadi nepokazis
Hodka az hodka a pul je nic. Mezitim si neco uvar, upec, precti, ja nevim, proste neco delej ![]()
@Amys píše:
Taky si říkám, že tohle může být kámen úrazu. Popravdě mně to normální nepřijde, když chlap je sedm dní v týdnu někde za svými zájmy. Ono je totiž otázkou, co se děje, když přijdeJako chápu, i proč to tak je, ale určitě spolu sem dní v týdnu nepracují. A ono krůček ke krůčku, minuta k minutě a pohár trpělivosti přeteče. Taky si nedovedu představit, že bych denně někam chodila. A když se na to podívám z druhé strany - sport je droga, je to docela drsná závislost (neberte to ve zlém), třeba zakladatelce vadí právě tenhle pocit, že to manželovi už přerostlo přes hlavu, jen to neumí pomenovat?
![]()
Tak ja to chapu tak, ze si jde na hodku zabehat. A to mne prijde uplne v poradku kazdy den. A pracuji spolu 5 dni, 2 dny je vikend, takze opet spolu. Brrrr.
Neblbni, a nech ho dýchat. podle všeho máš doma ideálního manžela. tak ať ti neuteče za tolerantnější ![]()
@Regina Hero píše:
tak si zkus sepsat, jaké jsou tvé pocity, když je pryč… co ti chybí… co bys dělala, kdyby byl s tebou - na co ho potřebuješ, v čem ti jeho nepřítomnost překáží - co nemůžeš dělat… nebo zapřemýšlej, jestli v tom není strach… třeba na to přijdeš i sama… nebo že nevíš, co máš sama dělat… děti pryč, není o koho pečovat, potřebuješ nějaký „předmět zájmu“…
Zakladatelka
Moc děkuji! Hodně jsem přemýšlela, mně vůbec nevadí, že jsem sama, ale spíš je v tom nějaký skrytý strach z něčeho…vážně ale nevím z čeho, nerozumím tomu.Ale slovo „strach“ je asi správné…ale z čeho? Já se v sobě nevyznám…není problém v tom, že bych se neuměla zabavit, to vůbec…mám pocit, že mně to vadí i ve chvíli, kdy nejsem doma, kdy jsem třeba u kamarádky. Vadí mi, že manžel zase někde sportuje…ale tohle už vážně není normální!
@viky23 píše:
Myslim, ze mate super manzelstv:, tak at si to tim, ze ti to vadi nepokazisHodka az hodka a pul je nic. Mezitim si neco uvar, upec, precti, ja nevim, proste neco delej
Zakladatelka
Moc děkuji, ano máme fajn manželství, jsme k sobě slušný, všechno tak nějak funguje, z dětí máme radost…a já to takhle kazím. Musím se nějak sebrat a vyřešit si to v sobě…děkuju. ![]()
@slavuska1 píše:
Neblbni, a nech ho dýchat. podle všeho máš doma ideálního manžela. tak ať ti neuteče za tolerantnější
Zakladatelka…ano, aby mi neutekl za tolerantnější…to mě taky napadlo a není to absurdní. Ona jeho trpělivost taky může přetéct…vzpamatuju se!
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Moc ti děkuji za reakci, čtu příspěvky od tebe a zdá se mi, že jsi rozumná ženská. Ano, tohle potřebuji slyšet…NEJSEM normální. Dám si pár facek a vzpamatuju se. Nechtěla bych o něj přijít. Ale asi mám vážně problém…Děkuju!
@martina.se píše:zas tak brutal to být nemusí, ale využij aktivně ten čas pro sebe - určitě máš něco, co Tě baví a u čeho by chlap překážel
Zakladatelka
![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka![]()
Tak nejdůležitější je, že sportuje. Hodinu deně. To by mělo bejt skoro povinné pro všechny.
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Moc děkuji! Hodně jsem přemýšlela, mně vůbec nevadí, že jsem sama, ale spíš je v tom nějaký skrytý strach z něčeho…vážně ale nevím z čeho, nerozumím tomu.Ale slovo „strach“ je asi správné…ale z čeho? Já se v sobě nevyznám…není problém v tom, že bych se neuměla zabavit, to vůbec…mám pocit, že mně to vadí i ve chvíli, kdy nejsem doma, kdy jsem třeba u kamarádky. Vadí mi, že manžel zase někde sportuje…ale tohle už vážně není normální!
no, něco jako žárlivost, že je někde, kde si to užije bez tebe, nebo nejistota, že tě už nemá tak moc rád, když si každý den vyrazí sám… žárlivost na jeho koníček, protože víš, že s koníčkem se nedá soupeřit… možná necítíš doma nějaké to jiskření, chybí ti nějaké projevy přízně, maličkosti, projevy jeho zájmu o tebe jako ženu… kdy to přišlo? Odkdy to tak vnímáš? Nestalo se předtím něco, co tě znejistilo? Není to od nějaké hádky nebo od nějaké konkrétní situace?
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Moc Vám všem děkuji za reakce! Ano, trávíme hodně čas i spolu, hodně cestujeme, večer víno dáme, společně koukneme na film…večeře občas.
Holky…asi nejsem normální, já si to myslela. Asi mám vážně nějaký problém, asi mám. Právě, že už mě i napadlo, aby manžel „nevybouchnul“. Aby ho to nepřestalo bavit. Holky, co mám dělat, abych taková nebyla???
naplň si svůj volný čas po svém… co mu nabídneš když se vzdá koníčků? budete na sebe čučet a nudit se?
tak říkáš že 3-4 týdně sportuješ, v pořádku a něco dalšího co tě baví?
Podle mě teda máš ideálního chlapa. S dětmi svoje aktivity omezil, což je úplně super, za to má jedničku s hvězdičkou, takových zas tak moc není, a teď se jim začal věnovat, když se nemusí starat o děti a má na to konečně čas. Asi by sis měla najít něco pro sebe, čím se zabavíš. Ale sama píšeš, že ti to pak nakonec vyhovuje, takže spíš si to nějak srovnat v hlavě. Myslím, že tak, jak to máte, je to správně.
Ještě mě napadlo, že možná.. Když ho budeš hodně serynkati, tak se sbalí a zmizne. A už napořád. Sport, jako koníček zůstává napořád, dokuď se člověk může hejbat. Zatímco ženskejch na světě je. Haba kuk.