V čem nosit 17kg batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12134
3.8.15 15:03
@Martrich píše:
Koukám, že tady to zase „vře“. Můj syn měl ve dvou letech 16 kg, dneska jsou mu čtyři a půl a má 20 kg, měří 110 cm a tlustý rozhodně není. pohybu má dost, jí relativně zdravě (i když miluje sladké). Ono nelze říci „tlustý“ a „tlustý“. POkud dítě nevozí ve čtyřech letech v kočárku, necpou ho denně hranolkama a colou a má nějaký pravidelný pohyb, tak je to často také geneticky dané. :mrgreen:

a porodní váha syna byla necelé tři kilča :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.8.15 15:04
@verulicek píše:
z mého pohledu bys ho měla, kdybys nebyla slaboch a něco se sebou dělala..ne jen kafrala a házela vinu na všechny kolem že si tlustá :roll: promiň, napsala jsem to dost ostře ale já už fakt nevím, jak ti to vysvětlit..rodiče na tom mají vinu tak ze 40% - pořád je větší část toho, jak vypadáš, vina tvoje..což asi nechceš pořád slyšet. :nevim:

Zase řešíš mě :zed: Já jsem ted spokojená, jak jsem, chápeš? :roll: Neřeš mě, řeš tlustý děti, to je problém! Hele a vrací se mi muž, takže pa berušky a dál tlachejta o blbostech. Když se tak zamyslím, tak tyhle diskuze, s úplně cizíma ženskýma jsou o úplném ho…vínku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale člověk se alespon pobaví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.15 15:05
@Maky.p píše:
@krtek7489 - měl, no a? Vyrostl z toho a vše je ok. Už nenabírá, ale jen se vytahuje :palec: problém v tom vidíš akorát ty :nevim: A že jste neměli doma zeleninu? Např. pampeliška roste všude (krom zimy, samozřejmě), takže cestou ze školy jsi si mohla natrhat pár lístků a doma si udělat jednoduchý salát ke svačině. Ale chápu, že s tím zadkem a pneu se ti asi nechtělo ohýbat, lepší je to svalit na rodiče :lol:A hele, nechtěla jsi jít s dětičkama na sluníčko? :mrgreen:

chtěla bych vědět, kolik dětí v 15 ví, že je pampeliška jedlá (bez použití internetu). A hlavně kolika z nich by ta hnusná hořká chuť chutnala. A v létě moc pampelišek není. Hodně jich je akorát pár měsíců na jaře.

• Citovat
  • Upravit
1875
3.8.15 15:09

Malá má 4roky a 15kg… Basti a basti, ale pořád řadí, běhá a jezdí na všem možném takže to hned vybeha.. Když jdeme ven, občas zkouší, že ji bolí nožičky. Chce na ruku, když ji přítel hodí za krk, tak to nee.. :mrgreen: 17kg na 2roky mi přijde dost. Malá má kamaráda, kterému je 5 a má 35 kg.. Až je mi ho líto když vidím, jak se hned zadycha, zrudne a nemůže. Ale je fakt, že mu dávají často hranolky, brambůrky, parky a podobně… Takže si pokaždé uvědomím jak jsem ráda, že malá miluje ovoce a zeleninu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
3.8.15 15:09

Vím, že na toto dotaz nebyl, ale:

Kamarádky dcera měla v necelých 2 letech 16kg. Všimla si toho i pediatrička, poslala je na vyšetření štítné žlázy (tahle váha v tomhle věku normální prostě není, ať si kdo chce, říká, co chce) a doporučili tohle:

• pít neslazené nápoje, popř sladit velmi málo
  • smetanové jogurty a lipánky ředit bílým jogurtem
  • zvýšit spotřebu zeleniny a ovoce
  • víc pohybu pro dítě
  • sladkosti typu zmrzlina, kakao, sušenka…max 1× do měsíce

Kamarádka to dodržuje striktně, samozřejmě dodržují i babičky.

A holčička od konzultace nepřibírá, dokonce 1kg zhubla (za půl roku).

Myslím, že jednou svojí mamince poděkuje, že její obezitu řešila od malička, a nebyla jako jiné maminky, které si libují ve faldíkách svch dětí a děti jsou pak leckdy po celý život obézní a musí čelit krutým řečem ostatních dětí.

• Citovat
  • Upravit
24870
3.8.15 15:10
@Gituš píše:
Jo, ale vytrhuješ to z kontextu. Při narození měl 5 kg. Takže je logické, že ty dědičné dispozice tam jsou zdaleka jiné, než u 2,5kg drobka. Hlavní je, zabývat se tím komplexně. V roce měl 13kg v roce a půl jen o 3,5kg více. Je prostě stavbou těla jinde, než ostatní. Je smutné, že se musíš navážet do malého dítka.

Přesně tak, proto jsem ty váhy vypsala :palec: Syn přibíral přesně podle tabulek, takže proto i dr. k tomu neměla co říct.

@lucenka píše:
chtěla bych vědět, kolik dětí v 15 ví, že je pampeliška jedlá (bez použití internetu). A hlavně kolika z nich by ta hnusná hořká chuť chutnala. A v létě moc pampelišek není. Hodně jich je akorát pár měsíců na jaře.

Já ji tenkrát jedla, ano, je hořká, ale ne zas tak hrozně a když se salát umí udělat, tak je výbornej :-) Pampeliška kvete na jaře, ale listy jsou i teď, aspoň u nás teda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.15 15:13
@Maky.p píše:
Já ji tenkrát jedla, ano, je hořká, ale ne zas tak hrozně a když se salát umí udělat, tak je výbornej :-) Pampeliška kvete na jaře, ale listy jsou i teď, aspoň u nás teda ;-)

tak u nás bych si z toho množstvíá lísků neudělala ani jednu večeři. Teda na sídlišti z počůraný od psů asi jo.

• Citovat
  • Upravit
3371
3.8.15 15:15

@lucenka Možná by to chtělo vystrčit čumáček dál než z panelákového bloku :mrgreen:

EDIT: taky mizim, vzbudily se mi dětičky. Vyrazíme někam do přírody. Asi na pampelišky :D. Jsem zvědavá, co si za pár hodin počtu :mrgreen: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.15 15:18
@Gituš píše:
@lucenka Možná by to chtělo vystrčit čumáček dál než z panelákového bloku :mrgreen:EDIT: taky mizim, vzbudily se mi dětičky. Vyrazíme někam do přírody. Asi na pampelišky :D. Jsem zvědavá, co si za pár hodin počtu :mrgreen: :mavam: :mavam:

představ si, že u nás na zahradě na baráku a v jeho poměrně dost velkém okolí teď rostou mikro pampelišky (sbírám je morčeti, které je miluje, takže se mu snažím dopřávat) ;) a právě jediné místo, kde je takhle přes léto vidím v dostatečné velikosti a množství je panelákové sídliště (asi jim prospívá psí hnojení)

• Citovat
  • Upravit
7009
3.8.15 15:21

Holky, kdyby @Maky.p nenapsala vahu ditete a dala jen fotku, tak nereknete ani popel, protoze chlapecek je zcela normalni. Ja bych mu tu vahu vubec netipovala, asi ma tezkou kostru, protoze moje deti ve 2 letech vypadaly stejne a meli cca 14kg.
Navic ve 3 letech meli prvni dva cca tech 15kg a uz jim lezly zebra. Udelat aferu z jedoho cisla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.15 15:24

@Bibi239 já bych o jejím dítěti řekla, že je oplácané i kdyby tu váhu neuvedla (váhu jsem dohledávala až po zveřejnění fotky). Ty stehna mi přijdou už moc silná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14110
3.8.15 15:33

@krtek7489 myslím, že ti tu nikdo nebere tvoje těžké dětsví a obezitu způsobenou rodičema, na druhou stranu by ses ty měla zamyslet, zda náhodou jako pozůstatek tvého traumatu, nevidíš špeky i tam, kde nejsou, prostě takový malý následek tvého dětství.. anorektička si taky ještě se smrtí na jazyku a 25ti kilama přijde tlustá… :kytka: a možná by nebylo potřeba tady někomu psát, ať drží hubu o věcěch, o keterých nic neví, když sama děláš to samé… moje máti zase měla méně peněz, nebo spíš je špatně rozložila ( důležitá byla dovolená a cigarety, ale že já nosím místo podprsenky vršek od plavek nikoho nezajímalo) a fakt jsem z toho měla nízký sebevědomí… takže když se mi narodila první dcera, ěmla víc oblečení, než 10 jinejch dětí dohromady… u tebe to bude něco podobnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.15 15:35

@Krrysa nikdy jsem tlustá nebyla a taky mi dítě na fotce nepřijde už v pořádku co se týče „špeků“. Takže to spíš bude tím, jak někomu přijdou faldíky roztomilý a někomu ne.

• Citovat
  • Upravit
14110
3.8.15 15:57

@lucenka ze prvé tu krtice začal ynášet svoje soudy o obezitách dalko předtím, než se tady objevila ěnjakáfotka, + si ještě nedpustila komentovat řetízek a přirovnávat maminku ke kolotočářům a za druhé.. říká ti něco genetika? proč některý plně kojený mimino přibírá kilo a půl měsíčně aněketrý sotva líže spodní hranice tabulek? třeba můj manžel, jeho maminka je na extra zdravou výživu, dělá ve firmě na zelený potraviny osvícená co se stravy týče už od roku pozor mamut, ani ona, a ni její muž nejsou tlustý… a mýmu manželovi, ketrej vyrostl na statku, na zelenině, masu atd… tak museli už jako dvouletýmu nastřihávat holínky, protože do nich nenrval svoje tlustý lejtka :mrgreen: :mrgreen: nosil lacláče na pětiletý, do jinejh se nevešel a měl je ustřižený.. a dneska bys to an ěnm jaksi nepoznala. je to kus chlapa, není nijak vysoký, ale nohu má jaks lon, koleno jak ze dvou chlapů, ruce jak víka od popelnic… a když se podívám na třetirozenýho, je to to samý…není nijak hubenej, to ani oymlem, ale už dneska má nohu tak širokou, že netuším, kde mám už kupovat boty, má hrudník a ramena…neůž eprostě vážit 10 kilo i s postelí ani omylem… a třeba druhorozenej byl tak tlustý miminko, že nemohl dát anir uce k tělu, že i pediatra mi říkala, ať radši nedáváma ni banán ( měl kalsika příkrmy. masozel, ovoce, jogurt).. a dneska je mu 4a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
3.8.15 15:58

Joa a podotýkámm, že máme velikou farmu, děti mají pohybu víc, než dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí