Vadí mi můj pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
30.10.13 18:09

Nevím, jestli tě to štve dlouhodobě nebo to na tebe teď padlo. Ale před pár dny jsem zažila něco podobného. Asi měsíc mám kotě. Strašně jsem ho chtěla. Když jsem byla děcko, tak nám několikrát kočku přejeli. Proto jsem se zařekla, že tenhle ven chodit nebude. Jenže jsem úchyl na čistotu a vůni. A toho s kocourem docílit neumím. Kočkolit mu měním 2× týdně, několikrát denně ho čistím, ale stejně v koupelně, kde má kocour WC, cítím nelibou vůni. Před pár dny už jsem z toho byla dost nakrklá a taky jsem si říkala, že jsem si ho pořizovat neměla.

Jenže před chvilkou se u mě uvelebil a já bych ho nedala ani za milion. Hlavně doufám, že najdu lepší stelivo, které můj problém vyřeší a budeme spokojeni všichni.

Zkus také najít nějaké řešení. Třeba do venčení zapoj manžela. Nebo čivavu ber na procházku s sebou. Když už na něj bude procházka dlouhá, hoď ho do košíku v kočárku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.13 18:09
@cumlanek píše:
@Timinka @Timinka no tak na takové hloupe otazky nebudu odpovidat :zed:

Tak když sis pořizovala psa, tak si určitě také nepočítala s tím, že tě přestane bavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
30.10.13 18:10

:evil: Je opravdu těžký vzít psa sebou ven s dítetem na procházku? Zvlášť kočko-psa :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
30.10.13 18:10

@cumlanek promiň to jsem nevěděla :oops: předpokládám že bydlíš v bytě? a nemohl by se třeba pejsek venčit na balkoně (netuším jestli máš), pořídit takovou tu umělou trávu s miskou,, někde jsem něco takového zahlédla :think: a není možné venčit méně často? asi mám tu výhodu že psovi stačí i 3*denně venčit když ho mám jednou za čas v bytě
nebo chodit ven opravdu společně, jdeš nakoupit - vezmeš psa, vynášíš koš - vezmeš psa, jdeš ven s malým - vezmeš psa, netuším jak to u vás funguje tak se blbě radí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.13 18:12

@Elilen Dein Bestes z DMka, ten jemný (fialový nápis, bílá peršanka na obalu) + Odour Killer. Vydrží skoro měsíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
30.10.13 18:14

@Fjodorka díky za info, taky to řešíme…

• Citovat
  • Upravit
896
30.10.13 18:15

Já ti řeknu, že to mám stejně..nebo stejně.. Nedala bych jí ani za nic..je veliká 35kg z utulku a nemá moc ráda pejsky, teda feny a bojí se třeba vlajícího prádla, nebo lidí v okně a pod, takže sranda.. já je beru spolu..jako dokud byla malá v kočáru bylo to fajn, fakt jsem nechápala ty matky bloumající s kočárem po lese bezprizorně:)(samozřejmě chápala).
Přizpůsobuju si to podle sebe, dítěti je jedno, jestli je na hřišti nebo v lese, případně vezmu dítě a psa, psa pak dám domů a jdem jen s malou. Pokud jedu za kamarádkou a podobně, tak se vypravíme uděláme psdí okruh, dáme jí domů a jdem na bus.

Ale co jsem chtěla říct mám výčitky, omezujou se navzájem..Další věc je, že druhé dítě bych takto nezvládla,(no všechno nějak jde)teď třeba čuba hárá a je totálně neovladatelná a dítě taky..
Jsou takový kámošky, že mě kolikrát dojímaj. Tenkrát jsem to nedomyslela, nejak mě nenapadlo, že pes může mít nějaký problém, a může to sním být náročné.
Chodí teda 3× denně, z toho jenou pořádně.
Já ti rozumím, může to být unavné když tě nemá kdo vystřídat..To necháváš dítě doma spící a jdeš se psem? Já totiž uvažovala jak bychom to dělaly, kdybychom tatínka odstěhovaly..
Proč chodíte 5× denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240

Zkus koupit jednorázovou podložku, mívají to na malé pejsky a hodně si to chválí. Abys nemusela chodit ven až tak často. Ale jinak chodíš s prckem, tak vemte i pejska, ne? Klidně k němu do kočáru, jestli ještě jezdí v kočáře.
Nebo ho naučit, že vyjde ven, vyčůrá se a zase honem domů.
Já tě chápu, asi to na tebe padlo, ale víš jak - někdo má zase tři děti, to je taky docela cvrkot a únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1

@Fjodorka jo mě děti taky občas nebaví :mrgreen: asi podzimní únava :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
30.10.13 18:16
@Timinka píše:
@Fjodorka jo mě děti taky občas nebaví :mrgreen: asi podzimní únava :mrgreen:
:pankac: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
13714
30.10.13 18:17

@cumlanek A víš co, já tě chápu. Bych si do bytu nikdy psa nepořídila právě kvůli tomuto. Mám práci, děcka, barák. Psiska lítají po zahradě. Představa, že ke všem povinnostem ještě budu venčit čokla mě teda děsí.
Nejspíš nejsi nelida ani necita, prostě je toho moc a taky by mě to štvalo. Snad to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
30.10.13 18:18
@Fjodorka píše:
1. nechápu, proč jdeš na procházku s děckem a psa necháváš doma - proč ho nevezmeš s vámi? To mi vůbec nedává smysl,
2. už vůbec nechápu, že tě do teď nenapadlo psa vyvenčit před mytím hlavy :roll:
3. nemusíš běhat co 3 hodiny, to by mi lezlo na nervy také, raději 3× denně a pořádně.

Já chodím rada po obchodech a tam pejska vzít nesmim :roll: tak ho vyvencim jak prijdu. jinak ho beru ven jak jdem třeba jen do trafiky nebo s odrazedlem. a jak je syn u otce tak s pejskem chodim na dlouhou prochazku do lesa treba. a to mi nevadi a je to relax. mám radost že si to také pejsek uzil.mi to teď vadí když se musim starat o dite a zároveň o psa. protože bych se chtela i sobě venovat. někdo psal tady že sveho psa nenávidím :nevim: to není pravda. já ho miluju. miluji psy a mám ho jako druhé dite.jo a vencim co 3 hodiny. pokud nejsme s malym pryč. asi jsem ho rozmazlila. protože si myslím že se trápí že se mu chce asi curat že je to tak akorat co 3 hod. řešení by mohlo být asi že bych ho opravdu zacala vencit aspoň co 5 hodin? Stačí to???nebude se pejsek trapit :think: na plinu nechodi curat už jsem to zkousela jednou.chce znackovat a rád ocuchava pejsky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
30.10.13 18:18

@Elilen doproucuju Zverlit..vubec neni citit i kdyz se cisti jenom jednou denne;-)…a taky hodne zalezi na zachodku aby byl uzavrenej atd.ale to uricte vis;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.13 18:19

@Timinka Tak když jich máš jak smetí, tak to jednoho unaví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.10.13 18:22

Co zas do ní šijete, když jasně napsala, že to není důvod k tomu, aby ho dala pryč, nebo že si to tak nepředstavovala nebo něco. Ona si jen posteskla, že s ním chodí pořád ven. Mě taky občas štve, že se se psem musí pravidelně, neodkladně a nedá se jen tak vypnout. Ano, patří to k tomu, ale někdy už si člověk říká, proč to dobrovolně podstupuje…

Co brát na procházku čivavku v nějaké tašce s vámi? A mýt si vlasy až po venčení? Případně pro čivavu bych se zas tak nebála doporučit nějaký záchod na doma, s malým psem se to asi snese, čivava nepotřebuje 10× denně na dlouhou procházku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný