V práci při nemocenské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
15.2.17 08:49
@Anonymní píše:
Nezneužívám PN - měla jsem bouračku a byla jsem v nemocnici tři týdny, následovalo krvácení, tvrdnutí břicha - dr. mi doporučila ať jdu na neschopenku. Ano, jsem hloupá, protože neumím říci ne. Děkuji za odpovědi.

Když ti stojí za to ohrozit miminko… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
15.2.17 08:50
@Anonymní píše:
Nezneužívám PN - měla jsem bouračku a byla jsem v nemocnici tři týdny, následovalo krvácení, tvrdnutí břicha - dr. mi doporučila ať jdu na neschopenku. Ano, jsem hloupá, protože neumím říci ne. Děkuji za odpovědi.

Zas na druhou stranu, aktuálně do té práce evidentně jezdit můžeš a nikde není řečeno, že těhotná musí být na neschopence až do mateřské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.2.17 08:52

@j.a.n.i1 Mám 10 týdnů do porodu, za dva týdny jdu na mateřskou. Opravdu mě mrzí, když mi někdo říká, že zneužívám PN. Nezlobte se, ale takto to není. Chybí mi bohužel tato průbojná povaha a vidím, že je to zneužíváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
15.2.17 08:56
@Lucajz píše:
@j.a.n.i1 Mám 10 týdnů do porodu, za dva týdny jdu na mateřskou. Opravdu mě mrzí, když mi někdo říká, že zneužívám PN. Nezlobte se, ale takto to není. Chybí mi bohužel tato průbojná povaha a vidím, že je to zneužíváno.

Tak se to začni učit, protože v dnešním světě bez trochy průbojnosti nepřežiješ… Navíc, nebojuješ jenom za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
15.2.17 08:57

Nezneužíváš PN, ale necháš se zneužívat prací! Takže se na práci vykašli. Já to tak udělala a svět se nezbořil a to taky nejsem vůbec průbojná, jen znám svý práva. Mysli víc na sebe a mimčo. Nehledě na to, že za tu práci ti nikdo nedá ani korunu, protože nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.2.17 08:58

Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
15.2.17 09:01

Ideálně se vykašlat na praci, těch pár korun za to stejně nestojí. Mě vždycky sere, jak si vezmu dovolenou na vyřízování a půl dne stejně protelefonuji na firemním telefónu. To je pak dovolená na dvě věci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.2.17 09:05

@Havran007 Ano, to znám moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
15.2.17 09:05

K tomu, že jsi na neschopence je jistě nějaký zdravotní důvod. Já bych miminko zbytečně neohrožovala a v práci to jednoduše řekla, že za mě už mají náhradu a že můj zdravotní stav mi nedovoluje do práce jezdit. Nikdo není nenahraditelný a oni to tam bez tebe zvládnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
15.2.17 09:11

Jo a jen přidám svůj příběh..taky jsem měla pocit, že se beze mě v práci neobejdou, tak jsem těhotná s dvojčaty v práci vydržela až do nástupu na mateřskou 8 týdnů před porodem i přesto, že mi dr. neschopenku nabízela. No porodila jsem předčasně týden po tom, co jsem v práci skončila. Dnes už bych takhle blbá nebyla a vyprdla se na to dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.17 09:18

Já chodím v neschopence do práce každý den na 4 hodiny. ALE… nejsem těhotná, jsem zdravotně postižená. Když se mi to zhorší tak ten týden hospitalizace nebo kapaček do práce fakt nelezu, to bych tam snad ani nedošla. Co jde udělám přes VPN. Pak už chodím. Ale rekonvalescence je na několik měsíců, pracovat trochu můžu, ale ne 8 hodin, to nedám. A klidovým režimem se to nedá urychlit. Jen čas. Taky nechci o tu práci přijít, se svým postižením jen tak něco vhodného nenajdu. Plný ID se samozřejmě utopie. Dvakrát jsem za to dostala prémie, potřetí už nic, už se to bere jako běžná věc.

• Citovat
  • Upravit
33005
15.2.17 09:23
@j.a.n.i1 píše:
No, 3× za 10 dní je dost, to bych jim řekla, že musí zvládnout a že nikam nejedu - a pokud mají něco akutního, tak ať to buď přivezou nebo přivezou noťas se vzdáleným připojením a udělám to za tolik a tolik. Naopak být jako podpora pro toho nového na telefonu mi přijde normální.

Vnimam to podobne. Ja pri neschopence (ne kvůli tehotenstvi) to nejnutnější solichala 14 dni přes vzdálený přístup a telefon z domu, ale dělala jsem to zcela zjištne. 8) Stejne tak jako jsem byla po nastupu na materskou k dispozici na telefonu, ale nikdo toho nezneuzival.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.17 09:35
@Lucajz píše:

Na to nemusíš být průbojná abys řekla nezlobte se, není mi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.2.17 09:38

Já rozumím tomu, jak to myslíš. Jen jak slyším, že si neví rady s tím a tím a slyším to pořád dokola, tak mi to prostě nedá. Naprosto ale s vámi všemi souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
15.2.17 10:05

Já bych ukončila PN. Práci ti asi nic nebrání :nevim:

Jinak já bych při jakékoliv nemoci nevyužívala své vycházky pro dobro zaměstnavatele a už vůbec zadarmo. Ano, já při PN jsem měla home office, placený dle hodin - do práce bych se nedostala - bus daleko, se zkryplenou nohou bych řídit nemohla a aby mě někdo z rodiny dělal taxíka do práce z práce - ne. Léčebný režim mi to nenarušovalo - u notasu nebo s telefonem v ruce lze být i s novou v luftě.
Když mi potřebovali dovézt nějaké papíry, tak buď to někdo dovezl nebo posláno poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat