Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@verulicek Ty bud nechápeš, nebo nechceš pochopit. Když celý život nesnídáš, nesvačíš, fakt od úplného dětství, tak si na to tak zvykneš, že ti to přijde naprosto normální. Já bych po ránu do sebe prostě nic nedostala.
@verulicek píše:
kdo mluví o kupování jídla? copak doma v lednici nic nebylo? to je tak těžké namazat si ráno chleba s máslem a přihodit něco k tomu? nebo otevřít jogurt? tady nikdo nemluví o nakupování, ale o běžných věcech..Krtek se oháněla tím, že jedla vždy poprvé až v jednu hodinu…a co jí bránilo si nachystat snídani a svačinu? já to dělala taky samaod jistého věku mi to připadá normální
když se v rodině stravují nezdraě, tak třeba v té ledničce ani žádný vhodný jogurt není, nebo ovoce a zelenina. Tak co pak má takové dítě jíst?
@krtek7489 píše:
@verulicek Ty bud nechápeš, nebo nechceš pochopit. Když celý život nesnídáš, nesvačíš, fakt od úplného dětství, tak si na to tak zvykneš, že ti to přijde naprosto normální. Já bych po ránu do sebe prostě nic nedostala.
Komu není rady, tomu není pomoci ![]()
@lucenka píše:
když se v rodině stravují nezdraě, tak třeba v té ledničce ani žádný vhodný jogurt není, nebo ovoce a zelenina. Tak co pak má takové dítě jíst?
„vhodný“ jogurt? Po ránu na snídani je jakýkoliv jogurt vhodný (klidně i sladký) je to pořád lepší, než nesnídat ![]()
@verulicek píše:
„vhodný“ jogurt? Po ránu na snídani je jakýkoliv jogurt vhodný (klidně i sladký) je to pořád lepší, než nesnídat
po ránu studené není nijak zdravé. A u lidí kteří mají špatné stravovací nývyky bych spíš než jogurt čekala v ledničce „jogurt“ v podobě takového toho super levného pudingu se šlehačkou. A jsou lidi, kteří po ránu do sebe nic nedostanou (u mě by ten jogurt letěl hned).
@Vendy31 píše:
Ahoj, taky jsem to ted resila, muj 2lety ma 16 kg ( a rozhodne neni tlusty, ani faldky nema, poste je vetsi a mohutnejsi nez jeho vrstevnici). V kocarku byt nechce, ja ho driv nosila dost, ale poslednich 6mesicu ne. No, segra mi pujcila nositko Kibi. Je super, je mu tam evidentne pohodlne. Ale ja ho neunesu delsi cetu ani v tom, takze se radeji nevydavame daleko. Mozna by se slo vytrenovat, ale boli me zada a on vetsinou nechce ani do nositka.
Kazdopade pokud mas kondicku, tak Kibi je fajn.
To je o zvyku, když budeš nosit pravidelně (nemyslím denně, ale pravidelně), tak si tělo zvykne a už ti to ani nepřijde. Já když jsem šla na první, hodinovou procházku s 5,5 kilovým miminem, tak jsem myslela, že to nedojdu a upadnou mi ramena. No a letos na jaře jsem nesla 10,5kg syna dvě hodiny (usnul mi v nosítku na výletě), byla jsem v 18tt a bylo to jako bych měla na zádech lehký batůžek. Pod doporučení Kibi se podepíšu, taky ho máme, jen je teď těžko sehnatelné, firma nestíhá uspokojit poptávku a po bazarech taky bývá zřídka.
@krtek7489 píše:
Tak to je ta nejpitomější výmluva, kterou jsem za poslední dobu četla. A ten zbytek, to snad musí být úpal ![]()
@verulicek píše:
@krtek7489 nechápala? to asi nebyl tvůj případ..jasně..proto jsi byla 4 roky bez sexu…to je klasika. Obézní lidi jsou nad věcí aby maskovali své trápení..dělají, že je vše ok a jsou děsně spokojení..vyvažujou to bohatým společenským životem (musí být všude, na každé akci, ať všichni vidí, jak se skvěle umí bavit, jaká je s nimi sranda…) přitom uvnitř se děsně trápí a snaží se sami v sobě přijmout tuto masku za své přirozené já…takovou podobnou duši mám v okolí. Hvězda salónů, ale ztrápená až na půdu.
Drž hubu, když o tom nic nevíš!!!
umřel mi manžel a žádného chlapa už jsem nechtěla ani vidět. Až se po 4 letech objevil můj současný muž a uhnal mě. Takže ty tvoje psycho řeči si zkoušej na místní epipi. Najít chlapa je to nejmenší a je jedno, jestli máš 50 kg nebo 100 kg.
@krtek7489 Dobré výmluvy, smekám. Tvoje holka má ve 2,5 letech výšku, co syn Maky. p ve 2 letech. Je jasné, že bude mít odlišnou stavbu kostry než tvá dcera. A říkat o takovémto dítku, že je tlusté, zvláště i po shlédnutí fota, je neskutečná zoufalost. Snad i ty jednou budeš spokojená se svým tělem, myslím, že chlapeček mít s okolím problém nebude, ale ty asi ano
.
@Maky.p Diskuzi sleduji, fotku chlapečka jsem viděla a přijde mi jako normální dítě. Nic špatného na něm neshledávám, takže bych si to k srdci vůbec nebrala a po tom, co si @verulicek zahrála na dektektiva
, koukám, že počínání krtka má úplně jiné kořeny a je to teda zoufalost neskutečná, je mi takových lidí líto.
@lucenka píše:
tak třeba bych takhle silnějšímu dítěti večer nedávala sunar (nebo snížila dávku). Nepřeháněla bych to s ovocem. Ale tak když ti nevadí, že je silnější, tak to řešit nemusíš.
Toho sunaru zas tolik nevypije, má max 150ml, což je skoro nic. Ovoce a zeleninu má jednu svačinku denně, tj. třeba jednu hrušku, další den jedno jablko, další den si otrhá z keře maliny, občas má prostě jen sklenku přesnídávky. To zas nejsou takové porce.. Ostatním jídlům taky moc nedá. Jako dá si cokoliv, ale porce sní malé, tak kolem 150g. A ne, nevadí mi to, protože tlustý není a z těchhle faldíků se do pár let vytáhne, tak jako všichni v naší rodině, ať už z mé nebo manželovy strany ![]()
@verulicek píše:
„vhodný“ jogurt? Po ránu na snídani je jakýkoliv jogurt vhodný (klidně i sladký) je to pořád lepší, než nesnídat
Hele a ty víš, co jsme mívali v ledničce? Tak já ti pomůžu, co by jsi mi tak vybrala. Párky, sádlo, pivo, gothaj. Jogurty, sýry, šunka neexistovalo. Jen pro upřesnění, jsem starší generace, kdy v 80. letech ovoce, zelenina, jogurty byly na příděl.
@krtek7489 píše:
Drž hubu, když o tom nic nevíš!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
umřel mi manžel a žádného chlapa už jsem nechtěla ani vidět. Až se po 4 letech objevil můj současný muž a uhnal mě. Takže ty tvoje psycho řeči si zkoušej na místní epipi. Najít chlapa je to nejmenší a je jedno, jestli máš 50 kg nebo 100 kg.
já jsem říkala od začátku že je mi tě líto, protože máš určitě nějaký dlouhodobý skrytý problém, který nemáš vyřešený..takže je to jedno s druhým…prostě sis v životě zažila, ale pak bych očekávala (pokud se přes to dostala) že nebudeš takto útočit na fotku naprosto zdravého dvouletého dítěte stylem, že je tlusté, sežere určitě na co přijde…prostě je mi tě líto, že to nemáš vyřešené, ale prosím nenavážej se tu do lidí, kteří na tebe nijak neútočili ![]()
@Maky.p píše:
@Gituš - děkuji ti
Jo jo, plácejte se po ramenech. Pak to tak také vypadá, že děti ve škole neuběhnou ani 100 metrů
Mizim, mám příjemnější věci na práci, mužíček se vrátí z práce a vyrazíme někam s dětičkama
vy si tu dál tlachejte o blbostech, stejně nemáte nic lepšího na práci. čau
@Maky.p píše:
Toho sunaru zas tolik nevypije, má max 150ml, což je skoro nic. Ovoce a zeleninu má jednu svačinku denně, tj. třeba jednu hrušku, další den jedno jablko, další den si otrhá z keře maliny, občas má prostě jen sklenku přesnídávky. To zas nejsou takové porce.. Ostatním jídlům taky moc nedá. Jako dá si cokoliv, ale porce sní malé, tak kolem 150g. A ne, nevadí mi to, protože tlustý není a z těchhle faldíků se do pár let vytáhne, tak jako všichni v naší rodině, ať už z mé nebo manželovy strany
kdybys věděla, jaké porce jí a jídávala naše malá..jako pro tříletého (v 10ti měsících měla 7,3kg) teď už je trochu „lepší“ v roce a půl má skoro jedenáct, ale i tak mi někdy připadá celkem hubeňour
mé dítě je napravo..