Užívání AD Venlafaxin

3
16.5.21 09:34

Užívání AD Venlafaxin

Dobrý den/ahoj, vím, že už tu nějaké příspěvky na téma tohoto léku byly, ale poměrně staré. Trpím generalizovanou úzkostnou poruchou a doktorka mi cca před 3 týdny změnila AD na Venlafaxin. Před tím jsem brala Eliceu, dlouho mě udržovala, ale pak na podzim přišla stresová situace - rozchod a následně rozvod a úzkosti šli ven i přes tu Eliceu. Nicméně s Venlafaxinem to zatím není o moc lepší. Máte někdo zkušenosti s přechodem na Venlafaxin nebo jej třeba užíváte od počátku. Může se to ještě nějak sednout? Předem děkuji za odpovědi :-) Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
16.5.21 10:53

Ještě týden dva vydrž, nabíhá to několik týdnů, když se to začátkem červne nezlepší, řeš to s ošetřujícím lekařem či lekařkou.

Jsi někde v psychoterapii? Samotne leky utlumí hlavně hroty, ale jaksi nepřeučí tě jak uzkost krotit.

A tuhle knihu máš? Fakt je dost praktická.

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.5.21 11:51

Pro Ou

Pro Ou: děkuji za odpověď. Ano v terapii jsem. Knížku neznám, mrknu na ni :-) Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
16.5.21 12:16
@74Katka píše:
Dobrý den/ahoj, vím, že už tu nějaké příspěvky na téma tohoto léku byly, ale poměrně staré. Trpím generalizovanou úzkostnou poruchou a doktorka mi cca před 3 týdny změnila AD na Venlafaxin. Před tím jsem brala Eliceu, dlouho mě udržovala, ale pak na podzim přišla stresová situace - rozchod a následně rozvod a úzkosti šli ven i přes tu Eliceu. Nicméně s Venlafaxinem to zatím není o moc lepší. Máte někdo zkušenosti s přechodem na Venlafaxin nebo jej třeba užíváte od počátku. Může se to ještě nějak sednout? Předem děkuji za odpovědi :-) Katka

Ahoj, taky jsem brala venlafaxin na GAD a deprese, ale vůbec mi nezabral. Brala jsem ho několik měsíců, 225 mg. Jakou máš dávku ty? Pokud ale bereš 3 týdny, tak ještě vydrž. Třeba to bude chtít pak dávku zvýšit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.5.21 12:27
@Lollitka píše:
Ahoj, taky jsem brala venlafaxin na GAD a deprese, ale vůbec mi nezabral. Brala jsem ho několik měsíců, 225 mg. Jakou máš dávku ty? Pokud ale bereš 3 týdny, tak ještě vydrž. Třeba to bude chtít pak dávku zvýšit. Držím palce.

@Lollitka Beru aktuálně 150 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.21 13:20

Ahon, já od ledna brala na GAD Miraclide antidepresiva, nezabraly, vyměněny za Venlafaxin 150 mg, beru ho sedmý týden, společně s Pregabalinem 150 mg a můžu říct, že jsem pocítila značnou úlevu, dokonce nyní jsem zcela bez potíží. Je to pro mě ohromná úleva, protože to peklo než léky zabraly už bych si nechtěla zopakovat, ustavičné strachy, úzkosti úplně ze všeho, strach z toho, co může přijít, obtěžující vtíravé myšlenky, myšlenky na sebevraždu, nespavost apod. Držím pěsti, ať je ti také brzy lépe

• Citovat
  • Upravit
1428
18.5.21 12:13

Beru Venlafaxin asi 9 let, přechod z citalecu, kdy jsem se i přes braní AD při umrtí v rodině zhroutila. Nejdříve 150, to bylo dobré, do té doby, než se mi narodil syn s vrozenou vadou, navýšeno na 150/75 a pak při dalším úmrtí v rodině navýšeno na 150/150 a to byl teda uz masakr. Začala mě sinusová tachykardie, takže se léčím betablokátory, takže pozor, při dávce na 225 mg/den zvyšuje tlak atd, měla jsem sucho v ustech, hruza…ale na psychiku poprvé lék, co mi vyléčil úplně obsedantně kompulzivní poruchu. Nyní mám 150/75. Takže bycjh ještě vydržela, případně se dá navýšit. Přeji, ať zabere co nejdříve!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.8.22 15:40

Venlafaxin a jiná antidepresiva

Tento lék beru 4 měsíce, předtím jsem bral sertralin. U obou nepozorují žádné positivní z účinky. Když jsem se rozhodl vysadit, Takové hnusné stavy a poruchy vnímání, jaké bych nikomu nepřál. Po pravdě nechápu, proč lidem s depresí předepisují takové neskutečné jedy, které jim z mé zkušenosti jen zhorší psychický stav někdy až k nutné hospitalizaci. Nyní vysadím a už nikdy víc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.8.22 23:13
@Ondrejjjj píše: Po pravdě nechápu, proč lidem s depresí předepisují takové neskutečné jedy, které jim z mé zkušenosti jen zhorší psychický stav někdy až k nutné hospitalizaci. Nyní vysadím a už nikdy víc!

Já vím zase o hodně lidech, co jim antidepresiva hodně pomohla. Takže bych to nezatracoval a negeneralizoval.
Antidepresiva se prostě zkouší, jinak to nejde, každý reaguje na něco jiného. Lékař nemá jak dopředu zjistit, co komu zabere.

Já jsem bral na středně těžkou depresi Cipralex (escitalopram) 15mg 9 týdnů bez jakéhokoli pozitivního efektu, jen negativní. Nasazení i vysazeni proběhlo bez vedlejších účinků.
Hned na to jsem navázal Velaxinem (venlafaxin) 75mg. Nasazení bez komplikací. Začal jsem ho brát v dubnu a do konce května jen nepatrné zlepšení, navíc k tomu šílené střídání nálad. Pozitivní ale bylo snížení úzkosti (GAD).
K Velaxinu přidán Lamictal (lamotrigin) a do konce června velké zlepšení. Deprese o hodně lepší a úzkost taky.
Venlafaxin (i lamotrigin) stále beru, aktuálně jsem v remisi (byť s reziduálními příznaky) a úzkost je stále o dost menší než dřív.

(Přes rok stará diskuze, ale třeba to někomu pomůže.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
14.12.22 13:46

@74Katka pomohl ti ten prechod prosim? Take mi dnes zmenil psychiatr z cipralexu na venlafaxin a tak se bojim co cekat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
14.12.22 13:47

@CatDad zdravim takze tobe pomohl? Me dneska psychiatr zmenil ad z cipralexu na venlafaxin a tak zjistuju co mam cekat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
14.12.22 13:48

@zuzuza tobe pomohl prosim tedy? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
14.12.22 21:32
@Fokulinka píše:
@zuzuza tobe pomohl prosim tedy? Dekuji

Ano, ano, troufám si říct, že s ním žiju plnohodnotné, blbý to je, když má velký stres třeba s dětma starosti, nemoce, to pak mám žaludeční neurózy a hubnu i když ho beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
15.12.22 07:06

@zuzuza ty jo jasný rozumím 🙄 a čím ty neurózy vykryvas nebo co ti na ně pomůže nebo jak dlouho trvaji? Ale nemáš žádné nežádoucí účinky? A nic k němu nebereš? A účinek jsi cítila a úlevu hned? A dávkování máš kolik prosím? Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
15.12.22 17:11
@Fokulinka píše:
@zuzuza ty jo jasný rozumím 🙄 a čím ty neurózy vykryvas nebo co ti na ně pomůže nebo jak dlouho trvaji? Ale nemáš žádné nežádoucí účinky? A nic k němu nebereš? A účinek jsi cítila a úlevu hned? A dávkování máš kolik prosím? Moc díky

Je tak to už si nepamatuju, za jak dlouho to zabralo, prvně se bere myslím 75, pak se zvyšuje u mě na 150 s tím jsem fungovala dlouho, než došlo k velkým starostem, navýšilo se na 75 odpo a pak na150 odpo, ale to už teda bylo moc, když si vzpomínám. Takže jsem ten na 150/75,ale ono to OCD potřebuje vyšší dávky, kámošky mají jen 150 ráno. Na akutní stres mě nepomáhá nic, mám doma Neurol, ten jsem brala pár týdnů když jsem měla problémy se srdcem. Jinak prostě až stresové období skončí, tak se to srovná. Takže několikrát do roka třeba to takhle mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí