Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ted nikdo nic neudela. Musi sam otevrit oci.
Prestoze ona mu ublizuje, stale ji ma rad a nekde v sobe doufa, ze prestane, ze bude jina.
Treba ho zlomi, az ta toulava kocka nekde otehotni. Pak otevre mozna oci. Nebo az pozna jinou zenu a zamiluje se
.
Možná bude drsné co napíšu…ale on vidí jak jste všichni zoufalí a ona je přitom ta silná a ta co všechno ví a ví především jak manipulovat…co kdyby jste se začali chovat opačně…aby si nemusel věčně vybírat a mohl začít přemýšlet? Věř, že jí bude sakra špatně, když na té oslavě bude
chovejte jako vždy a mějte se rádi..myslím, že by to babičce bylo i líto a babička má už určitě nějaké věci odžité…aby ji došlo, že důležitý je vnuk a ne ta… paní..on si na to přijde sám… někdy stačí říct, že někomu věříš..že se dokáže rozhodnout správně..
Musíš počkat, až mu definitivně uteče. Tohle není chyba ve výchově, tohle je totálně zblbly syn. Ale myslím, že ona to časem vyřeší za něj.
Tak nejdřív musel poslouchat maminku a teď poslouchá manželku..a škemrá o lásku a pozornost.
@Kralikcek do práce chodí, žádné koníčky nemá. Tak může někoho potkat, ale syn chce jen svou manželku.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Už nezvládám situaci se synem, potřebuju se z toho aspoň vypsat. Syn si před 3 roky našel přítelkyní, nebyla mi moc sympatická. Ale řekla jsem si že je syn dospělý a ať si o svém životě rozhoduje sám. Vzali se po 6 měsících, to už jsem svůj názor řekla. Ale syn řekl že jí miluje a že sní bude napořád. Syn se zdál být šťastný, ale před rokem ho žačala manželka podvádět na každém kroku. Celé město má ze syna srandu, on se trápí a trápím se i já. Ale syn jí stále miluje, a odmítá se sní rozvést. Každý den brečí, zanedbává se. Teď jak byla ta karanténa, tak jeho manželka byla u jednoho svého milence. Syn jí každý den volal a prosil jí aby se vrátila. Mně to štvalo a štve, chová se jak blbéc. Jeho otec se sním přestal bavít, i když mu říkám že je to jeho syn a že by se tak neměl chovát. Tak mně manžel stejně neposlouchá, jeho bratr se sním taky moc nebaví. Příští týden má babička oslavu narozenin, syn si chtěl vzít manželku. Ale nikdo jí tam nechce, tak nejde ani syn. Celá tahle situace, nám vlastně rozbila rodinu. A já nevím co dělat, se synem není řeč, pořád říká že manželku moc miluje. Přemýšlím jestli jsem někde neudělala ve výchově chybu.
Chybou ve výchově to nebude. Je prostě zamilovanej. Velmi pravděpodobně jednou přijde ona poslední kapka, a on prozře. Tak to chodí. Nebude první, ani poslední, kdo je z takového stavu mnohdy až drasticky vyléčen. Jen bych asi nedopustila, aby se kvůli láskou zaslepenému klukovi ničily rodinné vztahy.
@Judynka já jsem to rodině návrhla, ale říkají že kvůli synovi nebudou měnit své chování.
@Anonymní píše:
@Judynka já jsem to rodině návrhla, ale říkají že kvůli synovi nebudou měnit své chování.
Ani se otci a brachovi nedivim…
@Anonymní píše:
To je v poradku.
Synovi dej jasne najevo, ze jsi tady pro neho. Az si sam ujasni co chce a jak dal, aby vedel, ze stale ma svoji mamu ![]()
@cecetka píše:
To je v poradku.
Synovi dej jasne najevo, ze jsi tady pro neho. Az si sam ujasni co chce a jak dal, aby vedel, ze stale ma svoji mamu
Souhlasím.
Já si tedy bohužel mysím, že je chyba ve výchově, syn je nesebevědomý, slabý a snadno zmanipulovatelný jedinec bez zájmů a přátel. Takového si vždycky najde nějaká psychopatka manipulátorka. A nekončí to nikdy dobře, manželka si udělá nějaké dítě nejasného původu, manžel s ní zůstane a bude se o dítko obětavě starat, ona bude nadále podvádět a za čas se s ním rozvede a obere o vše, protože toho věčně dolézajícího mouly, co si nechá všechno líbit, bude mít už stejně plné zuby a najde si nějakou novou oběť. Chlap začne buď pít nebo jí i sebe v afektu zabije. No, to možná maluju čerta na zeď, ale teď nevidím žádný dobrý možný konec, snad jedině, že by dotyčná našla včas někoho lepšího.
@Nora4 píše:
PROČ si hodný chlapy neberou hodný ženský, ale pokaždý má hodná ženská vedle sebe d.bila a hodnej chlap svini
Neni to pravidlo.
Ale ty fungujici vztahy nejsou tak videt.
@Anonymní píše:
No a ty jsi to po nich chtěla…???
Ať si každý jede sám za sebe, tak jak to cítí… až synovi pořádně dojde, že on je ten chlap a měl by převzít zodpovědnost do vlastních rukou..budou se dít takové ty malé zázraky… Myslím si, že je pro Vás všechny důležité věřit si..jednat na rovinu a myslím, že by ta babička mohla zahrát ještě velkou roli pokud je rozumná. A hlavně vidím velké plus v tom, že je tak mladý
On si každý tu první velkou lásku převezme po svém..ten rozum přijde vždy..a pokud pláče..ví to…
Víš ono to je těžké posuzovat…víš jen ty jaké máte vztahy v rodině… Pokud by z toho vnikl jeden velký průser.. že by jste se tam akorát všichni pohádali..bylo by to k ničemu.
Já jen chci dodat, že nemusí být vyloženě chyba ve výchově, citlivější a slabší povaha už se tak může narodit. Smůla, když je to chlap.