Úzkostlivé stavy kvůli dětem

Anonymní
2.11.15 13:46

Úzkostlivé stavy kvůli dětem

Ahoj, omlouvám se, ale moc se potřebuji svěřit s problémem.
Mám poslední dobou hrozně úzkostlivé stavy, nevím jak to přesně popsat, ale je to kvůli dětem.
Starší dítko (7 let) chodí do školy, nemá tam žádné kamarády, těžko navazuje přátelství (je nešťastný)a já si to strašně moc beru, je mi ho líto. Minule mi povídal že 3 kamarádi šli k tomu jednomu domů, hned ze školy a on že by taky chtěl, ale nikdo ho nepozve, byl smutný. Já si toto šíleně beru, chce se mi z toho kolikrát brečet, přemýšlím nad tím a užírám se tím.
Mladší dítko chodí do školky, musí tam být až do 15 hodin, musí tam i spát, i když kolikrát prosí že chce po obědě, ale já musím být v práci, manžel taky a babičky a dědečky tu nemáme. Je mi ho líto a prostě i se o děti neskutečně bojím, až tak, že někdy mám pocit, že už se z toho nervově zhroutím. Prostě si to všechno moc beru, chtěla bych jim pomoct, ochránit je a nemůžu nic dělat. Hrozný stavy mám a je to čím dál horší :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
2.11.15 13:51

Vyhledej psychologa, možná u vás začne platit rovnice, že když je spokojená máma, jsou spokojené děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 13:57

Mojej starsej hrozi nieco podobne ako ma Tvoj starsi… no, chodi na artterapiu… naivne som dufala, ze sa tam nauci ako jednat s vrstevnikmi… a ona je tam o dva roky mladsia, nez zbytok skupiny :? No, rozumie si s tymi deckami krasne, lenze az pojde na zakladku, tak v triede bude mat rovesnikov, a tym za mak nerozumie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
2.11.15 14:02

Zakladatelko, jsem na tom velice podobně. Jsem zvědavá, co ti kdo poradí. Já zkoušela kineziologii a jiné další spíše alternativní metody. No že bych u sebe pociťovala nějaké extra zlepšení se říct nedá. Je to drobet lepší, ale protože je malej už větší (3 roky) a třeba mi už řekne, co ho trápí. Ale teď má nastoupit do školky a jsem z toho totálně na nervy, a to mám pohodové komunikativní dítě, které se hrozně těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
2.11.15 14:10

Zakladatelko, také jsem byla nešťastná, když nejmladší syn neměl kamarády, postupem času se spřátelil s jedním a zůstali až než vyšli školu. Dcera ta byla samá kamarádka, mě zase vadilo, že ze školy nešla domů a chodila po návštěvách. Tehdy nebyly mobily, aby mohla zavolat a já jsem trnula, kde je. Mockrát jsem ji musela hledat. Píšeš o školce, děti jejichž rodiče pracují, tak ve školce spí a chodí určitě později domů než tvoje dítko. S tím se musíš smířit. Říkej si, že je fajn, že si tam pohraje s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 14:10

Já si to opravdu moc beru, moc to řeším. Když jsem to říkala manželovi, uklidňoval mě, že až budou starší, třeba bude vše jinak, že nemůžu si všechno tak brát.
Jenže je mi jich tak líto, že nikoho nemají, fakt toho mám plnou hlavu a vše řeším, i když vím, že se z toho asi brzy zblázním.
A to ještě staršímu nejde moc učení, je pomalejší na všechno a přijde mi to hrozně líto.

• Citovat
  • Upravit
27259
2.11.15 14:15
@mojmira píše:
Zakladatelko, také jsem byla nešťastná, když nejmladší syn neměl kamarády, postupem času se spřátelil s jedním a zůstali až než vyšli školu. Dcera ta byla samá kamarádka, mě zase vadilo, že ze školy nešla domů a chodila po návštěvách. Tehdy nebyly mobily, aby mohla zavolat a já jsem trnula, kde je. Mockrát jsem ji musela hledat. Píšeš o školce, děti jejichž rodiče pracují, tak ve školce spí a chodí určitě později domů než tvoje dítko. S tím se musíš smířit. Říkej si, že je fajn, že si tam pohraje s kamarády.

Ano třeba náš starší, chodí prakticky až kolem půl páté a to i přes to, že jsem doma, on to dokonce vyžaduje. nebo teda nevyžeduje, ale když pro něj přijedu dřív, tak dostanu vynadáno, že si ještě nestihl pohrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 14:29
@Anonymní píše:
Já si to opravdu moc beru, moc to řeším. Když jsem to říkala manželovi, uklidňoval mě, že až budou starší, třeba bude vše jinak, že nemůžu si všechno tak brát.
Jenže je mi jich tak líto, že nikoho nemají, fakt toho mám plnou hlavu a vše řeším, i když vím, že se z toho asi brzy zblázním.
A to ještě staršímu nejde moc učení, je pomalejší na všechno a přijde mi to hrozně líto.

Mala som kolegu, a ked som bola unho na navsteve, a on vstal, aby mi uvaril kavu, sunul sa ku kuchyni tak neskutocne pomaly, ze som myslela ze ujdem :mrgreen: Kym sa on dostal do kuchyne a postavil na kavu, tak ja by som bola napeso v inej mestskej stvrti :jazyk:
Neverim, ze by Tvoj maly bol az tak zufaly :jazyk:

A hlavne… zameraj sa na to, v com je Tvoj syn dobry. Pekne, poctivo sadni na zadok a napis mi, v com chlapec vynika. Kazde decko ma aspon jednu vec, v ktorej je lepsie nez vrstovnici… co je to u Tvojho syna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 16:34
@Bábi Zlopočasná píše:
Mala som kolegu, a ked som bola unho na navsteve, a on vstal, aby mi uvaril kavu, sunul sa ku kuchyni tak neskutocne pomaly, ze som myslela ze ujdem :mrgreen: Kym sa on dostal do kuchyne a postavil na kavu, tak ja by som bola napeso v inej mestskej stvrti :jazyk:
Neverim, ze by Tvoj maly bol az tak zufaly :jazyk:A hlavne… zameraj sa na to, v com je Tvoj syn dobry. Pekne, poctivo sadni na zadok a napis mi, v com chlapec vynika. Kazde decko ma aspon jednu vec, v ktorej je lepsie nez vrstovnici… co je to u Tvojho syna?

Děkuju Ti :hug: Já si myslím, že je to velká samostatnost. Už od mala je velice samostatný, dokáže si sám dojít do obchodu něco koupit (už od 4 let chodí nakupovat)a i teď chodí z družiny ve 2 hodiny a je sám doma zhruba do 4 hodin. Udělá si jídlo, pití.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová