Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MarkétkaU d tím sobcem máš pravdu asi
ale je to asi podzimni unava.
Ano, mám podobný problém, ovšem s kočkou. Poslední dobou jsem na ni některé dny alergická, když mi to tu celé zeblije (což je pořád) a malý se rád „cabrá“, případně po své blicí akci jde vylízat dítěti misku případně ožere manželovi svačinu. To pořízení též lituji a kočka má letecký den na zahradu. Ovšem klady převáží nad negativy, kočka tu byla první a když nám byla dobrá celá ta léta před dítětem, tak proč by neměla být i nadále. O přínosu pro dítě netřeba mluvit, to platí i pro vašeho pejska
.
Čivava
no to musi byt hrooozne narocny pes na pohyb, co?
Hele tak ji ber kdyz jdes ven s prckem, kde je roblem??
event. ji nauc na kocici zachod, kdy se ti treba vecer uz ehm nebude chtit.
@cumlanek píše:
@MarkétkaU d tím sobcem máš pravdu asiale je to asi podzimni unava.
podzimní únava, a je jen proti psovi, a čivava není na dlouhý procházky
![]()
Máme naštěstí jen rybičky ![]()
Asi budeš muset vydržet, než bude dítě větší a jedno venčení denně třeba převezme. A nebo najít v okolí nějakého dobrovolníka na občasné venčení.
A taky brát čivavu na prochajdy s dítětem sebou. Když mu bude zima, strčíš ho do kabelky a je to
teda nejsme odborník na čivavy ![]()
ale nedivím se ti, že se ti nechce, ale ber to z té pozitivní stránky, zasportuješ, zhubneš, budeš zdravá, otužilá a vyvětraná… ![]()
Díky bohu za mou v zimě línou fenku:)v létě a na jaře a dokud je prostě teplo lítá po zahradě…v zimě se sotva dojde vytento a už je zas doma ![]()
@cumlanek píše:
Já jsem s tím taky pocitala. chodim s nim co 3 hodiny ven. takže 5 krat denne. já jsem jen s toho unavenanikdy mi to nevadilo vencim ho už od té doby co jsme si ho s poridili to měl syn půl roku. a bylo to v pohode.ale teď ty 2 mesice jsem zacala být unavena z toho venceni
Dospělý pes nepotřebuje chodit ven co tři hodiny, 5×denně…nesmysl.
Vyvenčíš ho ráno, pak musí být schopen vydržet do odpoledne 14-15 hod, tak jako u lidí, kteří chodí do práce a jinak venčit nemohou a pak večer.
Jsi na mateřské, se synem, jak píšeš, trávíš venku 5 hodin, takže pokud psa vezmeš s sebou, tak určitě nechodíš sem tam.
Mimochodem, to necháváš syna doma samotného, když jdeš se psem, když jste sami?
Promiň, nějak mi ty tvoje počty a čísla moc nejdou dohromady, ale to je můj problém…
1. nechápu, proč jdeš na procházku s děckem a psa necháváš doma - proč ho nevezmeš s vámi? To mi vůbec nedává smysl,
2. už vůbec nechápu, že tě do teď nenapadlo psa vyvenčit před mytím hlavy ![]()
3. nemusíš běhat co 3 hodiny, to by mi lezlo na nervy také, raději 3× denně a pořádně.
@cumlanek mojeho chlapa by zajímalo jestli chodit s děckem ven a starat se o něj ti taky nevadí
![]()
Občas si postesknu, že kocouři mi občas přidělají fakt dost práce (rozlité mléko, zeblité postele a podobné „vtípky“), ale byli tu dřív než děti a já si uvědomuju, proč jsem si je pořizovala. Občas mám naopak výčitky, že na ně nemám tolik času. Abych si sedla, šoupla si je na klín a drbala… Možná podzimní depka. Nikdy jsem tedy nelitovala, že bych si je pořídila.
No, k problému. Kamarádka má dva jorkšíry, co chodí doma na jednorázovou čůrací podložku. Ideální to není, ale možná by to na čas problém vyřešilo, pokud by se to pes dokázal naučit (ale pro něj to bude taky děs, když je zvyklý na něco jiného). Ale aby to pak nesklouzlo do stavu, že se pes nedostane ven ani jednou denně. I když je to čivava, proběhnout se potřebuje.