V 5 do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
30.4.18 09:01
@renap píše:
Tak to nevim, nepřipadá mi to, ale třeba mtematiku, moc nechápu, učí se podle Hejného metody, ale malou tohrozně baví a problém nemá. Ale je fakt, že třeba prvouka mi připadá těžká, hlavně teď ve třetí. A kolkrát při úloze musim googlit, jsou tam otázky, které jsem v jejich učebnici nenašla. Zrovna včera-víš bez googlení, kde má ryby ukryté žábry? :mrgreen:

Jo Hejný, občas na to teda docela koukám, ale kluka to bavi hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
30.4.18 09:02
@renap píše:
Zrovna včera-víš bez googlení, kde má ryby ukryté žábry? :mrgreen:

dílčí nepotřebné znalosti :mrgreen: já zas minulý týden neuspěla na anatomii houby, v prvouce to povoral kluk jedné mojí spolupracovnice a ona mi to v práci dala k vyzkoušení. jako koho by napadlo, že houba nemá nožičku, když vím naprosto přesně, že při sběru nožičku očišťuji už v lese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
30.4.18 09:11

@sagina Jo,houby byly taky výživný. Ta prvouka je fakt ted těžká, ale začínají probírat lidské tělo, na to se velmi těší. :mrgreen:
Jinak žábry jsou ukryty pod skřelemi, co jsou to skřele nebo skřely nevim, nikdy jsem to neslyšela
Jestli je teď první třída těžší nedokážu posoudit, starší dcera už má po VŠ, ale je fakt, že nikdy neměla tolik domácích úkolů, jako teď malá. Většinou dělá tak dva denně, na víkend i 4. Ale to bude spíš záležitost učitelů, to asi nebude všude. Kamarádky dcera v jiné škole třeba nedostává úkoly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
30.4.18 09:15

@renap tak u syna učitelka s nimi trávila čas i o přestávce. Jen si došla pár metrů pro svačinu a jinak s nimi byla ve třídě. Pokud jsou tam takové problémy má tam být o to větší dohled učitelky a má zasáhnout. Dost šílený přístup dle popisu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.4.18 09:20

@Markéta80 Na jednu stranu určitě, ale na druhou učitelka taky potřebuje dojít na WC, v klidu se napít a najíst. A taky nemůže pískat všechno. Jak se děti naučí fungovat mezi sebou, když tam pořád bude dospělá autorita. Co vím tak na většině škol fungují dozory na chodbách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
30.4.18 09:23

@P4ja tak aby ve třídě házeli s nábytkem a skákali po lavicích. To je spíš ve zvláštních :jazyk: A pokud vím že se těm děti chovají jako zvěř musím to víc hlídat než kde je třída kde jsou děti v klidu ;) Ted je syn v 5 tak tam s nimi učitelka nesedí to je jasné ale je tam klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.18 09:27

U nás je stanovené, že učitel je během malých přestávek ve třídě a během velké jsou dozory na chodbách = 1 dospělý na 3-4 třídy. Pokud potřebuju na wc jindy než o velké přestávce, jdu si ke kolegyni půjčit asistentku. Problémové děti se na přestávku vodí před sborovnu. Problémové = ty, které opakovaně ničí věci a úmyslně fyzicky napadají spolužáky. Píšu jen o prvním stupni.

Anonym kvuli práci

• Citovat
  • Upravit
9489
30.4.18 09:32

@P4ja Na chodbě je dozor, proto tam musí kluci být o přestávkách. Oni stačí dva takoví blázni a strhnou i ostatní, kteří by jinak byli v klidu. Ale jak jsem psala, teď už to je lepší, ten co propadl byl hyperaktivní a měl nějakou poruchu, propadl, ale už je ve speciálce a ten druhý tam míří taky, protože tam kromě učení jsou i výchovné problémy. Měl osahávat nějakou prvňačku, to říkaly matky na rodičáku a jedna maminka řešila u ředitele, že se její dcery zeptal, jestli už má chlupatou ku. ndu-doslova. Takže má důtku a pofrčí do speciálky. Takže takové dárečky tam holky mají ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.4.18 10:02

@tulipán
děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.4.18 10:09

@renap @Pam12
k Hejného metodě, je pochopitelné, že je pro řadu rodičů tato metoda nepochopitelná

Ovšem do školy nechodíte vy, ale vaše děti. Bavila vás matematika? Troufnu si odhadnout, že ne, ale vaše děti to baví. Tak prosím metodu nehodnoťte, nekritizujte a neříkejte, že je těžká. Pro děti není těžká (pokud ji vede učitel, který ji umí, ne rodič, který sám k matematice vztah nemá), je pro ně zábavná. (nevhodná je pouze pro děti intelektově hodně podprůměrné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
30.4.18 10:19

@subsomi Ty asi čteš něco jiného, než jsme psali. Já psala, že to moc nechápu, ale že dceru to hrozně baví a nemá problém. To je kritizování? 8o Naopak, mají skvělou učitelku, dokáže je zaujmout a baví je to. Nic jiného jsem fakt nenapsala a rozhodně to nebylo myšleno jako kritika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
30.4.18 10:23
@subsomi píše:
@renap @Pam12
k Hejného metodě, je pochopitelné, že je pro řadu rodičů tato metoda nepochopitelnáOvšem do školy nechodíte vy, ale vaše děti. Bavila vás matematika? Troufnu si odhadnout, že ne, ale vaše děti to baví. Tak prosím metodu nehodnoťte, nekritizujte a neříkejte, že je těžká. Pro děti není těžká (pokud ji vede učitel, který ji umí, ne rodič, který sám k matematice vztah nemá), je pro ně zábavná. (nevhodná je pouze pro děti intelektově hodně podprůměrné)

A já jsem ji snad kritizovala? 8o já to naopak shledavam jako super. Absolutně nechápu jak ti z našich příspěvků vyplynulo, ze to kritizujeme 8o nechceš si to přečíst ještě jednou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
30.4.18 10:28
@Markéta80 píše:
@P4ja tak aby ve třídě házeli s nábytkem a skákali po lavicích. To je spíš ve zvláštních :jazyk: A pokud vím že se těm děti chovají jako zvěř musím to víc hlídat než kde je třída kde jsou děti v klidu ;) Ted je syn v 5 tak tam s nimi učitelka nesedí to je jasné ale je tam klid ;)

Tak hlavně tohle není problém toho, že mají odklad, ani toho že mají 40kg, ale že jsou prostě nevychovaní a nikdo to neřeší… a dělaly by to i kdyby byly o rok mladší a místo 40 kg by vážily 35kg, takže argumentovat zrovna tímhle proti odkladů je malinko mimo mísu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.4.18 10:29

@renap @Pam12
obě jste psaly, že ji nechápete; k tomu mířila moje první věta
Pak jsem schválně udělala v textu řádek mezeru a pokračovala dál obecně, sice směrem k vám, ale jinak obecně ke všem rodičům, kterým se Hejný nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
30.4.18 10:44

@subsomi My ji nechápeme, ale líbí se nám :D Tak je to dobře?
@j.a.n.i1 A jak bys to tedy řešila, nebo doporučovala řešit? Nenechávají je teď ve třídě, o přestávkách, jinak to řešit asi nejde. Zrovna rodiče těch dvou nějak extra nespolupracují, jedna maminka mává papírem, od psychologa, že kluk za to nemůže, že má poruchu a že je prostě živý a rodiče toho druhého nespolupracují, nikdy jsem je neviděla, ani na rodičáku. A když učitelka na rodíčáku vykládá, jak jsou nezvládnutelný, divoký, že s nima nejede ani na výlet, protože se prostě bojí, co by tam vyváděli, že kolikrát, když jsou ve formě, tak nejdou ani na tělocvik, družínářka dala v půlce roku výpověď po té, co se strkali cestou z oběda a jeden strčil druhého do silnice, kde kluk zůstal ležet, naštěstí nic nejelo.,tak maminky se prostě smějou a řeknou-co chcete, to jsou prostě kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí