Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@dada12 píše:
věc má ale i svou druhou stránku. například na dovolené u moře se sejdou hosté z různých zemí a dozvěděla jsem se, že na tržnicích poznají trhovci český lidi podle oblečení zákonitě. a já si toho hned druhý den všimla taky. sice se to zdá, že rádi chodíme pohodlně, ale mezi konkurencí jiných národností jsme za burany. poznávací znamení : ženská - kraťasy, uplé tričko do pasu, páskové boty, nebo žabky. muž - kraťasy, triko, páskové boty. + baculatý nesebevědomý děti, který lítaj v rámci all inclusive pro hranolky až do prasknutí.
takže myslím, že to nebude jen o té sportovní příležitosti.
Zrovna nedávno jsem podobnou otázku řešila
Jsem těhotná a těhu rifle mám jen jedny (plus capri apod., ale na to je ještě brzy). Jenže když jdu s malým na písek, tak jsem od písku taky a necítím se dobře, když bych měla jít v zašpiněných riflích z písku třeba do města. Tak jsem chtěla ještě nějaký víc sportovní těhu kalhoty jen na „písek“. Nakonec jsem sehnala ve výprodeji lněný, do města a k lékaři pak rifle:-) A to jsem byla dřív zvyklá spíš na elegantní oblečení, kalhoty, košile, saka apod. Ale po porodu jsem hodně zhubla, tak je mi zas pro změnu všechno velký a zatím spíš využiju sportovní styl:-)
@MishaSAD píše:
Já mám mimčo sice ještě pidi, ale když jsme měla v létě na prázdniny synovce (5let) a chtěli jsme si zajít na velké hřiště do města a né jen na vesnické průlezky, tak jsem to vyřešila tak, že jsem ho hezky oblíkla ( na cestu vlakem) a do baťůžku jsem mu dala starší kraťásky, které po tom odpoledni změnily barvu teda fest, no a na zpáteční cestu jsem ho zase oblíkala do kalhot. Tolik práce to převlíknutí nepřidá.
A co se týká maminek, tak si myslím, že když už se rozhodnu jít s dítětem na hřiště, tak chci ať si to tam užije a to většinou znamená i s mámou. Tak si neoblíknu prudce elegantní bílou sukni a podpatky, ve kterých se k písku nemůžu ani přiblížit. Ale zase na druhou stranu … vytahané tepláky a manželovo tričko je druhý extrém. Pěkné rifle, tričko a tenisky doplněné nějakým slušivým bižu je podle mě zlatá střední cesta.
Takhle to dělám já,když někam vyrážíme.Hezky ho vyfiknu a pak ho převlíknu.Nemíním za ním běhat a říkat „ne to nemůžeš,neušpoiň se,atd“
Hlavně,když si vzpomenu na sebe,co jsem prováděla.
Kolikrát jsem přišla s roztrženýma teplákama,s tričkem politým barvou atd.Takže v teplácích ať si dělá co chce… ![]()
@reinne píše:
Zrovna nedávno jsem podobnou otázku řešilaJsem těhotná a těhu rifle mám jen jedny (plus capri apod., ale na to je ještě brzy). Jenže když jdu s malým na písek, tak jsem od písku taky a necítím se dobře, když bych měla jít v zašpiněných riflích z písku třeba do města. Tak jsem chtěla ještě nějaký víc sportovní těhu kalhoty jen na „písek“. Nakonec jsem sehnala ve výprodeji lněný, do města a k lékaři pak rifle:-) A to jsem byla dřív zvyklá spíš na elegantní oblečení, kalhoty, košile, saka apod. Ale po porodu jsem hodně zhubla, tak je mi zas pro změnu všechno velký a zatím spíš využiju sportovní styl:-)
doporučuji těhotenské legíny a dlouhé upnuté tričko, jsem v osmém měsíci a spokojenost ![]()
Já vyrážím s malou ven většinou ve sportovních kalhotech (dnes třeba Hanah
),triko,bunda/mikina,tenisky.V sukni si opravdu nedovedu představit jak bych fungovala na hřišti
![]()
V tomto období džíny, nebo nějaké pohodlné kalhoty (ne tepláky). V létě klidně šaty nebo sukni. Teď si ale nedovedu představt silonky na písku, to bych zlikvidovala tak desatery za 15 min.
Chodím oblečená úplně normálně na hřiště. Rifle, triko, tenisky. Stavím tam bábovky, sedím v písku, válím se s malou po trávě, běhám, jezdím na skluzavce. Jo a snažím se u toho tak něják normálně vypadat a myslím, že nejvíc mi sluší úsměv a usměvavé dítě vedle sebe.
Vzhledem k tomu, že se mileráda zhoupnu, sklouznu, plácám bábovičky, tak jdu v džínách, triku a sportovních botách.
Nepotřebuju vypadat jako Miss Hřiště. ![]()
@dada12 píše:
věc má ale i svou druhou stránku. například na dovolené u moře se sejdou hosté z různých zemí a dozvěděla jsem se, že na tržnicích poznají trhovci český lidi podle oblečení zákonitě. a já si toho hned druhý den všimla taky. sice se to zdá, že rádi chodíme pohodlně, ale mezi konkurencí jiných národností jsme za burany. poznávací znamení : ženská - kraťasy, uplé tričko do pasu, páskové boty, nebo žabky. muž - kraťasy, triko, páskové boty. + baculatý nesebevědomý děti, který lítaj v rámci all inclusive pro hranolky až do prasknutí.
takže myslím, že to nebude jen o té sportovní příležitosti.
jo, s tím musím bohužel souhlasit. v cizině poznám Čecha na sto honů… to jsem slyšela hlášku: „proč tady u vás (v Česku) všichni vypadají, jako kdyby šli na trénink?“
mimochodem - pohodlné oblečení nejsou jen tenisky (nebo trekové sandále) rifle a tepláky…
@beckie píše:
Chodím oblečená úplně normálně na hřiště. Rifle, triko, tenisky. Stavím tam bábovky, sedím v písku, válím se s malou po trávě, běhám, jezdím na skluzavce. Jo a snažím se u toho tak něják normálně vypadat a myslím, že nejvíc mi sluší úsměv a usměvavé dítě vedle sebe.
Já chodím v riflích,ale rozhodně se líp cítím v teplákách.Nejsou tepláky jako tepláky.Myslím si,že mám hooodně slušivé a značkové (ne pruhy a fajky-nemusím).To je na každym,maminky hogo fogo jsou divný.Já se s dětma ráda válím na trávě nebo na štěrku,miluju když se smějí a jsem schopna téměř všeho,aby se smály.
@jezika píše:
Ahoj, jsem jedinej exot, co chodí i na písek elegantně oblečená a snaží se trochu nějak vypadat? Neříkám pořád, ale většinou jo (třeba kabátek, sukni, polokozačky…) Ostatní maminy mají převážně rifle, trička, mikiny, sportovní bundy, tenisky. Je to praktický, ale já se v tom moc necítím. Jak to máte vy?
Jeziko,tak já jsem stejná jako ty.Kalhoty téměř nenosím,mám ráda sukýnky,kozačky,kabátky,balerínky,džíny a tenisky prakticky nenosím. ![]()
@jezika píše:
Ahoj, jsem jedinej exot, co chodí i na písek elegantně oblečená a snaží se trochu nějak vypadat? Neříkám pořád, ale většinou jo (třeba kabátek, sukni, polokozačky…) Ostatní maminy mají převážně rifle, trička, mikiny, sportovní bundy, tenisky. Je to praktický, ale já se v tom moc necítím. Jak to máte vy?
Jeziko,tak já jsem stejná jako ty.Kalhoty téměř nenosím,mám ráda sukýnky,kozačky,kabátky,balerínky,džíny a tenisky prakticky nenosím. ![]()