Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Klidně jeď. Já jsem také jela. Měli jsme naplánovanou dovču svým autem do chorvatska a týden před odjezdem jsem se dozvěděla že jsem v 5 tt. doktorka mi jen řekla ať nejsem moc přes poledne na slunku a ať si v autě udělám pohodlí. Dovolená i cesta byla bez komplikací a bez nevolností. I přesto že bylo celkem horko. V chorvatsku byly fajné borovice u moře takže jsem vždycky ležela v lese místo abych se opalovala. A zaplavala jsem si v moři. Sice jsem odjížděla od moře bílá neopálená ale všechno bylo v pohodě. Dokonce si myslím že toho slunka jsem si trochu dopřát mohla. Takže bez obav, pokud se cítíš dobře klidně jeď.
Byla jsem taky. Byla jsem v 10.tt a měla s sebou 21 měsíční dcerku.
A až u moře mě přešly nevolnosti. Takže pokud se cítíš, určitě jeď ![]()
Jasněě jed. Ja sem v 11.tydnu a jedem k moři pristi týden v patek autem s celou rodinou. I můj 1,5 roku syn
moc se už na to těším. Nemyslím na nic negativního. vse je ok tak proč bych nejela. Jsme těhotné ne nemocné. Jen musíme byt na sebe opatrnější ![]()
Holky co jste jely k moři těhotné co jste tam jedly neměly jste strach, že něco chytnete atd. Např. sýry, pršut aj. díky za info ![]()
@Danny841 Já jedla všechno na co sem měla chuť hlavně plody moře mi šmakovaly
Nejedla bych akorát nic co nebylo tepelně upravené. ![]()
@Danny841 píše:
Jak poznám, že je to dobře tepelně opracované
Uplně asi nikdy, ale pokud budeš v Evropě je to stejný „risk“ jako v ČR. Takže bych to nehrotila.
Já tehdy neznala emimino
, načteno nula nic, tak jsem jedla uplně vše a na vteřinu mě nenapadlo řešit, že bych něco nesměla, nemohla,…že by něco mělo vadit(nejen v jídle).TeĎ už bych byla asi opatrnější, ale stejně bych se nebála. Ono se ti z jídla může být blbě i v ČR.
Já jedu v srpnu a budu v 24. týdnu
tak to snad zvládnu
moc se těším, zatím nemám žádné komplikace, tak bude snad vše OK ![]()
@luca241 Jo tak to je pravda
![]()
I když na začátku jsem slupla kousek syrovýho lososa, ale opravdu v prověřené restauraci no měla jsem chuť ![]()
@mandarinkapomeranc já též v srpnu budu začínat 16.týden též se těším, ale já řeším jídlo i když nejsem těhu protože moje trávení nic moc hodně věcí mě prožene tak nasadím probiotika a snad to bude zase o. k., spíš mám strach z listeriozy atd. ![]()
@Danny841 Já taky snědla syrovýho lososa, došlo mi až pak, že byl vlastně syrovej. ![]()