Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@zuzuza aha ty jo já beru 75 je na krabičce ale jen jednu kuličku tu druhou mám vyhodit a tu první spolknout i s tím obalem. Prý jsem hodně citlivá na léky
Také mám Neurol brát když je nejhur
takže i přes ad bude tedy znát stres paniky a výkyvy? 😳
@Fokulinka píše:
@zuzuza aha ty jo já beru 75 je na krabičce ale jen jednu kuličku tu druhou mám vyhodit a tu první spolknout i s tím obalem. Prý jsem hodně citlivá na lékyTaké mám Neurol brát když je nejhur
takže i přes ad bude tedy znát stres paniky a výkyvy? 😳
Já mám teda s postupným uvolňováním, tobolka. No podlee žádná ad nezaručí, že budeš úplně v klidu, o tom to není, prostě to srovná hladinu těch hormonů, ale jak přijde stres u mě dojde k propadu, tak tehdy by doktor navyšovala, ale u mě už není kam navyšovat. Ale já to hlavně beru na obsedantně kompulzivni poruchu a tu to zalecilo díky bohu!!!
@zuzuza a pomáhal ti ten. neurol než začala účinkovat ad? Já co mám od pondělka změněné ad z toho cipralexu fungují lépe, i už do sebe něco dostanu, ale kolem té 3 musím vzít Neurol protože na mě zas ta velká zimnice, bolesti hlavy, nechutenství a přijde mi že mám po tom venflaxin rozostřené vidění že sotva čtu z mobilu
tak nevím zda nabíhají nová ad nebo mám nízkou dávku nebo je to přechod z toho cipralexu. 5 dnů je málo tak malá dávka, že?
Ahojky všem dneska jsem zkusila nějakou klinickou psychoterapeutku ale akorát mě ještě víc rozschyzovala. Dala pak papír s číslem účtu kam mám zaplatit 800 Kč a řekla, že jsou i kliničtí psychologové na pojostovnu a já bych na to měla nárok, že si mohu kdyžtak nějakého najít kdybych k ní nechtěla jenže já nevím jak takového najít na jakých stránkách a jak poznám, že je na pojostovnu. Dneska jsem týden na tom venlafexin beru minimální dávku balení je 75 mg ale mám tu tobolku rozebrat, jednu vyhodit, druhou vrátit do obalu a sníst ji. Jsem prý hodně citlivá na léky možná proto ještě neúčinkuji. Vysadila mi cipralex po něm jsem měla strašně NU. A 3 xdenne si beru ten Neurol bez něj bych se vůbec nenajedla a nedala to. Zkusila jsem ho nevzít na noc ani to tritico 1/3 a mazec vůbec jsem nespala, měla jsem ty trasy, bušení apod. Hrozně zoufam a bojím se, že ty ad nezaberou. Ta psychoterapeutka mi dnes řekla že tam měla i lidi co jí ad nezabraly já se tam rozbrečela a další otázka byla co bych dělala kdyby mě nezabraly😥prostě tam k ní už nemůžu já jsem vyschyzla až kam.
@zuzuza Zuzko takže když jsou propady, tak se navyšuje? Já se samozřejmě zeptám psychiatra na kontrole ale aktuálně dneska ráno hodně velkej propad že vůbec nevím co se sebou. Nemůžu do sebe nic dostat, špatně od žaludku, totalka bez nálady, třesu se, hodně špatně se mi dýchá a zase ta zimnice. Jen tu sedím na křesle a čím do blba a přemýšlím co udělat jak si pomoct🙏 🙄
@Fokulinka píše:
@zuzuza Zuzko takže když jsou propady, tak se navyšuje? Já se samozřejmě zeptám psychiatra na kontrole ale aktuálně dneska ráno hodně velkej propad že vůbec nevím co se sebou. Nemůžu do sebe nic dostat, špatně od žaludku, totalka bez nálady, třesu se, hodně špatně se mi dýchá a zase ta zimnice. Jen tu sedím na křesle a čím do blba a přemýšlím co udělat jak si pomoct🙏 🙄
Já když jsem přecházela z citalecu na venla tak jsem měla šílený stavy, jíst jsem nemohla, dokonce se mě udělalo až na zvracení, byl pro mě problém někam dojít třeba i kousek sama ven, pořád se mnou musel doma někdo být, měla jsem dítě rok a něco mu bylo, ale fakt ten venlaf zabral ale už si nevzpomíná opravdu kdy je to už 11 let, ani jsem k tomu nic nebrala, chce to fakt vydržet, brát ten Neurol. Kdy máš začít navyšovat? Já teda jsem měla brát nějakou dobu 75 a pak zvýšit na 150, to měla být moje dávka.
@zuzuza Zuzko moc ti děkuji za odpověď. Zítra jdu k psychiatrovi tak se domluvíme co dál. Včera to byl týden co beru půlku že 75 mg tak možná navýší. Jsem prý hodně citlivá. Neurol beru 0,5 a mám brát 3 x denně když mi bude Joo špatně, tak si vzít i jeden navíc než zaberou ad, ale dnes je mi snad nejhůř ze všech dnů protože ani ten Neurol nepomáhá. Ten beru od 21.11 a to víš že se bojIm závislosti ale co nadělám mám prý věřit psychiatrovi a nebát se. Přesně ty stavy mám a nejde s tím nic dělat už nevím čím se uklidnit. A to navyšování proběhlo v pohodě nebo jsi měla vždy propady s navýšením? A ta dávka 150 ti tedy sedla? Už se modlím aby přijel manžel taky tu už nechci být sama. Em mi dost pomáhá pokud mi někdo zlý nenapíše něco proč oživíme tamti diskuzí a proč se ptám tady atd. Nemůžu si pomoct jak mi je a děsně se bojIm kdy to skončí, kdy to zabere a zda vůbec. Škoda, že si nepamatuješ, kdy ti zabral ale i tak to hrozně moc dekuji ![]()
@zuzuza moc ti děkuji. Takže mám od včerejška navýšení na necelé 150 tak čekám co to se mnou udělá. Bojím se toho aby nebyl propad že 75 o 45 vic. Nairol mám také na vykrytí. Necítíš nějak víc nebo vyšší srdeční tep? Mam 100 teď 🙄
@Fokulinka píše:
@zuzuza moc ti děkuji. Takže mám od včerejška navýšení na necelé 150 tak čekám co to se mnou udělá. Bojím se toho aby nebyl propad že 75 o 45 vic. Nairol mám také na vykrytí. Necítíš nějak víc nebo vyšší srdeční tep? Mam 100 teď 🙄
Ahojky, takže kolik teď máš? No hele popravdě je to tak, že se léčím se sinosovou tachykardii, což je rychlý tep a mám pocit, že po navýšení na 150 a 75 odpo mě udělalo pěknej bordel v tlaku. Možná je to náhoda, ale prostě nějakou dobu po druhém porodu kdy jsem navýšila venlafaxin, mě začalo hucet v uších a bylo to od tlaku. K tomu i ten tep a tak beru už asi 6 let léky. Jsou to beta-blokátory na tlak i tel. I v přívalovém letáku se píše, že při vyšším dávkováníuze způsobit hypertenzi a zrychlený tep. Ale to zatím nebude tvůj případ myslím, tak bych ještě počkala. Ale myslím, že touze být k venlafaxinu, ale třeba jen přechodně, musí se to hlídat. Mě na to ale nikdy nic doktor neřekl. Jen dřívější Mudr mě říkala, že by mě měla stačit 75 tká venlafaxinu, krz ten tep víc ne, ale zas nebyla psychiatrická, tak jsem pak odešla k doktorovi, co byl obvodak i psychiatr a ten to neřešil pro změnu vůbec.
@zuzuza no prý to může patřit k nezadoucim účinkům než až naplno zaberou🙄 pak to prý vymyzi, teď mam 150tkovek ale neberu 150 jednu kuličku mám vyhodit dvě tam vrátit a spolknout takže m asi 75 plus 45 a za 10 dnů si to mám navýšit ná 150. Teď m tlak 139 39 a tep 80 a návykové cítím to bušení a to vykreje jen ten Neurol ale tam nechci překročit denní dávku ty 3×1 tbl denne 0,5 než zaberou ty ad. U mě se musí jet hodně pomalu jsem prý velice citlivá o tritico mi vysadil psychiatr ![]()
@zuzuza díky moc za názor. Na EKG jsem.byla ve čtvrtek sono je ok i krev a rtg hrudníku takže to je fakt od psychiky no ![]()
@Fokulinka píše:
@zuzuza díky moc za názor. Na EKG jsem.byla ve čtvrtek sono je ok i krev a rtg hrudníku takže to je fakt od psychiky no
Pocky a to ti vše udělali jakože jen krz rychlý tep? Nebo jak?
@zuzuza píše:
Pocky a to ti vše udělali jakože jen krz rychlý tep? Nebo jak?
Ano byla jsem v takové panice že mě odvezla 155 na kardio rovnou a pak má psychiatrii na vyklidneni a píchnutí apaurinu
@Fokulinka píše:
Ano byla jsem v takové panice že mě odvezla 155 na kardio rovnou a pak má psychiatrii na vyklidneni a píchnutí apaurinu
Ježíši tak to mě moc mrzí.
@zuzuza i mě a mám z toho pořád strach jak ten rychlej tep tak nějak cítím různě přes den ![]()